Mr.Torture Posted July 5, 2003 Report Posted July 5, 2003 Odlichan bend. Mislim, treba samo poslushati Stairway To Heaven i sve ce biti jasno. Quote
kojan Posted July 18, 2003 Report Posted July 18, 2003 A sta je sa Immigrant Song :? :? :? Nju niko ne hvali Quote
Elessar Posted July 18, 2003 Report Posted July 18, 2003 Pravi umetnici.Jedan od najboljih bendova svih vremena(po mom misljenju). Quote
strider85 Posted August 13, 2003 Report Posted August 13, 2003 led zeppelin mi je omiljena grupa....nemam sta da kazem o njima....svi ovde samo pominjete prva cetiri albuma,a sta je sa ostalim....stvarno steta ako niste culi ostale pesme...pogotovo achilles last stand,kashmir i in my time of dying....e i da li ste slusali how the west was won? Quote
Dreadful_Glare Posted September 19, 2003 Report Posted September 19, 2003 Bend bez koga verovatno ne bi postojala danasnja metal scena a i ako bi , ne bi bila ovakva. Albumi su im REMEK DELA a pogotovu Physicall Grafitti ne znam stvarno...o tom albumu ne treba trositi reci. Quote
Vlakey_Board Posted September 24, 2003 Report Posted September 24, 2003 pre par godina je Rozenkreutz pravio Led Zeppelin tribute, ako se dobro setjam... ali ne znam kako su zvuchali.... :roll: Quote
Kai Hansen Posted September 24, 2003 Report Posted September 24, 2003 postoji Zepp tribute Zove se "The song remains the same" Quote
Face Of Melinda Posted October 27, 2003 Report Posted October 27, 2003 Pa meni oni dodju na nekom 4 mestu po valjanosti, posle rainbow-a, whitesnake-a, purple-a I ovih dana bas cesto mi se vrti u playeru pesma babe i'm gonna leave you, rain song, rock and roll... sve u svemu Quote
blackshadow Posted November 1, 2003 Report Posted November 1, 2003 Nisu mi njomiljeniji bend ali ne moze se bez pesama kao sto su Rock'n'Roll,Black Dog,Whole Lotta Love i ostalih klasika....volim da ih slusam a: Quote
Telcontar Posted November 24, 2003 Report Posted November 24, 2003 Evo nekih zanimljivih stvari ..... http://www.killermovies.com/forums/archive...dex.php/t-13422 http://www.network54.com/Hide/Forum/12516?it=3 http://www.geocities.com/Athens/2406/ Inace jedan od najboljih ako ne i najbolji (meni licno najbolji) Hard rock bendova ikad Sabbath, Purple, Zeppelin, Rainbow, Whitesnake...legendarna petorka Quote
Kakashi Posted November 24, 2003 Report Posted November 24, 2003 To za Tolkien-a sam odmah provalio u "The Battle of Evermore" (...The ring-wraiths are out in black...). Quote
terzilla Posted November 28, 2003 Report Posted November 28, 2003 Legende. Da li je tacno da su Zeppelin-i bend sa najvise prodanih nosaca zvuka u istoriji muzike? Quote
Vlaja Buraz Posted November 28, 2003 Report Posted November 28, 2003 Ne zna se... Jedino se za ameriku - www.riaa.com - može govoriti o tačnim podacima (4 dijamanske ploče u americi, a IV je dvostruko dijamantska - preko 20.000.000 prodatih primjeraka), a tamo su među prvih 4 (Beatles, Eagles, Pink Floyd, Zepp, AC/DC - mislim da je taj redoslijed prvih 5), a o ostatku svijeta se teško može šta reći, ali otprilike je sličan redoslijed... Ustvari, sigurno su jači od Eaglesa na ne-američkom terenu, ali teško da su Beatlese nadjebali. Quote
|Metal Forever| Posted December 7, 2003 Report Posted December 7, 2003 Obozavam Tea for one................ inace relativno skoro sam poceo da ih slusam a sada ne vadim njihove cd-ove iz linije Quote
Holy Diver Posted December 16, 2003 Report Posted December 16, 2003 meni su oni jedan od omiljenih bendova imam vecinu njihovih plocha i redovno ih slusham a: evo vam "tekst" Stairway to Heaven unazad! Play it backwards - hear why it's sung here, oppositioner! Oh, here's the soundtrack, all arising! They all sin and they are won Shall I loathe you now, parishoner? Oh hear Him christian within me? Oh it stirs my skin: the river Oh she snows without lovin' us Oh liar, it will end before Him! We're all outside an' I know I saw they shout: "Hear the Lord! My God now will save me" Ohh I will now sing world, 'cause I live with Satan One wish today - world pray with three who will make it here late Pray now an' you'll win - The 'Lord' turned me on but Oh, I was the shaggy fool clothed in agony, lost at a height Ohh! There's no escapin' it! All at war, here's t' my sweet Satan No other made a path, for it makes me sad, whose power is Satan He'll give those with him 666 And all the evil, it was there, they made our souls must have Satan Whoah oh oh With fire you all get loose, they're all for me! All that soothes the water Always will be as we know now "I see runes" said he, "the world they offered me" Who is the Lo-ord if we lose feather? Say you'll save me! And no-one's gonna be the ruler And no-one can do Hunt next to th' sword, 'cause they see all from there See here's the news, who walks with me? Please! Perhaps no-one found me Heavy, lift me out - make me leave someday Say it with whose one line-up, they gotta leave for Satan And no-one's gonna rule And no-one can do And he said lots, both have our laws: mass must He is superb - master Satan Over the ab he who should love me Any man that serves my, my swan music They worship with snow, I wish them over my master, Satan Only hear word's sung, the oppositioner oooh He who snow They make his snow worthy So look for us, now answer me! There's one chance - take his snow Hold thy head Hear words sung! The oppositioner Who owns this earth built below? Oh sweet Israel Quote
Turin Posted December 17, 2003 Report Posted December 17, 2003 ne bi bilo nemoguce da je to trebalo da bude originalan tekst,preopznajem delove i ovo ima daleko vise smisla od ostalih interpretacija, a podozrevao sam da postoji tekst kroz celu pesmu, medjutim ocigledno Plant nije znao za to (to je Page-ova pesma) jer ju je upropastio (m,islim obrnuti tekst, naravno ) svojim izgovorom. gde si ovo nasao? da li su ikada priznali da su to uradili namerno? Quote
Holy Diver Posted December 17, 2003 Report Posted December 17, 2003 (to je Page-ova pesma) jer ju je upropastio (m,islim obrnuti tekst, naravno ) svojim izgovorom. gde si ovo nasao? evo ti link http://web.stargate.net/zeppelin/features/...rsed/index.html mozesh da skinesh celu pesmu unazad mada ja nisam siguran da li je sve to laz? videcesh kada budesh slushao i citao mislicesh da on to sve stvarno kaze ali da li je to stvarno tako ili je to zbog toga shto chitash to stvarno neznam meni zvuchi da on to sve kaze ali ne mogu da budem 100% siguran a: ja mislim da nikada nisu priznali da su to uradili! Quote
tangerine Posted January 26, 2004 Report Posted January 26, 2004 ljudi LZ je jednostavno THE ONE AND ONLY!!!!!! a uporedjivati njih i deep purple je isto kao i uporedjivati beatlese sa stonesima........ odnosno isto kao uporedjivati boga sa sesirdzijom.... da, ljudi obicno znaju za prva cetiri albuma.... a oni su jedini JEDINI bend koji nikad nije napravio shit pesmu....... favorite naravno da nemam!!!!..... sve pesme.. ali sve do poslednje su SAVRSENSTVO! ponekad se zapitam da li je moguce da je to delo ljudi... ili je ipak nesto vise....... hahaha.. to za stairway i my sweet satan...... hahahaha..... Percy je to lepo rekao, da backwards zaista moze da utice na ljudski mozak svaka pesma bi naopacke imala text "kupi ovu plocu"... razmislite malo!!!!! Quote
Vlaja Buraz Posted February 8, 2004 Report Posted February 8, 2004 Reci cu samo da su osamdeset i neke, platili par stotina hiljada dolare nekom crncu jazz-blueseru za kradju pesme.. JAZZ-blueseru? Stvarno si tragičan. JAZZ je višak u tvojoj rečenici. Nego, oni nisu kopirali ili pozajmljivali, oni su direktno KRALI: Willie Dixon, Robert Johnson, Blind Lemon Jefferson - skoro kompletne pjesme su preuzimane ('You Shook Me', 'In My Time of Dying'), kao i rifovi ('Bring It on Home', 'Babe I'm Gonna Leave You')... Poslije je bilo bolje kad su se odlijepili od bluesa (proširivši svoju muziku različitim etno uticajima) ali je i na kasnijim albumima bilo kriminalnih radnji. Quote
Bestial Devastation Posted February 17, 2004 Report Posted February 17, 2004 Dobri su Zeppelini a: Quote
tangerine Posted February 27, 2004 Report Posted February 27, 2004 hm... ovako, ovo jeste moje misljenje... ali ja se trudim da budem objektivna koliko god mogu vise, jer ja posmatram sve...... a ne samo jednu ili dve stvari..... jer tako gledano(objektivno) ni jedan bend ne moze da im pridje blizu.. pogotovu ne Deep Purple... nemojte pogresno da me shvatite, volim ponekad da ih cujem... ali uporedjivati njih sa Zeppelinima je zaaaista smesno... za razliku od vas ja ne odbacujem nista... da uzmemo primer Deep Purple- Lalena...... to ne da je shit.. vec uopste i ne moze da se slusa koliko je pesma "margarin"... da ne govorim o dooosta drugih pesama koje su prosek... a ne uvek uzimati za primer Child in time koja je savrsena pesma... ali kad se setim da vecina vas obozava Whitesnake... sasvim dovoljno da se shvati zasto napadate moje misljenje... na kraju krajeva ovo je yuMETAL forum. Nikada nisam rekla da su oni jedini koji su napravili savrsenstvo. naravno da je nemoguce izdvojiti ih bas u svakom pogledu... jer period od '65 do '75 je izrodio taaakvu muziku da je prosto jeza:) uzmimo za primer Cream koji tesko da ima losu stvar, isto tako The Doors...Hendrix... da ne pominjem Beatlese koji su UVEK bili van konkurencije iako su napravili gomilu "lalala" pesama... mogla bih ovako do sutra jer taj period je prepun fenomenalne muzike... samo kazem da su jedini koji objektivno gledano nisu nikada napravili shit muziku... Sto se tice toga da sam ja "uvredila mnoge muzicare" to nije tacno... oni su mnogo veliki da bi se vredjali zbog moje reci:)... ali vama to ocigledno jos uvek ne dolazi do mozga... a od recenice "zeppelini su vazni zato sto zbog njih ne bi postojali mnogi bendovi" mi se povraca.... a svi vi verovatno pod tim podrazumevate metal(sve vrste) grupe... a metal se razlikuje od rocka (nemojte misliti da nesto branim rock jer tu ima mali milion "ispada") u toliko sto ima svega tri akorda(opet- cast izuzecima)... ili je jednostavno buka(svako svira za sebe)...jaci zvuk... ali nije muzika. e sad sam mrtva,a? Meni je zaista zao ako vas moje misljenje u toolikoj meri pogadja. meni je to oduvek bilo smesno(svadjati se zbog toga "ko je bolji pevac"...).. ali ovo je forum... valjda i sluzi za to da iznesem svoje misljenje, a ne da pri svakom slanju posta prvo doobro proverim da nisam slucajno nekome popljuvala po omiljenoj grupi i time ga "neverovatno povredila". A ta izreka "o ukusima ne vredi raspravljati" je totalno suvisna na forumu.... jer sta vi onda radite ovde?????? govorite kako su sve grupe divne i savrsene i sve hvalite u izvesnoj meri (a ako vam se neki bend bas ne svidja onda bi radije zaobisli tu temu iako imate dovoljno argumenata u korist svog misljenja) jer bi se u suprotnom moglo desiti da neko ostane uvredjen. Ovo je moje misljenje... koje bih ja rado volela da pobijete (kad vam vec tooliko smeta) ali nekim pristojnim i racionalnim argumentima.. a ne : "nemas pojma", "koliko ti imas godina uopste", "to je tvoje subjektivno misljenje"... pa na kraju krajeva zar svi nismo subjektivni... jer ako je subjektivnost "braniti" onda je subjektivnost i "napadati". Quote
Prinzessin Tinea Posted February 16, 2005 Report Posted February 16, 2005 KAKO NEKO MOZE DA ZABORAVI ZEPPELINE.... Quote
Jellybelly Posted February 17, 2005 Report Posted February 17, 2005 neke stvari su jednostavno suvise dobre da bi bile zaboravljene, LZ je jedna od tih Quote
Recommended Posts