negative creep Posted November 20, 2006 Report Share Posted November 20, 2006 Meni su oni vise vukli na blues, nego na metal. A Plant je ove godine nastupao na Szigetu Bas bih volela da ga cujem uzivo, obozavam njegove solo albume. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shix Posted November 20, 2006 Report Share Posted November 20, 2006 Zeppelin nema nikakve veze sa metalom, oni su samo uticali na mnoge metal bendove sto je normalno. Stil koji sviraju nije odredjen... tu je rock, hard rock, psihodelija, bluz. Po mom misljenju nema ni M od metala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. Horrible Gelatinous Blob Posted November 21, 2006 Report Share Posted November 21, 2006 "Hot Dog" sa "In Through The Out Door". Cist country. Ljudi su padali u nesvest kada sam najavljivao da cu im pustiti Zeppeline, pa onda cuju tu pesmu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jellybelly Posted November 21, 2006 Report Share Posted November 21, 2006 (edited) Zeppelini su utoliko uticali na metal sto su jako negovali instituciju riffa, i stvorili veliki broj sjajnih riffova. Isto tako su zbog toga vazni i pre njih Cream, onda i Jimi Hendrix, a zatim Deep Purple i Black Sabbath. Cisto po muzickoj formi, i Deep Purple i Black Sabbath su bili blizi metalu. U Deep Purpleu je zacetak neoklasicarskih uticaja, kako u rifovima tako i u solazama, sto ce dosta uticati na kasniji heavy metal, Sabbath su pak bili spori, mracni i distorzirani, dajuci neke prapocetke dooma. Sami Zeppelini su tu jos bili ponajmanje blizu metalu. Oni su pre svega ostali verni tradicionalnoj blues/rock formi, ali su je svirali brze i sa vise zestine, s tim sto su kasnije dodavali i druge elemente, poput folka (jos od Babe I'm Gonna Leave You, kasnije Gallows Pole, Stairway To Heaven, The Battle Of Evermore), countrija (Hot Dog, sto rece M.H.G.Blob), zatim orijentalne uticaje (npr Friends, Kashmir), , bilo je tu i psihodelije i reggea, funka (The Crunge). Sve u svemu, prilicno eklekticka smesa koja je puno uticala na dalji razvoj muzike, pa time i metala, ali nije bila metal sama po sebi. Edited November 21, 2006 by fillex Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AIC Posted November 25, 2006 Report Share Posted November 25, 2006 zar oni moraju da se komentarishu??? meni je omiljena pesma No Quarter...tako je ....ne znam! @fillex skroz si do yaya objasnio sve...pa sam Deep Purple bez klavijature je Heavy Metal... Sabbath...taman ton na Iommijeovj gitari i mracni textovi Sabbatha su stvorili Heavy Metal... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Abraxas- Posted February 23, 2007 Report Share Posted February 23, 2007 Neki dan sam baš skinuo njihovu diskografiju,pa sada uživam slušajući ih.Prva dva albuma sam dosad pažljivo odslušao i oba su mi odlična,mada moram priznati da mi je drugi malo bolji.Pročitao sam na sajtu od Džimi Pejdža da čiča snima novi album.Baš se pitam hoće li ličiti na nešto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shix Posted February 24, 2007 Report Share Posted February 24, 2007 Moja baba ce bolje da svira sad. Covek bre slogiran... nemoze gitaru da drzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GirlAnachronism89 Posted February 26, 2007 Report Share Posted February 26, 2007 Led Zeppelin je jedan od mnogih bendova chije ploche mi je cale pushtao kad sam bila klinka. Tako sam ih i zavolela. Pitam se kako ce Plant da zvuchi na Exit-u... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZmYchE Posted March 7, 2007 Report Share Posted March 7, 2007 Plant je ... bio...KEVA I ja se pitam kako ce zvucati na EXITu...a volela bih da bude bar priblizno necemu ili bar da lici na nesto... Zeppelini, eh Zeppelini... Bili i ostali jedni od omiljenih bendova... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wise Owl Posted May 1, 2007 Report Share Posted May 1, 2007 Sto je mnogo, mnogo je. NAJBOLJI rock bend svih vremena da padne na trecu stranu... Alooooo ljudi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomislav Sawyer Posted May 1, 2007 Report Share Posted May 1, 2007 Ma daj, pa sta tu ima da se prica? Jednostavno i na slushanje bar dvaput godisnje do kraja zivota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crusader84 Posted June 27, 2007 Report Share Posted June 27, 2007 http://www.kontra.org.yu/m-cms/index.php?o...14&Itemid=1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GirlAnachronism89 Posted June 27, 2007 Report Share Posted June 27, 2007 Sad slusham Babe I Am Gonna Leave You... Uvek se najezim kad chujem Plantov glas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DragonHeart Posted June 27, 2007 Report Share Posted June 27, 2007 Sad slusham Babe I Am Gonna Leave You... Uvek se najezim kad chujem Plantov glas. Solaza je izvanredna! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buba :) Posted June 27, 2007 Report Share Posted June 27, 2007 postala sam ovisna. a baby i'm gonna ... mi je jedna od ... najsexy pesama pri cemu ne mislim samo na zeppeline, nego uopste mnogo se veselim plantu i exitu, nadam se da ce sve to dobro da zvuci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 Achiles je zakon, doista. Ali meni je trenutno no1 album Houses Of The Holy...totalno neobicna atmosfera, npr Dancing Days kako ta pesma zvuci dobro, jer je melodija onako nekako mracnjikava i uznemiravajuca, a tekst je Dancing days are here again... ili The Crunge. Da ne pominjemo klasike kao sto su TSRTS, The Rain Song, OTHAFA. Uopste, jako dobar album, i intresantna tacka u njihovoj karijeri - odvojili su se od onog zvuka na prva 4 albuma. Nema vise onih in-your-face riffova kao npr Whole Lotta Love, ali je atmosfera jako istripovana. Da,moj omiljeni je upravo Houses of the holy. Sve pesme od početka do kraja su remek dela, to im je takođe najraznovrsniji album - heavy metal, hard rock, folk rock, reggae, funk...od svega po malo. The Rain song, The Crunge i No quarter su legendarne numere. Drugi omiljeni albumi su mi III, IV i In through the out door. Omiljene stvari: Stairway to heaven, In my time of dying, I'm gonna crawl, No quarter, Kashmir, Immigrant song... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Novaliis Posted June 29, 2007 Report Share Posted June 29, 2007 Ljudi, kako možete govoriti da su svirali heavy metal. Oni su samo podstakli njegov nastanak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shix Posted June 30, 2007 Report Share Posted June 30, 2007 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorenje najbeljeg decaka Posted June 30, 2007 Report Share Posted June 30, 2007 joooj jedva cekam planta kao sto stalno govorim, zabodem se u prvi red i zamislim da je mlad - meni banja jedino mi je bedak sto sam cula da stvari zeppelina izvode u drugacijim "modernijim" aranzmanima ? :S Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rustik Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 12/07/2007 BELGRADE, Novi Sad, Exit Festival Sad sam se izvrnuo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZmYchE Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 Hahahaha Belgrade Novi Sad... MA na pljuni-metar smo Ako, sto da ne hahaha : ))) Ja se drogiram na poslu vec par dana sa prva 4 albuma Zeppelina... i David Coverdaleom i Jimmy Page-om... Ah milineeeeeee Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorenje najbeljeg decaka Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 ima li ko neku njegovu setlistu, da znamo sta da ocekujemo na exitu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paklena Posted July 5, 2007 Report Share Posted July 5, 2007 e to bih i ja volela da vidim...mislim setlistu...nemam taj obicaj, inace, al ovog puta me bas zanima Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GirlAnachronism89 Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 Svirao je Babe I Am Gonna Leave You, a ja nisam bila tu. Miro, hvala što si mi javila. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buba :) Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 ono malo pesama sto su svirali od zeppelina su bile poprilicno izmenjene i sjebao mi babe i'm gonna ... i .... razocarana sam. tj previse sam ocekivala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts