Archibald Reiss Posted June 24, 2006 Report Posted June 24, 2006 Upravo sam stigao sa Borinog koncerta.Bio je sam,bez benda.Ja sam se popeo na binu i pevao Poslednju Pesmu O Tebi s njim. gde to?!? Quote
kuruz Posted June 24, 2006 Report Posted June 24, 2006 Sechanj,mesto blizu Zrenjanina.Jebem ti selo,nikad da stignemo tamo,al' je povratak proshao mnogo brzhe @Alvaro To vishe nije to. Quote
Rudolf_H_88 Posted June 28, 2006 Report Posted June 28, 2006 Је л' може неко да каже како звуче ове нове ствари Р. Чорбе, ова трилогија? Чуо сам да су као два дела већ изашла, а ја сам видео само онај спот и чуо неколико песама пре неки дан на РТС-у. Је л' чине нешто песме? bolje da prestanu sa izdavanjem novih albuma da se ne brukaju vise. Inace najjaci Srpski pop-rock bend,pogotovo balade sa prvih albuma... Prokleto sam.... Quote
michelle Posted June 29, 2006 Report Posted June 29, 2006 U ovu temu su ubaceni postovi sa teme "Rajko Kojic" iz 2004. Quote
rock_rock Posted June 30, 2006 Report Posted June 30, 2006 Ja mislim da je porediti sadasnju Corbu sa nekadasnjom totalno besmisleno... Hocu reci, njihovu sadasnju svirku ne razumem i neka to bude sve sto cu reci. A kakav je to bend bio... Quote
Guest Salee Posted December 1, 2006 Report Posted December 1, 2006 Moj omiljeni bend, što se mene tiče najbolji kod nas. Još nisam ni progovorio kako treba slušao sam U ime naroda, moju prvu ploču. I mene je smorio sa pesmama u kojima se bavio politikom, ali opet imao je i na takvim albumima super stvari. Omiljene: 1. Andjeo 2. Lutka 3. Volim, volim žene(iz emotivnih razloga, mnogo sam je voleo kad sam bio mali) Quote
RNA Posted December 1, 2006 Report Posted December 1, 2006 Ova poslednja je moja himna, posebno refren od reci do reci. Quote
Vlaja Buraz Posted December 1, 2006 Report Posted December 1, 2006 To, čiča! Kako je tu odsviran bubanj, prelijepo. Baš me zanima na šta bi ličilo kad bi sad pokušali da je odsviraju. Quote
RNA Posted December 1, 2006 Report Posted December 1, 2006 Ne bih voleo to da cujem, najiskrenije. Tvoj imenjak je kada je pesma snimljena imao neku pozitivnu energiju koja se cuje u pesmi, a koja je odavno iscilela iz njega. Quote
Vlaja Buraz Posted December 1, 2006 Report Posted December 1, 2006 Jasno je to, ali, misliš da mogu pasti još dublje-niže-jeftinije? Quote
Mr. Horrible Gelatinous Blob Posted December 1, 2006 Report Posted December 1, 2006 Nemoj da brines, mogu! Quote
RNA Posted December 1, 2006 Report Posted December 1, 2006 Posle nekih pesama iz proteklih 5 godina, tesko. Na primer, super glupava verzija pesme 'Hocu, majko, hocu' sa sve trubacima. Neka mi neko obasjni - cemu? Quote
Mr. Horrible Gelatinous Blob Posted December 1, 2006 Report Posted December 1, 2006 A "najveci domaci rock novinar" ih je u "Rock Express"-u hvalio kako svaki novi album sve vise lici onima sa pocetka karijere. Quote
Vlaja Buraz Posted December 1, 2006 Report Posted December 1, 2006 Po meni, Nojeva barka je dno (malodušan starački mlitav album), a ovo poslije je krenulo malo uzbrdo. Ali samo malo. I ima smisla to poređenje (što se mene tiče), ne previše, ali ima smisla. Čitaj, neke pjesme. Quote
RNA Posted December 1, 2006 Report Posted December 1, 2006 A "najveci domaci rock novinar" ih je u "Rock Express"-u hvalio kako svaki novi album sve vise lici onima sa pocetka karijere. Ako ciljas na Rogosica Branka, ne secam se da ih je on hvalio za nove albume, cak sam 100% siguran da on nije recenzirao nijedan njihov album. Sve recenzije i intervjue vezane za Corbu je radio Milan Cunkovic. Quote
Mr. Horrible Gelatinous Blob Posted December 1, 2006 Report Posted December 1, 2006 Bas sam na njega mislio, covek je visok dva metra. Ono "najveci" je Brankov fazon. A, sad, da se porede ti albumi, nema sanse. Razlog je jedan jedini. Rajko Kojic! Kako je taj umeo da nafiluje pesmu, pa to je haos. Sta se posle desilo? Dzindzer je odlican gitarista, ali kakav je kompozitor? Na "Istini" i Boze pomozi, ali vec sledeci album... "Jedan covek"! Sto je pesma, do moga. Cuturu, pa zatim Ilketa, necu ni da pominjem. Nisu zasluzili. Rajkov maxi "Ne budi me bez razloga" je pojam za sve sto je Corba radila tokom poslednjih 20 godina.Imam sve ploce zakljucno sa "Ujedom za dusu", mada je i to previse. Ono nakon toga ne bih uzeo u ruke ni pod pretnjom streljanjem. "Nisam komunista", "Hocu, majko, hocu...", pa one narodnjacke 1 i 2... Tragedija. Jebiga, opet sam poceo da se gubim, izvinjavam se. Quote
RNA Posted December 1, 2006 Report Posted December 1, 2006 (edited) Donekle si u pravu, ali su na vecini albuma pravili dobre pesme sve do "Zbogom, Srbijo". Taj album je poslednji koji je nesto valjao. Od "Ostalo je cutanje", pa nadalje tek se na ponekoj pesmi nazire ono sto je Corba nekad predstavljala. Edited December 1, 2006 by RNA Quote
VEPAR Posted December 1, 2006 Report Posted December 1, 2006 (edited) Prica o ljubavi obicno ugnjavi je odlican album. Pesme kao sto su ,,proslosti,, , ,,Ko te ljubi dok sam ja na strazi,,. Hard Rock samo tako. Edited December 1, 2006 by VEPAR Quote
RNA Posted December 1, 2006 Report Posted December 1, 2006 Kad sam bio klinac, to je bio jedan od prvih rok albuma koje sam cuo. Pesma 'Trazi se zamena' mi je bila jedna od omiljenih, zbog skroz blesavog teksta. Quote
Srle8 Posted December 1, 2006 Report Posted December 1, 2006 Njihovi koncerti su najaci. Nijednom me nisu razocarali kada su svirali uzivo. Uvek naprave odlicnu atmosferu. Quote
RNA Posted December 1, 2006 Report Posted December 1, 2006 I uvek sviraju iste pesme istim redosledom, cak su i vicevi izmedju pesama isti. Nisam ih gledao od 2002. kada je bio onaj koncert na OFK-ovom stadionu i ne nameravam skoro. Quote
Srle8 Posted December 1, 2006 Report Posted December 1, 2006 Ja sam ih gledao zadnji put pre petnaestak godina. Quote
Mr. Horrible Gelatinous Blob Posted December 2, 2006 Report Posted December 2, 2006 Ja sam ih gled'o na Sajmistu, turneja "Ujed za dusu". Nakon toga samo na grupnim svirkama. Npr. "30 godina R'n'R u YU", takodje na Sajmistu. Svirali su nekoliko pesama, medju kojima je "Kad sam bio mlad". U, jebote, vrhunske li stvari... K'o da nemaju stotinak boljih. A Dzindzerov solo i prelaz na "Kad padne noc", bili su isti tada i pet godina kasnije za srpsku Novu godinu na Trgu. Da, dopada mi se sto je "Prica o ljubavi..." bas gitaroski album. Do pre par godina nisam imao pojma da su K2 otpevale back vokale na toj ploci. Mada, ko je producent, nista neobicno. A potpisane su sa "Hammersmith sisters". Quote
RNA Posted December 3, 2006 Report Posted December 3, 2006 Nisam obratio paznju na taj podatak. Zaista zanimljivo. Koliko li su tad imale godina? Quote
Recommended Posts