aRmatuRa Posted October 13, 2019 Report Share Posted October 13, 2019 Riblja Corba je bila moja omiljena grupa, prva. Na zalost, ne sto sam ja nesto specijalno pametan, vec sto je Bora odjebao od alkohola, jos kao osnovac sam shvatio koliko je ovaj odlepio. Kao da gledas sebe ili nekog sebi dragog u nekoj bas bednoj situaciji. Na kraju balade ispade isti kurac, Balasevic ili Bora Corba. Za sitnu kintu bicu sve, racunajte na nas, moj soliter, Baba Jula, Srbin lud... Ivica Dacic... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
23/16 Posted October 14, 2019 Report Share Posted October 14, 2019 Ma gde isti, gori je ovaj 100 puta. Aj za njega me i ne cudi, ali sta bi sa ostalim clanovima benda? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted October 14, 2019 Report Share Posted October 14, 2019 suštinski su gotovo isti, samo je Balaš finiji i pristojniji ostali iz benda su bez Bore kerov kurac na sceni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мајор Гашпар Posted October 14, 2019 Report Share Posted October 14, 2019 Ono jeste, slabo stoje sa vicevima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kumodraski Vo Posted October 14, 2019 Report Share Posted October 14, 2019 Bajaga >>> 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SATAN-iz Batajnice Posted October 15, 2019 Report Share Posted October 15, 2019 Толико од мене. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koroviev Posted October 15, 2019 Report Share Posted October 15, 2019 Da pojede sva govna koja je izasrao. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sleazyrocker Posted October 16, 2019 Report Share Posted October 16, 2019 Ko jos danas slusa Roblju Corbu, mislim realno! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chicken Little 420 Posted October 16, 2019 Report Share Posted October 16, 2019 Slusaju isti oni ljudi koji slusaju narodnjake. Jebeni seljacki rok, kao i Bijelo dugme. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sreta Posted October 16, 2019 Report Share Posted October 16, 2019 (edited) Ispao je smrdina, ko ga jebe, ali nemojmo preterivati. Kakvo kurcevo Bijelo Dugme, Balasevici i ostali crnogorci. Edited October 16, 2019 by Sreta 2 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted October 16, 2019 Report Share Posted October 16, 2019 bijelo dugme je ok 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted October 16, 2019 Report Share Posted October 16, 2019 Sreta izneo činjenice, nemojte da se zajebavamo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мајор Гашпар Posted October 16, 2019 Report Share Posted October 16, 2019 Ne mogu da nadjem klip sa Torbicom. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoivodBG Posted October 17, 2019 Report Share Posted October 17, 2019 https://www.hardwiredmagazine.com/recenzija-riblja-corba-da-tebe-nije-2019/?fbclid=IwAR0d_RhLVDe7vFKQFCezcuuavL1kgqSpT7GT8uZJyo4bjAjDg0a_I9HOJjs 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chicken Little 420 Posted October 18, 2019 Report Share Posted October 18, 2019 Vrlo duhovito, pa to može da se stavi na bilo koji album Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sleazyrocker Posted October 18, 2019 Report Share Posted October 18, 2019 (edited) Nije mi jasno nešto, uz sav mogući napor ne mogu da provalim taj logički sled koji vodi od toga da na jednom te istom albumu imaš pesmu u kojoj se žališ kako ti polugole kurve uništavaju rock n roll. a ti pri tom izdaješ album za City Records (već godinama) i pevaš pesmu Ivici Dačiću i podržavaš Vučića..... Edited October 18, 2019 by sleazyrocker 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted October 18, 2019 Report Share Posted October 18, 2019 ^ Odlaskom Bajage i Rajka 1984. Čorba se promenila, ali se osvežila dolaskom Čuture i Džindžera. Borini tekstovi već gube na snazi, ali bilo je i dalje sjajnih. Album "Istina" je među najboljima. Odlaskom Čuture 1989. rapidno opada kvalitet pesama. "Labudova pesma" je dobar album, delimično i zbog Olivera Mandića. Posle toga po koji hit, osrednji albumi, tekstovi sve lošiji, banalni. Bora je povremeno bio lucidan sa društvenim tekstovima, ali je vulgarnost stavio ispred suštine dok je nekad vulgarnost bila u funkciji suštine. A fazama sa bajama i minđušarima, priprostim komentarima, šovinizmu, vašarištu me treba trošiti reči. Meni se gadilo i pominjanje "ustaše iz Kuće cveća" u "Baba Juli" - em je Tito pojam za sve, em je Bora pevao "Računajte na nas" sa kolegom Balaševićem u Ranom mrazu (čak se jasno čuje njegov glas u drugom delu). Od zakletve Titu do pesme o Dačiću i stomačiću. Pun krug. Ako ništa drugo, "stvorio" je Bajagu i Čuturu i mnogo dobrih pesama. Ali razočarao je milione. (lapido, 16. oktobar 2019 14:38) 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koroviev Posted October 18, 2019 Report Share Posted October 18, 2019 Zagušiti krme govnjivim sendvičima. Potom spaliti njegovu lešinu na ruševinama Voterfronta. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vic Rattlehead Posted October 18, 2019 Report Share Posted October 18, 2019 Bijelo dugme je izmislilo univerzum za Čorbu. 3 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted October 18, 2019 Report Share Posted October 18, 2019 jeste kurac 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sreta Posted October 18, 2019 Report Share Posted October 18, 2019 3 hours ago, Vic Rattlehead said: Bijelo dugme je izmislilo univerzum za Čorbu. Corba je bio bog, Bijelo Dugme je skoro pa uvek bilo gola kurcina. 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted October 18, 2019 Report Share Posted October 18, 2019 bukvalno smeće od benda 1 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sreta Posted October 19, 2019 Report Share Posted October 19, 2019 Tamo jedino Laza valjao po kurca, Milic je bio sporedan lik, nazalost, Alija solidan vokal, iako ukraden, ali ne Neda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vic Rattlehead Posted October 19, 2019 Report Share Posted October 19, 2019 Koncentrišite se na njihove prave pjesme, ne na Napile se ulice, Đurđevdan i ostala podilaženja prostom pučanstvu. Npr: 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мајор Гашпар Posted October 19, 2019 Report Share Posted October 19, 2019 Mrzim hotel motel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts