Captain Spaulding Posted November 16, 2011 Report Posted November 16, 2011 Nije me bilo par dana zato vam dajem par linkova sa zanimljivim resenjima za enterijer dornob.com/all-in-one-modular-fold-out-living-room-furniture-set dornob.com/321-go-slide-3-stories-down-2-sides-of-a-1-family-home www.treehugger.com/sustainable-product-design/less-is-the-new-more-making-the-most-of-small-spaces.html http://www.stumbleupon.com/su/2stEDe/www.desiretoinspire.net/blog/2011/11/7/kitchen-inspiration.html
Elldamar Posted November 16, 2011 Report Posted November 16, 2011 Ljudi, možda malo idem u off topic ali jedno pitanje: ima li ko predlog za neke kvalitetne sijalice? Imam strašan problem sa svetlom, tj. sa sijalicama koje traju tipa mesec dana i to je to. Hodnik,trpezarija,dnevna soba, isti kurac ... Sve što sam kupovao ove godine pregoreva, dok ono što je kačeno pre par godina još uvek šljaka bez problema ...
Zen Posted November 16, 2011 Author Report Posted November 16, 2011 Uzmi ove energy safe sijalice, malo su skuplje od obicnih al traju bar nekoliko godina te se isplate. Meni je sijalica u kupatilu trajala 7 godina. Imas povoljne u merkuru recimo, mada ih ima u svim radnjama sad. ne daj vise od 350 dinara. Postoje sa belim i zutim svetlom, biraj koja ti je bolja (licno vise volim zuto svetlo).
Machka Naopachka Posted November 16, 2011 Report Posted November 16, 2011 Generalni, ma biće tu detalja... posteri neki... samo malo po malo, po prioritetima i finansijskim mogućnostima. Al nju ejdz je dobra fora šalu na stranu...
Zen Posted November 16, 2011 Author Report Posted November 16, 2011 Sta se kod nas podrazumeva pod new age uopste? Btw cela gajba po feng shuiu fak jea sreca meni dopao "metalni" deo stana
Lou Posted November 16, 2011 Report Posted November 16, 2011 Da li se doslovno pridržavate feng šuija ili samo uopštene estetike?
Machka Naopachka Posted November 16, 2011 Report Posted November 16, 2011 Smorock, ne znam, mislila sam na detalj koji je generalni ufotošopovao na moj zid... kako napreduje tvoj steampunk, neke slike možda?? A feng shuj ne poznajem, nemam ni preteranu želju iskreno...
Zen Posted November 16, 2011 Author Report Posted November 16, 2011 Da li se doslovno pridržavate feng šuija ili samo uopštene estetike? Ne znam kako da ti odgovorim na to pitanje a da se ne raspisem (jer me mrzi). Ispostovane su sve smernice u materijalima, boji, polozaju stana, stranama sveta, nameni sobe, oblici.... Stimpank ide laganim koracima, sreca pa se uklapa u "metalni" deo, ali nabavljanej zanimljivih detalja je malo teze. Za sad tek po neka stvacica daje blagi smek, ali u planu su neka radikalnija resenja sa sve minijaturom cepelina , a radim na dekoraciji sanduka za knjige sa oktopodima bice slika kad zavrsim Volim da u mom radnom cjosku kacim na plutanu tablu ili na zid neke zanimljive komade nakita koje inace ne nosim. Sta znam, lepi su, daju neki fazon celoj prici.
Novaliis Posted November 16, 2011 Report Posted November 16, 2011 Ja planiram svoju biblioteku da uradim u blagom steampunk stilu, sa nesto victorian gothic elemenata i naravno klasicna grcka/aleksandrija fazon, sta god to znacilo, ne pitajte me. Tako sam bar zamislio, na sta ce ispasti videcemo.
Zen Posted November 16, 2011 Author Report Posted November 16, 2011 kao i moj varijanta modern asian steampunka ... pokusavam da izbegnem velike raskosne viktorijanske ili edvardijanske komponente, vise okrenuto ka retro steampunk ideji u svakom slucaju kolega stimpankeru srecno tabi ce bar u 'merici biti lako da nadjes sve sto ti se svidja, ja cu ovde dumrem.... My link
Novaliis Posted November 16, 2011 Report Posted November 16, 2011 (edited) Hvala Na sta sam sve ovde naleteo, to nije istina. Ima nekoliko lanaca marketa koji nude sve sto se zamisliti moze, za svaciji ukus. Pronasao sam nedavno citave viteske oklope, komplet od glave do pete, u ljudskoj velicini, i to ne nekakve jeftine kopije vec suvi kvalitet, po veoma razumljivim cenama. Hobby Lobby je jedna od mojih omiljenih radnji sto se toga tice, a cesto imaju rasprodaje. Pravi raj. Dovoljno je da prosetam po njoj i u glavi imam sve vec dizajnirano. Takodje planiram da koristim razlicite slike, banere i slicno po zidovima. Recimo, pronasao sam odlican baner Elizabete Batori, koji ce se savrseno uklopiti u biblioteku. Hocu i portret Novalisa i ostalih licnosti koje me svakodnevno inspirisu. Mnogo je detalja i mnogo toga zelim da uklopim u tu jednu prostoriju, videcu kako ce sve to na kraju izgledati. Za sada samo planiram i prikupljam ideje, radim na ovome vec neko vreme. Edited November 16, 2011 by Novaliis
Lou Posted November 17, 2011 Report Posted November 17, 2011 Ne znam kako da ti odgovorim na to pitanje a da se ne raspisem (jer me mrzi). Ispostovane su sve smernice u materijalima, boji, polozaju stana, stranama sveta, nameni sobe, oblici.... Shvatio otprilike, nema potrebe za raspisivanjem.
Lunar Posted November 18, 2011 Report Posted November 18, 2011 Hoću da preuredim moju sobu iz korena. Tako jest, ništa mi se ne dopada sadašnji raspored i nameštaj koji imam, koji su mi naravno roditelji kupili bez mog konsultovanja. I tako sam išao po raznim prodavnicama i shvatio da je to jednostavno nemoguće, nemam ja sada te pare. Pa ću u nedelji koji sledi da sa dizajnerskim detaljima i dekoracijom malo "oživim" sobu. Wish me luck. Zanimljivo je sve što je meni lepo, mojim roditeljima je bezveze. Sve što je njima lepo, meni je užasno.
Captain Spaulding Posted November 18, 2011 Report Posted November 18, 2011 Mozda nisi njihov sin ? Elem , oces slikati tvoju sobu da je vidimo ?
Oak Posted November 21, 2011 Report Posted November 21, 2011 Da li neko zna gde u bgu (ako uopšte i ima) mogu da se nabave replike starih geografskih karata? Da su malo većih dimenzija. 1
Stolet Posted November 21, 2011 Report Posted November 21, 2011 Tako nešto bi i mene verovatno zanimalo, ali deluje mi malo nestvarno da toga kod nas ima
Oak Posted November 21, 2011 Report Posted November 21, 2011 Kontam da može da se uradi kao poster na nekom običnom papiru velikih dimenzija, ali ipak je bolje kad je to na onom platnenom papiru, ne znam da li ima neki stručni naziv.
Stolet Posted November 21, 2011 Report Posted November 21, 2011 Rado bih u budućnosti opremio dom takvim stvarima srednjovekovnog tipa, uz štitove na zidovima i moju armiju minijaturnih vitezova koje skupljam
Sugar Overdose Posted November 21, 2011 Report Posted November 21, 2011 ouh i ja bih to bas volela da imam
Novaliis Posted November 21, 2011 Report Posted November 21, 2011 Imam ja takvu nekakvu kartu na zidu, ovde se moze lako naci. Planiram da nabavim i drevne globuse. A sto se tice srednjovekovnih stvarcica, Stolet bi uzivao ovde. Mada siguran sam da ima toga svuda, i da je samo u Srbiji teze pronaci tako nesto. 1
Havočka Posted November 21, 2011 Report Posted November 21, 2011 (edited) Ima na poslednjem spratu Usca (ili je bila proslog oktobra) radnjica koja je specijalizovana bas za prodaju stampanih stvari na platnu, e sad, moze sa ramom, bez rama, lakirano, nelakirano, uglavnom, burazer i ja smo prosle godine sestri napravili 4 male crno bele slike nekih delova Beograda, odlicno je ispalo, i sve zajedno nije izaslo preko 2500. Mozda tamo da pogledate. EDIT: E'o i sajt. http://www.vlahovic-slike.net/ Edited November 21, 2011 by ~HaVoC~ 1
Rehabilitovani Bagrem Posted November 21, 2011 Report Posted November 21, 2011 Da li neko zna gde u bgu (ako uopšte i ima) mogu da se nabave replike starih geografskih karata? Da su malo većih dimenzija. Uf,ja bih ubio za jednu reljefnu kartu Jugolsavije na zidu sobe.Ne znam zasto,mozda nostalgija za osnovnom skolom.
Oak Posted November 21, 2011 Report Posted November 21, 2011 Ima na poslednjem spratu Usca (ili je bila proslog oktobra) radnjica koja je specijalizovana bas za prodaju stampanih stvari na platnu, e sad, moze sa ramom, bez rama, lakirano, nelakirano, uglavnom, burazer i ja smo prosle godine sestri napravili 4 male crno bele slike nekih delova Beograda, odlicno je ispalo, i sve zajedno nije izaslo preko 2500. Mozda tamo da pogledate. EDIT: E'o i sajt. http://www.vlahovic-slike.net/ Ovo izgleda obećavajuće, zahvaljujem.
Stolet Posted November 21, 2011 Report Posted November 21, 2011 Od karata imam samo dve (Evropa i Jugoslavija (Srbija + CG)) onako plastične po kojima se može pisati markerima i brisati, dimenzija su nekih 250x170cm recimo, odlične su za učenje, ali su poslužile već toj svrsi, sada jadne stoje u futrolama jer se nisu uklopile u zamisli naslednika mojih odaja No dobro, mlad sam, ako bude finog zaposlenja kome se nadam neće biti problema sa opremanjem doma u srednjovekovno-geografskom stilu
Novaliis Posted November 21, 2011 Report Posted November 21, 2011 Sto sam pronasao juce drzac za vinsku bocu i dve case, u obliku crnog zmaja. I jos jednu statuu zmaja sa fenomenalnim bodezom, dusu dalo za svakog ljubitelja fantastike, zmajeva, bodeza i sl.
Recommended Posts