Oddball Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Ko nije čuo VDG, a smatra sebe prog rock fanom, slobodno može da se samoubije edit: edit realno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted March 12, 2011 Report Share Posted March 12, 2011 Eno na last-u neki lik već vrteo Grounding :| Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Novaliis Posted March 12, 2011 Report Share Posted March 12, 2011 Mora da je neko iz benda, ili familija. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted March 12, 2011 Report Share Posted March 12, 2011 Na soulseeku se može naći, samo što ja ne koristim taj metod za download. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted March 13, 2011 Author Report Share Posted March 13, 2011 God dammit, ima li negde albuma? Već ga ocenjuju po sajtovima a nigde ne može da se skine... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Ajd' videću da pitam ortaka da skine sa soulseeka, pa da okači negde. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 Van Der Graaf Generator - A Grounding in Numbers (2011) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 Bilo linka za album na prog rock temi, ali ne škodi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 VDGG - A Grounding in Numbers recenzija Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted June 22, 2011 Report Share Posted June 22, 2011 Milo je cuti uvek Hammillov vokal, posebno jer covek zvuci k'o da od '70ih pa na ovamo nije ni dana ostario. Sa druge strane, nepotpuno je slusati VDGG bez saksofona...falio je na proslom, fali i ovde. Takodje, fali mi neka luda, dugacka...hell, da skratim, fali mi jedna dobra prog rock pesma! Drugi, povezani problem, previse kratkih pesama, posebno ove od dva minuta mi uopste ne znace nista, niti mi nesto donose albumu, samo ga malo razvlace... Nyah, nije to to jednostavno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted June 23, 2011 Author Report Share Posted June 23, 2011 I dalje povremeno pustim poneku stvar sa novog albuma, koji stvarno nije loš. Your time starts now, Mr. Sands, Embarrassing kid, Bunsho, Mathematics... Eto nekoliko mojih favorita. Interesantno je da i ove kratke Van der Graaf Generator pesme zahtevaju vremena da se slegnu slušaocu koliko i epske kompozicije sedamdesetih. To što su pesme kraće ne znači da je album pristupačniji - i dalje je vrlo složen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Great Duck Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Je li itko ovdje slušao solo albume Petera Hammilla, i ako je, koje preporučujete? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lotus Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Jesam prva 4 i extra su! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 Van Der Graaf Generator - Alt (2012) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tier_mfkr Posted June 29, 2012 Report Share Posted June 29, 2012 Van der Vaart se bavi prog rockom??? Bataljujem da pratim fudbal, gotovo... 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted August 5, 2015 Report Share Posted August 5, 2015 Nastavljamo sa rezurekcijama prog tema Obožavam kako ovde tekst prerasta iz metal veštičijih lirika u hippie love pobedu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted August 5, 2015 Author Report Share Posted August 5, 2015 Prog svetinja. Može kontraverzno mišljenje? Meni je VdGG draži od King Crimson i Genesis, iako i ta dva benda volim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Seed Posted August 5, 2015 Report Share Posted August 5, 2015 Pa dobro od King Crimson, al' kako od Genesis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted August 6, 2015 Report Share Posted August 6, 2015 Ja imam posebno mesto u srcu na polici za VdGG, ali mi ipak nije ni iznad jednog od pomenuta dva. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted August 6, 2015 Author Report Share Posted August 6, 2015 Imaju izvesnu prefinjenost, vrlo karakterističnu atmosferu koja se provlači kroz sve albume, duboke ali donekle nedokučive tekstove i jednog od mojih najomiljenijih pevača. Mislim da mi odgovara što se manje upuštaju u haotične i bučne improvizacije kakve Crimsoni forsiraju, što je plus. I napokon, tu je niz albuma od H to He zaključno sa World record, jedan od najboljih nizova albuma u progu i u proseku meni lično bolji od niza od Nursery cryme zaključno sa recimo Wind and wuthering. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Seed Posted August 6, 2015 Report Share Posted August 6, 2015 (edited) Dadoh ti plus pa pročitah ovo na kraju za Genesis niz Al' si me zainteresovao da poslušam sa Mislim da mi odgovara što se manje upuštaju u haotične i bučne improvizacije kakve Crimsoni forsiraju, Upao sam u poslednje vreme skroz u mod [Prog kompozicija] >> [Prog improvizacija masturbacija]. I od King Crimson su mi omiljene te skladne pesme, više nego jamovi... Ima dobrih soloa i ludila, ali mi se najviše sviđaju kad su u okvirima ovog prvog u nejednačini gore Edited August 6, 2015 by Demon Seed Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted August 6, 2015 Author Report Share Posted August 6, 2015 Tu se možemo složiti, i ja više volim koncizne numere od jamova. Reče lepo onaj death metalac na opštoj prog temi, Crimsoni su sjajni kada nađu ravnotežu, ali nekada umeju da mi budu preterani sa improvizacijama. Van der Graaf sa druge strane nema te momente, u 95% slučajeva je sve skladno. Ako budeš počinjao sa ovom gospodom, većina bi rekla da kreneš od Pawn hearts, što nije loša ideja, mada je mooožda Godbluff bolji starting point. A možda i nije. Jebemliga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Seed Posted August 6, 2015 Report Share Posted August 6, 2015 Ma od prvog, pa redom, nema zajebancije 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted August 6, 2015 Report Share Posted August 6, 2015 Imaju izvesnu prefinjenost, vrlo karakterističnu atmosferu koja se provlači kroz sve albume, duboke ali donekle nedokučive tekstove i jednog od mojih najomiljenijih pevača. Mislim da mi odgovara što se manje upuštaju u haotične i bučne improvizacije kakve Crimsoni forsiraju, što je plus. I napokon, tu je niz albuma od H to He zaključno sa World record, jedan od najboljih nizova albuma u progu i u proseku meni lično bolji od niza od Nursery cryme zaključno sa recimo Wind and wuthering. Slažem se, Generatora ne možeš da pomešaš ni sa čim drugim na svetu. A i za taj vokal sam se baš skoro pitao, koliko ga ljudi vole. Mislim, pre svega, VdGG svakako ne spada u najpoznatije prog bendove (ovi drugi što ih pominjemo), gde je verovatno bitno to što nemaju nijedan hit po kome su poznati, tj. onu jednu stvar. A drugo, ja mislim, što Hammilov vokal ič nije pristupačan. Ima neki Paul Baloff šmek, u smislu "znam da ovako ne treba da se peva, ali ja ću ipak tako jer meni tako zvuči najbolje". Što se tiče tog KC iživljavanja koje pominjete, ja tome jedino zameram na pesmama tipa "Moonchild" i "Starless" gde mi baš ne ide uz pesmu. Kao da ih neko snimi dok treba i onda ih ostavi same u studiju bez nadgledanja još 7-8 minuta bolji od niza od Nursery cryme zaključno sa recimo Wind and wuthering. Na stranu koji niz je bolji od kog, ali uopšte se ne slažem sa tim odakle-dokle ti traje taj Genesis niz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Seed Posted August 6, 2015 Report Share Posted August 6, 2015 (edited) Ni ja, ja bih to pomerio po jedan album unazad Paul Baloff oho ho Edited August 6, 2015 by Demon Seed Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts