Kali Agna Posted August 31, 2005 Report Posted August 31, 2005 Mislim da je prvo sto sam cula Nothing Else Matters ili eventualno Unforgiven... ne secam se jbg... A prvo na sta sam otkinula je For Whom The Bell Tolls, koja mi je i danas najomiljenija pesma! I pitam se kada ce ljudi vise prestati da vredjaju Load... album je genijalan samo sto nije thrash Quote
Tomislav Sawyer Posted September 1, 2005 Report Posted September 1, 2005 I pitam se kada ce ljudi vise prestati da vredjaju Load... album je genijalan samo sto nije thrash Dosta puta sam to i sam rekao, daleko od thrasha, a ko misli da nije dobar - nek napravi bolji Quote
srnde2 Posted September 1, 2005 Report Posted September 1, 2005 Kako moze da bude genijalan ako nije thrash ?! Load je sranje, ReLoad manje. Ride The Lightning je najbolji, a St. Anger odlichan i nalazi se na 7. mestu. Quote
kuruz Posted September 1, 2005 Report Posted September 1, 2005 Prvo sam chuo One,a otkinuo na pesmu koiju i dan danas smatram najboljom pesmom svih vremena Creeping Death. Quote
Jaymz Posted September 1, 2005 Report Posted September 1, 2005 Dosta puta sam to i sam rekao, daleko od thrasha, a ko misli da nije dobar - nek napravi bolji Sjajno receno! Quote
Kali Agna Posted September 1, 2005 Report Posted September 1, 2005 Load je sranje, ReLoad manje. Bolji je Load. Na Reload-u su vec istrosene ideje Quote
dudi Posted September 1, 2005 Report Posted September 1, 2005 Prvo sam cuo Creeping Death. Bila je na nekoj kompilaciji koju sam dobio na poklon. mislim da se zvala "devil came to your house". Totalno sam poludeo i odmah nabavio od sestrinog frajera Kill em all koji je bio aktuelan na traci. Jako brzo se pojavio i ride the lightning i iihaaaaa To je to, to je prva pesma koju sam cuo i na koju sam otkinuo. 2 in 1. Imam tu ploču, Kompilacija se zove HELL COMES TO YOUR HOUSE..Metallica ,The rods ,Mercyful fate..etc Strava izbor (bar bio u to vreme) Quote
srnde2 Posted September 1, 2005 Report Posted September 1, 2005 Bolji je Load. Na Reload-u su vec istrosene ideje Ne slazem se. Quote
Pringler Posted September 1, 2005 Report Posted September 1, 2005 Pa kada vec pricate o tome koje ste prve pesme od Metallice culi da se i ja ubacim. Grupa Metallica je direktno zasluzna za to sto sam ja poceo da slusam Metal. I sad se secam ko juce da je bilo na 3 kanalu ide spot Unforgiven too i ja se tu odusevim i odem do drugara koji je donekle vec bio u tim vodama (imao je 4-5 piratskih best-off albuma Metallike) i trazim da mi nasnimi na kasetu onu pesmu Metallike u koju pada neko kamenje i sve je crno i tako... Secam se jos da mi je druga pesma na toj kaseti bila Man who sold the world sa Nirvana unnplugde koncerta, koju sam inace kasnije extra zamrzeo. (mislim Nirvanu ne pesmu) Quote
srnde2 Posted September 1, 2005 Report Posted September 1, 2005 Prvi spot koji sam ja video je I Disappear. Quote
Tomislav Sawyer Posted September 1, 2005 Report Posted September 1, 2005 Imam tu ploču, Kompilacija se zove HELL COMES TO YOUR HOUSE..Metallica ,The rods ,Mercyful fate..etc Strava izbor (bar bio u to vreme) E to ! Bravo majstore Ta ploca mi je misteriozno nestala na jednoj pijanci pre nekih 15 godina, da mi je nisi ti maznuo? Zajebajem se Quote
AGGRESSOR55 Posted September 1, 2005 Report Posted September 1, 2005 Prvi spot koji sam ja video je I Disappear. Ne znam da li sam prvo video One ili Until It Sleeps Quote
Tomislav Sawyer Posted September 1, 2005 Report Posted September 1, 2005 Sjajno receno! hvala e, ono sto si trazio cu ti jednog dana narezati i poslati, jer toga imam bas puno, pa ne bi na mail. quote: Kali Yuga: Bolji je Load. Na Reload-u su vec istrosene ideje icon_da.gif Slazem se. Quote
Kali Agna Posted September 1, 2005 Report Posted September 1, 2005 Prvi spot koji sam ja video je I Disappear. Ja sam prvo videla The Memory Remains Quote
srnde2 Posted September 1, 2005 Report Posted September 1, 2005 Nisam ga video.Al' je MetallicA uvek imala genijalne spotove. Quote
Kali Agna Posted September 1, 2005 Report Posted September 1, 2005 Nisam ga video.Al' je MetallicA uvek imala genijalne spotove. E secam se da je u tom spotu gostovala ona operska pevacica i da je to meni bilo jako zanimljivo evo ti par linkova iz spota: http://membres.lycos.fr/metalup/_img/video...ryremains17.jpg http://membres.lycos.fr/metalup/_img/video...ryremains09.jpg Quote
RNA Posted September 1, 2005 Report Posted September 1, 2005 Маријан Фејтфул оперска певачица? Хахахахаха... Не знам само одакле ти то, онм је најпознатија као бивша жена Мика Џегера и тотално осредња певачица. А спотови су им били благо речено смор, сви доједног. Можда 'Fuel' и 'I Disappear' могу да прођу. Ипак су њих радили професионалци. Quote
Jaymz Posted September 2, 2005 Report Posted September 2, 2005 E stvarno ga lupi i ostade ziva! Bivsa zena? Koliko znam ona je bila grupi Stonsa? Quote
Jaymz Posted September 2, 2005 Report Posted September 2, 2005 @Metalbeer: e da covece ja vec zaboravio (koliko si izignorisao PPove) Zeznuo sam outlook i obrisao address book tako da se seti da mi posaljes mail da te smorim jos malo kad cemo vec saljemo da ti dostavim spisak mozda ima jos nesto sto ti treba. Pozz Quote
Tomislav Sawyer Posted September 2, 2005 Report Posted September 2, 2005 nema frke nism izignorisao nego se vratjalo stalno pa dok si ti to oziveo, pa ja upao u neke poslove i blah... javljam ti cim udjem u dnevnu slobodu! Quote
srnde2 Posted September 2, 2005 Report Posted September 2, 2005 Komentarishemo o albumima, prodaji, pravcu, chlanovima, ali nikad o pesmama i tekstovima. Quote
AGGRESSOR55 Posted September 2, 2005 Report Posted September 2, 2005 E stvarno ga lupi i ostade ziva! Bivsa zena? Koliko znam ona je bila grupi Stonsa? Ona je sestra Mike Oldfielda Quote
Tomislav Sawyer Posted September 2, 2005 Report Posted September 2, 2005 (edited) Komentarishemo o albumima, prodaji, pravcu, chlanovima, ali nikad o pesmama i tekstovima. Znas kako, oni se sigurno nisu istakli nekim duboko misaonim poetskim umecem, ali to stvarno nije ni bitno. Od thrasha to ni ne ocekujem vec cenim kada su tekst i muzika stopljeni, kada se kolicina besa izjednaci. Glupo je kada je svirka zakucavanje, a tekst folozofija. Recimo, Disposable Heroes je odlicna pesma. Shpic u glavu pa ti gledaj sta ces. Obozavam je. Lepper Messiah takodje. Ako gledamo po albumima, najkompletniji po ovom pitanju je Justice. Prosto te tekst ponese u svakoj pesmi. Sa Ride the Lightning-a, najkompletnija mi je Creeping Death, uspeli su da docaraju taj egipatski vajb nekako. Jebo te tacno se secam kad sam prvi put cuo pesmu, nisam ni znao engleski a tripovao sam neke piramide i sve nesto oko egipta dok sam je slusao Kad sam prvi put procitao tekst seo sam na dupe E to se zove dobra kombinacija teksta i muzike. Zavezani jedno za drugo.. Epski trenuci Battery je recimo kretenski tekst do jaja. Metal militia takodje, ali dobro, bili su klinci na Mile Kol Ovo kasnije mi je bezveze, mlako i neodredjeno....porodicni problemi i jadanja. Sta ces, svi imamo te trenutke. Edited September 2, 2005 by Metalbeer Quote
Recommended Posts