Perfector Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 Covek ima pravo da kaze svoje misljenje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGGRESSOR55 Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 To je O.K. ali on se ponasa kao da smo mi na ovoj temi debili i on nas uci da Metallica ne valja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. Smarty Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 Voli on Metallicu itekako ...ali ja ne...i tom prilikom ga upozoravam da ako mi jos samo jednom bude svirao nesto od Metalike u gajbi ima da bude ubiVen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy sixx Posted January 18, 2005 Author Report Share Posted January 18, 2005 Da li ste culi novi singl Zlate Petrovic?Rastura! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. Smarty Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 Sto jel obradila Metaliku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imenjak Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 za nirvanu do jaja laze.... e, a zasto moramo znati listu najomiljenijih.... (popuniti po zelji).... nekog poznatog muzicara, zasto preterivati s nebitnim podacima, tipa koliki je hetfieldu i larsu () kurac i zasto kirk Ima glasic k'o pichkica i tako dalje.... brate, da nije takvih ili slicnih prica, ova tema ne bi imala ni jebene 3 strane... ako je nekoga zanimalo koje su Jamezu omiljene pesme i ako je utrosio svoje vreme, umesto na nesto drugo, na deljenje te informacije sa nama, onda je to samo u najmanju ruku za pohvalu... mene recimo zanima, kako su nastajale pesme, jel ima neka specijalna posveta nekome (pesme) i sl. stvari, zanimljivosti oko pisanja pesama... eto! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGGRESSOR55 Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 Znam da su izabrali Orion za Cliffov pogreb, da je Jaymzu incident sa pirotehnikom sluzio kao inspiracija za Ain't My Bitch. Za One je inspiraciju naso u filmu Johhny Got His Gun, a za Creeping Death ne znam tacno u kom filmu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jellybelly Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 creeping death nije inspirisan filmom, vec biblijskim mitom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGGRESSOR55 Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 Da, kad onaj lik vodi jevreje kroz pustinju, jel to? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jellybelly Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 sedam kuga egipta, andjeo smrti kog je poslao jahve (pesma je u stvari u onom delu die by my hand... u perspektivi samog andjela smrti), jahve koji se mojsiju javio kao vatreni grm ( call I will be with dee, bush of fire), da to je taj mit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGGRESSOR55 Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 cuo sam da je solo za Creeping Death ustvari neka kalsicna kompozicija odsvirana unazad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jellybelly Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 e za ovo nisam cuo, odakle ti to Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imenjak Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 cuo sam da je solo za Creeping Death ustvari neka kalsicna kompozicija odsvirana unazad ma jok... mada dobro si me potsetio, bash sam sada iz radoznalosti pustio solo unazad, i ima par zanimljivih tonova.... ali sigurno nije nesto iz klasike unatrag! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perfector Posted January 19, 2005 Report Share Posted January 19, 2005 Nisam cuo za to,mada i ja mislim da nije nesto iz klasike Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGGRESSOR55 Posted January 19, 2005 Report Share Posted January 19, 2005 kazem:CUO SAM! to mi je reko jedan drug Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jellybelly Posted January 19, 2005 Report Share Posted January 19, 2005 interesantno, pitaj tog druga ako zna jos neke detalje o tome, stvarno me je ovo zaintrigiralo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rustik Posted January 19, 2005 Report Share Posted January 19, 2005 To die is to live je posvecena Cliff-u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGGRESSOR55 Posted January 19, 2005 Report Share Posted January 19, 2005 Text za To Live Is To Die su Cliffovi roditelji pronasli u njegovoj sobi posle smrti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гера Posted January 19, 2005 Report Share Posted January 19, 2005 Znam da su izabrali Orion za Cliffov pogreb, da je Jaymzu incident sa pirotehnikom sluzio kao inspiracija za Ain't My Bitch. Za One je inspiraciju naso u filmu Johhny Got His Gun, a za Creeping Death ne znam tacno u kom filmu. Nije przenje bilo inspiracija za AIN'T MY BITCH, nego za CARPE DIEM BABY! CREEPING DEATH je inspirisam filmom o Mojsiju, a ne Biblijom! Napisali su pesmu posto su vedeli film... FOR WHOM THE BELL TOLLS je inspirisana istoimenom knjigom. THE THING THAT SHOULD NOT BE je inspirisana pricom H.P. Lovecraft-a koja se zove "Shadow Over Innsmouth", izasla u nekim novinama 1930 i neke! SEEK & DESTROY je Hetfield napisao dok je radio kao klinac u svom kamionu, a inspirisana je pesmom DIAMOND HEAD - DEAD RECKONING! HERO OF THE DAY je napisana pod utiskom Hetfield-a o tome kako svi vide medijske licnosti kao heroje, a oni su u stvari obicni ljudi kao svi mi, ili tako nesto... NOTHING ELSE MATTERS je napisao za svoju ribu, i nije hteo da je objavi, ali se Ulrich-u mnogo svidela pa ga je naterao THE GOD THAT FAILED je napisao zbog razocarenja u Boga, jer je "pustio" njegovu majku da umre. Naime, Hetfield-ova majka je bolovala od raka, i nije htela da se leci, nego je verovala da ce je molitva izleciti. Nije se izlecila... To je izazvalo James-ovo razocarenjem u Boga i relegiju, i ta pesma je nastala kao proizvod istog... LEPER MESSIAH je napisana kao protivljene Crkvi, koja je tu, po pesmi, samo da bi uzela pare i "prodala dobra mesta u Raju"! THE CALL OF KTULU je napisana po istoj onoj prici H.P. Lovecraft-a, samo sto se tamo zove Cthulhu, pa su oni za radnu verziju nazvali Ktulu zbog autorskih prava... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blacksunray Verb Delikvent Posted January 19, 2005 Report Share Posted January 19, 2005 Znam da su izabrali Orion za Cliffov pogreb, da je Jaymzu incident sa pirotehnikom sluzio kao inspiracija za Ain't My Bitch. Za One je inspiraciju naso u filmu Johhny Got His Gun, a za Creeping Death ne znam tacno u kom filmu. IdiJote tema je istorijsko-biblijska, egipat, kuga.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blacksunray Verb Delikvent Posted January 19, 2005 Report Share Posted January 19, 2005 Nije przenje bilo inspiracija za AIN'T MY BITCH, nego za CARPE DIEM BABY! CREEPING DEATH je inspirisam filmom o Mojsiju, a ne Biblijom! Napisali su pesmu posto su vedeli film... FOR WHOM THE BELL TOLLS je inspirisana istoimenom knjigom. THE THING THAT SHOULD NOT BE je inspirisana pricom H.P. Lovecraft-a koja se zove "Shadow Over Innsmouth", izasla u nekim novinama 1930 i neke! SEEK & DESTROY je Hetfield napisao dok je radio kao klinac u svom kamionu, a inspirisana je pesmom DIAMOND HEAD - DEAD RECKONING! HERO OF THE DAY je napisana pod utiskom Hetfield-a o tome kako svi vide medijske licnosti kao heroje, a oni su u stvari obicni ljudi kao svi mi, ili tako nesto... NOTHING ELSE MATTERS je napisao za svoju ribu, i nije hteo da je objavi, ali se Ulrich-u mnogo svidela pa ga je naterao THE GOD THAT FAILED je napisao zbog razocarenja u Boga, jer je "pustio" njegovu majku da umre. Naime, Hetfield-ova majka je bolovala od raka, i nije htela da se leci, nego je verovala da ce je molitva izleciti. Nije se izlecila... To je izazvalo James-ovo razocarenjem u Boga i relegiju, i ta pesma je nastala kao proizvod istog... LEPER MESSIAH je napisana kao protivljene Crkvi, koja je tu, po pesmi, samo da bi uzela pare i "prodala dobra mesta u Raju"! THE CALL OF KTULU je napisana po istoj onoj prici H.P. Lovecraft-a, samo sto se tamo zove Cthulhu, pa su oni za radnu verziju nazvali Ktulu zbog autorskih prava... dead reckoning je ukraden riff za uvod iz seek.... inace, prvi album je inspirisan, shtoshta je kradeno/preradjivano.... kada saM chuo prvi album diamond heada, pala je vrednost kill albuma kod mene..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 19, 2005 Report Share Posted January 19, 2005 Ma jok, sesnaestogodisnjaci su smislili onako dobre rifove all by them self... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blacksunray Verb Delikvent Posted January 19, 2005 Report Share Posted January 19, 2005 pa sami su ih snimili, to je sigurno sasvim samo nisu imali autenticnu inicijalnu ideju....i imali su dvaes godina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGGRESSOR55 Posted January 19, 2005 Report Share Posted January 19, 2005 Posto nemamo sta da kazemo, navedite omiljene pesme sa njihovih albuma. Ovo su moje: Kill 'Em All: The For Horsemen Ride The Lightning: Creeping Death Master Of Puppets: Damage Inc. ...And Justice For All: Harvester Of Sorrow Black: My Friend Of Misery Load: The House Jack Built ReLoad: Fuel Garage Inc.: Last Caress/Green Hell St.Anger: The Unnamed Feeling? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jellybelly Posted January 19, 2005 Report Share Posted January 19, 2005 kill em all - seek & destroy ride the lightning - creeping death od brzih, zatim fade to black master of puppets - disposable heroes, orion, sanitarium and justice for all - blackened, harvester of sorrow, one black - enter sandman, unforgiven load - bleeding me, until it sleeps reload - fuel, low man's lyric garage inc. - astronomy, die, die my darling st. anger - st.anger Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts