Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
Meni je jako dobra Broken, Beat & Scarred :rockdevil:

Takođe i All Nightmare Long. Ali Kirkove solaže mi nikako ne idu u glavu. Ne osporavam to da čovek zna da svira, ali znam da je ranije pravio mnogo bolje solaže koje su bile melodičnije i dinamičnije i imale svoju 'priču' ako znate šta hoću da kažem. Sad se sve svodi na random čepanje po wahu i izigravanje neke sulude brzine. Jedina dobra solaža je na Unforgiven3 koliko sam ja uspeo da primetim. Sviđaju mi se skoro sve pesme i album mi je dobar u globalu, ali kad krene solaža, onda vidim da nešto ne štima. Na ranijim albumima su solaže bile mnogo bolje. Riffovi su jako dobri, ali solaže realno, nisu u odnosu na ono što je ranije rađeno.

Мени неке солаже и нису баш најјасније. Делује ми као да је снимао без икаквог обраћања пажње на ритам који цупка иза њега.

Него још увек ме нико не јебе, а ја не могу да провалим са које је песме она солажа са вахом (а која није?) што иде после БАУ ДАУН у мишн металика клиповима?

Edited by Гера
Posted
Него још увек ме нико не јебе, а ја не могу да провалим са које је песме она солажа са вахом (а која није?) што иде после БАУ ДАУН у мишн металика клиповима?

Sada sam preslušavao album, i nisam uspeo da nađem tu solažu. Možda je iz neke pesme koja nije uspela da prođe na album. Ali koji su je onda k.... stavljali na Mission Metallica trailer?

Ako neko zna u kojoj je pesmi ta solaža neka javi, jer i mene živo zanima.

:pivopije:

Posted

Definitivno nema te solaze na albumu(55-a sekunda), kao ni riffa sa 42 sekunde koliko mi se cini. Steta sto nema i one stvari: when the sun goes hellbound, and the moon does resurrect the night...

Posted (edited)
Kako im je dobra atosfera unutra :da:

Extra!

Q: "Koliko ste dugo pravili ovaj album?"

A: "27 godina."

Hehe...

Baš jeste tako.

A dobro je i ono kad onaj lik priča Kirku o solažama sa ovog albuma (kako ih on doživljava). :muzicar:

btw, DM rulz! :rockdevil:

Edited by nesrulz
Posted

Sutra je promocija novog albuma, ljudi!!!

Će kupimo ?

... baš me interesuje na šta ima da liči novi album, da l' će biti St.Anger 2 ili MoP2.

:):)

Posted

Čini se kao da DM traži vrhunsku HiFi opremu, pa da produkcija zvuči onako kako treba (bez probijanja)... Hm...

Kažem, tako se čini. :)

Videćemo, kad se (ako se) pojavi još bolji CD RIP ili flac...

Posted
Čini se kao da DM traži vrhunsku HiFi opremu, pa da produkcija zvuči onako kako treba (bez probijanja)... Hm...

Kažem, tako se čini. :)

Videćemo, kad se (ako se) pojavi još bolji CD RIP ili flac...

Nema veze sa opremom, sto imas bolje ozvucenje sve vise i promecujes losu produkciju. Treba samo pogledati waveform od pesma i videti koliko je zvuk pojacan, tako da probija na sve strane i nema dinamike uopse. Pustite neku pesmu sa ranijih albuma i videcete koliko je celokupno tisa. Slusam na sennheaiser slusalicama i z5500 sitemu...

Ne moze se odvojiti od ovog albuma, stalno menjam favorite i svaka pesma mi se slusa ponovo... Videcemo koliko ce trajati :).

Posted

Eno i na metalica com mozete poslusate sve pjesme u cjelosti, isto se cuje rasno krcanje, pucketanje i tome slicno. Sve sam vise ubijedjen da u oni sami lansirali ovaj osiromasen materijal.

Mislim da ce audio cd biti ekstra, a mozda se samo tjesim.

U svakom slucaju ako bude audio cd ovakav Rubin je debelo omanuo.

Bemliga ako je Bob Rock napravio naj bolju produkciju i oni ga smjenili valjda bi sledeci producent trebao da nadmasi prethodnog.

Pa jel tako ?

Posted (edited)
Bemliga ako je Bob Rock napravio naj bolju produkciju i oni ga smjenili valjda bi sledeci producent trebao da nadmasi prethodnog.

Pa jel tako ?

Nijesu ga oni smijenili zbog produciranja,nego zbog toga sto je prakticno bio 5 clan,ucestvovao u aranzmanima,samom komponovanju cak. 15 godina je sa njima bio..dosadio je bogu i narodu vise :)

James je pricao da ih je Rubin ostavljao najvise vremena da sami rade i da im je to bilo totalno neobicno poslije Boba,ali u isto vrijeme i odgovaralo im je.

Edited by davidian
Posted (edited)

Pošto ste vi manijaci, i piše se ovde puno stranica dnevno, mrzi me da listam i da vidim jel neko vec pisao

ali pojavila se neka verzija

Death Magnetic: Better, Shorter & Cutted

opako zvuči, pesme su "manje" tj. kraće i jako bolji je ceo utisak!!!!

Šta znam... ova "regular" verzija mi iz dana u dan sve bolja.....

EDIT: slovne ispravke... hehe

Edited by Vic Mackey
Posted

А ја на прво!

Него она ствар All Nightmare Long ми је тотално песма за St.Anger, осим солажа и краја!

Свиђа ми се на албуму што су накпокон урадили до јаја рефрене у песмама! Свака песма има заразан и кечи рефрен, и иако је песма просечна рефрен победи и тера те да је слушаш и даље!

Posted
Meni je mp3 do jaja kad ga slušam na slušalicama mp3 plejera. Inače, ako hoćeš da stekneš puni doživljaj stereo zvuka, to možeš samo na slušalicama.

To je zato što nisi čuo kako to zvuči na jednoj E-MU 1212m i aktivnim studijskim monitorima...

Posted (edited)
Него она ствар All Nightmare Long ми је тотално песма за St.Anger, осим солажа и краја!

To sam i ja pomislio kada sam je prvi put slušao. Ali je mnogo dobra stvar, i bolja nego bilo šta sa istog. Možda mi je čak to i omiljena stvar sa DM. Ne mogu da se odlučim. Mnogo dobar album.... :rockdevil:

Edited by triad1
Posted (edited)

Na Net-u se opširno priča o tome kako je novi album juče i prekjuče zvanično izdat (čitaj: prodavan) u par zemalja/delova sveta, ali da niko ne može da rip-uje CD... 'bem li ga iz kog razloga (jedino što mi pada na pamet je - dobra zaštita; ali nisam previše stručan da bih rekao išta pametnije o ovome, jbga).

Edited by MyNameIsMisery
Posted
Na Net-u se opširno priča o tome kako je novi album juče i prekjuče zvanično izdat (čitaj: prodavan) u par zemalja/delova sveta, ali da niko ne može da rip-uje CD... 'bem li ga iz kog razloga (jedino što mi pada na pamet je - dobra zaštita; ali nisam previše stručan da bih rekao išta pametnije o ovome, jbga).

NE POSTOJI zaštita koja ne može da se "zaobiđe"... BELIEVE ME