Grobodan Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 Odoh napolje, uvrediću negde nekoga. Praštajte ako šta nije valjalo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 ja to gledam ovako: - rtl nije prelazni album - rtl i mop se dosta razlikuju i oba imaju imaju karakteristicne kvalitete - mop vrca od ideja i originalnosti tako da stvarno ne znam odakle potice to sto lu govori, bas mi je ono, strano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kumodraski Vo Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 Neiskustvo u smislu svežine pristupa. Da ne pominjem mladalačku energiju ponovo, je li. Cekaj ako je ta svezina pristupa = originalnost, onda se ne bih bas slozio. A ako mislis na to da ne zvuci sveze nakon slusanog Lightinga, onda to nema veze sa albumom nego sa slusaocem, album se gleda sam za sebe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
In The Flesh Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 Idi pitaj Kavaleru za neke citate. He would rather wander, than ask in order not to. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 Da ne pominjem mladalačku energiju ponovo, je li. ne znam tebra, kad krene onaj kraj Battery-ja meni je to sva energija u svemiru na jednom mestu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 (edited) Ja ne znam da li čitate šta sagovornik piše ili samo žurite da kažete svoje. Jesam li rekao da volim oba? Jesam. Jesam li rekao koji mi prednjači i to za trunku? Jesam. Jesam li pokušao da objasnim subjektivni doživljaj ta dva albuma? Jesam. Sve ostalo se svodi na to da citirate nešto moje da bi pričali sami sa sobom. Edited November 17, 2014 by Lou Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 ne trubi rekao si da je rtl prelazni album i da se mop jako derivira iz njega, kao da se na tom albumu ne desava masa stvari bez presedana i pricao si o specificnostima rtl a nisi o specificnostima mop i sta mop izdvaja u odnosu na rtl u pozitivnom smislu tako da za mene nisi subjektivan nego parcijalan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
In The Flesh Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 ja to gledam ovako: - rtl nije prelazni album - rtl i mop se dosta razlikuju i oba imaju imaju karakteristicne kvalitete - mop vrca od ideja i originalnosti tako da stvarno ne znam odakle potice to sto lu govori, bas mi je ono, strano Naravno da je prelazni album. Napravili su baladu. To je tad bilo kao sad da Meshuggah snimi nesto tipa Feel od Robi Vilijamsa. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 Ako ćeš da razvučeš još jednu diskusiju o tome kako se ko izrazio, zaobiđi me. Trebalo je da kažem "U tom smislu, RTL bi bio...", tada bi bilo bliže onome na šta sam ciljao. Upade i ITF, reče ono što bih i ja kada bih seo i nakucao analizu. A ne da mi se. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 svaki album bi trebalo da ima baladu 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KazimKazim Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 (edited) Oba albuma su predugacka, kad bi se duzina pesama skratila za jedno 30-40%, bili bi sasvim slusljivi albumi...ovakoe sve bez potrebe oduzeno, ko oni doom/droneri kad utupe kao Era sa sranjem posle sedmog minuta od ukupno 25 i vise.... Anger ima naslovnu, Frantic, Unnamed Feeling, Sweet Amber, ostalo manje-vise, smuti pa prospi Na DM-u mi edino The Day That Never Comes od pocetka do kraia dobra, ostale imau svoih momenata, ali nista sto bi me nateralo da ga pustim vise od mozda 3x godisnje... I onai refren u Sweet Amberie nekako vise guilty pleasure nego iritantan, dok npr kad cuem haunt you down with no mercy,....all nightmare long, dobiem proljev...es dae Hetfildara imao u proslosti tih rednek vokalnih momenata, al tue bas usrao...naigori refren Metalike ikad...a sad mozdaie i do subiektivnog osecaia Nastavite dje ste stali Edited November 17, 2014 by KazimKazim 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 master of puppets ima MOĆ rtl nema MOĆ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 mogao bi staviti to u op, cisto iz fazona jea, ubacio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 (edited) Još jedan post, da bi tema bila iznad Megadeth-a. Najgori deo RTL-a, za mene: vokal na prva dva stiha refrena "Trapped Under Ice", takve melodije mi idu na živce, pa još kada ga ponovi na kraju pesme... Edited November 17, 2014 by Lou Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkullKrusheR Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 najgori deo je escape. i for whom the bell tolls nakon što je čujete 666 puta u izvođenju gomile pubertetskih kaver bendova. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
In The Flesh Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 + Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 Ono mi je najgori deo, "Escape" je najgora pesma. Išao sam samo dva puta na tribute svirku u životu, tako da odlično prolazim sa "For Whom The Bell Tolls". Ha! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkullKrusheR Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 ja je srećom dugo nisam čuo, ali to je bila redovna pojava kad sam bio klinac. davno su mi je smučili, iako mi je onaj rif na basu bila jedna od najjačih stvari koje sam do tad čuo u životu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 Escape je sjajna pesma najbolji album je Load Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vic Rattlehead Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 Oba albuma su predugacka, kad bi se duzina pesama skratila za jedno 30-40%, bili bi sasvim slusljivi albumi...ovakoe sve bez potrebe oduzeno, ko oni doom/droneri kad utupe kao Era sa sranjem posle sedmog minuta od ukupno 25 i vise.... Anger ima naslovnu, Frantic, Unnamed Feeling, Sweet Amber, ostalo manje-vise, smuti pa prospi Na DM-u mi edino The Day That Never Comes od pocetka do kraia dobra, ostale imau svoih momenata, ali nista sto bi me nateralo da ga pustim vise od mozda 3x godisnje... I onai refren u Sweet Amberie nekako vise guilty pleasure nego iritantan, dok npr kad cuem haunt you down with no mercy,....all nightmare long, dobiem proljev...es dae Hetfildara imao u proslosti tih rednek vokalnih momenata, al tue bas usrao...naigori refren Metalike ikad...a sad mozdaie i do subiektivnog osecaia Nastavite dje ste stali Bravo, dodao bih je još All Within My Hands koja je epska pjesma. I Shoot Me Again je isto guilty pleasure. Na DM postoje Cyanide i onaj instrumental, koje su (pogotovo Cyanide) 2 ubjedljivo najgore pjesme koje su ikada snimili. Na St. Anger je jedina takva možda My World. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bernard Panasonik Posted November 18, 2014 Report Share Posted November 18, 2014 Ako ćemo pravo i Justice je urađen po sličom konceptu kao i prethodna dva, samo je umetnuta The Frayed Ends of Sanity kao višak. Postoji test ploča za Justice, gde album nije dupli, već običan, ali na njemu nema Frayed Ends, onda bi bio indetični Master (po postavci pesama). Master baš i nije preslikani RTL pošto nema pesme koja ni približno liči na For Whom The Bells Toll, već imamo The Thing Should koja je potpuno nov i različit momenat u njihovoj karijeri. Neko je gore već primetio da instrumental nije na svom mestu, ali nemamo ni parnjaka Creeping deathu, a imamo ultra brzu Damage Inc. na samom kraju. Lepper Messiah opet nije parnjak Escapu nikako, već je zapravo njen parnjak mnogo više Harvester Of Sorrow. Disposable Heroes je epska u odnosu na Trapped Under Ice, ona bi ustvari mogla da ide na B3 na mesto Creeping-a. Zapravo se slažu samo A1, A2 i A4, te instrumental koji nije na svom mestu. Disposable je toliko moćna da bi mogla biti i naslovna stvar (to je i bio radni naziv albuma, setite se), ali je relano Master tu nenadjebiv. Onda bi Damage Inc po logici kopiranja RTL trebala biti B1. Oba albuma su suva klasika, Master ima bolji omot i generalno su pesme epskije, nekako je svaka žanr za sebe, dok je opet RTL opasno dobar zbog neke svedenosti i zbijenosti u odnosu na Master. Imam dosta ortaka kojima je RTL omiljeni album. Da bi bio kopija RTL po rasporedu pesma Master bi morao da izgleda ovako: 01 Battery 02 Master of Puppets 03 Thingy 04 Welcome Home 05 Damage Inc. 06 Lepper Messiah 07 Disposable H. 08 Orion I opet nemamo parnjake za For Whom i Escape. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted November 18, 2014 Report Share Posted November 18, 2014 aj dok si jos tu i dok radi edit, podeli to u bar tri pasusa pa da procitam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Јарослав Posted November 18, 2014 Report Share Posted November 18, 2014 au bajo, meni je Trapped Under Ice najbolja Metallica pesma i evo baš sam je pustio i velika je šteta što RTL nema bolje odrađen (isproduciran) bubanj opet i pored toga, ostaje mi najbolji njihov album Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy sixx Posted November 18, 2014 Author Report Share Posted November 18, 2014 dok npr kad cuem haunt you down with no mercy,....all nightmare long, dobiem proljev...es dae Hetfildara imao u proslosti tih rednek vokalnih momenata, al tue bas usrao...naigori refren Metalike ikad...a sad mozdaie i do subiektivnog osecaia Jeste do subjektivnog osecaja. Meni je taj refren fantastican. Epska numera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted November 18, 2014 Report Share Posted November 18, 2014 meni je jedino ta pesma sjajna na DM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts