Jump to content

Metallica

lemmy sixx

Recommended Posts

Kod druge polovine albuma je problem što su prve dve pesme Confusion i ManUNkind i dve najslabije pesme na albumu.

Zaista ima dodirnih tačaka sa Load/Reload, ali ne toliko koliko sam isprva mislio kada sam video reakcije ovde.

Produkcija je dosta slabija nego na ta dva albuma, a i tamo su realno puno bolji rifovi, ideje, atmosfera...

Meni je album sasvim ok za prvi par dana slušanja.

Ova ideja sa spotovima je blesava, ali radi posao. Sami spotovi su ništa posebno, sem onog što je omaž Lemiju, on ima sjajnih momenata.

Kao i na xy albuma unazad, imaju previše pesama i album predugo traje, ali meni je sve ukupno fin utisak, slušaće se.

Produkcija nije čudo, ali radi posao, bar se za kao poslednja dva ne čudimo koji im je bio kurac kada su producirali :)

ne znam ni ja baš još gde stoji album u široj slici,

ali znam da sam pre njegovog izlaska bio oduševljen anaal nadrkom, dso, mešugom, tde... i da sam sada pozaboravljao na te stvari, iako je prvobitni hajp splasnuo samo metaliku i dalje slušam.

vrhunski je album, tu nema reči. ne "doabr za bend njihovih godina", ne "više nego što sam očekivao, a nisma očekivao previše". jednostavno, vrhunski.

Ukratko, neki moj prvi utisak - odličan album, a malo mu fali da bude i vrhunski.

Naravno, puno bi mu pomoglo da je kraći, kao i većini albuma bendova njihovih godina / kalibra.

Npr. da ima deset pjesama, da nema ManUNkind i Murder One (one su mogle biti neki bonusi / b-strane), a i da su pojedine stvari još malčice trimovane (znači, da je recimo ukupno nekih 15-16 minuta kraći) bilo bi to puno konciznije, bio bi bolji flow i mogli bismo bez imalo zadrške reći da je riječ o vrhunskom albumu, ovako je samo odličan. :bigblue:

Prvi disk funkcioniše bez greške, čak mi je i Hardwired sad nekako prirodno tu i puno bolja mi je nego kad se tek pojavila, kad me je opako razočarala. Atlas mi je bio solidan kad je izašao, ali ništa za padanje da dupe, ali sad mi je i on dosta bolji, tako da je kao što rekoh prvi disk bombetina.

Ostatak se (minus pomenutih ManUNkind i Murder One i možda Here Comes Revenge, ali ona ima više nekih iskupljujućih momenata) uglavnom kreće u rasponu vrlo dobro - odlično.

Favoriti: Moth Into The Flame, Halo On Fire, Atlas, Dream No More, Am I Savage i Spit Out The Bone (dakle, pola albuma :bigblue:).

Bolji od Death Magnetic i St. Anger, slabiji od Load.

Al kako svi (ALI SVI) kojima se album svidja, tako iskusno izbegavaju da makar pomenu, ne daj bože uporede ovo sa zna se kojim Metalikinim albumima, pa čak ni sa crnim, nego sve nešto, sranje>>>>>govno, govno>>>>sranje..

Btw. In The Flash dao poprilično realne ocene pesmama, sem naravno za Halo, meni jedva 6, NTWD takodje 6, Dream No More, može 9, nekim pesmama bih čak dao i jaču ocenu, tipa Moth Into Flame 9, ostalo vrlo slično, dakle neka sveukupna ocena, jedva 7, što je po meni čist prosek.

Brotherhood of the Sna(j)ke >>>>>>>>>>>> Hardwire