Dark_Elf Posted October 13, 2009 Report Posted October 13, 2009 Igra li neko? Ja počeo, pa malo odmakao... pa malo više odmakao... i ne stižem ništa drugo da radim do da igram. Priključio sam se bandi Don Estebana (i gothic 2 kad sam prvi put igrao, bejah plaćenik, ostalo mi je gej ). Čudi me da još niko nije otvorio temu, ili sam je prevideo.
lemmy sixx Posted October 14, 2009 Report Posted October 14, 2009 Poceh igrati...za sada,neubedljivo i slabo.Jadno odradjen combat,pokreti karaktera,lose kreature,ocajna grafika,monotoni dijalozi...lose.Igracu je sutra jos malo,po ovome do sada moze je izvuci samo dobra prica i zanimljivi questovi,sve ostalo je sranje.Ko da igram igru iz 2004.
Dark_Elf Posted October 15, 2009 Author Report Posted October 15, 2009 preteruješ... grafika nije spektakularna, ali daleko da je očajna i nimalo ne zaostaje za Gothic 3 ili Oblivionom... borba nije loše urađena, mada mi se i dalje više sviđa Gothic 2 način borbe, živuljke u šumi nisu loše, mada ih je opet više vrsta bilo u Gothicu 2. Kad obrnem, napisaću mali review. Inače, ako nisi igrao Gothic 2, onda će igra sigurno da te uvuče dobrim karakterima i pričom, daj joj samo šansu. Ja sam Gothic 2 fan, pa mi je sve pomalo dejavu.
lemmy sixx Posted October 15, 2009 Report Posted October 15, 2009 Gothic 3 mi je tesko sranje,tako da poredjenje sa ovim nema smisla.A grafika u Oblivion-u je mnogo bolja,a igra je izasla pre 3-4 godine.U principu,nije grafika toliko losa u globalu,nego je losa ako uzmes u obzir da je igra izasla sada.No,manje vise grafika,combat je bezveze,pokreti karaktera su losi,mapa je nepregledna,dijalozi su dosadni...ali dacu joj sansu,igracu jos,mozda su questovi i prica interesantni. I jos jedna stvar...neki sugavi intro,i paf!Na nekom si ostrvu.Nit znas ko si,nit znas o cemu se radi,nit znas poentu svega toga...
Guest HEFEST Posted October 15, 2009 Report Posted October 15, 2009 Gothic 3 mi je tesko sranje,tako da poredjenje sa ovim nema smisla.A grafika u Oblivion-u je mnogo bolja,a igra je izasla pre 3-4 godine.U principu,nije grafika toliko losa u globalu,nego je losa ako uzmes u obzir da je igra izasla sada.No,manje vise grafika,combat je bezveze,pokreti karaktera su losi,mapa je nepregledna,dijalozi su dosadni...ali dacu joj sansu,igracu jos,mozda su questovi i prica interesantni. I jos jedna stvar...neki sugavi intro,i paf!Na nekom si ostrvu.Nit znas ko si,nit znas o cemu se radi,nit znas poentu svega toga... Meni se na tu foru svideo Fable, a sada ima i Fable 2. Pa ako neko ima vremena neka proba, ako vec nije.
darthmoog Posted October 21, 2009 Report Posted October 21, 2009 Super je bash ispunio je moja ocekivanja...chapteri 1 i 2 su great fun...chapteri 3 i 4 su vec wtf...ko izdrzi chapter 4 gospodar shume ne znam previshe onih nadji 5/5 questova i to smori brzo...
lemmy sixx Posted October 21, 2009 Report Posted October 21, 2009 Kod mene je pao uninstall...tesko govno od igre.
Kvrag Posted October 21, 2009 Report Posted October 21, 2009 Smesna igra , a najvishe zbog toga sto nosite ogroman stit na ledjima , vishe licish na Ninja Kornjacu. Jebes armor kada ti cela ledja pokriva stit , uzasno
darthmoog Posted October 22, 2009 Report Posted October 22, 2009 Da to je definitivno glavni problem igre. 1
Dark_Elf Posted October 22, 2009 Author Report Posted October 22, 2009 Štitovi se inače u srednjem veku nisu nosili zabačeni na leđa, nego kao poslužaonici. Samo najači fighteri su mogli sa tri prsta da drže štit i da trče ko konobari po polju.
darthmoog Posted October 22, 2009 Report Posted October 22, 2009 Isto tako su loshe uradili bacanje fireballa...u odnosu na srednji vek... 1
Guest HEFEST Posted October 22, 2009 Report Posted October 22, 2009 Meni se u Fable-u svidja sto mozes da ides u javnu kucu i da karas. Najjeftinija je bakuta koja cisti, pa onda ide redom sve do neke sado-mazo ribe sa bodljikavim krevetom i nekih vrhunskih riba.
Salvation Posted October 24, 2009 Report Posted October 24, 2009 Presao igricu danas. Glavne mane su mi zbrzavanje posle drugog chaptera, malo predvidljiva prica (takodje posle drugog chaptera jelte, kada i pocinje da se odmotava), combat system (iz razloga sto su sword i axe funkcionalno identicni posle par nivoa u oba skill-a a staff je prosto daleko losiji u svakom pogledu pa ne vidim poentu njegovog postojanja), magije ("pravi" magovi uche mahom utility spellove koji su kul ali mogu da se bacaju opusteno i kroz skrolove, bafovi dele isti timer pa ne mozes da imas npr. berserk i magic protection, crystal magija je bolesno dosadna, i bez ikakve mana regeneracije ali sa BRDO kesha magovi ili fighter/magovi postaju dosadni potion-chuggeri)i konacno cinjenica da PB bas ne voli ikakvu vrstu romantike u svojim igricama. Necu da spoilujem ali ako odigrate kako treba veoma cete se sprijateljiti sa jednom seksi damom, ali opet od neke dalje akcije na kraju igre nikom nista.. lejm :/ Uglavnom, ukratko, igra je zaista povratak na stare staze za PB ali je ipak daleko od NoTR-a.. mozda kada izbace neki expansion pack...
Dark_Elf Posted October 24, 2009 Author Report Posted October 24, 2009 Dobar review... slično mislimo, samo ja mislim još gore od tebe, kad obrnem, napisaću i ja kratak review. Pri kraju sam, pokupio sam sva 5 titan armora i sad treba da idem do Eldrika da to spoji. U svakom slučaju, ova igra je jedna polovina Gothica sa jakim bloom efektom.
Dark_Elf Posted October 24, 2009 Author Report Posted October 24, 2009 ---------------------- Upravo ga obrnuh... Šta reći, igra je samo polovično ispunila očekivanja, a u mnogim segmentima omašila potpuno. Duhovni naslednik Gothica koji nema ni polovinu stvari koje Gothic II nudi, a kamoli Gothic 2 sa ekspanzijom "Night of the Raven". Ajde da je kopija samo nekih dobrih elemenata, ali imati ponovo Harbor Town kao jednu od najbitnijih lokacija igrice je bezveze skroz. Prvo što mi je zasmetalo u igri je (ne)upotrebljivost baklji i light spellova koji u pećini više smetaju, nego što bacaju svetlost, pa sam bio primoran da tutumaram po mraku, uvek kad sam nailazio na takve deonice. Questovi su mnogo siromašniji od Gothicovih, a navodna nelinearnost nekih je samo trik, jer šta god da odgovorite, isto vam se svodi (poput razgovora sa Inkvizitorom kada on odluči da probudi Titana (složili se vi, ne složili, isto vam dođe... nećete se složiti sa Inkvizitorom)). To nije bio slučaj u Gothicu. Na kraju, koja je poenta? Zar je ubistvom (zarobljavanje) onog Titana što ga je Inkvizitor oslobodio rešen problem drugih Titana koji su isto probuđeni? Potpuno nezavršena, nezaokružena priča. Pad sa visine, ovde znači sigurnu smrt, dok je u Gothicu moglo da se preživi ako je voda bila dovoljno duboka. Zatim jedan problematični bug - loadovanje pozicije se brže završi i igra krene par sekundi pre nego što se otvori ekran. Sasvim dovoljno da zada muke ako se snimite na nekoj nezgodnoj poziciji gde protivnik kidiše na vas i saseče vas pre nego što uopšte vidite šta se dešava. Treći i Četvrti chapter su toliko zbrzani da je to tuga. Ako su prvi i drugi chapter negde polovina Gothica po obimnosti i nelinearnosti, treći i četvrti su 10%. Vrednost novca je totalno nelogična. Bočica najbednijeg napitka vredi skoro koliko i mač kojim možete da završite pola igre. Nema nikakvog cenkanja sa trgovcima, već sve prodajete po 6 puta nižoj ceni. Zakomplikovali su ga sa teleport stone-ovima toliko da sam se ja pogubio gde koji vodi (ima ih 15). Bolje da ima 4-5 teleport stone-a, a da se nisu toliko štekali sa speed skrolovima (kojih ima svega 10-20 na mapi), opet je i tu Night of the Raven mnogo praktičniji, logičniji i bolji. Smešno mi je i da uporedim ovog Titana i borbu sa njim, sa 5 zmajeva u Gothicu koji su bili ekstra odrađeni. Grafika je ništa posebno, samo su nabudžili onaj bloom efekat i volume light. Other than that, nikakva spektakularna novina. Voda je Ok odrađena, mora se priznati, ali nisu ubacili ni da može da se roni. Ja sam mislio da igre teže ka tome da budu što veće, što nelinearnije, sa što više kvestova, boljim AI-em, a ne suprotno. Ovde i AI nije na nivou Gothica (karakteri imaju mnogo manje svakodnevnih radnji), a i igrica je u mnogim drugim segmentima mnogo manja. Razočarenje... od jedan do deset: 7-
Salvation Posted October 25, 2009 Report Posted October 25, 2009 Slazem se sa svim recenim.. iz ovog naseg zvuci da je igra uzasna ali daleko je od toga ipak, ima makar petnaestak jako kul uradjenih sub-kvestova (ugl. pri pocetku nazalost) i definitivno momenata gde podseca na stare dane slave.. problem je u tome sto smo ocekivali zaista pravog naslednika gothica a dobili samo bledu kopiju koja na momente podseca na staru slavu. Dakle, i dalje je to solidna igra, na momente sjajna, ali ocekivanja su bila daleko veca.. nadam se samo da ce neki expansion pack ispraviti stvari. A ako ne, ko zna, mozda ce grupica obozavatelja gothica, koja sada za JoWooD pravi novi Gothic uraditi bolji posao.. saznacemo valjda uskoro. PS problem sa sejvovima koji se prebrzo load-uju se btw obicno resava tako sto drzis blok pritisnut dok se igrica load-uje.. ako nemas stit a napadaju te vukovi jbg..ali posto niko normalan ne bi uzeo staff fighting, nema frke )
Evil Elvis Posted November 1, 2009 Report Posted November 1, 2009 ima makar petnaestak jako kul uradjenih sub-kvestova (ugl. pri pocetku nazalost) Što se mene tiče, nema nijednog koji je bar malo originalniji ili maštovitiji... Kao da su dizajneri igre roboti koji su skenirali sve fantasy klišeje, pa to preneli u Risen. Meni je to neshvatljivo. Doduše, ja sam igrao kao banditos, a čuo sam da u manastiru ima neki quest sa rešavanjem ubistva, što mi deluje zanimljivo... Ali je verovatno debilan kao onaj u Harbor Citiyju gde tražite lopova. A ako ne, ko zna, mozda ce grupica obozavatelja gothica, koja sada za JoWooD pravi novi Gothic uraditi bolji posao.. saznacemo valjda uskoro. Koja grupica obožavatelja, Gothic 4 rade ljudi profesionalci...
Dark_Elf Posted November 1, 2009 Author Report Posted November 1, 2009 Gothic 3 je imao problem zato što je hteo da postane Oblivion. Nadam se da Gothic 4 neće slediti smaračku franšizu Elder Scrool-a.
lemmy sixx Posted November 1, 2009 Report Posted November 1, 2009 Oblivion je igra milenijuma u poredjenju sa ovim Risenima,Gothic i slicnim krsevima.
Dark_Elf Posted November 2, 2009 Author Report Posted November 2, 2009 Hah A po čemu to? Po smaračkim kvestovima tipa "zatvori i 30-tu kapiju u kojoj imaš iste proceduralne gobline ko i u prethodnih 30"? Ili po tome što ti poput Morrowinda pruža obilje besciljnog tutumaranja po šumi, bez da satima sretneš ijednu živu stvar (izuzev onih jelena što trče). Po karakterima koji imaju harizmu ko Koštunica? Nijedan čovek koji je igrao ozbiljne Rpg-ove (Might and Magic serijal, Baldurs gate, Ultimu, Dungeon Master, Gothic...) ne može Oblivion smatrati ozbiljnim RPG-om. Ultima 7, koja ima 2D grafiku (čak ni izometrisku, nego skroz iz ptičje perspektive) ima bolje kvestove od Obliviona... čak... bolju atmosferu. Jedino u čemu je Oblivion bio revolucionaran je grafika, jer je na tom polju uspeo da porazi i (tada već vremešnog) Farcry. Ostalo ne vredi ni pominjati. Nije hodajuća nelinearnost (po čemu su prepoznatljive igre iz tog serijala) jedino bitno za igru. Ili grafika. Bitna je atmosfera. Šarm. Upliv u priču... u karaktere. To je nešto što ni Dagerfall, ni Morrowind, ni Oblivion nikada nisu imali. Da ne pričamo o sistemu borbe, koji ne može da priđe mnogim Rpg-ovima (što poteznim, što realtime). Njihov recept je "napraviti što više hektara zemlje u što boljoj grafici (i time dati privid nelinearnosti), učini kvestove što konzolaškije (prostije)) i izdati igru". Na primer, ja sam obrnuo Morrowind, a nisam ni znao da sam ga obrnuo. Mislio sam da je onaj lik u Red Mountin prvi boss. Kad ono... posle godinu i nešto, saznam po forumima da je to u stvari obrtanje igre.
lemmy sixx Posted November 2, 2009 Report Posted November 2, 2009 Jedina losija strana Obliviona jeste main quest...prica je super,ali mi nekako dosadnjikav i kratak.Sve ostalo je vrh vrhova.Pogotovo Thieves guild i Dark Brotherhood.I naravno,genijalna Shivering Isles ekspanzija.Igra ima sjajnu atmosferu,odlicnu pricu,i sirinu.Kvestovi su super (pogotovo kvestovi gore nabrojanih elemenata),iako zna biti tu i tamo neki bezveznih koji se samo vrte po pecinama i zamkovima,ali to i nije toliko strasno. Sve u svemu,mozemo ovako palamuditi do sutra,ja cu vrteti svoju pricu,ti svoju.A ovo oko ozbiljih RPG-ova i ko sta moze tvrditi...Oblivion uopste porediti sa krsem kao sto je Gothic 3 i ovim staromodnim,ocajno odradjenim,neopevanim sranjem od Risen-a je van svake pameti.
Evil Elvis Posted November 2, 2009 Report Posted November 2, 2009 Tamni Vilenjače, svaka ti je zlatna Doduše, ni Gothic nikad nije bio nešto posebno što se priče, atmosfere, likova, questova i ostalog tiče, meni je po tom pitanju Torment ubedljivo najbolja igra koju sam odigrao (al' nisam igrao bog zna šta od tih starih RPG-ova... mislim na Ultime i slično).
Recommended Posts