azal Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 Tomi kaže da su oni tek sa Silent waters postali pravi bend sa normalnom postavom. to je i mustaine rekao za postavu sa broderickom i droverom. dosta slicna situacija Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 Nimalo slična, Megadeth je uvek bio one man show, Amorphis uvek bio skup individua. Btw neka neko stvarno makne ovo na Amorphis temu, ugušismo Barren Earth. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 nema potrebe da se miče, lepo smo poredili dva benda koja su usko povezana stilski i preko zajedničkih članova, sve kul i po poslovniku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
truliandedzombileš! Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 (edited) najbolje da sada svaki nekada zanimljivi bend i njihova današnja prosečna izdanja pravdamo sa "kurcobolja". onda i mene boli kurac da slušam te prežvakane i ispovraćane zvukove što kaže čovek, anonimusi mogu da kopiraju druge i sebe i vrte isti kurac do kraja sveta ili pak velikani koji su upravo na tome izgradili ime. lemi je bogotac zato što se ne menja. ali velikani koji su poznati po inovativnosti... mogu naravno da pljunu sebi u lice i da počnu svirati osiromašenu verziju sebe do kraja sveta, svako ima slobodu, al meni je to uvek tužno i ne mogu pristati na to. maks, amorfis, sada i mastodon... te vožnje nek idu bez mene. Edited January 30, 2015 by truliandedzombileš! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Јарослав Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 brate, ako Mastodon, koji je jedno 53 puta manji bend od Amorphisa, može da snimi kurcobolja album i da kao takav sasvim fino prolazi u narodu, onda ne vidim problem btw, ste izvalili kako se na ovoj temi, kada BE spremaju nešto novo, uvek pokrene Amorphis priča? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 (edited) a Mastodon i Amorphis su baš tako uporedivi po veličini, u tri lepe jeste Amorphis kultniji i stariji ali je Mastodon mnoge stvari pokrenuo u metalu 21. veka i itekako ima svoje visoko mesto tu, probaj da recimo baciš poreko bare to poređenje pa ćeš videti Edited January 30, 2015 by Talvi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Descender Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 najbolje da sada svaki nekada zanimljivi bend i njihova današnja prosečna izdanja pravdamo sa "kurcobolja". A zapravo to ni u kom slučaju i nije kurcobolja, već potpuno obrnuto. Krajnja proračunatost po pitanju toga šta će im donijeti najmanje rizika. I to je sasvim legitimno, oni žive od toga i prehranjuju porodice i niko nema pravo da to osuđuje. Jebena je pozicija tih bendova koji postanu dovoljno veliki taman da može da se živi od muzike, ali ne postanu dovoljno veliki da novac više nije važan i da mogu da se zajebavaju. Realno, 99% nas bi se slično ponašalo u takvoj situaciji. Ali to ne mora da znači da ću ja to i dalje da pratim i kupujem ako se nastavi tim štanc-pravcem. probaj da recimo baciš poreko bare to poređenje pa ćeš videti 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted February 22, 2015 Report Share Posted February 22, 2015 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
perzekjušn menijak Posted March 26, 2015 Report Share Posted March 26, 2015 http://getmetal.org/death-metal/80215-barren-earth-on-lonely-towers-2015.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted March 27, 2015 Report Share Posted March 27, 2015 Grob je bio u fazonu da mnogo cuje Elegy-a ovde, a meni bas sve manje i manje lice na Amorphis. Aj onaj prvi album je bas bio Amorphis, drugi sam zaboravio da preslusam, ali ovo mi je dosta originalnije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted March 28, 2015 Report Share Posted March 28, 2015 Pa da, meni tona Elegyja od gitarskih melodija preko tripovanja na klavijaturama, baš ga čujem. Doduše mislim da Kasper piše dosta mjuze ali on nije ni bio na Elegy ima i tone proga a za to je verovatno zadužen bubnjar Moonsorrowa, on je ogroman prog fan. Ja čujem i dosta dooma, možda sam biased ali kao da su hteli da ubace i Hamferda zbog novog pevača, recimo Shapeless derelict je Hamferd totalni. Sve u svemu, dosta lepo izdanje, nikad nisu bili jedan od onih suvišnih projekata ali realno nijedan album im nije masterpiece mada je svaki baš vredan slušanja. Doduše uvek ih vrtim po izlasku a onda kasnije kada mi se sluša takav zvuk pustim stari Amorphis videćemo kakvo će vreme biti prema ovom novom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 ako bih uporedio sa nekim bendom onda bih rekao da najvise lici na neke starije swano radove. amorphis i on su uvek voleli slicne klavijature da koriste, tj lozili se na te 70s zvukove. Frozen Processions mi bas Swano-esque Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 To i ja primećujem sad kad si skrenuo pažnju i skroz stoji. Nego početak obe pesme mnogo liči https://www.youtube.com/watch?v=QKGm441XmYI i Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
perzekjušn menijak Posted February 10, 2018 Report Share Posted February 10, 2018 http://youtu.be/Wee1WBKPOD4 http://www.blabbermo...m-due-in-march/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted April 3, 2018 Report Share Posted April 3, 2018 (edited) treba ovo skloniti sa ovok podforuma odlican je novi album. Zvuci kao da Opeth dzemuje sa Ayreonom Dosta lici na Witherscape, realno. prog death sa klavijaturama u prvom planu, jedino sto je malo mutnjikava produkcija iz nekog razloga, mozda mi rip sranje. Edited April 3, 2018 by azal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted April 3, 2018 Report Share Posted April 3, 2018 Meni je na prvi slus Opeth+Amorphis+Swano, naravno sve stare ere, na prvu loptu prezadovoljan, ostaje sad samo da se slusa i obradjuje materijal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haos sam ja Posted April 25, 2018 Report Share Posted April 25, 2018 Odlican album, mozda i najbolji njihov. Veoma ukusno kombinovanje gitara i klavijatura. Slazem se sa kolegama iznad vezano za kljucne uticaje. Mozda ovom bendu nedostaje samo malo prepoznatljiviji personal touch ali sve ostalo je na svom mestu. Produkcija je po mom misljenju divna, sve je vrlo razgovetno i toplo, cak pomalo i old school. Dodatni plus za cinjenicu da je kvalitet konzistentan tokom citavog trajanja albuma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted April 25, 2018 Report Share Posted April 25, 2018 Ja sam ga u medjuvremenu uzimao kao antibiotik, odlican je, taman sad kad se naslusam njega stize novi Amorphis... oh joy. I mnogo sam zavoleo sva tri prethodna u medjuvremenu, mislim da mi je ipak prethodnik najbolji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haos sam ja Posted February 22, 2019 Report Share Posted February 22, 2019 Da se vratim na ovo jer sam im dosta slušao diskografiju u međuvremenu. Prethodnik je odličan instrumentalno ali mi se clean vokal ništa ne sviđa, odvratno je teatralan, melodramatičan, sa nekim groznim ukrasima tradicionalnijeg metala, sve ono što ne volim. Zato je na novom dečko pokidao, mnogo prirodnije, svedenije i sigurnije. I zato mi je poslednji njihov najbolji do sada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted February 24, 2019 Report Share Posted February 24, 2019 Iskreno ja to nisam primetio na prethodniku (nije ni da bi mi smetalo xixi) ali po meni je nesigurnije isti otpevao, vidi se na novom da je usao u fazon i po meni ga lepse otpevao. Meni je za cunt's hair bolji prosli ali i novi je perverzija, jedno od kljucnih izdanja prosle godine u mojoj knjizi. Zao mi samo sto mi se cini da bend nekako prolazi svima ispod radara. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts