Теша Тешановић Posted June 15, 2010 Report Posted June 15, 2010 najbolji metal bend na svetu xe none ima klavijature tako da su one ok Quote
STARSHOOTER_SUPREME Posted June 16, 2010 Report Posted June 16, 2010 Gospodine tesho ovo je metal forum ta govna postujte na medvedici forumu Quote
Atomic Punk Posted June 16, 2010 Report Posted June 16, 2010 Ok su klavijature, ali samo ako nisu postavljene u prvi plan i ako sluzi u cilju postizanja neke psihodelichne ili okultne ili neke druge atmosfere u pojedinim delovima pesama... A Najtvish i ovi medvedici dobrici Isto kao sto ne volim da se dupla pedala provlachi kroz chitavu pesmu, tako ne volim ni klavijature... Ne treba ih forsirati, sto se mene tiche, makar u pravcu koji ja slusham, a progressive ne mogu da zamislim bez klavijatura, npr. Quote
RazaL Posted June 30, 2010 Report Posted June 30, 2010 Ja gotivim zvuk klavijatura. Volim da u nekoj pesmi cujem zvuk hammonda, a gotivim i saw wave. Najjaca primena klavijatura mi je u Dance of death... Zvuci fenomenalno. Quote
Flash Of The Neon Light Posted August 9, 2010 Report Posted August 9, 2010 Ja sam klavijaturista i smatram da se one uklapaju više u neke melodičnije pod-žanrove metala, npr. CoB ima idealan sklop gitarističkih solaža i klavijatura... Dok u Slayeru nebi bilo mjesta za njih... P.S. Tetris solaže rulz Quote
Bata Trokrilni Posted August 10, 2010 Author Report Posted August 10, 2010 (edited) Ono, ponekad je fino ubaciti klavijature na određenim deonicama, ako hoćeš da napraviš dobru harmoniju, a da ne bi budžio zvuk sa milion gitara. Ali je uvek bolje imati klasični instrument, nego ga oponašati sintisajzerom. Edited August 10, 2010 by Mr. Inferno Quote
Јарослав Posted August 10, 2010 Report Posted August 10, 2010 милион гитара је увек боље од једних клавијатура! 1 2 Quote
Guest Sha Posted August 10, 2010 Report Posted August 10, 2010 The Arcane Order je bend koji baš dobro koristi klavijature, diskretne su, ali i te kako obogaćuju muziku. Ne volim previše izdrkavanja tipa CoB, podsećaju me k'o da je neki harmonikaš sa Rudnika čuo Satriania pa hoće da ga oponaša na Dalapeu. Dakle, ovo (klavijature su prisutne tokom refrena): http://www.youtube.com/watch?v=7T0AyjXVG_8 Posebno je dobar album In the Wake of Collisions na kojem su kombinovali death i thrash metal sa tim simfoničnim tripovima. Quote
Flash Of The Neon Light Posted August 12, 2010 Report Posted August 12, 2010 The Arcane Order je bend koji baš dobro koristi klavijature, diskretne su, ali i te kako obogaćuju muziku. Ne volim previše izdrkavanja tipa CoB, podsećaju me k'o da je neki harmonikaš sa Rudnika čuo Satriania pa hoće da ga oponaša na Dalapeu. Dakle, ovo (klavijature su prisutne tokom refrena): Posebno je dobar album In the Wake of Collisions na kojem su kombinovali death i thrash metal sa tim simfoničnim tripovima. Ma CoB je vrh , a ni taj The Arcane Order nije loš ... Quote
Leshina Posted November 18, 2010 Report Posted November 18, 2010 (edited) Uh sto volim one koji kako cju solo koji je previse brz da bi ga culi, kazu kako je isprazan i kako nema dusu... Licno sam pobornik jako osmisljenih deonica klavijatura i orkestracija...ali moram da kazem da komplikovanost nekad ume da da pikanteriju zvuku. Ne kazem da bi stalno trebalo, ali isto tako ne kazem da svako brzanje treba da se nazove proseravanjem.... I kakve su to baljezgarije "pravi metal treba da ima gitare u prvom planu"...? bullshit! Ne kazem da treba da ih ima u MESHUGGAH ali ono, od takvog tipa globalizacija mi se povraca... Edited November 18, 2010 by Leshina 1 Quote
3rdGalleryst Posted January 17, 2011 Report Posted January 17, 2011 Shto vishe instrumenata u bendu, vishe ideja, vishe otvorenosti, shiri vidici...Samo treba znati to iskoristiti! Klavijature u metalu uopshte nisu gej niti bilo shta slichno, pravi muzichar zna da ti sredi klavijature i u thrashu da se useresh, ja sam imao priliku lichno da to vidim svojim ochima od jednog dzezera... I od tada me niko i nishta nece nabediti shta je za chega, sve je za sve, to je muzika, samo treba znati... 1 Quote
Zoidberg Posted January 17, 2011 Report Posted January 17, 2011 Realno, najgej pos'o na svetu je biti klavijaturista u metal bendu 1 Quote
Stolet Posted January 17, 2011 Report Posted January 17, 2011 Aj da je turbofolk bend pa i ne bi bilo toliko gej... Quote
3rdGalleryst Posted January 17, 2011 Report Posted January 17, 2011 Hahahahahah, nemojte se ljutiti shto vam klavijatiristi uzimaju ribe 1 Quote
Stolet Posted January 17, 2011 Report Posted January 17, 2011 Btw moj post je bio šala Ali ako te riba voli zbog klavijatura, jbš to Klavijatura je instrument ravnopravan svim ostalima, ne znam iz kog razloga uopšte postoji ova tema. Quote
Talvi Posted January 17, 2011 Report Posted January 17, 2011 Hahahahahah, nemojte se ljutiti shto vam klavijatiristi uzimaju ribe Dobro ribe, nego i momke što otimaju... Quote
truliandedzombileš! Posted January 19, 2011 Report Posted January 19, 2011 Realno, najgej pos'o na svetu je biti klavijaturista u metal bendu Frulaš u folk metal bendu? Quote
Stolet Posted January 19, 2011 Report Posted January 19, 2011 Frule su kul, folk metal je kul A frulaša nema dosta, eno Aes Dana, Heol Telwen i Bran Barr dele jednog frulaša Quote
Flash Of The Neon Light Posted February 23, 2011 Report Posted February 23, 2011 Po meni kvalitetna metal numera treba sadržavati melodiju, brutalnost, popunjenost (atmosferu), snagu i neki smisao... Klavijature jako puno doprinose, ponekad mogu nositi 70 % kompozicije. Quote
Novaliis Posted February 25, 2011 Report Posted February 25, 2011 Za thrash je nezamislivo i bilo bi glupo, naravno, ali recimo atmosfericni black metal, po meni, ne moze bez klavijatura. Dakle, sve zavisi od zanra. 1 Quote
Flash Of The Neon Light Posted February 27, 2011 Report Posted February 27, 2011 Za thrash je nezamislivo i bilo bi glupo, naravno, ali recimo atmosfericni black metal, po meni, ne moze bez klavijatura. Dakle, sve zavisi od zanra. jebeš thrash, Metallica i Slayer su jedini bendovi koji su dobri u thrash metalu, ovo ostalo je sranje. Po meni je najbolja neka fuzija zanrova tu kljave dobro idu, kao npr. CoB gdje imas svega po malo i metala i uticaja iz skroz razliciti pravaca. U najgorem je slucaju onaj bend koji se jako drzi toga da je black ili power i tu biva na isti fazon kao i ostali i samim ti nema kvaliteta. 1 Quote
soul wandering Posted February 27, 2011 Report Posted February 27, 2011 Da, novi CoB bas obecava, bice to zaista kvalitetno izdanje Quote
lemmy sixx Posted February 28, 2011 Report Posted February 28, 2011 jebeš thrash, Metallica i Slayer su jedini bendovi koji su dobri u thrash metalu, ovo ostalo je sranje. Quote
oʞɾoƃ Posted February 28, 2011 Report Posted February 28, 2011 ali recimo atmosfericni black metal, po meni, ne moze bez klavijatura. Dakle, sve zavisi od zanra. Najbolji atmosferični black nema klavijature. Quote
Recommended Posts