Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Ma ja ni u jednom trenutku nisam imao sumnje da ćeš da kažeš da si ga ti baš shvatila a drugi nisu, meni je samo zanimljivo da posmatram sve to, zato te nisam ni citirao u prvom postu nego rekao uopšteno.

Niče uopšte nema tako radikalnu misao kao što misliš, čak štaviše uglavnom je plagijat. A cela priča nema nikakve veze sa "zdravim načinom razmišljanja", al' ne pada mi na pamet da se sad upuštam u takve rasprave :)

Nisam nigde ni rekao da je glupo što je Niče "istorijska ličnost koja je privukla tvoju pažnu", nego sam više u fazonu "evo ga još jedan neshvaćeni bleker" :haha:

Edited by Dead Man Walking
Posted

ok nastavi da plutas. a nisi trebao ni zapocinjati ovako nesto da si pametan.

ne worshipujem coveka, niti ga stavljam na pijedastal. jednostavno ga cenim i trudim se da se sto bolje upoznam sa njegovim delom.

P.S. ja nisam bleker niti bilo sta slicne endemske vrste.

Posted

220px-Lizzie_borden.jpg

Lizzie Borden. Ubila je roditelje sekirom, i nikad nije bila osuđena za to (iako su dokazi protiv nje bili očigledni) jer niko nije mogao da veruje da bi devojka uradila tako nešto.

Postoji i pesmica

Lizzie Borden took an axe

and gave her mother forty whacks.

When she saw what she had done

she gave her father forty-one.

:cool:

Posted (edited)

Džek Trbosek!!!

ili kralj Dagobert iz dinastije Merovinga,kraj sestog i pocetak sedmog veka, kralj Franacke i njegov sin Sigisbert...oni su navodni pripadnici Hristove loze...samo ne zna se uopste da li se od Sigisberta ta loza nastavila jer ne postoje pouzdani podaci o njemu :D

Edited by his infernal majesty
Posted (edited)

^haha da li se to jos negde spominje ili pod `izvorima` podrazumevas DaVincijev kod :haha:

Edited by ^TK^
Posted

Mnogo ih je, veliki sam ljubitelj istorije pa ih je zaista mnogo, da nabrojim nekoliko koji mi trenutno padnu na pamet:

Aleksandar Veliki (bio sam fasciniran njime jos kao tinejdzer, mozda zbog toga sto smo imenjaci :haha: ) jer je bio neprevazidjen strateg i vojskovodja, spreman da marsira do kraja sveta i ozivi stare mitove. Danas je popularan pre svega zbog filma koji mi se i nije preterano svideo.

Pitagora - njegovi ucenici su bili podeljeni na spoljasnji i unutrasnji krug (egzoterija i ezoterija). Ja sam vise paznje obratio unutrasnjem krugu.  :haha: Pomocu brojeva je opisao citav univerzum, njegova teorija o harmoniji sfera razvojem nauke dobija sve vise na znacaju, pomocu brojeva izracunao je rastojanje izmedju planeta (neverovatno precizno), njegova filozofija generalno mi se dopada..itd.

St. Germain - Niko zapravo i ne zna sa sigurnoscu o kome je rec. U svakom slucaju, veoma interesantna licnost, dosta misterije oko njega i mozda zbog toga mi je privukao paznju. Da ne bih duzio pricu, ko zeli da sazna vise o njemu: http://en.wikipedia.org/wiki/Count_of_St._Germain

Nastavice se...

Posted (edited)

.

...

sejtan :rockdevil::rockdevil::rockdevil:

axxaxaxa

xaxaxax

axaxaxa

xaxa

Edited by Mita
Posted

^ skrenuh coveku dobronamerno paznju ;)

elem Henri VIII iz prostog razloga sto se covek izborio sa svim onim zenturachama. trab mu odati priznanje, neko ne moze ni sa jednom. Luj XIV zbog rekorda u nekupanju i iniciranju parfema :haha:

• 2 weeks later...
Posted

Саладин, Томас Минцер, маршал Жуков. Личности високог морала.

Posted

Че Гевара је проживео живот авантуристе и умро је на време. Други су злоупотребили његов лик у комерцијалне сврхе.

Posted

Сваки човек би требало да има урођен осећај за морал и правду. Или грешим? Волим да чујем мишљења обичних људи о томе. Досадиле су ми филозофске полемике са колегиницама и колегама.

Posted (edited)

Che je u Kongu radio upravo ono protiv cega se navodno borio i zasto je idol pretencionzih neinformisanih hipstera, toliko o tome

Edited by Oddball
  • Upvote 1
  • Downvote 1
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...