azal Posted August 25, 2002 Report Posted August 25, 2002 SAVRSENSTVO......Angra who??? 3 puta sam ga preslusao..nemam reci.... Matos ima novi, agresivniji stil pevanja, gitarista novi je vrlo melodican mada nije tehnicar kao sto su Kiko i Rafael. Pesme su savrsene, klavijatura kolko hoces.....ljudi pa ovo je skoro Holy Land Part 2. hail Shaman Quote
Black Knight Posted August 25, 2002 Report Posted August 25, 2002 Znaci Lazo isplati se da ga nabavljam??? Il se isplati toliko da ga nabavljam u originalu ili u piratu??? Quote
mirror Posted August 25, 2002 Report Posted August 25, 2002 e,hocu to da cujem samo,pitanje je gde nabaviti...ajd ako neko sa foruma nabavi,nekako mi dojavite,posto nemam izvore za tako novu muziku :ne: Quote
Komodorac Posted August 27, 2002 Report Posted August 27, 2002 Ma fenomenalan album , posebno mi se svidja pjesma Ritual koja ne da rula nego kicka ass , a josh da napomenem da na albumu nema lose pjesme ... Quote
Black Knight Posted August 27, 2002 Report Posted August 27, 2002 Ma fenomenalan album , posebno mi se svidja pjesma Ritual koja ne da rula nego kicka ass , a josh da napomenem da na albumu nema lose pjesme ... Ti bas hoces da steknes neprijatelje do kraja zivota??? Samo mi igrate po zivcima . Jedva cekam da mi stigne joj Quote
Marko, Mon_a[MOR]e Posted January 7, 2003 Report Posted January 7, 2003 Ma fenomenalan album , posebno mi se svidja pjesma Ritual koja ne da rula nego kicka ass , a josh da napomenem da na albumu nema lose pjesme ... Ti bas hoces da steknes neprijatelje do kraja zivota??? Samo mi igrate po zivcima . Jedva cekam da mi stigne joj i jel ti stiglo??? Quote
King Diamond Posted January 8, 2003 Report Posted January 8, 2003 album je odlican!! a tek sto je knjizica uradjena !!! 8O stara Angra = Shaman! pa ko voli staru angu ovo ce najmanje samo da voli!! Hail Shaman! Quote
Marko, Mon_a[MOR]e Posted March 28, 2003 Report Posted March 28, 2003 (edited) Upravo sam ugasio player nakon prvog slushanja Ritual-a... Prvo me docekao manje/vishe zanimljiv intro "Ancient Winds"... ako se ne varam ovo je prvi put da Matos nije mazn'o tudju temu... Sta znam na pocetku sam josh bio i skeptican, samo sam trazio zamerke... Prva pesma, "Here I Am" je fina ali ipak gubi bitku sa Carry On, Nothing To Say pa i Nova Era... Sledece sam ocekivao neku posmu sa laganijim pocetkom, zbog kontrasta kao sto je do sada uvek bio slucaj sa Angrom. Nikako nisam bio u pravu!! Hear the call... Of a distant thunder... There's a voice in the sky... Evening falls weighing... On your shoulders... Like your feelings inside... Distant Thunder, jedna od najboljih pesama koje sam ikada cuo!!! Here we go, carrying no longer sorrow Standing up in the wind Walk along, marching on for tomorrow In this neverending way Ceo album je zaista izuzetan... Zahvaljujem se Mr Lakicu i Black Knight distribuciji... Edited July 18, 2004 by Marko, Mon_a[MOR]e Quote
Marko, Mon_a[MOR]e Posted March 29, 2003 Report Posted March 29, 2003 Q) What has impressed me much in the Ritual, besides the good melodies and the excellent arranged songs, is the strong sense of Epic and the wide range of musical influences. How easy was it to achieve such kind of result and do you believe that the average listener will appreciate it, since he usually looks for more easy listening stuff? A) It was incredibly tiring, not only from the composing but also from the arranging and performing point of view. There is a big variety of elements, and their "marriage" wasn't an easy task. It was more difficult in the recording sessions cause I wanted natural sounds. Everything is performed from natural instruments. There are a lot of guest musicians, not only in the traditional but also in the Symphonic parts. I wanted a true feeling and not samplers and computers. As for the Epic feeling you are right. On Angra we were never so Epic. That's the result from the big admiration I have for Manowar. Q) You just said the magic word. A) Are you a fan too? Then Distant Thunder must be one of your favorite tracks. It's the most Manowar song of the album. They were my heroes when I was a teenager and I still like them. A great band. Quote
Marko, Mon_a[MOR]e Posted October 7, 2003 Report Posted October 7, 2003 Shaman snimio DVD evo setliste: 01 - Ancient Winds 02 - Here I am 03 - Distant Thunder 04 - For Tomorrow 05 - Time will come 06 - Angra Medley (Silence and Distance, Carolina IV, Time, Wings of Reality, Lisbon) 07 - Guitar solo 08 - Instrumental jam 09 - Drum solo 10 - Over your Head - with Marcus Vianna 11 - Piano solo 12 - Fairy Tale - with Marcus Vianna 13 - Blind Spell 14 - Ritual 15 - Intro - To be/Crazy me? (Virgo) - with Sascha Paeth 16 - Inside (Avantasia) - with Tobias Sammet 17 - Sign of the Cross (Avantasia) - with Tobias Sammet 18 - Pride - with Tobias Sammet and Sascha Paeth 19 - Unfinished Allegro 20 - Carry On 21 - Living for the Night (Viper) 22 - Eagle fly free (Helloween) - with Andi Deris and Michael Weikath 23 - Breaking the Law (Judas Priest) - with Tobias Sammet, Marcus Vianna, Andi Deris and Michael Weikath jebo ih Sammet vishe, bolji im je bio setlist sa turneje... Gde je Nothing To Say :x ?!?!? Quote
azal Posted October 7, 2003 Author Report Posted October 7, 2003 ufff Sammet je bas gadan lik...ali jebiga....opet vredi videti taj DVD. a: Quote
Marko, Mon_a[MOR]e Posted October 8, 2003 Report Posted October 8, 2003 ma naravno da vredi, ali oni prvi koncerti... to je bilo savshenstvo... svirali su cak i Streets Of Tomorow ... Imash njihov prvi koncert u Sao Paolu na net-u... mislim cak da im je to prvi koncert uopste... cim su pustili demo... mnogo dobro 8) ... Quote
Marko, Mon_a[MOR]e Posted November 29, 2003 Report Posted November 29, 2003 Universal Music will release Shaman's live DVD and CD "Ritualive"; both were recorded at the Credicard Hall (Sao Paulo/Brazil), featuring many international guest appearances such as Tobias Sammet, Sascha Paeth, Andi Deris and Mike Weikath. Great chance to take a look and see how much of great a concert this was! e da, decembar je u pitanju... Quote
fiction Posted March 28, 2004 Report Posted March 28, 2004 ne znam kako mi je promakla ova tema dosad.Ritual je strasan album.Distant Thunder je stvarno remek djelo a izdvojio bih jos i For Tomorow(uvod kicks ass) Quote
Kent Posted June 22, 2004 Report Posted June 22, 2004 Sto mu gromova!! Kakav je ovo koncert samo... Citav Ritual + par genijalno izvedenih hitova Angre, Avantasie i Helloweena. Svirka na najvisem nivou, publika na jos visem... Tobias car (zna se u koga gledam sa ikonicom ), ali Matos je neverovatan... steta jedino sto DVD ima mnogo vise pesama od audio izdanja... uz Carry On se najezih kako odavno nisam... znaci najbolji konc koji videh preko kompa u poslednjih 5 godina! Lazo, javi se radi preuzimanja istog Holy crap... poz Quote
azal Posted June 22, 2004 Author Report Posted June 22, 2004 moram da odgledam pre trga za inspiraciju Quote
azal Posted June 22, 2004 Author Report Posted June 22, 2004 sa si me podsetio Kente. moras od Butchera da mi nabavis novi spot Mortuary-a!! gledao sam ga na Metropolisu...genijalno!!!!! Znaci Hexagram spotovi su nista kad uporedis! Quote
Kent Posted June 22, 2004 Report Posted June 22, 2004 jbt, kakav koncert! 4 puta sam ga gledao danas! Quote
Marko, Mon_a[MOR]e Posted June 24, 2004 Report Posted June 24, 2004 (edited) Oseca se stravican nedostatak druge gitare, a mislim da je i sa ovom jednom moglo nekako bolje da se odradi... Kad Hugo svira solo imam osecaj da mi je neko zavrnuo volume... Za sada mi se vishe svidja onaj konc koji su pustili u promotivne svrhe, jedan od prvih njihovih, sniman u Sao Paolu... ovo mi je previshe 'gala'... evo korisnog linka... Valjda konc josh uvek sljaka... ima bar 6 meseci kako sam zadnji put gledao... http://theshaman.free.fr/index2.php?lang=0 Ovde ima vishe Angre + Viper + jebozovniji uvod (Armaggedon ) + kad sam gledao pesme su mi bile sveze Ali i ovaj DVD je do jaja!!! hvala Kent !!! Edited June 25, 2004 by Marko, Mon_a[MOR]e Quote
Angelystor Posted January 25, 2005 Report Posted January 25, 2005 Jebote ne mogu da verujem koliko mi je vremena trebalo da otkrijem.nabavim ovo chudo. Jedan od najboljih power metal albuma koji sam chuo u mom kratkom bednom zivotu. Quote
Apeiron Posted January 25, 2005 Report Posted January 25, 2005 Uspeo sam da prerezem onaj DVD! Zasticen je prokleti disk, nisam mogao ni DivX napraviti... Nosim ti Lazare ovaj put sigurno. Poz! Quote
Telcontar Posted January 25, 2005 Report Posted January 25, 2005 Jebote ne mogu da verujem koliko mi je vremena trebalo da otkrijem.nabavim ovo chudo. Jedan od najboljih power metal albuma koji sam chuo u mom kratkom bednom zivotu. Cuti, ja sam cuo album, ali ga nemam... jurim ga vec odavno... Quote
Angelystor Posted March 12, 2005 Report Posted March 12, 2005 SHAAMAN (formerly SHAMAN), the Brazilian band featuring former ANGRA members André Matos (vocals), Luis Mariutti (bass) and Ricardo Confessori (drums), will release their sophomore album, "Reason", on May 17 via AFM Records. The 10-song follow-up to 2002's "Ritual" was mixed and mastered at Heaven's Gate Studios in Wolfsburg, Germany with producer Sascha Paeth, who has previously worked with such acts as KAMELOT, EDGUY, RHAPSODY and FREEDOM CALL. A video for the ballad "Innocence" will be filmed in the U.S. during the coming weeks with Zoomari Films (VELVET REVOLVER, U2, DAVID BOWIE). Jej Quote
Marko, Mon_a[MOR]e Posted March 13, 2005 Report Posted March 13, 2005 jedva jednom Samo dokle spotovi za balade Quote
MRGA Posted March 17, 2005 Report Posted March 17, 2005 shaman- angra jedno te isto, ali sve u svemu nije los. Quote
Recommended Posts