morbid god Posted November 8, 2009 Report Posted November 8, 2009 Poljski bend, okultisticki black metal sa simfo elementima, a vremenom su poceli da istrazuju oblasti dark ambienta i klasicne muzike. Atmosfera je prava demonska i srednjevjekovna, znaci u glavi samo sjevaju slike katakombi, rituala, crnih misa, materijalizacije necastivog isl. Cuo sam ih prije 8 godina, i od tad jos nisam imao prilike da naletim na slican bend(ako ko kojim slucajem ima kakav hint il dostojnu preporuku, casticu ga sa 666 pluseva il minuseva, kako mu volja). Prvi demo je susteci old skul black sa simfo elementima, a posle toga idu 3 albuma koji zalaze dublje u eksperimentisane. Vokali su bolesni, a mnogo su jaki momenti inkorporacije klasicnih momenata. Prva 2 albuma su u tim vodama, posebno Profanum Aeternum koji je jedan od najjezivijih i najmracnijih albuma koje sam cuo(od uvodnih momenata je jasno da zalazite u neke mnogo zajebane teritorije). Zadnji album je najeksperimentalniji, totalni haos za koji bas treba strpljenja. Ko nije slusao, ima moju preporuku. Ja ionako slabije slusam simfo bendove, al Profanum u stvari i nije takav(sablonski) bend. Ponekad se uspavavam sa ovim il Diamandom Galas, zavisi od raspolozenja. 2 Quote
Lunar Posted November 8, 2009 Report Posted November 8, 2009 Cuo sam ih prije 8 godina, i od tad jos nisam imao prilike da naletim na slican bend Ima jedan bend, ali na zalost svih nas vishe ne postoji. Mislim da po deskripciji zvuka me podsecaju na taj bend samo sto ovaj ima dosta progresivnih rifova u njihovim pesmama. Poslusaj mozda ce ti se dopasti, ime tog benda je Emperor. Quote
Talvi Posted November 8, 2009 Report Posted November 8, 2009 Sa tom malecnom razlikom sto, za razliku od Profanum-a, Emperor koriste gitare, jbg. Quote
Lunar Posted November 8, 2009 Report Posted November 8, 2009 Ne koriste gitare? Jel ovo metal bend uopste? Quote
Talvi Posted November 8, 2009 Report Posted November 8, 2009 (edited) Jeste. Ovo je black metal na klavijaturama, bukvalno. Hvala na podsecanju, Morbide, nisam ih cuo 100 godina a mnogo lepa secanja me vezuju za "Profanum Aeternum", bas bih mogao malo da ga obrnem. Edited November 8, 2009 by Talvi Quote
Lunar Posted November 8, 2009 Report Posted November 8, 2009 Hmmmm..... aj skinucu ovaj poslednji da vidim na sta liche. No, ako mene pitate dva albuma koja mogu da vas najbolje uspavaju su definitivno Suvlaki i Split. Quote
F4R15 Posted November 8, 2009 Report Posted November 8, 2009 Ne serite, ne koriste gitare ? O.o Quote
Josif Visarionovič Posted November 8, 2009 Report Posted November 8, 2009 To nesto na ovaj fazon?Ja nisam skoro cuo nesto morbidnije http://www.youtube.com/watch?v=pDPLlX1bvVE Quote
Grobodan Posted November 8, 2009 Report Posted November 8, 2009 Morbide, kako stojiš sa Mortuary Drape, Necromantia i Barathrum? Pitam zbog okultizma / nekorišćenja gitara. Quote
Talvi Posted November 8, 2009 Report Posted November 8, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=atetQuSPFM8 Quote
morbid god Posted November 8, 2009 Author Report Posted November 8, 2009 (edited) Morbide, kako stojiš sa Mortuary Drape, Necromantia i Barathrum? Pitam zbog okultizma / nekorišćenja gitara. Pa imam komplet diskografije, slusa se i tako Okultizam definitivno! Al ne kapiram za ovo oko nekoriscenja gitara? A sto se tice Profanum - gitare ne koriste il vrlo malo na poslednja 2 izdanja. Medjutim, na demu i prvom albumu se itekako cuju. Nemojte da pricate napamet, poslusajte jebo vas gluvi kucko Ukolko se vec dvoumnite, skinite Profanum Aeternum odakle je i ova stvar sto je Talvi okacio. Mada ja preporucujem komplet diskografiju.. i Lunare, poslusao sam taj Emperor, nije los, al nisu bas u tom tripu kao Profanum edit: nisam odgovorio Josifu - ne. Ovo su crne legije iz okoline Bresta, to se uglavnom snimalo na 8 kanala sa mikrofonom nabijenim u tijelo mrtvog pacova Mada je vrlo lako neki fejk, imas tonu raznog shita na netu koji se potpisuje kao black legions. A ovi poljaci su daleko kompleksniji.. Edited November 8, 2009 by morbid god Quote
Talvi Posted November 8, 2009 Report Posted November 8, 2009 Pa Necromantia ne koriste gitare, nego bas i 8-zicani bas. A za ova dva je valjda pricao u kontekstu okultizma. Quote
oʞɾoƃ Posted November 8, 2009 Report Posted November 8, 2009 Od Emperora samo Anthems, ovo ostalo đene-đene. Quote
Grobodan Posted November 8, 2009 Report Posted November 8, 2009 (edited) Pa Necromantia je cuvena po tome sto ne koriste gitare vec osmozicane basove, a Barathrum je imao u nekim momentima 2 basa. edit: eto Talvi me pretece @Gojko: Edited November 8, 2009 by Grobodan Quote
morbid god Posted November 8, 2009 Author Report Posted November 8, 2009 (edited) Da, al koriste taj 8-strings da simuliraju zvuk gitare. Profanum se uopste i ne trudi to da radi, pice bubnjevi dok sijevaju klavijature, orkestralna muzika(violine, viole isl.) + bolesni vokali. I to je to. bukvalno NEMA GITARA Nikakvih. Edited November 8, 2009 by morbid god Quote
Josif Visarionovič Posted November 8, 2009 Report Posted November 8, 2009 edit: nisam odgovorio Josifu - ne. Ovo su crne legije iz okoline Bresta, to se uglavnom snimalo na 8 kanala sa mikrofonom nabijenim u tijelo mrtvog pacova Mada je vrlo lako neki fejk, imas tonu raznog shita na netu koji se potpisuje kao black legions. A ovi poljaci su daleko kompleksniji.. Ovo je neki bend Moëvöt Istripovah se kad sam slusao totalno Quote
Despot! Posted November 9, 2009 Report Posted November 9, 2009 Skroz simpatičan bend. U neku ruku pripada starijoj gardi. Najzanimljiviji im je verovatno i poslednji full-length 'Museum Esotericum'-ili tako nešto. Ima dve epsme a traje preko 40 minuta. Ja bih više vole da na bar ovom albumu nisu koristili black vokale već da je ceo io instrumentalan. Quote
Recommended Posts