Band Twister Posted November 11, 2009 Report Posted November 11, 2009 Bio je red da dodje vreme da se i mi malo intenzivnije ukljucimo u desavanja. Bend Twister iz Beograda. Postoji vec 4 godine i kusur. Poceo je svirajuci pesme bendova Metallica i Megadeth, gledajuci da ostane u sto cistijem zanru, tj. ugledao se na rane albume tih bendova. Autorske pesme su u stilu thrash-a prve polovine 80. Ako ste voleli "killing is my bussiness", svidele bi vam se i autorske. Nismo jos ozbijnije radili na snimanju, ali postoje snimci dostojni da se nazovu demo. Ako nekoga bas nesto posebno intresuje, moze da se javi, pa da mu posaljemo. Trenutno smo zaintresovani za svirke. Naravno, ne trazimo nista za uzvrat sem dobrog provoda i mamurluka. Nismo bas u fazonu da mi organizujemo, tako, ako nekoga intresuje da ima gostujuci bend, neka se javi. Prihvatamo sve gde mozemo da dodjemo za oko 2h autobusom. Quote
Band Twister Posted January 19, 2010 Author Report Posted January 19, 2010 Bend je napokon krenuo sa izbacivanjem demo pesama. Pesme ce biti kacene na http://www.myspace.com/twisterserbia kako snimanje bude zavrseno. Ocekujemo kompletan demo do kraja februara. Pesme vec postoje dugo vremena, problem je bio snimiti ih sa ogranicenim sredstvima. Nadamo se da ce sad brze ici. Quote
Srlandand Posted January 19, 2010 Report Posted January 19, 2010 E, tek sad videh ovu temu. Poz za bivse sestare Isidor vise nije u bendu? Quote
Band Twister Posted January 19, 2010 Author Report Posted January 19, 2010 (edited) Nazalost nije Ima par meseci kako ne svira sa nama. Ima svoj bend sada. U secanje, ima video autorske pesme "mutiny" na nasem profilu gde on svira bas. Tema jeste malo zapustena jer nas svasta sputava, ali nadamo se da ce od sad ici malo brze. Treba da nadjemo nekoga skime cemo da sviramo i da se vratimo da nastupamo. Nismo trenutno upoznati sa stanjem na BG sceni pa cei to da ide malo kilavo. Uskoro ce biti nekih svirki, barem bi trebalo Edited January 19, 2010 by Band Twister Quote
Speed_Dead Posted January 19, 2010 Report Posted January 19, 2010 Ono nije losa pesma, al nije ni dobra Mislim ovo je ... ono sablon thrasha, procitao sam da postojite 4 godine gde ste bili te 4 godine? ocekivao sam nesto vise... jebes metaliku u megadet underground i scena su zakon //// thrash on 1 Quote
Band Twister Posted January 20, 2010 Author Report Posted January 20, 2010 Imamo mi tonu autorskih za to vreme. Svirali smo stalno i svuda do pre godinu i kusur. Onda su se organizatori osilili jer su navikli da uvek hocemo da sviramo i dovlacimo gomilu ljudi i stavljali nas poslednje u 2 ujutru posle cele veceri bajage ili teskog, a pre svega, neozbiljnog HC, tako da smo im dali pedalu i otisli da radimo. Sad smo pri kraju da imamo materijala dovoljno za album sa deset-+ pesama i guramo se da bezimo odavde. Ako mi kazes da ovde ima iole iskreno zaintresovane mase vise od sacice ljudi... Ali evo, resismo da se sad vratimo i guramo malo, da vidimo reakcije. Ima pesama koje su radjene kao lektira: Mutiny, Metal Maniacs, Twist Up. A ima i mnogo tezih stvari, kao sto su Devi's Fortress, War for Peace itd. Nece se sve stavljati na space. A cilj nam je da tezimo ka sto prostijim a sto jacim rifovima. Gde ce sad neko da slusa solaze koje pice brze od zvuka i ritam kec celu pesmu. Ne kazem da je lose, ali da se malo odskoci od toga. Ima ga dosta pa mi da se umetnemo tamo de fali Svako ima svoj fazon koji voli. Pulltion sam cuo na probi, zvuce keva, new wave thrash. Manje vise, i to je kao lektira, bez mnogo vrzmanja tamo amo. Thrash je to, rifovi Quote
Spaskerock Posted January 20, 2010 Report Posted January 20, 2010 Ono nije losa pesma, al nije ni dobra Mislim ovo je ... ono sablon thrasha, procitao sam da postojite 4 godine gde ste bili te 4 godine? ocekivao sam nesto vise... jebes metaliku u megadet underground i scena su zakon //// thrash on Po meni je ovo dosta dobro i momci samo napred , meni se svidja . Danas je tesko biti orginalan . A prvi album Metallica i Megadetha je odlican i mislim da vam lezi takva svirka- staromodna . Jedva cekam da cujem vase ostale autorske stvari . A Daco pitas ih gde su bili pre 4 godine , iskreno ni ja nisam cuo tada za njih . Pa verovtno su momci svirali tribute to Metallica i Megadeth ,kazu da su cak i neke svirke imali u tom periodu . A gde je bila tvoja grupa Nadimac od 2003-2005 , vezbali ste isto kao i oni obrade na probama , pa ste tek 2005 imali prvu svirku na kojoj ste odsvirali samo jednu autorsku stvar -Vukodlak , a ostali repertoar su vam bile obrade Kreatora , Sodoma i Tankarda . Mislim da to nije uopste poenta price , vec da je poenta da cujemo kako momci sviraju . Treba momke podrzati u daljem autorskom radu . Druga stvar o ukusima netreba raspravljati , a ovde je cinjenica da momci dobro prze Thrash metal, i to je glavno . Savetujem vam da razgranicite u biografiji dal ste svirali tribute to. .. i to do koje godine, i onda od koje godine pocinjete sa radom na autorskom materijalu . Sa srecom . 1 Quote
Speed_Dead Posted January 20, 2010 Report Posted January 20, 2010 (edited) Po meni je ovo dosta dobro i momci samo napred , meni se svidja . Danas je tesko biti orginalan . A prvi album Metallica i Megadetha je odlican i mislim da vam lezi takva svirka- staromodna . Jedva cekam da cujem vase ostale autorske stvari . A Daco pitas ih gde su bili pre 4 godine , iskreno ni ja nisam cuo tada za njih . Pa verovtno su momci svirali tribute to Metallica i Megadeth ,kazu da su cak i neke svirke imali u tom periodu . A gde je bila tvoja grupa Nadimac od 2003-2005 , vezbali ste isto kao i oni obrade na probama , pa ste tek 2005 imali prvu svirku na kojoj ste odsvirali samo jednu autorsku stvar -Vukodlak , a ostali repertoar su vam bile obrade Kreatora , Sodoma i Tankarda . Mislim da to nije uopste poenta price , vec da je poenta da cujemo kako momci sviraju . Treba momke podrzati u daljem autorskom radu . Druga stvar o ukusima netreba raspravljati , a ovde je cinjenica da momci dobro prze Thrash metal, i to je glavno . Savetujem vam da razgranicite u biografiji dal ste svirali tribute to. .. i to do koje godine, i onda od koje godine pocinjete sa radom na autorskom materijalu . Sa srecom . nisam se ja ovde isprdeo u losem smislu, nego pazi 4 godine, 4 godine rada, to zelim da vidim, a kad cujem metalika/megadet najezim se*(u losem smislu) ma da sam cuo antraks sadus diflest, opet bi se najezio, ja se uvek nadam da cu cuti neki domaci bend koji ce da me usere koliko je originalan, tipa Vizantin. Ja sam 2004/5 odma krenuo autrske pesme, podrzavam obrade ako su u studiju i ako sluze za usviravanje, sve sto se tive tribjut bendova.. na to se serem. da se razumemo Jbg polako vice bolje...suta Edited January 20, 2010 by Speed_Dead 1 Quote
Speed_Dead Posted January 20, 2010 Report Posted January 20, 2010 PS: Nije ni bitno da li obraduju ili ne, vec sto nepodnosim metaliku i megadet... tek sad videh sta sam nocas pisao 1 Quote
Band Twister Posted January 20, 2010 Author Report Posted January 20, 2010 Hvala na savetima i komentarima. Svirali smo Metallicu i Megadeth i pocetku, prvo ceo repertoar a onda smo izbacivali pesmu po pesmu kako smo radili nove autorske. Ali smo se nesto glupo osecali da mesamo autorske sa ostalim pesmama jer je na svirci ljudima bilo "ludnica! Hangar 18!" a onda nasa "brate, ovo ne znam, smara me, cekam da zavrse sa ovom pa ce svirati nesto sta znam da pravim sutku". Bilo je pojedinaca koji su slusali i svidelo im se ili nije, to nam je dosta znacilo. Ali smo se na kraju bas povukli i prionuli na rad kako bi imali sta da ponudimo. Evo sad, vise ne mozemo da cekamo da se nadje prilika pa amaterski sve pucamo, barem da moze da se cuje Quote
Speed_Dead Posted January 20, 2010 Report Posted January 20, 2010 e pa tako, autorske stvari su ono sto cini bend. samo udrite Quote
Tower... Posted January 24, 2010 Report Posted January 24, 2010 E, ja se sećam Twistera od pre četiri godine, dok Fatality još nije imao svirku, jer smo se uvežbavali na probama i to. Tad Twister još nisu svirali autorske, samo Metallicu i Megadeth, ali mnogo smor pesama tipa For Whom the Bell Tolls, She~Wolf i to. Jedino je do jaja bilo što su svirali Rattlehead, a on baš nije zvučao kako treba. Mislim, tada su se podosta raspadali, što i nije strašno, ono, počeci i to, ali sam ih čuo prošle zime, i nije bilo nikakvog napretka za te tri godine, osim par autorskih, koje su OK. ma da sam cuo antraks sadus Je l' ti to meni nešto, Dačo? Ali smo se nesto glupo osecali da mesamo autorske sa ostalim pesmama jer je na svirci ljudima bilo "ludnica! Hangar 18!" a onda nasa "brate, ovo ne znam, smara me, cekam da zavrse sa ovom pa ce svirati nesto sta znam da pravim sutku" Treba da umeš da postaviš svoj bend, onda ljudi dođu da čuju tvoju pesmu, a smara ih kad sviraš obradu. Quote
Red Viper Posted January 25, 2010 Report Posted January 25, 2010 Odlicno momci cepaju! Podrska! Quote
Band Twister Posted January 27, 2010 Author Report Posted January 27, 2010 @ Tower Ne znam gde si nas cuo. Uostalom, uvek je bilo svirki vrednih truda i onih za pijancenje. A sad, svako ima svoje misljenje, pa necemo o raspadanju da komentarisemo... Nije problem postaviti se, nego kome se postaviti. Verujem da ima mnogo bendova koje nije briga da se nametnu svima nego imaju svoje ciljane grupe ljudi. A da se namecemo da imamo gomilu ljudi koji ce doci na svirku jer su oni "strava bend i to svi kazu pa sam zato dosao" ili neko ko je dosao da lovi greske, to nam ne treba. Verujem da nikome ne treba. Uostalom, sviramo thrash, zar ne? Uzgred, ako neko ko je radio snimanja procita, kako su snimali? Placali nekome da to zavrsi, dosnimavali, snimali sve odjednom? Samo iz radoznalosti. Quote
Tower... Posted January 27, 2010 Report Posted January 27, 2010 @ Tower Ne znam gde si nas cuo. U Dangubi, u SKCu, gde hoćeš, bio sam vam na dosta svirki, ono, znamo se. XD A sad, svako ima svoje misljenje, pa necemo o raspadanju da komentarisemo... Nije problem postaviti se, nego kome se postaviti. Verujem da ima mnogo bendova koje nije briga da se nametnu svima nego imaju svoje ciljane grupe ljudi. A da se namecemo da imamo gomilu ljudi koji ce doci na svirku jer su oni "strava bend i to svi kazu pa sam zato dosao" ili neko ko je dosao da lovi greske, to nam ne treba. Verujem da nikome ne treba. Uostalom, sviramo thrash, zar ne? Au, brate, nema veze raspadanje s mišljenjem i sa "sviranjem treša" i "lovljenjem grešaka". Jednostavno se radi o tome je l' to slušljivo, ili nije i kraj. Inače, brda ljudi dolazi na Nadimač "samo jer su čuli da su oni strava bend"? Naravno da ne, uvek imaš ciljnu grupu, a ta ciljna grupa će doći da čuje tvoje pesme, a ne obrade. Quote
Band Twister Posted January 27, 2010 Author Report Posted January 27, 2010 Brate, ako ti se ne svidja, ne posecuj temu. Quote
Ookie Posted January 27, 2010 Report Posted January 27, 2010 (edited) Kome se svidja njihova muzika docice im na svirku.... tvoje kritike nisu na mestu i nisu uopste konstruktivne. Ako ti i tvoj bend svirate, ne da bi vama bilo extra, nego da bi se klinke lozile na vas, onda ste jednostavno egomanijaci i svinje... i to bi vam bilo oprosteno da imate neku istoriju dobru iza sebe... a posto nemate... ae tisina.... .!. svaka dalja konverzacija na temu vaseg egoizma i vasih ljigavih licnosti je suvisna... Egocentricni ste, medju zvezdama, a raspadate se kao osobe... Over and out! Twister, FTW! Edited January 27, 2010 by Ookie Quote
Band Twister Posted January 27, 2010 Author Report Posted January 27, 2010 Ae sad kraj i zajebite rasprave na ovoj temi. Javicemo se kad zavrsimo jos par pesama za demo. U subotu cemo da snimimo kako valja i za vikend okaciti pa se javljamo. A do tad, batalite. Ako necete da se podrzavate, nemojte nista da pricate. Quote
cavalera Posted January 27, 2010 Report Posted January 27, 2010 (edited) OK je pesma skroz! samo napred! a sta bi vi,samo da vas hvale ? nemojte odma da se drkate kad cujete kritike,pogotovo na ovom forumu ps.admini premestite temu na thrash metal podforum Edited January 27, 2010 by cavalera Quote
Band Twister Posted January 27, 2010 Author Report Posted January 27, 2010 Ma ne drkamo se naravno, nego imamo licne nesuglasice, to je nesto drugo. A naravno, kritike i pohvale su uvek dobrodosle. Naravno da nece svi da te hvale Quote
Speed_Dead Posted January 27, 2010 Report Posted January 27, 2010 n aovoj emi si dobio iskrene i direkten kritike i savete od ljudi koji svi sviraju/pevaju u domacim thrash bendovima, prihvati to na najbolji moguci nacin... 1 1 Quote
Tower... Posted January 27, 2010 Report Posted January 27, 2010 Brate, ako ti se ne svidja, ne posecuj temu. Ma ne drkamo se naravno, nego imamo licne nesuglasice, to je nesto drugo. A naravno, kritike i pohvale su uvek dobrodosle. Naravno da nece svi da te hvale Brate, samo ti kažem da utegnete malo sviranje i da promenite taj stav o tome kako se ljudi smore kad se ne sviraju obrade, ništa više, nemoj pogrešno da me shvataš. A, i Dača se slaže sa mnom. Dobra vam je Metal Maniacs pesma, a dobra je bila i ona koje se sećam da ste svirali ranije, a ne znam kako se zove. Ako ti i tvoj bend svirate, ne da bi vama bilo extra, nego da bi se klinke lozile na vas, onda ste jednostavno egomanijaci i svinje... i to bi vam bilo oprosteno da imate neku istoriju dobru iza sebe... a posto nemate... ae tisina.... .!. svaka dalja konverzacija na temu vaseg egoizma i vasih ljigavih licnosti je suvisna... Egocentricni ste, medju zvezdama, a raspadate se kao osobe... Au, ovo je strašno. Koliko ti imaš godinica? Bući~bući! x) Quote
Red Viper Posted January 27, 2010 Report Posted January 27, 2010 Zato ja ne volim da iznosim kritike na racun domacih bendova, uvek se pojavi neki debil koji celu pricu licno i uvredljivo shvati. Quote
Ookie Posted January 27, 2010 Report Posted January 27, 2010 (edited) Zato ja ne volim da iznosim kritike na racun domacih bendova, uvek se pojavi neki debil koji celu pricu licno i uvredljivo shvati. il se jave "experti" Edited January 27, 2010 by Ookie Quote
Band Twister Posted January 27, 2010 Author Report Posted January 27, 2010 Hajde sad zavrsite sa prozivkama jer cu traziti da se obrise cela tema i otvoriti novu jer ovo vise nema smisla. Komentari o Twisteru mogu, losi, dobri, svejedno. Ali ne prozivke. Budite malo zreliji. I razumeli smo se, nista lose nismo shvatili. Quote
Recommended Posts