Belphegor Posted March 21, 2005 Report Posted March 21, 2005 kratak review: catch 33 je catch 33. dakle, catchy, ali neshto vishe od toga (neparno catchy haha). najprijemchiviji mesh do sada, a izvesno vreme ce pokazati da li i najbolji. dosta ljudi kaze "meshuggah are ok, but after a few songs its just giving you headaches", a mislim da ovaj put to ne mora da bude sluchaj. pitka meshuggah? this one mate. Pa meni su svi prethodni albumi sasvim pitki, naravno, posle nekoliko slusanja....da li to znaci da cu se razocarati sa Catch33 ? Quote
KRANG Posted March 21, 2005 Report Posted March 21, 2005 slažem se.. još kraći review: odličan album. Quote
azal Posted March 21, 2005 Author Report Posted March 21, 2005 prva polovina dosta lici na Nothing...sve do onog cyber Mirror's Mirror dela... posle toga riffovi su opet klasicna Meshuggah...ali u nekom mnogo melodicnijem kontekstu...par puta sam cak zamislio neke clean vokale preko riffova. i outro.....Holdsworth worship...savrseno. vrh, kao i uvek. Quote
Freak Kitchen Posted March 21, 2005 Report Posted March 21, 2005 (edited) Kul. Zvuci jako zanimljivo. Jedva cekam kad cu da nabavim. Iskreno, ja sam oduvek zeleo da Meshuggah krene u takvom pravcu...bilo je krajnje vreme... Edited March 21, 2005 by Freak Kitchen Quote
BodyRemover Posted March 21, 2005 Report Posted March 21, 2005 nemam pojma kakav je pravac ovoga albuma dok ga ne cujem ali mislim da je tek sledeci album nesto sto ce pomeriti granice muzike, nadajmo se sledece godine. poz Quote
ajsha69 Posted March 24, 2005 Report Posted March 24, 2005 Iskreno, ja sam oduvek zeleo da Meshuggah krene u takvom pravcu...bilo je krajnje vreme... Shto si to tajio sve ovo vreme... brooka,.. ja josh nisam chula NuMeshugguh... Lazo, aj ti vratim onaj cd shto zaboravljam na polici vec 6 meseci, a ti mi dash meshuggahju... ... na moj disk .... Quote
Kent Posted March 24, 2005 Report Posted March 24, 2005 ja sam nabavio novi album, ali me mrzi da ga slusam trenutno... ima pametnijih stvari... eto, npr., novi freedom call Quote
BodyRemover Posted March 24, 2005 Report Posted March 24, 2005 ovaj iznad izgleda ne voli devojke... poz Quote
Kent Posted March 24, 2005 Report Posted March 24, 2005 word, bro. a ti ne volis point zero. poz Quote
ajsha69 Posted March 24, 2005 Report Posted March 24, 2005 ja sam nabavio novi album, ali me mrzi da ga slusam trenutno... ima pametnijih stvari... eto, npr., novi freedom call freedom call of my own = overih tonbe (armirani) u nedelju ... ja = car a sad chokolada = meshuggahjarica Quote
Freak Kitchen Posted March 24, 2005 Report Posted March 24, 2005 Shto si to tajio sve ovo vreme... bilo me sramota ... Quote
Vitamin K Experience Posted March 24, 2005 Report Posted March 24, 2005 El se meni čini, ili je pesme u ovom piratskom promo izdanju sekao neki paraplegičar? Ako ste i vi zakačili istu kopiju...isečci po minut ipo-tri, pa onda ..nja Nelogično mi je Quote
azal Posted March 24, 2005 Author Report Posted March 24, 2005 koje izvalio da se vocoder melodija iz Mind's Mirror vraca kao gitarska melodija u Sum. ja jesam. nisam dzabe car. Quote
fiction Posted March 24, 2005 Report Posted March 24, 2005 Skinuo i ja cijeli Catch 33 Cini mi se da je jedna pjesma isjecena u 13 dijelova,ili je to zbog mp3 pa mi se cini Uvod u Minds Mirror je Tool rip off, ne mogu se sjetiti koja pjesma,jedna od poznatijih Mislio sam da ce nastaviti u I tripu ali nisu.Sasvim svjez materijal.Na prvo slusanje sasvim dobar album Quote
azal Posted March 24, 2005 Author Report Posted March 24, 2005 cinim se da taj efekat (onaj boom!) je zvuk koji su izveli sa floyd rose-om...opustili sve zice (svih 8) i napravili taj efekat. to je dimebag radio cesto. mislim da gitarista iz tool-a ne koristi floyd na svojoj gitari. Quote
fiction Posted March 24, 2005 Report Posted March 24, 2005 Slican je efekat u svakom slucaju.E a pjesma Tool-a je Prison Sex.P Quote
KRANG Posted March 24, 2005 Report Posted March 24, 2005 eh, sad mi nešto nije jasno.. jel haake lupao ili su programirali? sad sam pročitao negde da su bubnjevi programirani zbog nedostatka vremena u studiju, tako nešto zna li neko? Quote
fiction Posted March 24, 2005 Report Posted March 24, 2005 Ako su ih programirali onda svaka cast jer bi to bila najbolja masina dosad.Nikad ne bih rekao da su programirani Quote
azal Posted March 24, 2005 Author Report Posted March 24, 2005 koliko znam nisu. ako hoces da cujes programirani bubanj...slusaj pesme na Rare Trax disku. "War" je programiran bubanj. zato sto je stara pesma...a vise zbog rekla za "Drum Kits From Hell" to je drum sample program za koji je Haake bio saradnik dok su pravili...ne moze da se izvali da nije ziv. sprava je brooka...sva dinamika je tu. Quote
Belphegor Posted March 24, 2005 Report Posted March 24, 2005 koliko znam nisu. ako hoces da cujes programirani bubanj...slusaj pesme na Rare Trax disku. "War" je programiran bubanj. zato sto je stara pesma...a vise zbog rekla za "Drum Kits From Hell" to je drum sample program za koji je Haake bio saradnik dok su pravili...ne moze da se izvali da nije ziv. sprava je brooka...sva dinamika je tu. "I" ti je takodje nakucachina sa DFH semplovima i gotovim sekvencama sa catch33 Quote
azal Posted March 24, 2005 Author Report Posted March 24, 2005 gde ste citali? dajte neke linkove. Quote
Sinstrel Posted March 24, 2005 Report Posted March 24, 2005 Ma kakve linkove, Tomas mu licno rek'o! Quote
Recommended Posts