Preacher Posted October 22, 2003 Report Posted October 22, 2003 Treba napraviti pravac Washing-machine metal za grupe tipa Meshuggah i Dillinger escape plan. Kad god ih slusam imam utisak da mi je glava u ves masini! Dobri su. Malo sjebani ali dobri! Quote
Vlaja Buraz Posted October 22, 2003 Report Posted October 22, 2003 Za ovaj album pogotovo... Ja sam napravio dve tri kopije, dao ljudima, i kažu mi da im je lakše udarati se ciglama u glavu nego slušati taj disk. Drrrroga. Quote
azal Posted October 22, 2003 Author Report Posted October 22, 2003 Nothing je savrsenstvo............. nesto najbolje i najoriginalnije ikad snimljeno........ naravno da je u Rockexpress-u dobio losi ocenu.... ali zato Dark Moor 10/10!!!! ALL HAIL MESHUGGAH THE GREATEST BAND ON EARTH! Quote
Vlaja Buraz Posted October 23, 2003 Report Posted October 23, 2003 Pa nije mi trebalo ni 740 slušanja da ga svladam... Quote
Vitamin K Experience Posted October 27, 2003 Report Posted October 27, 2003 naravno da je u Rockexpress-u dobio losi ocenu.... ali zato Dark Moor 10/10!!!! E, u tim novinama ima toliko jadnih baljezgarija da je to cudo:) Dt - 6doit 10/10; Plant X - Moonbabies 2/10.. Albume treba nabavljati po principu "sto losiju ocenu dobiju, veca sansa da je stvar do jaja" Da ne pominjem "intervju" sa Haakeom. Ono je bruka za tu rec Mada, iz REXa sam saznao jednu korisnu informaciju - Meshuggah su cyber-thrash metal Quote
deftoner Posted October 28, 2003 Report Posted October 28, 2003 e za mesuggahhhhhhhhhz nemam reci ono stvarno je vanserijski... nisu normalni... ali opet mora da su neke mracne sile na dejstvu Quote
Dasdariel Posted October 28, 2003 Report Posted October 28, 2003 Drzim mozda da im je to najbolji album iako je jedini koji ne posedujem:-) Quote
Vitamin K Experience Posted June 30, 2004 Report Posted June 30, 2004 Mislim da sam se zaljubio http://www.fracturedtransmitter.com/media/...ah-I-Sample.mp3 P.S. Lazo, preimenuj temu samo u "Meshuggah" da se ne gađamo novim temama za svaki EP i album. Quote
Sentinel Posted June 30, 2004 Report Posted June 30, 2004 Nazalost imam samo stari Contradictions collapse a od novijih stvari cuo sam samo Rational Gaze tako da nemam dovoljno osnove da iznesem neko relevantnije mishljenje o njima... ali da je bolesno, bolesno je, zilion promena ritmova u jednoj numeri bude bolji giveNgo od neke teshke psihodelije. Quote
BodyRemover Posted June 30, 2004 Report Posted June 30, 2004 rational gaze = najzajebanija pop pesma ikad poz Quote
KRANG Posted July 1, 2004 Report Posted July 1, 2004 (edited) klasično sranje... preslušao sam sve od njih, i ne nalazim skoro ništa zanimljivo u njihovoj muzici... osim toga, imaju klasičan debilni HC vokal, kao npr. killswitch ili neko slično sranje. za sve koji se lože na takvu muziku preporučio bih pomenuti bend, koji je isto tako nahvaljen a ne valja ni za k***c (killswitch engage)... ovo je tako daleko od one genijalnosti koju predstavljaju npr. "edge of sanity" i "cynic".. Edited July 1, 2004 by KRANG Quote
Vitamin K Experience Posted July 1, 2004 Report Posted July 1, 2004 (edited) rational gaze = najzajebanija pop pesma ikad KRANG, verujem da je većina ljudi koji su ovde balili na Mešugaciju čuli mnogo više od Killswitch, Cynic, Edge... Mešuggah je pitanje fetiša. Ne može svako da se loži na njihov 'hrapav' zvuk I, je li neko od vas skinuo onaj sempl sa "I" preko onog linka koji sam dao? Edited July 1, 2004 by Cynic Quote
azal Posted July 1, 2004 Author Report Posted July 1, 2004 klasično sranje... preslušao sam sve od njih, i ne nalazim skoro ništa zanimljivo u njihovoj muzici... osim toga, imaju klasičan debilni HC vokal, kao npr. killswitch ili neko slično sranje. za sve koji se lože na takvu muziku preporučio bih pomenuti bend, koji je isto tako nahvaljen a ne valja ni za k***c (killswitch engage)... ovo je tako daleko od one genijalnosti koju predstavljaju npr. "edge of sanity" i "cynic".. glup si. pritom svi tvoji "idoli obozavaju Meshuggu, Dan Swano, likovi iz Cynica, i Mikael iz Opeth-a je jednom izjavio da ga je bilo blam da izadje na binu posle Meshugge. To sto ti ne kapiras njihov fazon nije njihov problem a ni nas. Tako da manje kenjaj. Mozes da kazes da ti se ne dopada....a da meshuggah nezna da svira i da je sranje...to jednostavno nije tacno. ako je jedan bend nesto revolucionarno snimio u poslednjih 10 godina u metalu, to su oni. pazi kad je jedan moj profesor muzicke istorije u new yorku otisao na njihovu svirk i napisao analizu... mogu i da ti slozim listu poznatih metal muzicara, producenta, kriticara koji se slazu samnom, ali ne verujem da bi ti ista znacilo. PS:KSE nema ni jednu dodirnu tacku sa Meshuggom.... Quote
BodyRemover Posted July 1, 2004 Report Posted July 1, 2004 jel ovo pesma ili sample? kakav shuffle pocinje negde od prvog minuta... katastrofa. i riff oko 2:05 je mnogo catchy. bas linija je ko hilti busilica. kapiram da bi ovo mogao biti super deo neke kul, opustene pesme. to bi bilo savrseno. i da je sama pesma za album... svejedno je super. poz Quote
azal Posted July 1, 2004 Author Report Posted July 1, 2004 ja sma cuo da je taj novi album EP, jedna pesma od 25 minuta, i da nije u Meshuggah fazonu, da ce ga izdati za izdavacku kucu ovih likova iz Mushroomhead-a a ne za NB. skinucu sempl veceras. Quote
Vitamin K Experience Posted July 1, 2004 Report Posted July 1, 2004 Da, samo sempl je u pitanju. Ovaj put su studijski iskoristili gitare sa 8 žica (nisu prepravljane sedmice u pitanju kao na studijskom Nothing). Da, ona solaža baš burgijski belly dance. Meni se svidža mućos Quote
Fiery Posted July 2, 2004 Report Posted July 2, 2004 (edited) Svuda gde sam citao o "Nothing", kazu da su koriscene specijalne, custom made osmozicne gitare. Edited July 2, 2004 by Fiery Quote
azal Posted July 2, 2004 Author Report Posted July 2, 2004 imali su samo jednu tad. Mislim da su demo snimci radjeni kao sto je Cynic rekao, debele zice na sedmo zicane gitare i nebulozno duboki stim. znam da su imali dosta problema sa gitarom kad su je dobili, nije dugo mogla stim da drzi i mnogo je teze bilo za sviranje. sad imaju nekoliko 8stringova i rade do jaja koliko znam. Gledao sam ih uzivo sa tim monstrumima i zvucelo je fenomenalno. Quote
KRANG Posted July 3, 2004 Report Posted July 3, 2004 uh, azal, čoveče... malo se zezam.. trebao sam da ih uporedim sa linkin parkom da bi shvatio..? nego, ako neko ima njihov "rare trax" za razmenu neka javi (bg).. Quote
Baal Posted July 3, 2004 Report Posted July 3, 2004 Za Meshuggah mogu samo da kažem U JEBOTE!!!! Јоš mi se vrti u glavi nakon slušanja ovog albuma! Kad se malo smirim kazaću šta mislim o albumu (ako nakon ovoga budem mogao da mislim ). Quote
Earendil Posted July 3, 2004 Report Posted July 3, 2004 SRANJE!!!Mozda jesu ludi mozda su super muzicari ali whats the point??? Quote
BodyRemover Posted July 4, 2004 Report Posted July 4, 2004 (edited) poenta je u svemu tome sto si rekao + mozes da djuskas uz njihovu mjuzu. pricala mi je sestra od jednog ortaka kako su neki njeni ortaci hteli da me prebiju kad sam ispred hamburgerije radio kapoeru uz SOUL BURN na slusalicama!!! HAAARRR!! poz Edited July 4, 2004 by BodyRemover Quote
azal Posted July 4, 2004 Author Report Posted July 4, 2004 za mene sustina Meshugge je to sto su isto toliko technical koliko su Watchtower, Cynic, Spiral Architect....a imaju groove koji jebe mrtve dece. to je razlog za moju erekciju sto se tice Meshugge...i zato su meni najveci carevi na svetu. Quote
Kent Posted July 4, 2004 Report Posted July 4, 2004 respect! to je najbolje objasnjenje koje sam cuo... poz Quote
ajsha69 Posted July 6, 2004 Report Posted July 6, 2004 Nothing mi je fizioloshka potreba. .....(evo i sad je ON... Nebulous... '...the wormholes free my eyes, the blood boils - it knows, my thoughts burn as minds liquefy, vaporize...') poz Quote
Recommended Posts