blondie`s friend Posted July 11, 2002 Report Posted July 11, 2002 Prvo, jedno veliko THANKS za textove-prva stvar mi je omiljena od onog koliko sam cuo od njih, a druga me vise interesovala posto znam zasto je nastala(kao i ime grupe), pa sam i ocekivao nesto slicno; kao drugo, velika pohvala za prevode(ti si ih radio?) od studenta engleskog;stvarno izgleda pro uradjeno!!! a: a: a: Quote
ATILA Posted July 18, 2002 Report Posted July 18, 2002 Engel [Angel] Who in his lifetime is good on Earth Becomes after death an angel And you watching the sky ask yourself Why can't you see them First when the clouds go to sleep You can see us in the sky We are afraid and alone God knows I won't be an angel They live behind the horizon Divorced from us endless wide They must hold to the stars [firmly fixed] So that they don't fall from Heaven First when the clouds go to sleep You can see us in the sky We are afraid and alone God knows I won't be an angel God knows I won't be an angel God knows I won't be an angel First when the clouds go to sleep You can see us in the sky We are afraid and alone God knows I won't be an angel God knows I won't be an angel God knows I won't be an angel God knows I won't be an angel God knows I won't be an angel Ova je pomalo autobiografska .Stvarno su kraljevi. Quote
rammgirl Posted July 27, 2002 Report Posted July 27, 2002 Live Aus Berlin DVD interview September 1997 Flake: You can't really misunderstand our texts. They're just normal romantic lyrics. Every 16 year old has already seen so much shit on TV. We're as dangerous as choirboys by comparison. Till: I don't get why people get so hooked onto these taboo topics. They're maybe two, three or at most four on one album. For some hard riffs I really can't think of anything else. It'd be like putting a Baroque frame round an abstract picture. At some point it has to fit. Paul: Hard riff, hard lyrics. Soft riff, soft lyrics. Quote
ATILA Posted July 30, 2002 Report Posted July 30, 2002 Ma moraju ljudi malo da smire medije,da ih malo vise forsiraju Quote
rammgirl Posted August 6, 2002 Report Posted August 6, 2002 Uostalom svidja mi se masu pjesama. Skoro sve ako cemo iskreno . Ali favoriti su mi: Wollt ihr das Bett in Flammen sehen, Asche zu Asche, Seemann (jedna od najboljih), Rammstein, Sehnsucht, Engel, Tier, Du Hast (standardno), Klavier, Mein Herz Brennt, Sonne, Ich Will, Mutter, Adios. Bas sam se nabrojao. Ima sigurno jos koja koju bi stavio u vrh, ali za sada ovoliko. Sto se mene tice, izdvojila bih pesme sa najboljom muzikom, najlepshe otpevane i one sa interesantnim tekstom. Najbolje po muzici i uopste: 1. WOLLT IHR DAS BETT IN FLAMMEN SEHEN (zaraza!!) 2. ICH WILL (originalno,MOCNO+sjajan spot) 3. DU HAST (klasika iliti kome se ne svidja) 4. ENGEL (uopste zenski vokali odlicno idu uz Rammstein) 5. SEHNSUCHT (prava Rammstein dinamika) 6.DU RIECHST SO GUT (mislim da sam preterala sa preslusavanjem ove pesme )) 7. LINKS 234 (odlicna muzicka ideja mada je mozda malo bolje moglo da se izvede) Najbolje po vokalu: 1. SEEMANN (ubedljivo najlepse, samo.. da li mi se cini ili je pomalo pateticno?!) 2. LAICHZEIT (konc verzija,muzika nije nesto ali Till sjajno peva: "uberall Fisch Milch..haha") 3. MUTTER (muzika je losa?!, ali vokal..uveliko spasava stvar) 4. SONNE (drugarica mi rece:"ko neka sektaska pesma" ) 5. MEIN HERZ BRENNT, RAMMSTEIN (muzika odlicno prati tekst) 6. STRIPPED (to se zove dobar izgovor engleskog )) Pesme interesantne najvise zbog teksta: 1. WEISSES FLEISCH (moja omiljena... trenutno) 2. HEIRATE MICH 3. BUCK DICH 4. SPIELUHR 5. ZWITTER 6. REIN RAUS 7. DAS MODEL Neka mi ne zameri neko ako sam bila prestroga u nekim komentarima (u pitanju je kreativna kritika ) Quote
fiction Posted August 19, 2002 Report Posted August 19, 2002 Rammstein je originalna grupa ali jebga danas je sve komercijala.Ako nekome treba prevod rammsteina nek se javi(znam njemacki :oops: ).Oni su inace speed,progresive metal.Treba ih staviti na progresive Quote
Eurinoma Posted August 19, 2002 Report Posted August 19, 2002 Meni nije bas najjasnije zbog cega su na ovom forumu. Mislim da im je mesto na nekom od metal foruma. Licno, ne volim ih zbog nemackog, a i njihova muzika mi je nekako bez veze. Quote
Thule Posted August 20, 2002 Report Posted August 20, 2002 Rammstein je industrial, a ne metal... Poslusajte malo Laibachova posljednja dva, tri albuma, pa cete vidjeti sta je tvrdi gitarski industrial,... nije to metal.. Quote
rammgirl Posted August 22, 2002 Report Posted August 22, 2002 Ako Rammstein nije metal, onda moze biti samo nesto bolje od toga (ma kako vi to nazvali) Quote
TtuEd Posted August 27, 2002 Report Posted August 27, 2002 Rammstein su industrial metal... i nisu nacisti! Quote
Cinnamon Girl Posted August 29, 2002 Report Posted August 29, 2002 Da,Ramm je Industrial Metal.Dopadaju mi se,njihove pesme stvaraju veoma eroticnu atmosferu (stoga su super za seh a: )... Quote
Cinnamon Girl Posted August 29, 2002 Report Posted August 29, 2002 BtW,ja obozavam nemacki jezik i njihovi textovi (+ njegov vokal) sjajno zvuce (recimo,kod nekih pesama Lacrimose nemacki nije tako lepo zvucao)!Za one koji znaju nemacki - provalite kako je dvosmislena pesma Du hast (valjda se tako zove,u svakom slucaju - prvo ponavlja Du hast,pa tek onda nadovezuje Du hast mich gefrag itd...). Quote
blondie`s friend Posted August 30, 2002 Report Posted August 30, 2002 Reci ATILA sta bi jedan svezi simpatizer Ramm-a trebao prvo da nabavi, s napomenom da ima samo DIE BESTE, i da je preslusao MUTTER. Unapred DANKE! Quote
rammgirl Posted August 30, 2002 Report Posted August 30, 2002 Evo ja cu da odgovorim Recimo 'Live aus Berlin'. Za pocetak (Na ta 2 Cda su skoro sve pesma sa 1. albuma i najbolje sa 2., naravno sve uzivo!) Quote
TtuEd Posted August 30, 2002 Report Posted August 30, 2002 .....und ich hab nicht gesagt..... Meni si nashao da psujesh mater, a!? (reche pandur i u'apsi sirotog nemca) 8O :x :? :roll: 8) Quote
Thule Posted August 30, 2002 Report Posted August 30, 2002 Jeste Nikola brate, i mene si zbunio A ja mislim da bi trebalo prvo da nabavis prvi album (Herzeleid), pa zatim drugi (Sehnsucht), a onda mozes i Mutter, jer cemu kupovina duplog diska sa koncerta, kada mozes umjeto ta dva diska kupiti dva njihova albuma I ako se bas nalozis na Rammstein onda mozes uzeti i Live Aus Berlin, jer je stvarno dobar, ali ipak ako zelis neki bend preslusati, to ne mozes preko koncerta, vec preko albuma..... Quote
rammgirl Posted August 31, 2002 Report Posted August 31, 2002 U principu, najbolji je Divx 'Live aus Berlin'-i slika i zvuk, a sve na jednom cd-u tj. za 150 din. a: Doduse to je cenzurisana verzija-1 pesma manje .Pogodite koja nedostaje Quote
TtuEd Posted August 31, 2002 Report Posted August 31, 2002 Ma nalozhio sam se ja na njih odavno, originalni su, zvuk je fenomenalan, samo... ne znam ni rech nemachkog :x tako da nemam pojma o chemu pevaju 8O :x Quote
Nowitzki Posted August 31, 2002 Report Posted August 31, 2002 Najbolja grupa koja se pojavila u poslednjih 5 godina.Bili su dobri dok su pevali na nemackom sada rade na engleskom i to je totalno sranje Quote
Thule Posted August 31, 2002 Report Posted August 31, 2002 Ma sta to rade na engleskom? Ja nisam cuo za to. Koliko ja znam iamju samo jednu stvar na eng. i to Stripped..... Quote
rammgirl Posted August 31, 2002 Report Posted August 31, 2002 Ma ko radi na engleskom!! :x :x Pogledaj film "XXX" pa onda reci! Citava 'FEUER FREI!' + nastup R+ na samom pocetku filma! Ludoo Quote
Recommended Posts