Jump to content

Fenomen Internet foruma - komunikacija / sociologija / psihologija

Recommended Posts

Posted

i koje su dileme i šta raditi kad te keva ufrenduje na FB?!? Kapirate. Eto o tome je zapravo ova tema :da:

Pre neki dan proglašena je nova reč od strane Oksfordskih lingvista za fenomen: reč je UNFRIEND.

zapravo ne.

mada je ovaj tekst i dalje dobar. iako nauchno neozbiljan. :zeleni:

• 2 months later...
Posted

Ne dopada mi se tekst, sve ste već rekli (subjektivno previše za početak, generalizuje.. bla bla).

Iskreno na temu foruma, meni najviše pod stare dane prija anonimnost ovde. Ima par tema koje posećujem radi informacija, ima i drugih foruma koje takodje posećujem radi informacija, ali mi stvarno prija da budem okružena ljudima koje ne znam.

Volim sve ljude koje znam koji su mi u bliskoj okolini, ali nekada mi odgovara da budem "okružena" ljudima koji ne znaju šta sam juče ručala i slično :haha: dovoljno sam zatvorena da mi to prija povremeno.

Što se tiče one priče o "ostvarenosti u stvarnom svetu" mislim da ni jedan čovek nije potpuno ostvaren u stvarnom svetu, i hvala bogu da je tako, jer onda bi nam bilo dosadno ;) ne bi bilo mesta za poboljšanja, i svakom treba neki ventil.

• Upvote 2
  • Downvote 1
Posted

Flesh- sve te stvari koje si naveo mogu da se rade i na fejsu i na spejsu, s tim shto tamo mogu da se rade i neke druge stvari. I u tome je prednost tih novih "tehnika" komunikacije i, u odnosu na njih, forumi jesu zastareli. Nekada su forumi bili skroz "in", bili su originalni, a sada uglavnom prate facebook i myspace novotarije. Ovde sam nauchila mnogo toga, ali ne mogu da kazem da sam time ko zna koliko unapredila sebe. Ali mogu da kazem da sam unapredila sebe "viseci" na fejsu, jer sam tamo nashla mnogo vishe informacija, komunikacija mi je tamo mnogo laksha i mnogo brza, a takodje ponekad nadjem i neki interesantan poslic, koji mogu da obavim. Fejs je pravo mesto za one koji nemaju para, a hoce neshto da izreklamiraju- shto putem grupa, shto putem fan stranica, profila i t.d. Ako hocu da "palamudim" o bendovima- mogu i to. U tom pogledu forumi jesu zastarela varijanta komunikacije. Ja u principu visim ovde samo zbog nekih ljudi koji nemaju fejs i ne planiraju da ga imaju, a njih je, po nekoj mojoj proceni, veoma malo.

Tekst je jaaako subjektivan- chitala sam ga ne kao forumash, nego kao moderator jednog foruma. Ni moderatorima nije lako. Em treba da budu "demokrate", em da paze da se poshtuju pravila foruma.

Posted

Tekst je prilicno 'naivno' napisan, ako mogu tako da kazem, mada, ima i dosta istine u svemu tome. Tacno je da je Fejs ili Spejs, koji polako zaostaje, dobro mesto za razmenu informacija, ubijanje vremena, kako god ali da su forumi prevaziđeni, ne slažem se... da ne filozofiram, ima simpaticnih zapazanja (o Alisiicon_biggrin.gif ).

Takođe, ima istine i u tome da mnogima internet služi za pronalaženje partnera, a samim tim i privatne poruke služe i za flert, između ostalog. Nije to loše, zavisi samo imate li sreće da naletite na kretena/kretenku ili OK lik.

• Upvote 1
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...