Tomba La Bomba Posted December 23, 2009 Report Posted December 23, 2009 Kako nema teme o ovom legendarnom piscu naucne i epske fantastike ? Njegova dela Devet Princeva Ambera, Stvorenja Svetlosti I Tame, Noc U Samotnom Oktobru, Ostrvo Mrtvih, On Koji Oblikuje su remek dela zanra.
feyd Posted December 23, 2009 Report Posted December 23, 2009 stvorenja stvetlosti i tame su really awesome, on koji oblikuje takodje. cini mi se da se saga o amberu pomalo rastegla na kraju, ali dever princeva je definitvno dobro stivo za odmor mozga.
STARSHOOTER_SUPREME Posted December 23, 2009 Report Posted December 23, 2009 MA hronike ambera su kult kultova \m/ 1
Tomba La Bomba Posted December 23, 2009 Author Report Posted December 23, 2009 Slazem se sa oboje...Amber se rastegao ali je kult Al meni je najjaca Noc u samotnom oktobru...to je omaz svim horror likovima ( Dzek Trbosek, Drakula, Frankenstajn...ima ih josh naravno al sto je najjace ispricana je iz ugla pomagaca - psa...Cita se u dahu, znaci to overite obavezno, moja topla preporuka 2
Guest HEFEST Posted December 24, 2009 Report Posted December 24, 2009 Od Ambera bolje nema!!! Steta sto nije poziveo da zavrsi to svoje najjace delo u karijeri. Njegov dobar drug takodje pisac je kada je Zelazny bio na samrti preuzeo instrukcije kako da zavrsi knjigu. Ovaj je bio upoznat sa nacinom na koji je Zelazny pisao bolje od ikog drugog. Knjiga bi trebalo da je odavno izdata. Moram da proverim. Da li ce je nasi indijanci iz Alnarija koji su preveli prve tri hronike prevesti i ispasti pametni. Ovako izdavati ceo serijal koji nema kraj je stvarno malo glupo. Trebali bi bar da procitaju to sto izdaju.
Tomba La Bomba Posted December 24, 2009 Author Report Posted December 24, 2009 Nisam znao da je njegov prijatelj nastavio pisanje...pa josh zavrshio ? Kako god , meni je Noc u samotnom oktobru zakon, definitivno. 1
Vlladimir Posted December 26, 2009 Report Posted December 26, 2009 Je l' gledao ko ekranizaciju Garden of Damnation, Zelaznije kasnije to zdušno ispljuvao kad su mu pustili, iako su u filmu ne znam koliku svotu novca spiskali za vozila koja se pojavljuju, na kraju film je doživeo totalni fijasko. Ja sam ga dugo tražio al' sam posle digao ruke od toga.
Tomba La Bomba Posted December 26, 2009 Author Report Posted December 26, 2009 Nisam imao pojma da je Aleja Proklestva ekranizovana ...znam da je tu knjizicu kod nas objavila Supernova, ali prvi put cujem da je film snimljen... Znas li neke pojedinosti tipa reziser, glumci ?
Vlladimir Posted December 26, 2009 Report Posted December 26, 2009 Nisam imao pojma da je Aleja Proklestva ekranizovana ...znam da je tu knjizicu kod nas objavila Supernova, ali prvi put cujem da je film snimljen... Znas li neke pojedinosti tipa reziser, glumci ? http://www.imdb.com/title/tt0075909/
Tomba La Bomba Posted December 26, 2009 Author Report Posted December 26, 2009 http://www.imdb.com/title/tt0075909/ ovo matoro ko ja mozda bi mogao da probash da ga nadjesh na forumu za horror-sf Znak Sagite ???
B@K@ Posted February 4, 2010 Report Posted February 4, 2010 Ili ovde... Baš ću da pogledam, kad nađem vremena... Inače, ja pročitah samo Hronike Ambera, do trećeg dela... ne znam ni sam da li je to sve... Dobri su, samo se posle rasplinuo... Inače, i prevod je prilično loš, posebno što su i 2. i 3. deo, u izdanju Alnarija, prevodili trojica prevodilaca. U svakoj knjizi ima po 3 dela koji su odvojeno prevodili, svako po jedan, i nekonzistentnost i razlike u terminologiji su više nego očigledni...
Srlandand Posted February 4, 2010 Report Posted February 4, 2010 Od Ambera bolje nema!!! Steta sto nije poziveo da zavrsi to svoje najjace delo u karijeri. Njegov dobar drug takodje pisac je kada je Zelazny bio na samrti preuzeo instrukcije kako da zavrsi knjigu. Ovaj je bio upoznat sa nacinom na koji je Zelazny pisao bolje od ikog drugog. Knjiga bi trebalo da je odavno izdata. Moram da proverim. Da li ce je nasi indijanci iz Alnarija koji su preveli prve tri hronike prevesti i ispasti pametni. Ovako izdavati ceo serijal koji nema kraj je stvarno malo glupo. Trebali bi bar da procitaju to sto izdaju. Ima BOGA! Posto nasi mentoli sigurno nisu preveli, da li znas gde moze na engleskom da se nadje na netu? Koliko sam popizdeo kada sam posle treceg dela izvalio da je lik umro i da nije zavrsio pisanje, jer je stvarno genijalan serijal, pogotovu prvi deo.
dadariel Posted February 13, 2010 Report Posted February 13, 2010 Gledao sam taj Damnation Alley, i bogme mi nije ko knjiga, nekako su izrezali dosta toga, iako sam gledao davno film a bogme jos davnije citao knjigu A jel moze netko od vas bitzi tolko dobar pa mi nekako poslat knjigu NOC U SAMOTNOM OKTOBRU, vidio sam da je to izaslo kod vas i ja se divcim vama sto izdajete stvarno dobre knjige, ja sam u Zagrebu pa eto ako bi netko bio pravi drug
iron will Posted December 16, 2010 Report Posted December 16, 2010 Управо читам ''Створења светлости и таме'' и за сада сам одушевљен. Кад завршим, вероватно ћу одмах узети ''Господара светлости''. Има ли неко да препоручи неку сличну литературу где се комбинују митологија и фантастика/хорор?
Guest HEFEST Posted December 17, 2010 Report Posted December 17, 2010 Управо читам ''Створења светлости и таме'' и за сада сам одушевљен. Кад завршим, вероватно ћу одмах узети ''Господара светлости''. Има ли неко да препоручи неку сличну литературу где се комбинују митологија и фантастика/хорор? Eto ti Den Simons Ilion i Olimp pa gruvaj. Odlicne klnjige i to ide prvo Ilion pa onda Olimp.
ÆSTROPHOBOS Posted January 18, 2012 Report Posted January 18, 2012 Odlican pisac, "Hronike ambera" su mi se ucinile vrlo netipicnim pa sam imao malu odbojnost, ali sada mi je jedna od omiljenih spisa "Noc u samotnom oktobru" je bas dobro zezanje od knjige, mracna atmosfera, nesto kao "Liga Izuzetnih Dzentlmena" ali mnooogo bolje .
Мајор Гашпар Posted March 21, 2018 Report Posted March 21, 2018 (edited) Greska. Edited March 21, 2018 by Мајор Гашпар
Recommended Posts