Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Iskreno da ti kazem, dok sam skidao Blood of Kingu, rekao sam sebi - koji kurac, ionako ne slusam Drudkh, Lucifugum i Astrofaes (jedino hate forest). I onda kad je krenulo :rockdevil:

Imas original? Heh. Ja sam mislio da pazarim jedan u neko dogledno vrijeme.

Od WEAPON skini i prvi album, Drakonian Paradigm.

Edited by morbid god
Posted

That's about it, što se mene tiče ubacio bih još i Krieg, Woe i Twilight, slušao sam još milion bendova, ali tu se meša sve i svašta, da sad ne nabrajam (npr. Celeste, Kvelertak, Castevet, Ludicra, Lantlos i još dosta toga)

Prošle godine sam se lako odlučio za najbolji album jer je Katharsis jeb'o kevu, sad baš i nije tako lako, ali su na vrhu Burzum, Deathspell Omega, Nachtmystium i recimo Krieg. Weapon je stavrno odličan, bolji od prvog.

Guest милка з.
Posted

не могу да се одлучим између circle the wagons и arisen from the ashes. оба су врхунац, а добри су ти и остали са листе.

Posted (edited)

Odlična lista (minus Ondskapt :mhihi:) Weapon smo stvarno slabo pominjali a super albumče, Blood of Kingu je meni okej ali nisam svršio u gaće... recimo da može da se sluša. + za Milana i Twilight, stvarno iznenađenje a i Krieg je sasvim dobar album.

edit: i da, Avsky - meni stigao promo i prosledio sam ga Gojku koji ga nikad nije recenzirao, pa mi je izletao iz vida a dobar cover, sećam se. Aj skinuću.

Edited by Grobodan
Posted (edited)

taj trip sto furate sa vargom ja imam sa tosjom,mada pitanje je koliko je sav taj tritykon trip za ovaj podforum,tako da nekako prastam sto ga ne spominjaste.da,ista stvar je sa nuclear holocaustom,al'dobro to je prosla godina,samo sam ja kasno provalio/tj smogao hrabrosti da diram u kult jer sam iskreno zazirao od comeback-ova.a tek sta ima snorre da nacini...ne smije sad vec da omane,ljudski zivoti su u pitanju.

sto se tice cikoticeve liste,sve je to na mjestu,to je to za sad,samo bih dodao da je mene prijatno iznenadila ova ukrajinska slavic ekipa u orijentalnom izdanju,posto je ja i dan-danas pratim.

i da,cikoticu,znas koji album da stavis za no kec dm albuma,da te ne sanjam.

edit:

i da,zaboravih,a kad se vec dovatismo varga,ja sam i dalje pri misljenju da je preuranio sa albumom,trebalo je to jos da legne i da se idejno ispolira.ali eto,pozitivna stvar sto,ako ga bude,sigurno sledeci album ima da izobjasnjava podosta stvari,sad ima prostora/tj kinte.

Edited by FaporyCrownOfficial
Posted

edit: i da, Avsky - meni stigao promo i prosledio sam ga Gojku koji ga nikad nije recenzirao, pa mi je izletao iz vida a dobar cover, sećam se. Aj skinuću.

Govno, a Marko mi rekao da bolje da ne pišem nego da mu dam 3 :haha:

Posted

Za mene lista do sad ide ovako

Weapon - From the Devil's Tomb

Blood Revolt-Indoctrine

Furdidurke - Furdidurke

Force Of Darkness - Darkness Revelation

Nocturnal Blood-Devastated Graves...

Annthennath-States of Liberating Departure

Von Goat-Septic Illumination

Dødsengel - Mirium Occultum

To je meni "naj" do sad ceka se jos naravno...ovo bez odredjenog redosleda

Inquisition - Ominous Doctrines of the Perpetual Mystical Macrocosm

i

Negative Plane - Stained Glass Revelations

to ce da kolje...

Posted

ovo su po meni najbolji albumi godine, podebljani albumi su najvažniji:

Burzum - Belus - povratak kralja...

Alcest - Écailles de lune (post-blak metal kraljevi)

Drudkh - Handful of Stars

Темнозорь - Урочища снов - ovaj album mi i nije baš nešto ali ipak je to Temnozor…

Darkthrone - Circle the Wagons (bilo bi bolje da se vrate na staro ali bolje i ovo nego ništa)

Agalloch - Marrow of the Spirit (pre par dana izašao, predobar album)

Djur - В Потоках Хаоса Кровей - prvi album novih NSBM-ovaca

Nebokraj - Na ruzbehe - prvi album novog NS BM/Folk benda, side-projekt Temnozora!

Graveland - Cold Winter Blades - vrh kao i uvek

Nitberg - Nagalreid - povrtak NSBM kraljeva, ovaj put sviraju mnogo kvalitetniju muziku - Atmospheric Black Metal…

Wolfsmond - III - side-projekt Absurda, legende Nemačkog NSBM-a

Dark Fury - Saligia - Poljski NSBM

Sunwheel - Industry of Death - kultni poljski NSBM

Absurd - Life beyond the grave: 1992-1994 - ovo je samo kompilacija starih demoa, ali Absurd je ipak Absurd

Selbstmord - Aryan voice of hatred

Holdaar - Год 120-й - jedan od novijih Ruskih NSBM bendova

Enslaved - Axioma Ethica Odini

Arckanum - Sviga Lae

Thoth - Zamglenie - side-projekt od Rob Darkena (Graveland)

Ov Hell - The Underworld Regime

Xasthur - Portal of Sorrow

Nocturnal Depression - The Cult of Negation

Mortifera - Maledictiih

Satanic Warmaster - Nachzehrer (novi album Švedskog kulta)

Negură Bunget - Măiestrit & Vîrstele Pămîntului

Blut aus Nord - What Once Was... Liber I

Lantlôs - .neon (avant-garde Black Metal)

Abigail Williams - In The Absence Of Light

Krv - Ograma

Kozeljnik - Deeper the Fall

Blood of Kingu - Sun in the House of the Scorpion

Deathspell Omega - Paracletus (ovo je tek izašlo tako da ćemo videt)

Vulture Industries - The Malefactor's Bloody Register

Cradle Of Filth - Darkly, Darkly, Venus Aversa (šalim se, nisam lud da poslušam taj šit)

Dimmu Borgir - Abrahadabra (za ovo vredi isto kao i za CoF)

Posted

Čekaj, CoF i Dimmu su ti šit a Abigail Williams su ti kvalitet? :lol:

To sam naveo samo zato što je vredno spomena, nisam ni poslušao to.

Mislio sam da napišem neki komentar na listu, ali onda sam video da si napisao za Satanic Warmaster da je švedski kult i odustao.

Dobro Finski kult, pa gle kolika je to lista, ne može da prođe bez pogrešaka.

Nemojte slučajno da zaboravite da su Alcest kraljevi. Po toj logici, Ihsahn su, takođe, kraljevi.

Prvi su u post-black metalu i to je činjenica, zato sam i rekao post-black metal kraljevi jer su oni uveli dosta noviteta u žanr (praktički ga stvorili) tako da i jesu kraljevi...

I da je Temnozor album godine iako je krajnje prosečan zato što je to Temnozor :haha:

Pa ima 2 dobre pesme tamo (Solncevrat-Kolyada i još neka), nije ni to za bacit...

@Lu: Ali je Absurd, zato, legenda.

uvek

Graveland genijalan album? Je l' me zajebavaš?

Taj EP zvuči kao i svaki drugi album Gravelanda a to je dobar zvuk iako ga malo previše ponavlja...

Posted

Čoveče, hteli smo da ti kažemo da je u Alcest-u jedan čovek a u Absurd-u više njih. :lol:

Kako jedan, ima ih 2 stalna člana + nekoliko sessiona. A u Absurdu je jedan stalni čovek (Wolf aka Ronald Möbus), ostali su svi session. I po toj tvojoj logici ni reći "bend" nije pravilno, ni reći "dobro sviraju" i sl.