Kwlt Posted January 25, 2010 Report Posted January 25, 2010 Da li si svestan sta pricas? Pa upravo se tim "ispravljanjem nivoa tona", utrkivanjem ko-ce-glasnije ubija muzika (ovo vazi i za masu novih albuma, najocigledniji primer zadnja Metallica). Jer su svesni da danasnji prosecni konzument muzike istu pusta u kolima, na mp3-u, mobilnom itd. Zato je i sve nakompresovanije, puca, zato i sve vise kickova u Metalu zvuci k'o helikopter, da bi moglo da izadje na malim zvucnicima, slusalicama...ubaci neku pesmu u Sound Forge, tu prakticno vise nema sinusoide, samo kocka. TIME SE MENJA SAMA PRODUKCIJA. that's right. Jedino ne kontam zashto se posle 1990 otprilike nastavilo sa pojachavanjem kompresije,kada se i tad metal chuo sasvim lepo i glasno.Ako se ne varam,tad su kompresiju stavljali samo pojedinachno instrumentima,a ne celokupnom masteru,shto je po meni bilo sasvim ok.Drugo ne kontam zashto napanjuju ostre frekvancije(5-6 khz),misle kao tu je ljudsko uho najosetljivije,pa ajde tu da udarimo.Bez low-a nema metala.I trece,prirodnog reverba nigde,a tako mu daje po smeku...preslushate South of Heaven,i skontacete nashto mislim. Quote
Џрк Posted January 25, 2010 Report Posted January 25, 2010 Pa kako zbog cega? Upravo zato sto se muzika danas najcesce slusa preko ipoda, mobilnog... Pre si morao da pojacas zvucnike da lepo gruva, a kako to da uradis danas na sluskama i desktop zvucnicima? Mora da gruva cim pustis, zato i pumpaju, ali zato micjo kad odvalis vecinu tih albuma, pocinju da prduckaju. A ima i toga sto dosta ljudi to kapira kao neki standard, pa ga samo prate. Quote
Kwlt Posted January 25, 2010 Report Posted January 25, 2010 na slushalicama za mobilni,vecina metal albuma nakon 1990-1998 recimo zvuchi ok,shto ne mogu da kazem za albume iz 70ih.A kada su u pitanju slushalice i zvuchnici za komp,meni apsolutno sve zvuchi ok. Quote
Џрк Posted January 25, 2010 Report Posted January 25, 2010 Ja mislim na danasnju produkciju kad spominjem ovo prdukcanje. Quote
STARSHOOTER_SUPREME Posted January 25, 2010 Report Posted January 25, 2010 Ukratko da kazemo da ljudsko uvo ne cuje isto sve frekvencije jednako(izofonske krive)Sto se vishe pojacava ta kriva se izjednacava,a uvek mozes da pojacas na dobrim zvucnicima(jelte svi koji vole muziku ih imaju)A dinamiku nikako nazalost nemozes da pojachas,meni najvishe smeta sto sam naviko da slusham muziku glasno da mi ispuni sobu i onda pustis novi in flames i sve shushti koj kurac.Untitled od 90 je medijum postao cd koji sam po sebi nije kompresovan kao kaseta pa moralo je vishe i vishe :)Zanimljivi su skroz ovi super audio cdeovi koje su razvili philips i sony al opet ameri ,da im jebem mater Quote
oʞɾoƃ Posted January 26, 2010 Report Posted January 26, 2010 Baš mi pade na pamet jedan sjajan death metal album kojem bi itekako dobro došao remaster: Cryptopsy - Blasphemy Made Flesh. Quote
Milan Posted January 26, 2010 Report Posted January 26, 2010 Da, to je stvarno legendaran album, ne znam, ima par albuma koje obozavam, cisto se zapitah kako bi bilo da je bilo ...npr Bolt Thrower - Realm Of Chaos, At The Gates - With Fear..., Incantation - Diabolical Conquest, Suffocation - Breeding The Spawn Brave Murder Day od Katatonie je isto sredjen Quote
Јарослав Posted March 2, 2010 Report Posted March 2, 2010 па, јеби га, неки албуми боље звуче кад су ремастеризовани, а неки звуче лошије. најбољи пример лошег ремастера је Мегадетов Р.И.П. стварно је очајно одрађен. са друге стране, Toxik - World Circus много боље звучи после ремастера... има примера још милион и за добре и за лоше ремастере. Quote
Talvi Posted March 2, 2010 Report Posted March 2, 2010 Koliko napljuvaste taj "R.I.P." dodje mi da ga nadjem i poslusam, znam samo originalnu verziju. Quote
Zoidberg Posted March 2, 2010 Author Report Posted March 2, 2010 (edited) A sta znam, ja sve od Megadetha sto imam je remaster, sem ovih novih albuma.Pre sam imao originalne verzije, ali sve je to bilo 128 pa sam posle poskidao te remastere, a ove diskove pogubio x) ...Meni nista ne smeta kod tih remasterizovanih albuma, pa ni kod RIP-a. Edited March 2, 2010 by Zoidberg Quote
Јарослав Posted March 2, 2010 Report Posted March 2, 2010 ево, Талви, само за тебе: http://theevilsymphony.blogspot.com/2008/12/megadeth-rust-in-peace-1990-remastered.html Quote
Јарослав Posted March 2, 2010 Report Posted March 2, 2010 на то сам сасвим случајно налетео. прошле недеље, седим ја на послу, и прислуша ми се тај албум (тј, хтео на плејер да га метнем). и, пошто га нисам имао при руци, узео да га скидам, и ово је први линк на који сам налетео. у принципу, боље да нисам Quote
Bata Trokrilni Posted March 2, 2010 Report Posted March 2, 2010 (edited) Mene prilično nervira budženje zvuka u savremenoj produkciji, nevezano za to da li se radi o novim albumima, ili remasterima. Od silnih prštanja na sve strane ne možeš jasno da čuješ ni rifove, ni melodiju. Zato je produkcija iz 80-tih zakon. Recimo, Ride the Lightning ili Master of Puppets mi podjednako dobro zvuče, bez obzira da li ih pustim glasno ili tiho. Sve se čuje jasno i prijatno je za slušanje. Death Magnetic zato para uši kako je urađen, što je jedan od razloga zbog koga još uvek ne mogu da svarim taj album kako treba, niti da ga svrstam sa najboljim ostvarenjima Metallice. Kad smo kod Megadeth-a, na originalu imam Rust in Peace i Youthanasia prvobitna izdanja, a Countdown to Extinction remaster, i nemam zamerke kako zvuči bilo koji od tih albuma. Edited March 2, 2010 by Отшельник Quote
AstralliS Posted March 2, 2010 Report Posted March 2, 2010 Neki od poslednjih remastera koji sam slušao i koji zaista vredi da budu preslušani su King Crimson remasteri, za koje se pobrinuo Steven Wilson. Generalno, ta priča o remasterima i ima i nema smisla. Činjenica je da su albumi koji su se pojavljivali pre 30ak imali veoma dobru (da ne kažem odličnu) produkciju, te stoga to ne bi trebalo dirati. U tom slučaju, za remastere se odlučuju iz razloga dobijanja para na uštrb nečeg što se onda pokazalo kao nešto što vredi. Quote
Јарослав Posted March 2, 2010 Report Posted March 2, 2010 да, али и оригинална издања (посебно из 80тих, а још посебније ако је бенд желео да буде УГ, а потом, сасвим неочекивано направио светско име) знају да имају праштав звук. зато некад ремастер добро дође. навео сам малопре Токсик, а тај албум уједно може да прође и као најбољи пример доброг и потербног ремастера. ако вас не мрзи, нађите оригинални и ремастеровани снимак, и видећете шта причам. Quote
AstralliS Posted March 2, 2010 Report Posted March 2, 2010 Negde su remasteri zaista i "potrebni". Pomenuo sam King Crimson, niko ne bi doveo njihov kvalitet u pitanje, i u tom slučaju remasterovana izdanja nailaze na veoma dobar odziv. Ali, opet postoje i slučajevi remastera, čija originalna izdanja nikad i nije imalo smisla da budu objavljena. Quote
STARSHOOTER_SUPREME Posted March 2, 2010 Report Posted March 2, 2010 Opet mesate mix i master ... Quote
Download_manager Posted October 19, 2010 Report Posted October 19, 2010 Meni su Iron Maiden izdanja iz 1998 mnogo bolja nego prethodna Quote
STARSHOOTER_SUPREME Posted October 19, 2010 Report Posted October 19, 2010 Pa zato sto ne slushas glasno muziku Quote
Recommended Posts