Jump to content

Azra

Nestvarna

Recommended Posts

Secam se jednog intervjua, pita ga novinarka kao zasto ne reklamira novi album, kako misli da ga proda ako ne reklamira, a on nju pita da li je cula nekad za Dostojevskog, ona glupaca kaze da jeste, a onda nju Dzoni pita da li je ikada videla da se Dostojevski reklamira preko TV, i glupaca je odmah zacutala, a Dzoni je dodao da se kvalitet uvek sam probije do onih koji ga prepoznaju... :pivopije:

Joj,kakav lik!

Mislim da nije normalno koliko volim ''Meni se ,duso, od tebe ne rastaje'', to je prva Azrina pesma koju sam cula,i odmah se u istu zaljubila...

Da nije neko isao na onaj tribute sad u subotu,u skc?

Ja ne volim te Azra tribute, pre nekih 10-ak godina sam isao svirali neki Filigrani i ono je bas sprdnja. NEma Azre bez Dzonija, niko ne moze njega da skine, niko nema tu harizmu, mozes da skines i odsviras akord, ali nikad ne mozes to da uradis sa onim smekom kao Dzoni, Zato ne volim te Azra tribute

ja obozavam "Vrata podzemnih voda", "Naigled lijepa", "Kao ti i ja", "Ako znas bilo sto"..... a prvi album koji sam kupio bio je "Balegari ne vjeruju sreci" tamo negde 1992 godine :D

• 4 weeks later...
  • 1 month later...

Nikad ne reci nikad, mada... isuvise je to ’jet-set’ za Djonija, a pogotovo nema sanse da ga navuku na tu pateticnu foru o ’muzickom ujedinjenju bivse Juge’ :) :) Samo su vece sanse da ih u startu odjebe kada mu to predloze :)

btw extra avatar happy0034.gif

:pivopije:

Znam da ne moze da dodje ovim povodom, nece da izigrava cirkusku atrakciju za pare, njemu lova ne predstavlja nista u zivotu. Ne bi me iznenadilo da se povodom ovog teksta oglasi i u svom stilu otera ovog lika u pizdu materinu :D

Jedan je Dzoni!!!!

@Runner: i tvoj avatar je odlican

up the irons

Edited by Routasydän

a prvi album koji sam kupio bio je "Balegari ne vjeruju sreci" tamo negde 1992 godine :D

takođe, samo neku godinu ranije 90te ili 91-e.

iako se hardkor fanovi sablazne kad to kažem ali meni je sevdah šatl faza i taj album bolje od opusa Azre iz 80ih. mislim da se u to vreme već potpuno otresao bio novog talasa kojeg ja inače slabo varim a i generacijski sam stasao za slušanje muzike u to vreme pa i zbog toga valjda.

ono što je mene uvek oduševljavalo kod Džonija to je taj šeretski odnos prema sebi i sopstvenoj legendi što je skromnost u principu. koliko god bio sjajan pesnik nije nikad postao nadmen i previše ozbiljan.

evo ovaj spot povremeno puštam sebi kad mi se smrkne pred očima da me razgali.

http://www.youtube.com/watch?v=Qy1CfID23ak

kakav je veseljak ovde :pivopije:

A ovo je bilo prorocki

kakav je to car od coveka.. sav sam se najezio od ovog klipa... :udri:

steta sto takvi ljudi po prirodi nemaju gen za "dolazak na vlast".

skoro sam pustio filigranske plocnike... neverovatno je kako ta muzika zvuci i posle toliko vremena - i dalje moze da me "ubaci u trip".

Ja sam Dzonija uvek u sali zvao Dr. Dzoni jer njegova muzika leci. Bukvalno. Kad se totalno izbedacim, nista mi ne ide kako treba, kad mi se cini da je sve crno i bedak..... ja pustim recimo Suncanu Stranu ili Filigranske plocnike i totalno me smiri i orasolozi. Nesto neverovatno.

I meni je jako svidja ta faza sa Sevdah Satlom, jedino me nervira onaj seljak Padjen, a zao mi je sto tu nije Boris Lajner. Sevdah za Paulu Horvat je takodjer odlican, to je kao drugi deo Balegara

• 1 month later...

Ja nemam riječi da opišem koliko Džonija cijenim. Smatram sebe velikim fanom Azre i Džonija, ali i meni se sviđa ova sevdah shuttle faza. E da, prije nekog vremena je po netu kružio snimak Azrinog koncerta iz Banjaluke. Ako to nije bilo ovdje, ne da mi se listati temu, javite da postavim i objavim ovdje.

• 2 months later...