Vitamin K Experience Posted January 29, 2010 Report Posted January 29, 2010 Šta se bunite, imaće i multitasking u verziji koju budu izbacili 2015te da biste i vi napredni korisnici mogli da ga akate na miru.
imaginos Posted January 29, 2010 Report Posted January 29, 2010 da ne bude da ja samo kenjam po apple-u i da sam neki hejter, nije tako. fakat je da apple ume da smisli proizvod koji donosi nesto novo i napravi revoluciju u nekom smislu. recimo iphone - oni su ukapirali da velika vecina ljudi obozava touchscreen, i shvatili su da je ljudima vece uzivanje da koriste telefon bez olovke - zato je iphone bitan. i interfejs koji fura apple je sa aspekta usability-ja majka mara (steta sto MS nije pokrao taj koncept za windows mobile, nego android mora da se umesa u igru). isto tako mislim da je ipad revolucija, jer iako postoje tablet uredjaji, nekako nisu popularni na trzistu - proizvodjaci to ne umeju da proguraju, pitanje je kakav je usability, opet treba da se koristi olovka, pitanje kakav je interfejs, itd itd.. da mi neko ponudi ipad (sa windowsom) u zamenu za moj netbook - odmah bih pristao. ;-) kod stvari tipa ipad, najveci problem je kako olaksati unos teksta (da bi sprava bila stvarno upotrebljiva). ok, kapiram da se na ekranu pojavi tastatura i onda se kuca po touch-screenu, ali to smanjuje radnu povrsinu, a i nije bas zgodno.. zato tipujem da ce u ipad (v2 ) da ugrade nesto ovako: http://www.virtual-laser-keyboard.com/ mislim, ja bih to ugradio u ipad da sam na njihovom mestu. takav proizvod bi napravio kataklizmu na trzistu netbook-ova, ali nece moci zbog cene. ;-)
kuruz Posted January 29, 2010 Report Posted January 29, 2010 Svet kompjutera je testirao uređaj sa slike iznad pre dve godine, rekoše da i nije nešto.
feyd Posted January 29, 2010 Report Posted January 29, 2010 dobra naprava za drzati solju kafe na njojzi dok citas u krevetu. definitivno ne kapiram svrhu, ali definitivno.
morbid god Posted January 29, 2010 Report Posted January 29, 2010 Pa ko nema laptop il neki smartphone, definitivno korisna sprava da zatopljena u krevetu surfujes netom il se zezas sa multimedijom.
morbid god Posted January 29, 2010 Report Posted January 29, 2010 Uz sve sto mu nedostaje, za 350 evrah, rekao bih da jeste.
voodoo_ Posted January 29, 2010 Report Posted January 29, 2010 1200 evra kod nas, najavio distributer. Čak i da nisu takvi beskrupulozni lopovi, nikad hardver koji potiče od američkih firmi u Evropi ne košta u evrima preračunato po kursu, nego je najčešće dolar evro 1:1. U prevodu, najslabiji iPad će u Evropi koštati 500+ evra, što je retko loš odnos cene i upotrebljivosti.
feyd Posted January 29, 2010 Report Posted January 29, 2010 Uz sve sto mu nedostaje, za 350 evrah, rekao bih da jeste. za 350 evra, u krevetu, a i van njega, mozes imati mnogo bolje stvari.
Baal Posted January 30, 2010 Report Posted January 30, 2010 Da, koji su lopovi naši distributeri, majku im jebem... Ja kada budem pazario iMac ima da ga dovučem iz USA. 1
morbid god Posted January 30, 2010 Report Posted January 30, 2010 To je najbolja opcija. iMac je malo teze tegliti, za razliku od macbooka i ostalog. Al se isplati, ovdje su distributeri u tripu da su svemocni pastiri, a mi njihove ovcice.
Nisko_Se_Mazim Posted January 30, 2010 Report Posted January 30, 2010 Moze li neko da mi objasni sta to moze da uradi ovaj uredjaj a da ne moze obican netbook koji kosta 5x manje i jos ima za inc veci ekran A da znam-bez touchscreen-a i fancy izgleda niko izgleda ne moze da zivi
morbid god Posted January 30, 2010 Report Posted January 30, 2010 Brate, trollujes. Meni je ovo promasaj zbog nekih drugih stvari, al samo taj touchscreen valja para. Izmedju netbook-a i ovoga, uvjek bih izabrao iPad. 5x visa cijena? Aham. U sustini,ne bih kupio ni ovaj iPad. Al kad obezbijede multitasking, kameru, ethernet i USB prikljucak, prikljucak za mis + eventualno bace neki wide ekran, ima da me boli kurac koliko ce da kosta. Naravno, pusti snovi, al eto. Dobro je rekao Hitler, mogli su da naprave revolucionarni uredjaj(dobro, ne bas revolucionarni, al da se iseru na ostatak trzista), medjutim, tako bi i sebi uzeli veliki dio kolaca (iphone, macbook).
salebghouse Posted January 30, 2010 Report Posted January 30, 2010 (edited) @ yakuza-njima je namenjen, oni ce ga i kupiti. treba da mu odvale cenu jos vise Edited January 30, 2010 by salebghouse
Nisko_Se_Mazim Posted January 30, 2010 Report Posted January 30, 2010 Ne vidite od drveca sumu Dobro je rekao Hitler, mogli su da naprave revolucionarni uredjaj(dobro, ne bas revolucionarni, al da se iseru na ostatak trzista), medjutim, tako bi i sebi uzeli veliki dio kolaca (iphone, macbook). Bingo-vidis kako si lepo opisao Apple poslovnu politiku u jednoj recenici Imamo neki niche market,ali to cemo nadonkaditi shik cenama i propagandnom kampanjom u fazonu dajte 2x vise para a dobicete beskompromisni kvalitet(ali malo sutra,vec sam na onoj drugoj temi rekao da Foxconn npr radi hardver za Apple kompjutere,samo ga upakuju posle u kvalietnu plastiku )
morbid god Posted January 30, 2010 Report Posted January 30, 2010 Ista stvar ko sa ajfonom - tek je 3GS prava stvar. Tako ce bit i sa iPadom - prvo ce malo da muzu na logo i reklamu, sisace ovce dok konkurencija ne krene ozbiljnije da prijeti. Onda stize real deal , i to je onda to.
Talvi Posted January 30, 2010 Report Posted January 30, 2010 http://news.yahoo.com/s/afp/20100129/tc_afp/usitcompanycomputermediainternetapplefujitsu Koji fail, jebote.
morbid god Posted January 30, 2010 Report Posted January 30, 2010 "Let's apply for as many 'i' such-and-such names as possible! We'll make money in the future!!"
Nisko_Se_Mazim Posted January 31, 2010 Report Posted January 31, 2010 Jes vala Dok ne uradis jailbreak na Iphone ne mozes ni da prdnes a da ne platis A Android-20k aplikacija na marketu trenutno,60% besplatne-ono tako se to radi
morbid god Posted January 31, 2010 Report Posted January 31, 2010 Pa koristi onda android, sto da ti kazem.
Baal Posted January 31, 2010 Report Posted January 31, 2010 Skoro sve aplikacije koje su ti potrebne na iPhoneu su po 1-3$, tako da je stvarno bedno koristiti krekovane ako je veliki trud uložen i napravljena dobra aplikacija.
Recommended Posts