angels deserve to die Posted February 4, 2010 Report Posted February 4, 2010 Imam jedan problem. Pre nekoliko dana sam reinstalirala windows i od onda ne mogu da narezem nijedan disk. Prvo mi se pojavljivalo saopshtenje "invalid block adress", a sada "could not perform end of disc (track) at once". Shta da radim? Neki kazu da je mozda problem u antivirus programu- Kaspersky, ali nisam sigurna. Molim vas, pomozite Danas sam syebala bar 4 verbatim diska
-Mare Posted February 4, 2010 Report Posted February 4, 2010 Ovo je komotno moglo da ide u Racunare. Lock.
angels deserve to die Posted February 4, 2010 Author Report Posted February 4, 2010 (edited) Trazila sam info na netu, puno ljudi ima isti problem i kazu da je glavni razlog tome Kaspersky... Uf, to sam vec rekla... a rezach ne bi trebalo da bude problem. Evo poruke koju mi je poslala osoba koja mi je pre nekoliko dana reinstalirala windows: "Rezach sigurno radi jer sam sve preko njega instalirao". Dok mi windows nije bio reinstaliran i dok nisam koristila Kaspersky sve je bilo u redu. Ne znam da li ima bilo kakvog znachaja, ali eto, da napishem- nemam nikakvih problema sa vec narezanim diskovima. Mogu da ih otvorim, da gledam filmove, da radim shta hocu. Edited February 4, 2010 by angels deserve to die
voodoo_ Posted February 4, 2010 Report Posted February 4, 2010 Čitanjem i pisanjem bave se različiti laseri, tako da to što drajv čita diskove ne mora da znači da može i da ih reže. Moj ne reže više, al i dalje čita ko nov (istekla garancija jebiga). Mada ako je Kasperski problem, deinstaliraj ga i ćao. Ili nađi nekog ko se razume da ga malo popusti u opcijama da ne drkeljiše procese i memoriju toliko, nego da se samo bavi antivirusovanjem.
Night's Blood Posted February 4, 2010 Report Posted February 4, 2010 Meni se jednom desilo da mi je otislo 5 verbatim diskova za redom, isto su mi iskakala tako neka upozorenja, ali problem je bio u sranje diskovima, rezac i dalje radi odlicno. Odavno koristim Maxell diskove, mnogo su bolji.
angels deserve to die Posted February 4, 2010 Author Report Posted February 4, 2010 Ma ja nemam gde da kupim Maxwell... Ovde ima samo verbatim i princo, i to ne u svako doba...
Night's Blood Posted February 4, 2010 Report Posted February 4, 2010 Veruj mi cak su mi i Princo bili bolji od Verbatima. Probaj da uzmes Princo, cisto da proveris da li je bas do rezaca. 2
angels deserve to die Posted February 4, 2010 Author Report Posted February 4, 2010 Sutra kupujem- ako nadjem...
-Mare Posted February 4, 2010 Report Posted February 4, 2010 Veruj mi cak su mi i Princo bili bolji od Verbatima. Probaj da uzmes Princo, cisto da proveris da li je bas do rezaca. Ni jedan Verbatim mi do sada nije propao, a sere mi se kad vidim Princo cd/dvd. 1
voodoo_ Posted February 4, 2010 Report Posted February 4, 2010 (edited) Izgleda da sve zavisi gde kupujete, ovi moji rade ko sat i čitaju se svuda. edit: Verbatimi Edited February 4, 2010 by voodoo_
Night's Blood Posted February 4, 2010 Report Posted February 4, 2010 Ni jedan Verbatim mi do sada nije propao, a sere mi se kad vidim Princo cd/dvd. Ja imam potupuno suprotno iskustvo, imam gomilu Princovih dvd-a koji su ubacivani u komp milion puta, i dalje rade kao da su tek narezani. 1
salebghouse Posted February 4, 2010 Report Posted February 4, 2010 nije valjda da tu stvarno ima neke razlike? 12 din ovaj, 12 din onaj...ili ne?
angels deserve to die Posted February 4, 2010 Author Report Posted February 4, 2010 Manemam pojma. U Dimitrovgradu se na jednom mestu prodaju verbatim diskovi za 20 dinara (oduzeta roba) i do sad nisam imala nikakvih problema sa njima, ali sad... U stvari, ne znam da li problem sa diskovima, ili sa nechim drugim. Da pojasnim- ono shto sam prichala o Kasperskom, kazu da kada je ukljuchena full zashtita hoce da zeza, tako da cu traziti nekoga da mi olabavi tu zashtitu pa da vidimo...
salebghouse Posted February 4, 2010 Report Posted February 4, 2010 a da probas da narezes disk sa iskljucenim antivirusom? pricam napamet, mozda pomogne
angels deserve to die Posted February 4, 2010 Author Report Posted February 4, 2010 Probacu kad kupim disk- nemam vishe
Rehabilitovani Bagrem Posted February 5, 2010 Report Posted February 5, 2010 bugarski fush diskovi su teska rabota,pricao mi ortak o tome ranije,kolko kontah prinko najvise ima takvih ili se uvoze kod nas preko bulgarije,u svakom slucaju djavolja rabota
angels deserve to die Posted February 5, 2010 Author Report Posted February 5, 2010 Nikada nisam imala problema sa bugarskim diskovima. Bilo je shkart diskova, ali 1 u njih 10, zato sad sumnjam da bash svih 4 nije valjalo...
In The Flesh Posted February 5, 2010 Report Posted February 5, 2010 (edited) Ja imam potupuno suprotno iskustvo, imam gomilu Princovih dvd-a koji su ubacivani u komp milion puta, i dalje rade kao da su tek narezani. Ja sam mislio da se ti i Princ nesto ne podnosite,kad ono... Zene Edited February 5, 2010 by In The Flesh
Night Prowler Posted February 5, 2010 Report Posted February 5, 2010 Ja sam jednom zaboravio da zatvorim CD rom, a ugasio sam komp, pa sam ga samo ugurao rukom i nakon toga mi je bio isti taj track-at-once problem. Promenio sam CD rom i onda je radilo kako treba.
RokateLi Posted February 5, 2010 Report Posted February 5, 2010 Nikada nisam imala problema sa bugarskim diskovima. Bilo je shkart diskova, ali 1 u njih 10, zato sad sumnjam da bash svih 4 nije valjalo... Moguce ja da su samo diskovi problem... evo pored kompa mi stoje 3 sonijeva dvd-ja, ni jedan ne radi... probao sam i na drugom kompu, nista... a uzeo sam ih u maksiju, tamo bi ipak trebalo da vode racuna o kvalitetu proizvoda ... znaci pre nego sto uradis bilo sta, probaj sa novom turom diskova
angels deserve to die Posted February 5, 2010 Author Report Posted February 5, 2010 Uzas, trazim diskove po gradu, pitam ima li drugih osim verbatimovih, i kazu mi NEMA! Na drugom mestu pitam, tamo mi daju neke potpuno bele, bez ikakvog natpisa, ne pishe chak ni brzina, ni da li je dvd ili cd- nishta!
STARSHOOTER_SUPREME Posted February 5, 2010 Report Posted February 5, 2010 Da li ti tu gresku javlja pri kraju ili pocetku rezanja?Ili u sredini,ako je na pocetku ili kraju to je softverske prirode(obrishi nero)MAda ovo track an once mi lici da rezes audio disk.probaj da deshtikliras tu opciju i opciju normalajz .Probaj da rezes bez ikakvog programa samo u windows exploreru stavi na disk i idi write,ako i to nece ,probaj u device menageru vidi dal ti mozda pored neke komponente stoji upitnik.Moze da bude do mnogo toga.Kako ti je povezan hard i cd rom na plocu?
Brynhildr Posted February 5, 2010 Report Posted February 5, 2010 Koliko se ja sećam, meni je to iskakalo kad mi je riknuo rezač. Ista fora - i dalje je čitao cdove bez problema, samo nije hteo da reže.
Recommended Posts