voodoo_ Posted February 5, 2010 Report Share Posted February 5, 2010 Da li ti tu gresku javlja pri kraju ili pocetku rezanja?Ili u sredini,ako je na pocetku ili kraju to je softverske prirode(obrishi nero)MAda ovo track an once mi lici da rezes audio disk.probaj da deshtikliras tu opciju i opciju normalajz .Probaj da rezes bez ikakvog programa samo u windows exploreru stavi na disk i idi write,ako i to nece ,probaj u device menageru vidi dal ti mozda pored neke komponente stoji upitnik.Moze da bude do mnogo toga.Kako ti je povezan hard i cd rom na plocu? I na početku i na kraju može biti i do lasera (oslabio) i do mehanike (ne može da pozicionira laser kako treba). Nema pravila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angels deserve to die Posted February 5, 2010 Author Report Share Posted February 5, 2010 Da li ti tu gresku javlja pri kraju ili pocetku rezanja?Ili u sredini,ako je na pocetku ili kraju to je softverske prirode(obrishi nero)MAda ovo track an once mi lici da rezes audio disk.probaj da deshtikliras tu opciju i opciju normalajz .Probaj da rezes bez ikakvog programa samo u windows exploreru stavi na disk i idi write,ako i to nece ,probaj u device menageru vidi dal ti mozda pored neke komponente stoji upitnik.Moze da bude do mnogo toga.Kako ti je povezan hard i cd rom na plocu? Pola od toga shto si mi naveo pojma nemam A shto se tiche greshke- uglavnom kao nareze 2-3% i onda napishe "writing short lead out" i posle toga izbaci disk i napishe "burn disc failed". Ono "could not perform end of track" mi se javilo par puta, kada sam pokushala da narezem neshto na neke diskove koji nisu bili prazni, ali su bili multisession i bilo je mesta na njima. Gde je ta opcija "normalajz"? Kako da rezem bez programa? Znam da ce mnogima zvuchati smeshno, ali nishta ja to ne znam Objasni mi detaljno. Gde da nadjem taj device manager? I to sa povezivanjem nemam pojma- u pitanju je laptop, ako ti neshto znachi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
STARSHOOTER_SUPREME Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 E ako je na pocetku i kraju tada program pakuje kako ce da stavi buffer na disk ne slushaj ih,probaj najlakse neki drugi program za rezanje.Ili probaj jednostavno u windows exploreru prevuci neki fajl na cd particiju ,desni klik i rokaj, ako nece,eventualno moze da bude do IDE kabla koji ide od cdroma al tek onda kupuj nov.(posto znam da dimitrovgradjani nemaju bash tolko para pa ti kazem da prvo proveris ovo:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baal Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 E ako je na pocetku i kraju tada program pakuje kako ce da stavi buffer na disk ne slushaj ih Da, da, preko noći si postao i kompjuterski ekspert. Hajd' ćuti i slušaj iskusnije i stručnije. voodoo_ je lepo napisao. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
angels deserve to die Posted February 6, 2010 Author Report Share Posted February 6, 2010 Probala sam Ashampoo, ali ne ide... Link to comment Share on other sites More sharing options...
angels deserve to die Posted February 6, 2010 Author Report Share Posted February 6, 2010 vecheras ili sutra nosim komp kod "chika doce" pa vam javljam shta nije bilo u redu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest TužneUši Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 nosis u servis? servisi su skupi ovde, mozda je bilo bolje da si zamolila nekog da ti posudi rezac, pa vidis da li radi i da eliminises tu opciju. ako je nesto drugo u pitanju reinstaliras windoz i zdravo cao; sve foolproof i sto mozes sama da uradis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baal Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 TužnoUvo, devojka ima laptop, jedino ako joj neko da eksterni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest TužneUši Posted February 7, 2010 Report Share Posted February 7, 2010 a vid' stvarno Link to comment Share on other sites More sharing options...
angels deserve to die Posted February 8, 2010 Author Report Share Posted February 8, 2010 (edited) Hm, windows reinstaliran, ali ovo chudo opet ne radi- izgleda da rezach stvarno polako ali sigurno putuje na onaj svet... A videcu ako neko ima externi- da probam... Ako ne, servis mu ne gine... Mada sam vec sredila da servisiranje bude besplatno, samo cu deo da kupim. A koliko koshtaju rezachi? Edited February 8, 2010 by angels deserve to die Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Mare Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 (edited) 15e. Socijala za 10e. Edited February 13, 2010 by najtMare Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baal Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 Za laptop su drugačije cene, tačnije, ne znam ni gde ima u slobodnoj prodaji da se kupi to. Ako nema u slobodnoj prodaji, onda je rešenje kupovina eksternog rezača. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest TužneUši Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 yep. eksterni naravno kostaju vise i tu dolazi do izrazaja sam kvalitet uredjaja i value-for-money faktor vise nego kod internih, tako da pazi da ti ne uvale neko njesra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brynhildr Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 Vidim da pominjete eksterne, nešto sam čeprkala po itsvetu i najjeftiniji koji sam našla je dvadesetak evra. Trebalo bi ja to da kupim, s obzirom da ovo moje čudo nema nikakav cdrom. . Ako je neko upućeniji (što nije nimalo teško xD), neka napiše gde se mogu kupiti dobri eksterni rezači za male pare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angels deserve to die Posted February 13, 2010 Author Report Share Posted February 13, 2010 Au, bre- ovde pishete sve neke jeftine cene, a meni ponudili iz jedne firme za 3700 dinara i kazu da nema jeftinije od toga... Khm... Nije eksterni, nego onaj "obichan" Moze li neko da mi kaze konkretno neku cenu, ili mozda i firmu koja to prodaje, a kojoj moze da se veruje. Ovo 3700 dindzi mi deluje preskupo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
STARSHOOTER_SUPREME Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 Problem je sto nemozes da uzmes bilo koj samo zbog velicine vratanca,mora probas jbg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milogled Bluff Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 (edited) Ima razlike i u konektorima, trebalo bi da odšrafiš stari, pa da vidiš da li je SATA ili ATA, PATA konektor i napajanje... Trista čuda Edited February 14, 2010 by FLOMaster Of Puppets Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 To je cena za interni rezač za laptop... Link to comment Share on other sites More sharing options...
angels deserve to die Posted February 15, 2010 Author Report Share Posted February 15, 2010 jeste, ali mene interesuje da li je to realna cena, ili ima i jeftinijih Link to comment Share on other sites More sharing options...
necko Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 to je realna cena. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 Pa to i kažem, nema uzvičnika na kraju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thrasher Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 Ovako. Skinuo sam tu neki DVD od nekih 8.14 Gb-a i kupio sam DVD od 8 Gb-a. Problem je u tome sto je skinut DVD malo veci od ovog na koji treba da se nareze. Moje pitanje je da li postoji nacin da se to nareze na DVD od 8 Gg-a ? Postoji li nacin za neko malo kompresovanje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 19, 2010 Report Share Posted February 19, 2010 Šta ima na tom DVD-u? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thrasher Posted February 19, 2010 Report Share Posted February 19, 2010 Šta ima na tom DVD-u? Metallica - A Year And The Half In The Life Of... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts