Rehabilitovani Bagrem Posted April 24, 2010 Report Posted April 24, 2010 Iju, covece, mnogo si restriktivan! nek krepa il nek se izleci,no time for bitchin'
Lucifer je moj drug Posted April 24, 2010 Report Posted April 24, 2010 Mojne tako. Svako ima svoju sansu svakako. Ziveti je lako, razumeti nikako. Sta smeraju ti sto misle da andjeli zasluzavaju da krepaju? Ima li u psihoterapiji toga: lecenja trna i gloga? Ima li za to dijagnoze, koje su to dubioze?
STARSHOOTER_SUPREME Posted April 25, 2010 Report Posted April 25, 2010 Stvarno? Kome je pomogao taj strucnjak? Mislim, kaze se "udri brigu na veselje" (), ali to uglavnom ne resava probleme... Svakom ..Ostavi te devojka kafana,nemas pare kafana,depresivan si kafana odlicno mesto za lecenje svih problema makar je meni sve probleme resila:)
NećuDisplejNejm Posted April 25, 2010 Report Posted April 25, 2010 ajmo sad svi kolektivna terapija online. pa da se savetujete medjusobno i poubijate u procesu.
Face Of Melinda Posted April 25, 2010 Report Posted April 25, 2010 A propo kafane... alkohol je najcesci anksioloitik, ljudi sa anksioznoscu pogotovu ga vole, ali na kraju dovodi do zavisnosti, koja potom dovodi do toxicnog ostecenja centralnog nervnog sistema sa pojavom necega sto se zove delirijum trmens, Koeaskovljeva psihoza i Wernicke-ov sindrom, koga interesuje neka pogleda sta je to na wikiju, toplo preporucujem DT Korsakovljeva psihoza Wernikeov sindrom
Lucifer je moj drug Posted April 25, 2010 Report Posted April 25, 2010 Sve te stvari koje si navela- jel se to javlja samo kod alkoholizma, ili postoji i kao poseban problem?
Face Of Melinda Posted April 25, 2010 Report Posted April 25, 2010 (edited) Sve je to posledica iskljucivo alkoholizma Zeznut je alkohol, zato sto se dugotrajnom i intenzivnom upotrebom ugradi u celijskki metabolizam i ako neko i pokusa da prestane ulazi u jako tezak apstinencijalni sindrom i razvija se delirijum tremens... A psihoterpapija pogotvu kognitivno-bihejvioralna sa socioterpijom ima primenu u lecenju alkoholizma, kao i kod ostalih bolesti zavisnosti. Edited April 25, 2010 by Face Of Melinda
STARSHOOTER_SUPREME Posted April 25, 2010 Report Posted April 25, 2010 To vi beogradjani mislite da je kafana sluzi za alkoholizam:)
Lucifer je moj drug Posted April 25, 2010 Report Posted April 25, 2010 (edited) Boemi su znali za sta sluzi kafana Edited April 25, 2010 by Lucifer je moj drug
East Posted April 25, 2010 Report Posted April 25, 2010 ovo za alkohol je cista mormonska zavera xd, kafana je mesto za socijalizaciju ! 1
angels deserve to die Posted April 25, 2010 Report Posted April 25, 2010 Probleme najbolje reshava fizichka aktivnost. Depresivan si- marsh na njivu! Naravno, to za one shto su svesni da imaju prolem. A kafana je najbolje mesto za diskusije, okrugle stolove...
Lucifer je moj drug Posted April 25, 2010 Report Posted April 25, 2010 (edited) Ajd idi na njivu onda, sta sedis tu.Lako je da se kaze, ali tesko da se mrdne dupe. Edited April 25, 2010 by Lucifer je moj drug 1
Face Of Melinda Posted April 25, 2010 Report Posted April 25, 2010 problem je narusena psihicka funkcija koja se zove "volja", sto onemogucava pacijentu da zapocne bilo sta a kamoli da zavrsi
Face Of Melinda Posted April 25, 2010 Report Posted April 25, 2010 Lekovima i psihoterpaijom, ako je u pitanju teska depresivan epizoda primenjuje se i Elektrokonvulzivna terpija (elektro-sok)ali opet sve to zavisi koliko je licnost u celini narusena.
Lucifer je moj drug Posted April 25, 2010 Report Posted April 25, 2010 Postoji li mogucnost da pacijent sam sebi pomogne, bez lekova i terapije? Mislim, svako zna kada izgubi volju i verujem da svako zna da to nije dobro i da u tom slucaju mora nesto da se menja. Kako covek sam da natera sebe da nesto uradi? Mislim na samoubedjenje.
NećuDisplejNejm Posted April 25, 2010 Report Posted April 25, 2010 Postanes jehovin svedok i svi problemi resheni.
Lucifer je moj drug Posted April 25, 2010 Report Posted April 25, 2010 (edited) Mozda je bolje Hare Krishna, hare krishna, krishna, krishna, hare, hare... Edited April 25, 2010 by Lucifer je moj drug
Hisara Posted April 29, 2010 Report Posted April 29, 2010 Probleme najbolje reshava fizichka aktivnost. Depresivan si- marsh na njivu! Naravno, to za one shto su svesni da imaju prolem. A kafana je najbolje mesto za diskusije, okrugle stolove... Kakvu njivu...? I sto je kafana najbolje mesto za diskusije i okrugle stolove...? Koliko ja znam, tamo retko ko zna da kaze nesto pametno, i to nesto izleti u krajnje nesvesnom stanju. Lekovima i psihoterpaijom, ako je u pitanju teska depresivan epizoda primenjuje se i Elektrokonvulzivna terpija (elektro-sok)ali opet sve to zavisi koliko je licnost u celini narusena. Kako elektro-sok deluje? I, na sta deluje? Postoji li mogucnost da pacijent sam sebi pomogne, bez lekova i terapije? Mislim, svako zna kada izgubi volju i verujem da svako zna da to nije dobro i da u tom slucaju mora nesto da se menja. Kako covek sam da natera sebe da nesto uradi? Mislim na samoubedjenje. Lupi sakom o sto! Postanes jehovin svedok i svi problemi resheni. Svi problemi reseni...ZAUVEK!
Face Of Melinda Posted May 1, 2010 Report Posted May 1, 2010 jos uvek se ne zna kako elektro-sok deluje, ali uoceno je da dolazi do povisenja nivoa onih neurotransmitera koji su u depresiji snizeni, serotonin, noradrenalin... i nije tako strasna kao sto zvuci
In The Flesh Posted May 1, 2010 Report Posted May 1, 2010 (edited) jos uvek se ne zna kako elektro-sok deluje, ali uoceno je da dolazi do povisenja nivoa onih neurotransmitera koji su u depresiji snizeni, serotonin, noradrenalin... i nije tako strasna kao sto zvuci On se ne bi slozio s tobom (Ova zadnja nije iz istog filma,ali nijesam mogao da nadjem bolju ) Edited May 1, 2010 by In The Flesh
WoS Posted May 5, 2010 Author Report Posted May 5, 2010 O, bre, vi doktori samo da nekako sto brze 'sredite' pacijenta, da postane korisni clan drustva... ECT, lekovi, kognitivno-bihejvioralna terapija... To su sve one stvari koje treba da sluze kao neka brza popravkica pa se ti saljes nazad u svet da se ponasas normalno, a ja ne verujem da se poremecaji koji su nastajali godinama mogu izleciti za kratko vreme. 1
Face Of Melinda Posted May 5, 2010 Report Posted May 5, 2010 Pa sustina je da pacijent, ozdravi ili da mu se omoguci funkcionalnost kolika-tolika. U svetu postoje oko 400 tipova psihoterapija, tako da ja sam tu navela ono sto se najcesce koristi, ali specijalsti ce adekvatno resiti sta je najbolje za pacijenta. A sto se poslednjeg komentara tice, neophodno je sto pre vratiti funkcionalnost jer pacijent pada u jos vecu depresiju ako se oseti nesposobnim clanom drustva, a tek onda pristupiti psihoterapiji i to samo ako je indikovana. Npr u teskim poremecajima licnosti poremecaj nastaje jos tokom 3 godine zivota i tu nastaju obrasci koji se jako tesko menjaju psihoanalizom, cak sta vise ako se primeni psihoanaliza u neadekvatnom momentu dolazi do dalje regresije i propadanja... Tako da sve ima svoje indikacije i kontraindikacije, i zahteva pazljiv prostup, psihoanaliza ne moze da resi sve...
Recommended Posts