Мајор Гашпар Posted September 24, 2019 Author Report Posted September 24, 2019 Zakacio sam virus, odgledacu obavezno sutra.
darkonet Posted September 24, 2019 Report Posted September 24, 2019 Obavezno Igrao ja sah davno..za vreme bombardovanja I par godina kasnije, baš se zaljubio i zaludeo, bio i prvak grada u cugu, na jednom turniru dobijem i tada seniorskog prvaka Nije bilo tada neta, sve saznavao iz knjiga, imao puno Informatora, pa ona Bjelicina čuvena knjiga..pa u novinama izlazile partije sa superturnira, sećam se Linares, Vajk an ze, Tilburg itd Obožavao sam bas bas..brdo knjiga imam kuci Ono govno Kasparov mi vazda omiljen bio Vazda sam ljudima koji su govorili da je sah igra za penzionere u sebi govorio da puše kurac...retardi
Мајор Гашпар Posted September 25, 2019 Author Report Posted September 25, 2019 Razocarao me dokumentarac. Tacno Rusi nista ne umeju da naprave.
Мајор Гашпар Posted September 25, 2019 Author Report Posted September 25, 2019 Zato sto nista o Talju nisu rekli. Prosuli 45 min, ili koliko vec uzalud. Sve se svelo kako je bio bolestan. Bez reci o tome kako je pocinjao, o najjacim turnirima, legendarnim partijama, borbi za titulu. Nasli neku decurliju koja ne znaju ko je Talj, neke penzionere iz parkica koji kao pacija skola odgovaraju kako je bio sampion sveta i to je to. Onda snimaju njihove sandale i papuce pola minuta. Pa slika ulaza u groblje, opalo lisce, kadar pola minuta, pa neke od grobova, po 20ak sekundi. Bez ikakvog intervjua sahista, utiska i uticaja koje je ostavio na njih. Pustili par arhivskih snimaka, pa onda puste kameru koja pokriva sine i prugu i tako voze po minut. Na Viasat History je ranije bio dokumentarac o Karpovu i Kasparovu, njihovom mecu. Milina da pogledas, a ne ovo. 1
darkonet Posted September 25, 2019 Report Posted September 25, 2019 uh taj bih voleo da pogledam, legendarni mec od 48 partija imam dve knjige 1 i 2 Kasparov Zvezda iz Bakua, odlicna, od detinjastva pa do trenutka kad je postao prvak sveta 1985 velika je frka bila oko tog meca, mislim da je Gligoric najebo tu jer je bio sudija ali samo njihovo rivalstvo je bilo zdravo da kazem, nisu se mrzeli
Hail Metal Posted September 25, 2019 Report Posted September 25, 2019 Malo sam uhvatio dokumentarac, sve je kako Major kaze...ruski scenario, taj narod je patoloski tuzan Inace dobar je o Magnusu dokumentarac, ludak je, kazu da lici na mene.... On 9/23/2019 at 2:12 PM, kuruz said: - e sad, moj teča je gledao i njega i Pelea u vreme dok su aktivno igrali i kaže da je Pele daleko najbolji On je samarao Tita jel da??? 2 1
Мајор Гашпар Posted September 25, 2019 Author Report Posted September 25, 2019 Da, i taj dokumentarac je dobar. Jeste li gledali film o Fiseru? Limunada, ali ok za pogledati. :)
darkonet Posted September 25, 2019 Report Posted September 25, 2019 Jebo sve njih, nijedan nije bio ludak kakav je bio strašni Viktor Mada svi Fisera u guzicu da ljube što je sah postao pro sport i što se solidna sredstva ulazu
Sreta Posted September 26, 2019 Report Posted September 26, 2019 Kad smo starih asova, Geljfand, Anand, Ljubojevic. Kasparov realno bog, barem sto se tice ove igre.
Мајор Гашпар Posted September 26, 2019 Author Report Posted September 26, 2019 A Pol Morfi i Kapablanka?
darkonet Posted September 26, 2019 Report Posted September 26, 2019 Kakav je sok bio za mene kad je Gari izgubio titulu od Kramnika...jbt nijednu ga nije dobio Kramnik mi je vazda delovao kao neki Atletiko Madrid, čvrst, pobeđuje ali ga nikada nisam voleo Fisher kad je uzeo titulu koji je to rezultat do finala bio jbm ti..dva vrh velemajstora dobijes sa po 6:0 u mečevima kandidata Imao sam neku knjigu (maznuo iz biblioteke i još nisam vratio) o finalu na Islandu izmedju Bobija i Spaskog. Prve dve Fisher nije ni igrao, ili tako nekako, bio u sobi, žalio se na uslove Hahaha kakav je to lik bio Inace od naših ako izuzmemo Gligu, Bora Ivkov je bio juniorski prvak sveta ali realno nas najbolji je Ljubojevic U najvećoj snazi umeo je da odelje i Karpova i Kasparova Sećam se da je jedne godine na onom turniru u Monaku koji se igra jedna partija na slepo i jedna cug bio prvi..to je bio hit Od žena naravno Judit Polar, Nona Gaprindasvili, Ksi Jun i Maja Ciburdanidze Katkad i Alisa tu negde zaluta
Мајор Гашпар Posted September 26, 2019 Author Report Posted September 26, 2019 Fiseru smetala publika, pa je trazio da mec bude u nekoj maloj prostoriji gde je bio stoni-tenis. Tako nesto...inace, to je bio samo jedan od zahteva. Prozivao Ruse kad god je mogao. Govorio da igraju remi izmedju sebe, da se na taj nacin odmaraju, a protiv njega ginu. Bio opterecen da ga prisluskuju, razvaljivao telefonske slusalice po hotelima.
Srbin Hamza Posted September 26, 2019 Report Posted September 26, 2019 gledo igrani film o Fišeru, lud ko struja lik igro u Beogradu kad su bile sankcije
vudun Posted September 26, 2019 Report Posted September 26, 2019 Valjda je Sveti Stefan bio svratište. Dovodio ga gazda Jezda. 😃
Мајор Гашпар Posted September 26, 2019 Author Report Posted September 26, 2019 Fiser je 1993. sest meseci tajno boravio u Banji Koviljaci. Vrata na apartmanu bila otvorena 24h jer se plasio spijunaze i ko zna cega jos. Za mec protiv Spaskog, kazu, digao je 3,5 miliona dolara. Posle otisao u Madjarsku kod Polgarovih sa kojima se druzio. Inace, zarad razbijanja monotonije u sahu, predlozio je uvodjenje tzv. Fiserovog nasumicnog saha. Evo jedne od mogucih varijanti. Почетна позиција Фишеровог насумичног шаха мора да испуњава следећа правила: Бели пешаци се налазе на својим уобичајеним пољима. Све остале беле фигуре налазе се у првом реду. Бели краљ се поставља било где између два бела топа. Бели ловци се постављају на два поља различитих боја. Црне фигуре се постављају у истом али супротном редоследу наспрам белих фигура. На пример, ако је бели краљ постављен на b1, онда је црни краљ постављен на b8. Треба напоменути да се краљ никада не поставља на поља „a“ или „h“, јер онда не би било места за топа.
darkonet Posted September 27, 2019 Report Posted September 27, 2019 igrao sam ja ovaj Fiserov sah, prezajebano nesto, ne mozes lako se otvoriti niti zauzeti dobru poziciju da ga jebes igrao se taj mec na Svetom Stefanu samo sto je JEZDA naravno zajebao jer nije dao sve pare pre toga je stiglo iz Amerike pismo gde se Fiseru zabranjuje mec u Jugoslaviji gde je on na konferenciji za stampu uzeo pismo i pljunuo ga pred svima da, posle toga Madjarska pa Japan, Island i cao djaci steta, jedan od top 3 igraca ikad a zavrsio tuga tuzna inace evo da se pohvalim 1
Мајор Гашпар Posted October 8, 2019 Author Report Posted October 8, 2019 Danas je rodjendan kapetanu, jednom jedinom. I ovom prilikom bih mu na ovom mestu cestitao rodjendan, s zeljom da ostane najveci i unisti Zvezdu. 2
darkonet Posted October 9, 2019 Report Posted October 9, 2019 Hahaha majore ispravio si se za propust od prošle godine Veliki igrač. .legenda drugog najvećeg kluba na svetu A za to da uništi Zvezdu evo mu kurac .I.
Мајор Гашпар Posted October 9, 2019 Author Report Posted October 9, 2019 Nastavljamo u tom ritmu. Ljubi te Batica: Danas je 20 godina od ONOG meča Jugoslavija - Hrvatska 2:2 https://mondo.rs/Sport/Fudbal/a1237448/20-godina-od-meca-Jugoslavija-Hrvatska-2-2-u-Zagrebu.html
darkonet Posted October 9, 2019 Report Posted October 9, 2019 Još jedan spin glupih srba..slavis budalu I hvatanje za muda a ostavio ekipu na cedilu I dalje ne znam kako smo živu glavu izvukli Očekivao sam potop ko partizan koju godinu pre I sad se sećam reci onog hrvata - Malo nam je trebalo ali Srbija će dobit sankcije pa ćemo mi na evropsko prvenstvo Kad bolje razmislim kakvi smo tamo bili bolje da smo sankcije dobili
KazimKazim Posted October 9, 2019 Report Posted October 9, 2019 Kace zavrsi hepiendom, koga boli kurac fazon 😄 Mada, postoe svakako Hrvata 'ponizio mangupskim potezom' na njihovom terenu, ostao bi legendaran i da su nas petardirali
Recommended Posts