Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dakle, pri tom mislim na uredjaje sa e-ink ekranom (NE LCD-om). Ima li toga igde kod nas da se nadje?

Ima li neko iskustva s tak'im komadom hardvera.

Vidim da im je po internetima cena pala u proseku na ispod 200$, znaci sad je vec jeftinije od najjeftinijih netbooka, i polako dobija smisao ideja o kupovini tako neceg.

Posted

Pa, prva i najbitnija stvar je da moze da prikazuje PDF-ove, i da ga zumira i reflowuje po potrebi. Prakticno ni jedna druga osobina nije toliko bitna - vazno je da moze da primi memorijsku karticu, a to da li cita neke tamo formate za koje bi dao pare, zaboljeva me :) Isto tako je nepotreban (lepo ako ima, ali ne i neophodno) je touchscreen, kao i mp3 plejer (mada koliko kontam, svaki reader moze da pusta i muziku). Ne treba mi ni WIFI, niti web browser.

E takav jedan "ogoljeni" je npr Foxit eSlick, samo nije nesto mnogo jeftiniji od Sonyja (koji je bolji), a ni ne salju u Srbiju.

Ima li ista od tog da se nadje kod nas?

Posted

jos nista za sada..a i kad bude doslo ima da bude berba usiju osecam. gledala je ortakinja u americi kindle 2 i sony i malo je bolji kindle jer kako kaze, ima bolji odziv.

i ja se razmisljam da ovo narucujem preko..naravno neko da mi donese.

• 8 months later...
Posted (edited)

Naprzila sam se najstrasnije od kako sam u avionu videla kako izgleda taj ekran :mrgreen: Verovatno cu uzeti s Amazona u skorije vreme sa led futrolom. Sa svim dazbinama oko 225eur ($140 + $60 + isporuka oko $27 + takse), jebem li ga moze li jeftinije.

Edited by MissionVao
Posted (edited)

Gledaj samo da ti ide isporuka postom a ne preko speditera (FedEx, UPS itd) ,jer ce te ovi drugi odrati kao vola za usluge spedicije.

Edited by Stefan34
Posted (edited)

Opusteno, ja sam senior u online kupovini :haha: A i kuriri nisu toliko jeftini da mozes da ih pobrkas s najjeftinijom USPS varijantom :ph34r:

Edited by MissionVao
Posted

Odlično. Onda šta će mi slot za čitače kartica. 4GB je dovoljno za godinu dana na putu i Kindle wins.

Samo još da vidim da li ovaj mali ili ovaj od 9 inča. NEmam uopšte predstavu kako bih čitala na onoj manjoj verziji

Posted

Ne znam, kad me je malo proslo odusevljenje ukapirala sam da taj ekran koji me je ocarao imaju i drugi readeri a da Kindle ima grozne dugmice tj gomilu istih. Mozda ipak uzmem neki s touch screenom. Kod nas ima da se kupe Sony i Prestigio (njega kapiram treba zaobici).

• 4 weeks later...
Posted

Е, фантастична тема! Нисам знао да је отворена, баш сам хтео на општој теми да питам има ли неко искустава са Kindle и уопште са Е-book reader-има. Пошто стварно не могу више да читам с компа-лаптопа, а имам гигабајте одличних књига у пдф-у, већ пар месеци размишљам о куповини Kindle 3. Мислим да је за 139$ то солидан избор. Сад имам неку могућност да свратим до САД па ћу гледати да пазарим. По овоме што видим на нету, трајање батерије је фасцинантно.

Posted

Opusteno, ja sam senior u online kupovini :haha: A i kuriri nisu toliko jeftini da mozes da ih pobrkas s najjeftinijom USPS varijantom :ph34r:

E, kako primas tehniku preko USPS-a? Ono nesto preporuceno ili nemam pojma kojom vec metodom?

Ja sam narucivao neke majice i gluposti sa USPS slanjem umesto speditera ali to je bila ona obicna krs posta, 3 evra fazon i postar ti ostavi ko pismo, jer nije bio smak sveta i ako ne stigne, ali ne bih se zajebavao sa necim sto kosta 200 cega god pa ono, ako imas neki savet podeli sa internet drugarima :)

Posted

:mhihi:

узи овај од 9'' да не квариш очи :mhihi:

I da lakše rukuješ s njim. :da:

Barabe jedne :wub:

Ispade da Kindle treba pazariti zbog e-inka, samo me taj pdf malo brine.

Ove pretplate i to sve ću da zajebem, pošto ionako idem po sve nekim egzotičnim zemljama gde ni Interneta često nema kako treba. I malo brate nek spuste cenu za ovaj sa većim... EKRANOM :evotigana: znači tamo, jesenji šoping, idealno. :da:

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...