Demonic_Alliance Posted April 20, 2010 Report Posted April 20, 2010 Dakle, pri tom mislim na uredjaje sa e-ink ekranom (NE LCD-om). Ima li toga igde kod nas da se nadje? Ima li neko iskustva s tak'im komadom hardvera. Vidim da im je po internetima cena pala u proseku na ispod 200$, znaci sad je vec jeftinije od najjeftinijih netbooka, i polako dobija smisao ideja o kupovini tako neceg.
Господин Граул Posted April 23, 2010 Report Posted April 23, 2010 Ja sam se malo zanimao na netu sa tim e-book readerima, i nekako mi najbolje i najjednostavnije izgleda Sonijev reader. http://en.wikipedia.org/wiki/File:Sony_reader_showing_pride_and_prejudice.jpg . Popularni Amazon Kindle mi sa onom tastaturom izgleda prebudženo.
Demonic_Alliance Posted April 23, 2010 Author Report Posted April 23, 2010 Pa, prva i najbitnija stvar je da moze da prikazuje PDF-ove, i da ga zumira i reflowuje po potrebi. Prakticno ni jedna druga osobina nije toliko bitna - vazno je da moze da primi memorijsku karticu, a to da li cita neke tamo formate za koje bi dao pare, zaboljeva me Isto tako je nepotreban (lepo ako ima, ali ne i neophodno) je touchscreen, kao i mp3 plejer (mada koliko kontam, svaki reader moze da pusta i muziku). Ne treba mi ni WIFI, niti web browser. E takav jedan "ogoljeni" je npr Foxit eSlick, samo nije nesto mnogo jeftiniji od Sonyja (koji je bolji), a ni ne salju u Srbiju. Ima li ista od tog da se nadje kod nas?
Ozziris Posted April 24, 2010 Report Posted April 24, 2010 jos nista za sada..a i kad bude doslo ima da bude berba usiju osecam. gledala je ortakinja u americi kindle 2 i sony i malo je bolji kindle jer kako kaze, ima bolji odziv. i ja se razmisljam da ovo narucujem preko..naravno neko da mi donese.
MissionVao Posted January 13, 2011 Report Posted January 13, 2011 (edited) Naprzila sam se najstrasnije od kako sam u avionu videla kako izgleda taj ekran Verovatno cu uzeti s Amazona u skorije vreme sa led futrolom. Sa svim dazbinama oko 225eur ($140 + $60 + isporuka oko $27 + takse), jebem li ga moze li jeftinije. Edited January 13, 2011 by MissionVao
Stefan34 Posted January 13, 2011 Report Posted January 13, 2011 (edited) Gledaj samo da ti ide isporuka postom a ne preko speditera (FedEx, UPS itd) ,jer ce te ovi drugi odrati kao vola za usluge spedicije. Edited January 13, 2011 by Stefan34
MissionVao Posted January 13, 2011 Report Posted January 13, 2011 (edited) Opusteno, ja sam senior u online kupovini A i kuriri nisu toliko jeftini da mozes da ih pobrkas s najjeftinijom USPS varijantom Edited January 13, 2011 by MissionVao
Ајлин Posted January 13, 2011 Report Posted January 13, 2011 Jako korisna tema. Stvarno, kako na Kindle uploadovati sve ove pirate koje već imamo po svojim računarima?
MissionVao Posted January 14, 2011 Report Posted January 14, 2011 Kako kako kad pored Kindle formata cita i pdf, doc i ostale bakrace? Dobija se i USB kabl.
Ајлин Posted January 15, 2011 Report Posted January 15, 2011 Odlično. Onda šta će mi slot za čitače kartica. 4GB je dovoljno za godinu dana na putu i Kindle wins. Samo još da vidim da li ovaj mali ili ovaj od 9 inča. NEmam uopšte predstavu kako bih čitala na onoj manjoj verziji
MissionVao Posted January 15, 2011 Report Posted January 15, 2011 Ne znam, kad me je malo proslo odusevljenje ukapirala sam da taj ekran koji me je ocarao imaju i drugi readeri a da Kindle ima grozne dugmice tj gomilu istih. Mozda ipak uzmem neki s touch screenom. Kod nas ima da se kupe Sony i Prestigio (njega kapiram treba zaobici).
Baal Posted January 15, 2011 Report Posted January 15, 2011 Prestigio nije nešto, Kindle je bolji, dok Sony nisam imao prilike da probam.
oʞɾoƃ Posted January 16, 2011 Report Posted January 16, 2011 Samo još da vidim da li ovaj mali ili ovaj od 9 inča.
Генеральный Posted January 16, 2011 Report Posted January 16, 2011 узи овај од 9'' да не квариш очи 3
Kokopelli Posted January 16, 2011 Report Posted January 16, 2011 (edited) Odvratni ste Edited January 16, 2011 by Kokopelli 1 1
Prisoner of Dreams Posted February 11, 2011 Report Posted February 11, 2011 Е, фантастична тема! Нисам знао да је отворена, баш сам хтео на општој теми да питам има ли неко искустава са Kindle и уопште са Е-book reader-има. Пошто стварно не могу више да читам с компа-лаптопа, а имам гигабајте одличних књига у пдф-у, већ пар месеци размишљам о куповини Kindle 3. Мислим да је за 139$ то солидан избор. Сад имам неку могућност да свратим до САД па ћу гледати да пазарим. По овоме што видим на нету, трајање батерије је фасцинантно.
marcoman Posted February 11, 2011 Report Posted February 11, 2011 Opusteno, ja sam senior u online kupovini A i kuriri nisu toliko jeftini da mozes da ih pobrkas s najjeftinijom USPS varijantom E, kako primas tehniku preko USPS-a? Ono nesto preporuceno ili nemam pojma kojom vec metodom? Ja sam narucivao neke majice i gluposti sa USPS slanjem umesto speditera ali to je bila ona obicna krs posta, 3 evra fazon i postar ti ostavi ko pismo, jer nije bio smak sveta i ako ne stigne, ali ne bih se zajebavao sa necim sto kosta 200 cega god pa ono, ako imas neki savet podeli sa internet drugarima
Ајлин Posted February 11, 2011 Report Posted February 11, 2011 узи овај од 9'' да не квариш очи I da lakše rukuješ s njim. Barabe jedne Ispade da Kindle treba pazariti zbog e-inka, samo me taj pdf malo brine. Ove pretplate i to sve ću da zajebem, pošto ionako idem po sve nekim egzotičnim zemljama gde ni Interneta često nema kako treba. I malo brate nek spuste cenu za ovaj sa većim... EKRANOM znači tamo, jesenji šoping, idealno.
sleep024 Posted February 12, 2011 Report Posted February 12, 2011 Čitanje knjiga preko računara je perverzno i naopako.
feyd Posted February 12, 2011 Report Posted February 12, 2011 Čitanje knjiga preko računara je perverzno i naopako. da, i zato svi to i volimo. 1
MissionVao Posted February 21, 2011 Report Posted February 21, 2011 @marcoman: Sta ce ti savet kad postoji osiguranje posiljke? Trazi od prodavca, kosta par dolara.
Prisoner of Dreams Posted April 7, 2011 Report Posted April 7, 2011 Киндле ме је одушевио, фантастичан је.
Recommended Posts