Apeiron Posted April 23, 2010 Report Posted April 23, 2010 Stvarno sramota da nemamo ovu temu na domacoj sceni, bez obzira sto je bend okrenut ka Madjarskoj, ipak su dva vodeca clana iz Srbije, a kako su snimili novi album gde im je bubnjarski deo posla objavio najveci mladi talenat ovih prostora Mica Kovacevic, red je i da progovorimo koju o njima i ovde. Biografija: Grupa Nevergreen osnovana je 1994. godine u Subotici od strane Bobana Macure i Mikloša Matlarija. Iste godine objavljuju prvi CD Game Over, za mađarski Metal Hammer i s tim izdanjem postaju vodeća mađarska gothic power doom metal grupa, i na toj poziciji su i danas. Nevergreen je do sada objavio devet CDova, od kojih su zadnja tri i na mađarskom i na engleskom jeziku, i jedan live dvd sa Gothica festivala u Petofi hali u Pešti. Sastav je nastupao na svim većim mađarskim festivalima, kao i sa inostranim zvezdama poput Paradise Lost, Apocalyptica, Within Temptation itd. Pošto je grupa iz Srbije, Vojvodine, i ima tri CD-a na engleskom, volela bi da nastupa i na srpskoj sceni i na srpskim festivalima. Tipično je za hermetizam srpske muzičke scene da je grupa iz Srbije koja je vodeća u svom stilu u Mađarskoj i poznata po svetu, u Srbiji relativno nepoznata. Najpoznatije pesme su Amok, Hunger for Blood, te obrade koje su svetski poznate, poput Frozen, Strangelove itd. Zadnji CD koji je grupa izdala je Uj Birodalom - New Empire koji je dobio najbolje kritike od strane mađarske stručne štampe i publike, kako za muziku, tako i za produkciju (Chainroom studio, Senta). Nevergreen će ove godine nastupati na najvećim mađarskim festivalima, kao što su Sziget, Metal Open Air Hungary, Pannon itd., kao i na domaćim, Senćanske Omladinske Igre, i rumunskim, A Szekelyfoldi Rockmaraton. Taj novi album, stvarno vrhunski gothic metal je u pitanju, evo recimo dva spota, pa procenite: http://www.youtube.com/watch?v=6BjNO-L6tCc Madonna obrada Frozen: http://www.youtube.com/watch?v=mYwFefgLsHU Quote
Nemethor Posted April 23, 2010 Report Posted April 23, 2010 Kakva slucajnost, upravo vrtim CD Amok - Szent Vér, upuceni ce vec znati naravno kakve veze ima Amok sa Nevergreen-om... Quote
Duxa Deathroll Rising Posted April 24, 2010 Report Posted April 24, 2010 Kakva slucajnost, upravo vrtim CD Amok - Szent Vér, upuceni ce vec znati naravno kakve veze ima Amok sa Nevergreen-om... Sve njihove stare radove na stranu, novi album je potpuno drugaciji i kida! Upoznah se sa ljudima, deluju kao gotivci. I dele free savete hehee Quote
Shamandalie Posted May 5, 2010 Report Posted May 5, 2010 Ovaj bend je odlucio da se malo vise aktivira po pitanju promociije van Madjarske, jer imaju dosta materijala na engleskom i ukoliko se ne varam, cak i jedan album objavljen na srpskom tokom devedesetih godina. Ako vam nesto znaci, evo vam njihov my space: http://www.myspace.com/nevergreenhungary i FB: http://www.facebook.com/?ref=logo#!/nevergreen.hu?ref=ts Sva pitanja postavljajte preko FB licno njihovom klavijaturisti Miklosu, nacicete ga lako na stranici. Quote
Divlji Tigar Posted May 5, 2010 Report Posted May 5, 2010 Album na srpskom jeziku nije zvanično obajvljen. Quote
Descender Posted May 5, 2010 Report Posted May 5, 2010 Drago mi je sto si otvorio temu, sjajan bend! Radovao sam se sto ce svirati na Castle-u, ali... Jos nisam preslusao novi album kako treba, al ovo sto sam cuo na Youtube je vise-manje odlicno! Quote
Shamandalie Posted May 7, 2010 Report Posted May 7, 2010 Kao sto sam napisala, bend je zainteresovan da nastupa na festivalima, grupnim koncertima i ostalim manifestacijama i po Srbiji. Ako imate kontakte lokalnih promotera, organizatora koncerata i manifestacija u pojedinim mestima u Vojvodini i Srbiji, letnjih festivala i slicno, gde mislite da bi ovaj bend bio zanimljiv, molim vas da mi prosledite kao privatnu poruku. Quote
Apeiron Posted September 8, 2010 Author Report Posted September 8, 2010 INTERVJU @ Srpski Metal Portal: http://www.serbian-metal.org/index.php/nevergreen-osvojicemo-srpsku-scenu.html RECENZIJA New Empire CDa @ Srpski Metal Portal: http://www.serbian-metal.org/index.php/nevergreen-new-empire.html Ljudi, slusajte ovaj bend i poslednji album, nikad boljeg gothic metala na ovim prostorima nije bilo! Quote
Chicken Little 420 Posted September 9, 2010 Report Posted September 9, 2010 definitivno najbolji gothic koji je ikad snimljen kod nas. nema price. Quote
Lord Iffy Boatrace Posted September 9, 2010 Report Posted September 9, 2010 (edited) Stvarno kvalitet od benda. Edited September 9, 2010 by BruceBruce Quote
Saša Grbić Posted September 13, 2010 Report Posted September 13, 2010 Treba dočekati iduću godinu i BLROA. Quote
azal Posted September 13, 2010 Report Posted September 13, 2010 ocajan naglasak ubija svaku mogucnost da preslusam vise od pola pesme. Quote
Chicken Little 420 Posted September 13, 2010 Report Posted September 13, 2010 pevac je srbin koliko ja znam. slobodan. Quote
azal Posted September 13, 2010 Report Posted September 13, 2010 jbg ja volim da slusam samo onaj izvorni madjarski, na tome sam odrastao :D Quote
Chicken Little 420 Posted September 16, 2010 Report Posted September 16, 2010 ovaj bandika nije normalan! Quote
Kinasky Posted October 17, 2010 Report Posted October 17, 2010 Kao sto je vec receno, u narednom periodu, pored Madjarske, akcenat ce biti stavljen i na ex-YU prostor. Mediji su pokazali zavidno interesovanje za Nevergreen o cemu svedoce brojni clanci, vesti, intervjui (Serbian-Metal, Blic, TV Avala, Politika, Barikada.com, trablmejker.com, terapija.net,Nocturne magazine, radio Q Zenica, radio BGD 202, glas.ba, itd.). Zakazan je prvi nastup za narednu godinu - Banja Luka Rock Open Air 24. jun 2011. U toku su pregovori sa velikim brojem festivala na prostoru ex-YU, i verujemo da se uskoro mogu ocekivati novi datumi. I da, u toku su pregovori i sa 3 izdavacke kuce sa prostora ex-YU, jer je u planu da se izda poslednji album "New empire" i za trziste ex-YU + nekoliko bonusa. Nadamo se da ce sve biti kako treba, ali ovde nista nije sigurno. I ko ima facebook nek' "lajkuje" Nevergreen page Quote
bloodsucker Posted October 18, 2010 Report Posted October 18, 2010 Kao sto sam napisala, bend je zainteresovan da nastupa na festivalima, grupnim koncertima i ostalim manifestacijama i po Srbiji. Ako imate kontakte lokalnih promotera, organizatora koncerata i manifestacija u pojedinim mestima u Vojvodini i Srbiji, letnjih festivala i slicno, gde mislite da bi ovaj bend bio zanimljiv, molim vas da mi prosledite kao privatnu poruku. A u Hrvatskoj ? Quote
STARSHOOTER_SUPREME Posted October 18, 2010 Report Posted October 18, 2010 Cekaj El je bend AMok isto sto i nevergreen iz subotice? Quote
Kinasky Posted October 19, 2010 Report Posted October 19, 2010 A u Hrvatskoj ? Naravno! Vec smo ostvarili kontakte sa organizatorima. Ako imas nesto zanimljivo mozes poslati na [email protected] Quote
Talvi Posted October 20, 2010 Report Posted October 20, 2010 Cekaj El je bend AMok isto sto i nevergreen iz subotice? Nije, mada mnogo ljudi misli da jeste. Amok je projekat gitariste i klavijaturiste Nevergreen-a. Inače, "Szent Vér" beše sjajan album. "A lélekrabló" Quote
Chicken Little 420 Posted October 20, 2010 Report Posted October 20, 2010 (edited) to je kada su se razisli jedno vreme.. onda su nastali amok i green division.. Edited October 20, 2010 by Theory of Chaos Quote
Phil Schneider Posted January 10, 2012 Report Posted January 10, 2012 Eo novi spot http://www.youtube.com/watch?v=8fLE4dXhD2c Quote
Recommended Posts