VoivodBG Posted April 25, 2010 Report Share Posted April 25, 2010 2005. Zerkman (ex Disciplina Kičme, ex Bukvar Bukvar), Vlada i Bane (Kanda Kodža i Nebojša) se neobavezno sastaju na džem svirkama. Trio dobija ime Zerkman Big Bang. Pored klupskih nastupa sviraju i na festivalima u Subotici, Požarevcu i Nišu. Bendu se priključuje Adam (ex Straight Jackin) sa semplovima i perkusijama, i odskora saksofonista Chicco. U februaru 2009, sa Kojom (Disciplin A Kitchme) kao producentom, snimaju album, koji objavljuju 2010. za Slušaj najglasnije! (Hrvatska) i SILOS. Zerkman Big Bang, spisak pesama: Emerald Lead Indian Chrome Orpiment Cermes Egyptian Lapis Lazuli http://www.megaupload.com/?d=QZ0SEYP9 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
salebghouse Posted April 25, 2010 Report Share Posted April 25, 2010 ^bravo za link, ne mogu da skinem album sa popboksa stari intervju novi intervju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoivodBG Posted April 25, 2010 Author Report Share Posted April 25, 2010 treba samo da se registruješ na njihov forum i imaš pristup silos stranici i besplatnom skidanju materijala koji će se tu naći. album je odličan, iako je Koja (DAK) radio produkciju (miks i mastering Boris Mladenović iz Jarbola i još jedan lik iz Digimedia studija) ne smeta mi toliko na basu. odličan instrumentalan album koji meša jazz/funk i još ponešto, nadam se da je bend i naživo ovako dobar kao što je na ploči. mogu da se kladim da će mnogo bolje proći van granica naše zemlje jer opet tamo preko vlada veće interesovanje za ovakvim zvukom. imaće nastup u KC Gradu 29. aprila sa Metak Za Zlikovca (takođe odličan instrumentalni funk sastav) cena karte u pretprodaji 200 na dan koncerta 300 dinara. Oba benda će promovisati svoja izdanja... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
salebghouse Posted April 25, 2010 Report Share Posted April 25, 2010 znam, kad ispunim sve za registraciju prijavljuje mi gresku, i tako 3-4 puta. nije ni bitno. odlicni su oni uzivo, samo treba nabosti pravo raspolozenje. nisu mi bas uvek prijali, ali to je do mene. mzz su isto dobri, karta je jeftina...ide se Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoivodBG Posted April 25, 2010 Author Report Share Posted April 25, 2010 (edited) MZZ sam gledao jednom i ostavili su baš jak utisak, samo mi nije išlo u glavu kakvu su atmosferu za đuskanje napravili, ono zaista nisam mogao da mirujem u mestu, a naša publika hladna kao špricer. Videću da li ću doći na promociju, kao što kažeš ipak sve je pitanje raspoloženja za takvim zvukom, samo šteta što nastupaju u KC Gradu, tamo je ozvučenje težak krš... Edited April 25, 2010 by VoivodBG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted April 25, 2010 Report Share Posted April 25, 2010 nisam bio na dosadnijem koncertu u zivotu. u zici sam ih gledao prosle godine. totalno dzemovanje bez cilja, bar da je neka virtuozna svirka, nego nije ni to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Prince of Dorkness Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 totalno se slazem sa azalom.ali bonus kod ove svirke je to sto vas zerkman drzi u iscekivanju kada ce krenuti da svira.a cak,mozda,ali mozda-ni ne svira.Za Zerkmana licno tvrdim da je Dizeldorfski Miles Davis,ali nisam mogao da izdrzim svirku zato sto sam imao utisak kao da sam na mini Exit festivalu(citaj liberali koji se njisu tamo vamo).Vise mi se svidela predgrupa Metak,jer me podseca na Clint Eastwooda u mexican standoffu.Sto se tice Zerkmana-ne znam,ali verovatno je publika ostala hladna ko spricer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
salebghouse Posted April 30, 2010 Report Share Posted April 30, 2010 e, nije prvih 20ak minuta jeste bilo dopovano, ali cim su se sastavili zasvirali su kako treba. nisu najbolji bend na svetu, ali makar ih ta nepredvidljivost cupa. to je danas retkost. basista ostaje atrakcija, makar sve vreme svirao ono sto svira u kkn. metak za zlikovca su standardni, nista novo. gomila (cesto dobrih) ideja, ali, rekao bih, nabacanih. nastave li da rade, bice to dobar bend. instrumentalna muzika je uvek mac sa dve ostrice, to valjda imaju u vidu. i, grad ima odlicno ozvucenje. ko njime i kako rukuje, druga je stvar. ili prva... http://www.youtube.com/watch?v=jqv84G6_WtY&feature=related Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoivodBG Posted April 30, 2010 Author Report Share Posted April 30, 2010 noćas sam se uverio da je sasvim drugačija situacija sa Zerkmanovim bendom, sa saksofonom zvuče još bolje, i ovo je prvi put da je u KC Gradu zvuk bio kristalno čist. e prvi put da je sve potaman da nije pretiho ili preglasno, da nema nikakvih šumova i ostalih peripetija, ludilo, čoveče. A nastup ZBB-, jednostavno fantastičan, voze njihove melodije, telo ne može da ostane u mestu, a da barem malo ne zaigra. Šteta samo što sam na metak za zlikovca naleteo pred kraj, ali tu je album pa će se kompenzovati propušteno. nego na ZBB bilo nešto malo ljudi kako se svirka bližila kraju, ako je bilo 40-tak ljudi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
salebghouse Posted April 30, 2010 Report Share Posted April 30, 2010 mozda cak i manje no dobro, sa reklamom na fejsbuku se vise i ne moze ocekivati. a i instrumentalna muzika... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoivodBG Posted April 30, 2010 Author Report Share Posted April 30, 2010 i ono kao popboks ih izreklamirao i trablmejker. pre će biti da je problem što su oba instrumentalna, ali gledaj to ovako na prethodnom koncertu metak za zlikovca sa fitnesom je bilo 300 ljudi, a i oni barem intezivno sviraju, a za Zerkmanov bend se to ne može reći, pa samo prošle godine ako sam video najave za dva njihova nastupa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Prince of Dorkness Posted April 30, 2010 Report Share Posted April 30, 2010 INSTRUMENTALNA MUZIKA!Mogli su da dovedu poslednje ostatke berlinskog krautrock,stoner,musik kosmische ansambla Ashra Tempel.To bilo nesto zanimljivo,cak i strejteru bi pocele da se pridvidjaju stvari.Sto se Grada tice...heh...lejs reako sam ti misljenje.Tako izgledaju podrumi serijskih ubica iz Oregona.Kao i.........jebeni Dahau disko klub! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
salebghouse Posted April 30, 2010 Report Share Posted April 30, 2010 (edited) zerkman trenutno ne moze da skupi neki ozbiljniji broj ljudi. ja sam ih gledao u basti skca pre nekoliko godina, MOZDA je bilo stotinak ljudi, ne vise. nije to ni cudno, tek sad je izasao prvi album, a sudeci po njegovim recima usmereni su ka inostranstvu. veceras je u skcu svirao grant hart, moguce da je i to malo odvuklo ljude. koliko je ljudi doslo zboh mzz ne znam, ali uvek treba imati na umu i spiskove...pitaj boga koliki je broj prodatih karata. u svakom slucaju, mislim da internet reklama moze samo da utice na odrzavanje nekog standardnog broja ljudi koji bi i inace dosli na svirku odredjenog benda, ne i da ga poveca. a ulaganje u drugi vid reklame je neisplativo,trt mrt...bendovi opet izdaju albume za hrvatske izdavace, kao i 1981...i tako u krug. dok ne pukne edit: ono je bivsi magacin centrotekstila, mislis li da je nekom arhitekti palo na pamet da ce neko tu nekad svirati? Edited April 30, 2010 by salebghouse Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Prince of Dorkness Posted April 30, 2010 Report Share Posted April 30, 2010 trebao je da bude vizionar.onom mestu ni feng shui ne bi pomogao! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko, Mon_a[MOR]e Posted April 30, 2010 Report Share Posted April 30, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=jqv84G6_WtY&feature=related valja ovo, zao mi sto nisam bio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted April 30, 2010 Report Share Posted April 30, 2010 kad sam ja gledao bio je on, basista, bubnjar i neki lik sa electricnim padom za neke dodatne perkusije i bas je bilo preprepredosadno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddball Posted May 2, 2010 Report Share Posted May 2, 2010 smornjikavo, ali kad to spomenuh ortakinji rece da idem da slusam metal i tripujem da imam 15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnioza Posted May 10, 2010 Report Share Posted May 10, 2010 recenzija albuma: http://www.jazzin.rs/post/Zerkman-Big-Bang-e28093-Self-titled-%28Slusaj-najglasnije!Silos%29.aspx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
salebghouse Posted May 20, 2010 Report Share Posted May 20, 2010 (edited) sledeceg cetvrtka ce biti svirka u okviru mikser festivala, mislim da je ulaz dz. ko je dokon, neka naleti Edited May 20, 2010 by salebghouse Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
salebghouse Posted June 15, 2010 Report Share Posted June 15, 2010 snimak sa saksofonom http://www.youtube.com/watch?v=agM_An4fj1M Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoivodBG Posted September 23, 2010 Author Report Share Posted September 23, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=ZgLbh7KnK9o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts