dimmu1 Posted August 16, 2010 Report Posted August 16, 2010 (edited) jeste.pricalo se o tome na immortal temi pa ajd da se onda to kopira i ovde. http://i174.photobucket.com/albums/w95/nikonium/Immortal_hellfest.jpg http://i174.photobucket.com/albums/w95/nikonium/Immortal_hellfest2.jpg Hahahaha, kakvi carevi, sviraju sa "falš" pojačalima. Kakva im muzika, takva i pojacala. napusti ovaj thread. pa to je sasvim normalno...niste valjda mislili da su sve te kutije i glave prave i da su ukljucene? samo za jednog takvog marsala kao sto su u pozadini glava+kabinet treba oko minimum 2500-3000eura,a koliko ih ima na slici necu ni da brojim.niko nije lud da prava pojacala stavlja u pozadinu,a tek da ih ukljucuje Pa šta će im onda na bini? Pa sta se onda kurce i prave budale od sebe ako ih nemaju? A, realno, dovoljno su (pre)skupi da mogu to da iskesiraju. Il' si musko il' si Bosko, jbg. edit: Haha, i Siske ulete u istom momentu. Ma ne radi to samo Immmortal. Verovatno imaju neki ugovor sa Maršalom ili nešto sl. Pa verovatno, ali opet, mene bi licno bilo sramota da se ciganisem po svetu vukuci one kutije sa sobom. Prikljuci se u opremu koju imas i pici, sta te boli kurac. pa nije to toliko do benda koliko je do festivala.verovatno su kao sto je neko rekao pod nekim ugovorom i moraju da stave da stoji tamo makar kao ukras.bend je tu samo da odsvira.sta njih boli kurac da li su iza njih gomila praznih kutija i glava,a i lepo izgleda u pozadini svi oni marsali,poneki engl,bogner Moguće. ja bih voleo jedno takvo fals pojacalo pa da u kutiju ubacim neko kinesko.bas da vidim da li bi bilo 'uuu ala ovaj marsal zvuci predrkano,nema marsal je marsal' Edited August 16, 2010 by dimmu1
BLAGOJE Posted August 16, 2010 Report Posted August 16, 2010 ima kineskih pojacala koja zvuce predrkano.
Milogled Bluff Posted August 16, 2010 Report Posted August 16, 2010 I ja bih voleo one falš ENGL glave da posedujem...
dimmu1 Posted August 16, 2010 Report Posted August 16, 2010 ima kineskih pojacala koja zvuce predrkano. naravno da ima ali opet ima mnogo ljudi koji se kunu u marsale i prepoznaju njihove zvuke na "kilometre".pa bi voleo da vidim reakcije takvih muzicara kada bi se pokazalo da su fals glava i kabinet
Ranis Posted August 16, 2010 Report Posted August 16, 2010 auuu...kakav shamar za marshall... ok..dosta ih za stage stavlja te fake glave i kabinete...to je ok...ko ce montirati sve to da su josh puni zvuchnika i trafoa... al koji god da je bend u pitanju nisu smeli da dozvole da ako reklamiraju marhsall da im neko slika tako neshto...
Bata Trokrilni Posted August 16, 2010 Report Posted August 16, 2010 Ja sam se uvek pitao koji će kurac tolika pojačala bendovima na bini za vreme svirki. Sad sam dobio odgovor - za ukras. 1
Ranis Posted August 16, 2010 Report Posted August 16, 2010 pa da...treba realno jedno pojachalo od 50w i jedan zvuchnik koji ce biti ozvuchen jednim mikrofonom...to sve ide na mixer, pa na snagasha i na one ogromne zvuchnike...
Sisus Posted August 16, 2010 Report Posted August 16, 2010 al koji god da je bend u pitanju nisu smeli da dozvole da ako reklamiraju marhsall da im neko slika tako neshto... Ne svira Immortal Maršale, već Engl. Maršal je verovatno, kao što već Dimmu reče, sponzorisao festival.
Ranis Posted August 16, 2010 Report Posted August 16, 2010 aha....nisam to video... al im se isplatilo sponzorstvo
STARSHOOTER_SUPREME Posted August 17, 2010 Report Posted August 17, 2010 Brate to se radi vec 30 godina
Ranis Posted August 17, 2010 Report Posted August 17, 2010 nisi me razumeo...kazem da nisam skontao da je marshall sponzor tog eventa...
METAL Man Posted August 20, 2010 Report Posted August 20, 2010 pa ako je vec sponzorisao fest, trebao je i pojacala da im nabavi?
krchulj Posted August 24, 2010 Report Posted August 24, 2010 pa da...treba realno jedno pojachalo od 50w i jedan zvuchnik koji ce biti ozvuchen jednim mikrofonom...to sve ide na mixer, pa na snagasha i na one ogromne zvuchnike... dobro, treba ti jedan box, ne može metal baš na jedan zvučnik ... čak i kad se ozvuči, 1 zvučnik ne može da prismrdi 4x12 boksu, 2 već moguda budu dobra zamena... mada postoji legenda da je Šuldiner držao nekog kombaša iza zida boksova
Ranis Posted August 24, 2010 Report Posted August 24, 2010 ma video sam one varijante...shto imaju kao neki kontejner za zvuchnik...u koji stave mikrofon, da mikrofon ne hvata nishta drugo sa bine...
BLAGOJE Posted August 24, 2010 Report Posted August 24, 2010 u metalu se najcesce ozvucava jedan isti zvucnik ak i kad se koriste dva majka,eventualno neko ozvucava i prostor generalno a na bini onda to sluzi sa ozvucavanje svega a ne pojacala.stekovi su tu najcesce radi kurcenja a ima likova koji ozvucavaju dva-tri pojacala za backup ako rikne jedno (veliki koncerti,struja na bini tu i tamo,i likovi koji krljaju stare marshalle do kraja) a i zbog monitoringa. 4x12 je najjaci cab da se svira ispred njega,mada ima producenata koji tvrde da stekovi 4x12 furani do kraja imaju posebnu frekvenciju,generalno sve je to stvar ukusa,neko voli close-up i tajtovan zvuk,i tu se koristi tehnika sa jednim zvucnikom,pozeljno u gluvljem okruzenju ili ogromnoj prostoriji,neko voli live i stadijumski feel,tu se koriste stekovi i kod snimanja,ili posebni reverbi,opet sve zavisi od ukusa,zeljenog zvuka,okruzenja i mogucnosti. rahmetli chuck je koristio kultni Gallien-Krueger 250ML iza stekova,vjerovatno da nema spill-a u majkove.masu ljudi,kao sto vidimo,to radi.
krchulj Posted August 24, 2010 Report Posted August 24, 2010 ma ok, ozvučiš jedan zvučnik, ali taj jedan kad je uparen sa još 3 u boxu, ili bar sa još jednim, bolje zvuči, nego kad je sam... da li je fora u drugoj jačini struje koja prolazi kroz zvučnik, ili u geometriji boxa, nemam pojma... mada ima producenata koji tvrde da stekovi 4x12 furani do kraja imaju posebnu frekvenciju e, ne ovo sam mislio, ja sam prvi koji ne veruje u te producentske, da ne kažem babske priče, ali u ovo sam se i sam uverio.
Ranis Posted August 25, 2010 Report Posted August 25, 2010 da....bolje zvuchi kada je 4x12 - nekako "veci" zvuk ...neki stavljaju i 2 boxa 4x12 jedan do drugog...na dosta mesta sam to video... a 4x12 guraju do kraja ne zbog zvuka, vec da ne moraju na preampu da odvrcu gain...vishe gaina na preampu = vishe shuma...
BLAGOJE Posted August 25, 2010 Report Posted August 25, 2010 pazi,vintage 30tice su se koristile jer jmp-ovi nekima nijesu imali dovoljno drajva,pa kako taj zvucnik break-upuje dosta brzo sa njima se dodavao drajv.kazem ti,sve to zavisi kakav zvuk zelis da postignes,nema generalnog pravila.
Vuk Posted September 1, 2010 Report Posted September 1, 2010 (edited) In flames je furao po jednu marshall 4x12 kutiju na bini radi monitoringa, a ozvuchavali su randall isolation cab-ove koji su imali u sebi po jedan V30 Edited September 1, 2010 by .Vuk
Recommended Posts