Queen of Destruction Posted May 23, 2005 Report Posted May 23, 2005 Kupila sam Silverthrone na srpskom i jedva chekam da ga prochitam! Bas pre neki dan sam zavrshila Charobnjak majstor i odushevila se knjigom!!! Chak sam se i rasplakala kad se zavrshilo!!! Nisam inache znala da su i u okviru serijala knjige potpuno odvojene, mogu se posmatrati kako zasebne celine! Eniwejz, poenta je da sam odushevljena knjigom i sad skupljam pare za Darkness at Sethanon (to ce biti jedina na engleskom)!
Bla Posted May 23, 2005 Report Posted May 23, 2005 Nadam se da necesh da stanesh na Darkness at Sethanon....jes' da je mozda cak i najbolja,ali svako njegovo delo je priceless!!!!
Elderane Posted May 24, 2005 Report Posted May 24, 2005 Ja procitao prvi dan kad je izasla...Zaraza ziva,ma Feist je zaista dobar!Izgleda da cu i ja nastaviti na Engleskom,abnormalno me mrzi da cekam prevod.Inace,meni su prevodi dosta zanimljiviji ,jer ih citam na jeziku kojim razmisljam.Taj tvoj ortak je sigurno ofrljoke citao,jer u svakoj knjizi i kod svakog pisca sve rase su detaljno opisane...
Bla Posted May 24, 2005 Report Posted May 24, 2005 Ja procitao prvi dan kad je izasla...Zaraza ziva,ma Feist je zaista dobar!Izgleda da cu i ja nastaviti na Engleskom,abnormalno me mrzi da cekam prevod.Inace,meni su prevodi dosta zanimljiviji ,jer ih citam na jeziku kojim razmisljam.Taj tvoj ortak je sigurno ofrljoke citao,jer u svakoj knjizi i kod svakog pisca sve rase su detaljno opisane... Mmmmm,pa sam naziv vilenjak je dovoljan da te zbuni od starta....i ne pishe ti u knjizi:vilenjaci - takva i takva bica , orkovi - takva i takva bica....josh uvek mi je bolje da citam na engleskom....zato shto razmishljam onako kako je pisac zeleo da razmishljam,ponovicu u prevodu moze dosta da se izgubi. A Silverthorne je meni u pocetku bio malo smoreniji...ali side story Pug te odrzava dok ne postane interesantno i sa ostalima.
Elderane Posted May 24, 2005 Report Posted May 24, 2005 Ipak pise.Ako mislis konkretno na Tolkina ,on zaista daje detaljan opis vilenjaka kao rase.Ja sam citao na srpskom i nije mi palo na pamet nista slicno kao tvom drugu(a citao sam prije filma,da ne bude neke zabune)
Bla Posted May 24, 2005 Report Posted May 24, 2005 Vec jedno pet-shest godina nisam citao Tolkina,tako da se ne secam da li ih je lepo opisao u Hobitu i Gospodaru...u Silmarilionu jeste.
Queen of Destruction Posted May 24, 2005 Report Posted May 24, 2005 Ma prevod ili original, ne mogu ni jednom ni u drugom da napishu neshto shto nije! Tachno se zna, vilenjaci (ili ti elfovi) su nizi od ljudi i to ti je to oko 5 do 5 1/2 ft. I iskreno krajnje sam se zachudila kada sam prochitala opis elven queen, visoka kao lord Borik koji vazi za vishe ljude u Kraljevstvu. To je malo nemoguce!!! Al dobro. Sad, ja ne znam ni jednu humanoidnu rasu koja je visoka 30 cm (oko 1 ft.), chak su i halflings oko 3 ft-a!
Giga Posted May 24, 2005 Report Posted May 24, 2005 Feist je jedan od najboljih Epic Fantasy pisaca svih vremena. Daleko, daleko iznad Tolkina i Dzordana.
Ashen Shugar Posted May 26, 2006 Report Posted May 26, 2006 (edited) Ovako shegrt i majstor su zapravo jedna velika knjiga Magician (mada je moguce da ih je nekada bilo dve,aprentice i wizard npr.) i da prica prati iste likove,zapravo sve knjige su vezane za njih,a ovako ti ide hronoloshki: Riftwar Saga: 1.)Magician 2.)Silverthorne 3.)Darkness at Sethanon Krondor:Betrayal Krondor:Assasins Krondor:Tear of gods Prince of Blood i King's bucaneer (nisam ih procitao tako da ne znam koja je prva) Serpentwar Saga: 1.)Shadow of a Dark Queen 2.)Rise of a Merchant Prince 3.)Rage of a Demon King 4.)Shards of a Broken Crown E sad sa Janny Wurts je napisao triologiju Empire koja je ispresecana sa Riftwar sagom,tako da ne znam gde ovo da ti stavim,mozda nije loshe da procitash prvo Riftwar sagu,pa onda Empire triologiju,pa da nastaish hronoloshki. Jedino Magican,tj. Shegrt i Majstor postoje na srpskom,ove ostale su na engleskom...a lik od koga sam ja uzimao da citam ih je nabavio u IPS-u... Izasle su jos i : 1. Talon of the Silverhawk 2. King of Foxes 3. Exile's Return 4. Flight of the Nighthawks, a septembra izlazi Into a Dark Realm Prve dve su mnogo slabe, treca nije losa, a cetvrtu nisam citao. Edited May 26, 2006 by Ashen Shugar
Exilion Posted December 17, 2006 Report Posted December 17, 2006 (edited) Draga Hristina....Imam ja Sve serijale od Feista na engleskom.....Ako hoces mogu sve da ti dam...da ne troshis pare....pozz...Milan Ninkovic...Cleric-dwarf.... Edited December 17, 2006 by Exilion
painkiller666 Posted March 8, 2007 Author Report Posted March 8, 2007 raymond je zakon imam SVE njegove knjige na engleskom naravno.. ipak sam ja u americi ne znam bilo bi mi cudno da citam na sprskom feista...
Exilion Posted June 8, 2007 Report Posted June 8, 2007 (edited) Da stvarno..P.s. Upravo sam zavrsio i citanje drugog serijala Serpentwar ..Znaci keva...ali mi je Rift Malo bolji...Pogotovu Valherui itd...stvarno dobro. .P.s. jedno pitanje za sve obazavaoce Fajsta..Sta mislite kolike su sanse da se napravi film Rift war..???TO BI BILO GODIKE<<UNSTOPABLE>> HOLY SHIT>>><(*_*)> Edited June 8, 2007 by Exilion
Recommended Posts