Talvi Posted December 17, 2009 Report Posted December 17, 2009 Sto se tice ekstremnog metala - onaj lik iz hypocrisija dere ... (ne znam kako se tacno zove, mrsko mi ici na google) Peter Tagtgren. Quote
Guest HEFEST Posted December 17, 2009 Report Posted December 17, 2009 Брус Дикинсон, Миднајт, Боби Блиц. ЕДИТ: заборавих да додам великог Михаела Кискеа. Uz takav izbor mora da se uglavi i Michael Flexig obavezno. Quote
Bata Trokrilni Posted December 17, 2009 Report Posted December 17, 2009 Sve više uviđam besmisao ove teme, jer ljudi obično navode vokale svojih omiljenih bendova kao najbolje, umesto da zanemare ko je iz kog benda i posmatraju isključivo pevačke kvalitete. Za šta, opet, većina teško da je sposobna. 1 4 Quote
Thrasher Posted December 21, 2009 Report Posted December 21, 2009 1. Russell Allen 2. John Cyriis 3. Matt Barlow Quote
nucleus Posted December 21, 2009 Report Posted December 21, 2009 Kiske, Ripper, Hansi Kursch, Halford (nekada), Eric Adams (nekada)... Quote
Divlji Tigar Posted December 30, 2009 Report Posted December 30, 2009 (edited) J.D. Kimball Sramota da ga niko nije pomenuo. Edited December 30, 2009 by Divlji Tigar Quote
Guest HEFEST Posted January 5, 2010 Report Posted January 5, 2010 J.D. Kimball Sramota da ga niko nije pomenuo. Po meni bend je dobar, ali vokal ne zasluzuje da se pominje nedju boljima u zanru iako je poseban na svoj nacin. Quote
The Great Duck Posted January 6, 2010 Report Posted January 6, 2010 Jeff Scott Soto,Midnight,Dickinson,Halford,Dio,Ozzy,Gillan,Tony Martin,Udo Dirkschneider,Rolf Kasparek,Hansi Kursch,Lemmy,Biff,Michael Kiske,Ripper,Greely,Eric Adams,Barlow Quote
Djole_Centurion Posted January 8, 2010 Report Posted January 8, 2010 Bruce Dickinson,Rob Halford,Michael Kiske,Midnight,Ian Gillan,Ronnie James Dio,Tim Ripper Owens... Quote
Breakthru Posted April 10, 2010 Report Posted April 10, 2010 Ima jedan sajt koji se bavi pevacima ne vezano od muzike koju prave, i ima lista tehnicki najboljih rock vokalac (ubrajaju se i metal vokali u njih) i onda evo kad bih izdvojio samo metal pevace, kako bi to izgledalo: 1. Geoff Tate 2. Michael Kiske 3. Rob Halford 4. Roy Khan 5. Daniel Gildenlow 6. Mark Boals 7. Tobias Sammet 8. Matt Barlow 9. Bruce Dickinson 10. Ronnie James Dio 11. Eric Adams 12. Russell Allen 13. Hansi Kursch 14. James LaBrie Naravno, na listi su i Chris Cornell i Mike Patton, ali njih nisam racunao kao metal. Quote
Zoidberg Posted April 10, 2010 Report Posted April 10, 2010 Ta lista se i ne moze bas pohvaliti posedovanjem muda x) Quote
Breakthru Posted April 10, 2010 Report Posted April 10, 2010 Pa ovo je lista koja meri glasovne mogucnosti, tehniku... I moram reci da jedina promena koju bih ja napravio je zameniti prva 2 mesta... Quote
In The Flesh Posted April 10, 2010 Report Posted April 10, 2010 Kiske je onaj iz Guardiana? Neka stoji tu đe je,jedan je Tejt. 1 1 Quote
Bata Trokrilni Posted April 10, 2010 Report Posted April 10, 2010 Sa ove liste, Boals, Barlow, Dio, Adams, Allen i Kursch mogu da nose Kiskea u zubima, po većini parametara. I ne samo oni, no i niz heavy metal vokala kojih nema na ovoj listi - Oliver Hartmann, Jorn Lande, Jeff Scott Soto, Michael Vescera, Johnny Gioelli, S.L. Coe, Jon Oliva, Ralf Scheepers, Coburn Pharr, Phil Anselmo, Valeri Kipelov, Artur Berkut, John West, Sebastian Bach, David Wayne i Midnight (dok su bili živi)... I naš Nikola Janković - Šopka ga šije. 3 Quote
In The Flesh Posted April 10, 2010 Report Posted April 10, 2010 Šije ga i Gildenlow,nego vjerovatno nijesi upoznat sa njegovim radom. Uz R.Khan-a i W.Dane-a vjerovatno pjevac sa najvise emocija u glasu i pritom nevjerovatan dijapazon. On se oglasio na forumu benda (Pain of Salvation) i rekao da moze da pjeva visocije od Halforda,a nize od Peter Steel-a. Mada,ja bih licno stavio Davon Graves-a (P.Waltz,Deadsoul Tribe) medju prve 3. Quote
Baron Posted April 10, 2010 Report Posted April 10, 2010 Kao sto je @Breakthru rekao i ja bi stavio Chris Cornella. Jeste da nije metal ali jebe kevu vise nego neki metalci! (pogotovo u rane dane Soundgardena) Od 1:00 ja se najezim! 1 Quote
Bata Trokrilni Posted April 10, 2010 Report Posted April 10, 2010 Šije ga i Gildenlow,nego vjerovatno nijesi upoznat sa njegovim radom. Uz R.Khan-a i W.Dane-a vjerovatno pjevac sa najvise emocija u glasu i pritom nevjerovatan dijapazon. On se oglasio na forumu benda (Pain of Salvation) i rekao da moze da pjeva visocije od Halforda,a nize od Peter Steel-a. Mada,ja bih licno stavio Davon Graves-a (P.Waltz,Deadsoul Tribe) medju prve 3. Jesam upoznat, ali nisam hteo da zalazim u taj pravac. Onda bih verovatno došao do još nekih, manje poznatih vokala. Ne bi trebalo da zaboravimo i nekoliko pevačica, koje su takođe ispred Kiskea i još mnogih muških vokala: Leather Leone, Ann Boleyn, Barbara Malteze i Doro Pesch u prvom redu. 1 1 Quote
Night Prowler Posted April 10, 2010 Report Posted April 10, 2010 Sa ove liste, Boals, Barlow, Dio, Adams, Allen i Kursch mogu da nose Kiskea u zubima, po većini parametara. I ne samo oni, no i niz heavy metal vokala kojih nema na ovoj listi - Oliver Hartmann, Jorn Lande, Jeff Scott Soto, Michael Vescera, Johnny Gioelli, S.L. Coe, Jon Oliva, Ralf Scheepers, Coburn Pharr, Phil Anselmo, Valeri Kipelov, Artur Berkut, John West, Sebastian Bach, David Wayne i Midnight (dok su bili živi)... I naš Nikola Janković - Šopka ga šije. Od svih ovih koje si naveo samo mi je Midnight bolji od Kisketa, i to cisto gledajuci same vokalne mogucnosti a ne koliko mi se svidjaju bendovi ili pesme ovih vokala. Quote
Recommended Posts