Berliner Posted March 9, 2012 Report Posted March 9, 2012 (edited) vokal ne znaci glas evo sta kaze klajn: 1. samoglasnik bla bla 2. muz. fam. (familijarno, znaci cak ni ovo nije bas ful pravilno nego onako samo po potrebi) vokalni deo kompozicije; ljudski glas u odnosu na muzicki instrument < tu se naravno misli na pevanje ne na glas sta kaze vokabular.org (ovo verovatno iz vujaklije): вокал (л. vocalis, vox глас), латиницом: vokal граматички: самогласник (код нас гласови: а, е, и, о, у); супротно: коноснант. вокалан (л. vocalis, vox глас), латиницом: vokalan граматички: самогласнички; гласни, који се тиче гласла; изговаран, усмени (доказ); вокална музика певање; вокални концерат концерат у којем су само тачке певања. вокале... вокализација... вокализе... вокална хармонија... вокалски... cak ni nema rec vokal u bilo kom drugom smislu osim samoglasnik zakljucak: pevaci imaju glas (vox), ne vokal. ljudi ne mogu biti vokali nego pevaci. vokalan = glasni, glasovni pevanje = vokali. vokalna deonica/vokalne deonice = vokali. stil pevanja nije vokal ("kako dobar vokal" = nepravilno) ali vokali moze da se odnosi i na to ("kako dobri vokali" - u smislu kako dobar stil pevanja u nekoj odredjenoj kompoziciji = polupravilno, prolazi). ubedljivonajbolje i najpravilnije je reci: "kako dobar stil pevanja/pevanje/glas". Edited March 9, 2012 by Нормалан и Природан 1 1 Quote
Talvi Posted March 9, 2012 Report Posted March 9, 2012 Siguran sam da je lik što je otvorio temu imao to na umu. Quote
oʞɾoƃ Posted March 9, 2012 Report Posted March 9, 2012 ne znam da li mi je strašnije što si toliko zaludan da kopaš sve ovo ili što te je uopšte briga Quote
Berliner Posted March 9, 2012 Report Posted March 9, 2012 mislim da je od oboje daleko strasnija cinjenica da sam vec imao skoro identican post na tu temu na nekom drugom thread-u cek... evo ga: http://www.yumetal.net/forum/topic/14542-potraznja-muzicara/page__view__findpost__p__2313904 dakle skoro isto samo malo drugacije i netacnije ocigledno, postao sam malo pametniji i potkovaniji u medjuvremenu, covek se razvija, raste i to 1 1 Quote
-con-struc-tor- Posted March 10, 2012 Report Posted March 10, 2012 јуметалске лингвистичке расправе <3 OT: у скорије време нпр. marco hietala у end of an era. иначе, отприлике из те сфере, russell allen, jørn lande ... Quote
neonskacrna Posted April 14, 2012 Report Posted April 14, 2012 Warrel Dane. u svakoj pesmi koju je ikad otpevao 1 Quote
Schneider Posted May 5, 2012 Report Posted May 5, 2012 (edited) Nije bas skroz za ovu temu, ali moze da prodje. Naime jel znate dobre snimke na YT kada su vokali svojih bendova "pomagali" da drugi bend odsvira neku svoju pesmu. Kao npr kada je Rob Halford zameo Ozborna na Ozzfestu i otpevao Paranoid, nesto na taj fazon. Npr zeleo bih videti kako bi se neki death vokal ponasao u nekoj power metal varijati i slicno, pa ako vam na pamet pada neka zanimljiva kombinacija molim napisite.. Hvala Edited May 5, 2012 by Schneider Quote
Сале Posted May 5, 2012 Report Posted May 5, 2012 anonimus! Nisi cuo za bend naglfar? Steta!!!!!!! Najbolji blek vokal IKADA!!!!!!!!!! 1 2 Quote
Dead Man Drinking Posted May 7, 2012 Report Posted May 7, 2012 Blek metal, pa još i vokal. To sigurno ne mož' d' omane. Tko nije uživo čuo Judas Priest, taj ne zna što je metal! 3 Quote
Helle Posted May 28, 2012 Report Posted May 28, 2012 definitly my favorite Bruce Dickinson, Daniel Heiman and Phil Anselmo... Quote
LetTheMetalFlow Posted June 5, 2012 Report Posted June 5, 2012 Roy Knan , Matt Barlow , Russel Allen , Joacim Cans , Bruce Dickinson ... Quote
STARSHOOTER_SUPREME Posted June 6, 2012 Report Posted June 6, 2012 Ima vishe metal duha u sebi nego pola bendova danasnjice 1 Quote
tier_mfkr Posted August 6, 2012 Report Posted August 6, 2012 Fil Anselmo bogotac. Nadrkan glas, odličan šoumen. ććpk 1 Quote
Јарослав Posted August 6, 2012 Report Posted August 6, 2012 Можда није најбољи, али све то речено стоји. Quote
ThaiBreaker Posted August 7, 2012 Report Posted August 7, 2012 Do Vulgara je znao da izvlaci visoke tonove, tako da ima (imao je) odlicne glasovne mogucnosti. Quote
Recommended Posts