NećuDisplejNejm Posted September 30, 2010 Report Posted September 30, 2010 Bas me zanima koji je odnos levorukih i desnorukih ovde xD kad postoji tema o aknama valjda moze i ovo http://faculty.washington.edu/chudler/java/rldot.html
Talvi Posted September 30, 2010 Report Posted September 30, 2010 Dešnjak, mada umem ok i da se snađem sa levom. Ćale mi je rođen kao levak pa je pod režimom batinanja postao dešnjak, tada se pazilo na te stvari.
NećuDisplejNejm Posted September 30, 2010 Author Report Posted September 30, 2010 (edited) Leva ovde. Oduvek mi je bio trip sa sudaranjem laktovima u skoli i otvaranjem konzerve,zaobilazenjem na ulici, rukovanjem i cmakanjem u obraz (par puta mi se skoro desilo da nekog poljubim u usta zbog toga xD) al' zato mange citam bez problema edit: to za prisilno pisanje desnom mi je najveca glupost. zasto su ih uopste terali da to rade? Edited September 30, 2010 by NecuDisplejNejm
Novaliis Posted September 30, 2010 Report Posted September 30, 2010 Levoruk sam, ali kod mene je zapravo pomesano. Nesto obavljam levom a nesto desnom rukom. U fudbalu npr. igram desnom nogom a kosarku levom rukom.
Bata Trokrilni Posted September 30, 2010 Report Posted September 30, 2010 Kojom rukom masturbirate? 1
Mr.Hate Posted September 30, 2010 Report Posted September 30, 2010 Kojom rukom pisAte-glasao sam za desnu,lakse je,zbog rajsfeslusa...
LazaGNR Posted September 30, 2010 Report Posted September 30, 2010 edit: to za prisilno pisanje desnom mi je najveca glupost. zasto su ih uopste terali da to rade? Mislim da je crkva bila u tripu da su desnjaci bozija deca,a levaci djavolja deca 1
NećuDisplejNejm Posted September 30, 2010 Author Report Posted September 30, 2010 Mislim da je crkva bila u tripu da su desnjaci bozija deca,a levaci djavolja deca amin. bezvezno, dete od 6-7 godina da teras na nesto sto mu nije prirodno. jedna stvar koju sam primetila: levoruki ljudi uglavnom imaju uglavnom ruzan ili cudan rukopis. ja moram ekstremno da se trudim da bih pisala po liniji, nema sanse da to bude ravno.
Talvi Posted September 30, 2010 Report Posted September 30, 2010 Meni je ćale pričao da su ih učitelji terali na to jer ako si levak pišeš neurednije, tj. razmazuješ mastilo rukom dok pišeš - nije se u to vreme crkva ni smela oglašavati.
Kokopelli Posted September 30, 2010 Report Posted September 30, 2010 (edited) Ja sam lijevoruka, ali pišem podjednako dobro (i brzo) desnom, mada sam to naučila. Interesantno je da na tabli ne umijem da pišem lijevom, tj. umijem ali jako sporo i automatski uzimam kredu u desnu Znam istovremenom da pišem istu rečenicu lijevom i desnom, ljudi nisu vjerovali, pa sam morala i da demonstriram nekoliko puta Najviše me nerviralo u osnovnoj kada treba da pišemo penkalom, sve mi se umrlja, a mali prst lijeve ruke bude skroz umazan Edited September 30, 2010 by Kokopelli
serblackbeard Posted September 30, 2010 Report Posted September 30, 2010 Levoruk sam, ali kod mene je zapravo pomesano. Nesto obavljam levom a nesto desnom rukom. U fudbalu npr. igram desnom nogom a kosarku levom rukom. A ja kontra. Desna ruka a leva noga.
MissionVao Posted September 30, 2010 Report Posted September 30, 2010 Istovremeno pisanje/crtanje sa obe ruke je prilicno cest 'talenat' 1 2
Kokopelli Posted September 30, 2010 Report Posted September 30, 2010 Istovremeno pisanje/crtanje sa obe ruke je prilicno cest 'talenat' U mojoj okolini onda nije 2
SkullKrusheR Posted September 30, 2010 Report Posted September 30, 2010 desnom rukom pishem, desnom nogom shutiram, levom nogom skachem. levom rukom ne mogu ni dupe da obrishem, a kamoli neshto drugo.
Grob Bez Dna Posted September 30, 2010 Report Posted September 30, 2010 desnjak. levom znam da vodim loptu i da dam zicer. 1
NećuDisplejNejm Posted September 30, 2010 Author Report Posted September 30, 2010 Istovremeno pisanje/crtanje sa obe ruke je prilicno cest 'talenat' pa mogu i desnom da pisem, ali je to nakaradno. e a vec da crtam mogu sa obe, malo losije sa desnom. kad uporedim sa pisanjem, odlicno je
SkullKrusheR Posted September 30, 2010 Report Posted September 30, 2010 mogu i ja da vodim loptu (dodushe, slabije nego desnom), ali zicere jedva mogu da ubacim, iz igre verovatno ne bih ni mogao. u igri ni ne pokushavam da koristim llevu za shut.
Grob Bez Dna Posted September 30, 2010 Report Posted September 30, 2010 @skalkraser da, ali ti rece da si visok, tako ti verovatno nece roknuti bananu i kad ides desnom na levi zicer.
Sisus Posted September 30, 2010 Report Posted September 30, 2010 Ja ne mogu da pišem i levom i desnom rukom, ali zato mogu da čitam i levim i desnim okom. 2 3
sale 3sm Larry Flynt Posted September 30, 2010 Report Posted September 30, 2010 Izrazito levoruk.Desanka jedino za pridrzavanje,fap,prokleti mis na kompu,trzalicu,mada mogu i da pisem,ali najvise sluzi za backup. Toliko levoruk da sviram djitru za desnoruke,i smatram da bi desnoruki u stvari trebali da sviraju djitre za levoruke,jer je to djitra koja je pogodnija za njih,posto im je desna ruka razvijenija.
Berliner Posted September 30, 2010 Report Posted September 30, 2010 Izrazito levoruk.Desanka jedino za pridrzavanje,fap,prokleti mis na kompu,trzalicu,mada mogu i da pisem,ali najvise sluzi za backup. Toliko levoruk da sviram djitru za desnoruke,i smatram da bi desnoruki u stvari trebali da sviraju djitre za levoruke,jer je to djitra koja je pogodnija za njih,posto im je desna ruka razvijenija. dominantna ruka je obicno i gipkija (zbog razvijenije motorike), pa se zbog toga gitara drzi taki kako se drzi, jer pokreti desne ruke su daleko zahtevniji i sporije se uce (i u slucaju sviranja trzalicom, a pogotovo fingerpicking)
Recommended Posts