Mita Posted April 30, 2013 Report Posted April 30, 2013 Koliko zavidnih ljudi ima ovde. rekoh ja da je ovde leglo necovestva. Ja nikada ne bih dao minus nekome ako bi saopstio neku radosnu vest tipa dobio sam posao, ozenio sam se ili fdobio sam dete, ali ima nas raznih. Prvo da ti cestitam na poslu, a sto se tice drugog evo ti plus jebo te plus, ljudi ti objasne da si piroska a ti dalje nastavljas.
Guest HEFEST Posted April 30, 2013 Report Posted April 30, 2013 Е само када од тебе добих плус па нека ми објасне и још сто пута. 1 3
Mita Posted May 1, 2013 Report Posted May 1, 2013 (edited) :**** Inace, sad bez zezanja, sta ce u principu biti tvoj buduci posao ? Inspektor ili (ne razumem se toliko u to)? Pitam posto me veoma zanima, jer koliko kapiram to je veoma zeznut posao. Edited May 1, 2013 by Mita
ShinigamY Posted May 1, 2013 Report Posted May 1, 2013 Koliko sam skontao, bice drzavni revizor. Sad ono sto sam ja naucio u srednjoj ekonomskoj je to da, revizor fazon upadne u neko preduzece, preuzme knjige i racune i cuda, i pregleda jureci nepravilnosti. Ako naidje na nepravilnosti, fazon kradja, zavere, pranje novca i slicno, on prijavljuje to nekim drzavnim institucijama (Hefeste ispravi me slobodno ako gresim).
Stolet Posted May 1, 2013 Report Posted May 1, 2013 Tako nešto čini mi se, moj brat od strica radi taj posao, za neku firmu koja se zove, hm, nešto, ne mogu da se setim, postoje neke tri kao najveće revizorske firme na svetu, i jedna je od te tri, nešto p& nešto možda Ali mislim da su ga sad zvali na doktorske studije na Cornell univerzitet, ne znam da li je otišao. To je čovek ekonomski fanatik, mangupisao se u srednjoj i na faksu ali zna znanje. Isti je i njegov rođeni brat koji je čini mi se i navijač, ali jedan od najboljih studenata prava koji su došli sa univerziteta u NS-u u poslednjih nekoliko godina. Najveća je sprdnja što im je tata, tj. moj stric, teški kvazi-intelektualac Ono, znam o svemu dve reči da kažem ali insistiram da vodim stručne razgovore
sunessence Posted May 2, 2013 Report Posted May 2, 2013 Хоћеш да кажеш да је у овом универзуму број правника-навијача >1 ?
kuruz Posted May 2, 2013 Report Posted May 2, 2013 postoje neke tri kao najveće revizorske firme na svetu, i jedna je od te tri, nešto p& nešto možda Дилојт & Туш Хоћеш да кажеш да је у овом универзуму број правника-навијача >1 ? Образовање је на првом месту!
Stolet Posted May 2, 2013 Report Posted May 2, 2013 E evo našao sam, PricewaterhouseCooper, ako nešto znači, PwC, nije nešto i nešto Taj drugi je stažirao ili šta već advokati rade u nekoj kancelariji koja obavlja pravne poslove za nekog od domaćih proizvođača kafe, čovek išao u Brazil kad su prodavali neku plantažu
Dark_Elf Posted May 2, 2013 Report Posted May 2, 2013 (edited) Ja da se pohvalim al' ne u moje ime... burazer završio Višu poslovnu, radio 3-4 godine po kojekakvim krvopijskim firmama, odradio ceo volonterski, pripravnički, prva šansa, poslednja šansa, you name it, večito plata 20-25 hiljada bila plus sranje posao, izrabljivanje klasično... na kraju sa višom završio kao magacioner. S obzirom da meni solidno ide uzmem ja da ga obučavam html/css/js, pa bogami jedno godinu dana, i nedavno dobije prvi posao u toj struci. Početna plata 400 evra, full prijava, mogućnost napredovanja itd... Nije loše s obzirom da nema dana škole za to. Svaka čast! Uvek me obraduje kad čujem da je neko skupio petlju i krenuo da uči nove stvari, ne obazirući se na naše školstvo. Lepo je i što si ti uložio vreme da mu pomogneš, valjda će da padne jedno prase od prve plate? U IT-u generalno mislim da škola nije pokazatelj, nego radovi koje imaš iza sebe, i rad na licu mesta (ako si hardveraš, na primer), barem meni niko nikada nije tražio diplomu. Ne znam kakva je situacija sa domaćim poslodavcima i firmama doduše. Koliko se traži i šta se traži. Znam samo, da kad ja tražim da mi neko pomogne u poslu, ni ne pada mi na pamet da pitam za školu, nego da mi dotični pokaže šta je radio do tada. @Hefest & Gaga Čestitam na poslu! Edited May 2, 2013 by Dark_Elf
Dead Man Walking Posted May 7, 2013 Report Posted May 7, 2013 Formalno obrazovanje je u poslednje vreme skoro pa nebitno kada je u pitanju IT, narocito kodiranje/programiranje. Ne bih ni da potcenjujem prave fakultete alii sa nekim nizim/srednjim nivoom znanja moze da se ima i visestruko bolja plata nego kod domacih privatnika/izrabljivaca. Strance naravno nije briga, dovoljno je reci da smo burazer i ja radili stranice za Zend Framework official website. Ko iole zna nesto o php-u cuo je za Zend Framework. U poslednje vreme sve sto ucim, ucim iz knjiga odavde http://oreilly.com/ . Preporucio bih svima, dakle nema izgovora, nadjes PDF na netu besplatno, za oblast koja te zanima, engleski znas, i polako. 1
Atheist Posted May 7, 2013 Report Posted May 7, 2013 (edited) ^ Pa da. Meni jos niko nije trazio diplomu, a ovo mi je treca firma u kojoj radim (jedna domaca, jedna strana i jedna nesto izmedju). Mozda bi neko i mogao - cisto da ne zaboravim gde mi je. U stvari, u jednoj su trazili, formalnosti radi, ali tad mi fax jos nije izdao diplomu, a potvrdu o diplomiranju sam izgubio. Burazer ima 33 godine i zavrsio je samo gimnaziju. Uzeo je pre godinu dana da uci programiranje i sad lepo zivi od toga. Ko iole ima smisla za programiranje, go for it! Edited May 7, 2013 by Atheist 2
Captain Spaulding Posted May 9, 2013 Report Posted May 9, 2013 Radio li je neko za prekookenaskom brodu ? Neka malo isprica koju poziciju, koja agencija, kakva je plata, kakvi su ljudi ?
salebghouse Posted May 9, 2013 Report Posted May 9, 2013 ^ imas ovde prave informacije: http://www.inozemstvo-posao.com/smf_1-1-2_install/index.php ako juris kes, najbolja pozicija je definitivno sommelier
Schneider Posted May 11, 2013 Report Posted May 11, 2013 Zapravo ovde imaš još bolje informacije, od Kluba Putnika Srbije. Stvarno sam se svega načitao, o radu na brodovima, pa nikako da prelomim za taj poduhvat, al ko god ide puna podrška! http://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=423.150
Captain Spaulding Posted May 11, 2013 Report Posted May 11, 2013 Hvala vam Pregledao sam Snajderov forum, prvi postovi su iz 2006. sto je dosta staro i ne znam vise sta vazi, a poslednja stranica je malo korisna. Bolji mi je forum koji mi je dao salebghouse
salebghouse Posted May 11, 2013 Report Posted May 11, 2013 (edited) captain , na tom forumu pisu ljudi koji su ili u procesu dobijanja posla ili ga vec rade, tako da kod nas ne postoji mesto sa preciznijim informacijama. ni tu nema BAS svega, narocito kad su u pitanju posrednicke agencije, pa ako budes imao neko konkretno pitanje baci pm. moram: Edited May 11, 2013 by salebghouse
johnnyzzz Posted May 15, 2013 Report Posted May 15, 2013 juče sam otišao u prvu smenu a vratio sam se iz treće
johnnyzzz Posted May 15, 2013 Report Posted May 15, 2013 (edited) nigde, nisam zapošljen :haha: firma za projektovanje i izvođenje i nadzor, upao sam kao ispomoć, videćemo... za malo 24h da spojim... Edited May 15, 2013 by johnnyzzz
Captain Spaulding Posted May 15, 2013 Report Posted May 15, 2013 A ja prograšen tehnološkim viškom u Projektnom Birou, danas bio u sudu da platim 275 dinara da bih bio višak
Guest HEFEST Posted May 15, 2013 Report Posted May 15, 2013 Najtezi posao je kada si nezaposlen. Ja sam u jednoj tekstilnoj fabrici koja izvozi celokupnu proizvodnju na francusko trziste proveo na poslu 33 sata bez odmora.
Captain Spaulding Posted May 15, 2013 Report Posted May 15, 2013 Najtezi posao je kada si nezaposlen. Što je najgore to je istina. Plus što previše zlostavljam Yumetal kao posledicu toga.
Dead Man Walking Posted May 15, 2013 Report Posted May 15, 2013 Ne znam kol'ko ljudi ovde zna za https://www.khanacademy.org/ . U pitanju je non-profit organizacija sa sve većom bazom free tutoriala u sve većem broju oblasti. Stvarno kvalitetnih stvari ima, ja naravno preporučujem computer science, al' ima za svakog po nešto. 1
Night's Blood Posted May 15, 2013 Report Posted May 15, 2013 Meni je danas bio prvi dan na novom radnom mestu i protekao je odlicno. Ili je to suvise lako ili ja nesto ne radim kako treba. 3
Recommended Posts