Jump to content

Recommended Posts

Posted

Опа, овде се заукава препуцавање на релацији калифорнијски треш вс норвешки блек. icon_rockdevil.gif

Добар фудбал.

Posted

Postoji atmosfericna muzika, u kojoj je, dakle, sustina stvoriti odgovarajucu atmosferu. Nije sva muzika ista, zato ja u zavisnosti od raspolozenja slusam ponekad monotoni atmosfericni black, a ponekad progressive rock ili thrash/power/heavy, ili jazz ili trance, ili klasicnu muziku itd. U svakom slucaju, ja sam na dobitku.

Prepucavanja zbog zanrova su smesna, kao i uvek.

• Upvote 1
  • Downvote 1
Posted

Meni je do jaja što se ovde spominje neki black metal a Enslaved su toliko otišli u progressive/avantgarde/atmospheric/kakve-sve-ne tripove da je black metal tu samo početna osnova na koju je nabacano milion drugih stvari, stilova i upliva. Ali jebi ga, smor je poslušati neku muziku pre sranja po njoj.

Posted

A ko ne umije da napravi normalnu pjesmu, vadi se na "atmosferu".

А шта је за тебе ''нормална пјесма''? Нешто где се у тексту 50 пута понављају умне фразе типа ''Јеа бејби''?

Posted (edited)

Baš si pametan, odličan si, skoro bolji od novog Agallocha.

Ne, nego pjesma koju ćeš da zapamtiš, i koja će imati smislenu progresiju iz sekunde u sekundu. Besmisleno drljanje može svako da snimi, kao i milion slojeva gitara i ostalih instrumenata radi stvaranja te famozne atmosfere, koje će hipsterski mozak odma da prihvati i uzdiže u nebo. Atmosfera treba da proističe iz melodije.

Nisi mudo ako napraviš 10 minuta besmislenih under-produced dionica (pritom NE MISLIM na black metal, barem ne na većinu istog) radi postizanja atmosfere nekakvog haosa itd, nego ako napraviš pjesmu koja ima melodiju, vajb i vokalne dionice (ne obavezno) koji su smisleno sastavljeni u jednu cjelinu, i ako sa tom cjelinom postigneš željenu atmosferu.

Uvijek će postojati samozvani umjetnici koji će nogama slikati po platnu i onda nalaziti smisao u tome, fora je da misli pretočiš u djelo, ne obrnuto.

Evo, meni ova pjesma ima jeziviju atmosferu od pola underproduced gluposti za koje je utrošeno vremena da se smisli taman koliko i traje plod "rada".

http://www.youtube.c...h?v=y6aF7u-oe40

Ne pokušavam da namjećem svoje mišljenje kao jedino normalno, samo ga iznosim jer mi je dosadno. :D

Edited by Andrija Smith
Guest Wonderfall
Posted (edited)

Da sam znao kuda će da ode rasprava zbog toga što sam opljuvao onaj potez Enslaveda...Prepucavanje ko je bolji je nepotrebno, jer ne postoji način da se tu dođe do objektivnog odgovora, ali je objektivnost svakako potrebna makar u pristupu bendovima koje slušaš. Ne pričam o njihovom poređenju sa bilo kim, već o realnom i objektivnom sagledavanju bendova koje voliš i njihovih poteza. Ja stvarno nisam u fazonu da, samo zato što volim Enslaved (to važi za svaki bend), glorifikujem, podržim, opravdam...apsolutno svaki njihov potez. A vidim da ima ljudi koji bi i svaki njihov prdež doživeli kao remek delo i proglasili ga značajnim segmentom njihovog stvaralaštva ili ideološkog pamfleta ili odrazom principijelnosti ili šta već. Sorry, ali ja još nisam toliko izgubio objektivnost.

Edited by Wonderfall
  • Upvote 2
Posted

Andrija je u pravu.Mnogo je teze napraviti hit,melodicnu pesmu koja ulazi u usi ljudima,od neke nazovi "progresive".Ne vezano koji je muzicki pravac u pitanju.Neuporedivo je teze napisati nesto kao sto su npr. Enter Sandman ili Run To The Hills od tamo nekih 15. minutnih natucanja.Svaka cast ako je to kvalitetno,ali je lakse uzeti i svirati 15.minuta nego kreirati pesme sa strukturom,pocetkom i krajem,pravog i istinskog hita.

I neobracajte paznju na ovog Gojka.Muzicki nepismenko,veze sa muzikom nigde.

Guest Шејтанов Чобан
Posted

DA vidim da ima ljudi koji bi i svaki njihov prdež doživeli kao remek delo i proglasili ga značajnim segmentom njihovog stvaralaštva ili ideološkog pamfleta ili odrazom principijelnosti ili šta već.

Ово је истина,и жалосно је што постоје такви људи.

Сећам се кад смо први пут гледали неки двд од Боргира,кад Силеноз ваљда баца Библију у вц шољу а ови моји ортаци у фазону који краљ,легенда и остале глупости.Што је по мени тотални идиотизам.

Andrija je u pravu.Mnogo je teze napraviti hit,melodicnu pesmu koja ulazi u usi ljudima,od neke nazovi "progresive".Ne vezano koji je muzicki pravac u pitanju.Neuporedivo je teze napisati nesto kao sto su npr. Enter Sandman ili Run To The Hills od tamo nekih 15. minutnih natucanja.Svaka cast ako je to kvalitetno,ali je lakse uzeti i svirati 15.minuta nego kreirati pesme sa strukturom,pocetkom i krajem,pravog i istinskog hita.

Тачно.

Мада то натуцање слушају они који се ваде на атмосферу музике,а виртуозности и музичког умећа готово и да нема.

Posted

Slažem se. Evo, ja trenutno radim na 4 pesme koje su čistokrvni heavy hitovi na prvu loptu, ali i sa dovoljno kompleksnim i zajebanim za sviranje rifovima i solažama. Prvu među njima ćete uskoro moći da čujete. Ja kao slab muzičar umem da budem dobar kompozitor, dok sa druge strane ima sviračkih virtuoza koji ne umeju da sklope ljudsku strofu i refren. :mrgreen: S tim što bih ja dodao da ima i hitova od preko 10 minuta, recimo Rime of the Ancient Mariner od Maidena i Halloween od Helloween-a - nijedne dosadne sekunde.

• Upvote 3
  • Downvote 2
Posted

Bez greske Dobrokes.

Posted

Svaka cast ako je to kvalitetno,ali je lakse uzeti i svirati 15.minuta nego kreirati pesme sa strukturom,pocetkom i krajem,pravog i istinskog hita.

To i jeste poenta, vi kao da ne možete da shvatite da metal za nekoga nisu hitovi, i da neko više ceni "Chaining The Katechon" Deathspell Omege od 22 minuta nego sve Metalikine hitove zajedno. Ne govorim sad više o sebi, već o tom nekom mainstream stavu da većina stvari koja je preko trešerska četiri minuta ne može da valja. A metal ne bi trebalo da funkcioniše prema mainstream pravilima.

Dotična pesma, inače, ima više rifova nego ti svi Metalikini hitovi zajedno. Čisto da ne pomisli neko ko se sigurno neće iscimati da zapravo čuje pesmu da je to Burzumovsko drndanje istog rifa u nedogled (što takođe itekako ima svoju čar).

• Upvote 1
  • Downvote 3
Guest Wonderfall
Posted

Metal treba da funkcioniše i po UG i po mainstream pravilima, ne znam otkud ti ideja da se u tom pogledu treba ograničavati na bilo koji način. I svako će da odabere ono što mu godi, to je subjektivna stvar, ali stav "Metal je ovo, a nije ovo" ili "Treba da funkcioniše ovako, a ne onako" je primeren klincima koji pišu pisma Metal Hammeru, nikako nekome ko iole ozbiljno prati metal. To je krajnje subjektivno viđenje stvari.

• Upvote 1
  • Downvote 1
Posted

Ja i kažem da se ne treba ograničavati, nigde nisam pominjao bilo kakav povratak UG-u. Prosto, suditi muzici po tome da li je hitoidna ili ne jeste upravo ono što je primereno klincima koji pišu pisma Metal Hammeru.

Guest Wonderfall
Posted

Rekao si da metal ne bi trebalo da funkcioniše po mainstream pravilima. Ako to ne implicira ograničavanje, onda ne znam na šta se odnosi, stvarno.

Guest Шејтанов Чобан
Posted

To i jeste poenta, vi kao da ne možete da shvatite da metal za nekoga nisu hitovi, i da neko više ceni "Chaining The Katechon" Deathspell Omege od 22 minuta nego sve Metalikine hitove zajedno. Ne govorim sad više o sebi, već o tom nekom mainstream stavu da većina stvari koja je preko trešerska četiri minuta ne može da valja. A metal ne bi trebalo da funkcioniše prema mainstream pravilima.

Dotična pesma, inače, ima više rifova nego ti svi Metalikini hitovi zajedno. Čisto da ne pomisli neko ko se sigurno neće iscimati da zapravo čuje pesmu da je to Burzumovsko drndanje istog rifa u nedogled (što takođe itekako ima svoju čar).

Може да има и 22 пута више рифова од свих бендова на свету,ако не улази у уши џаба све то онда.

• Downvote 1
Posted

Baš si pametan, odličan si, skoro bolji od novog Agallocha.

Ne, nego pjesma koju ćeš da zapamtiš, i koja će imati smislenu progresiju iz sekunde u sekundu. Besmisleno drljanje može svako da snimi, kao i milion slojeva gitara i ostalih instrumenata radi stvaranja te famozne atmosfere, koje će hipsterski mozak odma da prihvati i uzdiže u nebo...

Ako sam dobro primetio, ti slušaš Opeth, zar ne?

Ako Opeth ima "smislenu progresiju iz sekunde u sekundu", ja ću da zabatalim svu progresiju koju slušam i da vrtim Darkthrone do kraja života! :)

I kad već pričaš o hipsterima, mnogo ih se više lepi na Opeth i Porcupine Tree nego na Enslaved. :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...