Feanor Posted December 7, 2001 Report Posted December 7, 2001 Ajde da vidimo, koliko vas ovde slusha ove legende? Quote
Srki Posted December 7, 2001 Report Posted December 7, 2001 JAAAAAAAAAAA!!! Jedna od mojih, a i caletovih, omiljenih grupa!!! Sjajni su!!! Omiljena pesma July Morning !!! Cale kaze Gypsy Quote
moon_child Posted December 7, 2001 Report Posted December 7, 2001 URIAH HEEP RULES!!!!! prvo sto sam poceo da slusam od ROCKa bili su oni a to je bilo jako davno kad sam uhvatio caleta kako ih slusa... najbolja pesma the park i circle of hands Quote
C.O.F Posted December 8, 2001 Report Posted December 8, 2001 Super su,najbolje pesme ,Gypsy,Lady In Black,The Wizard Quote
Katahazah Posted December 8, 2001 Report Posted December 8, 2001 When i was only 17, I fell in love, with the gypsy queen... Sjajan bend, isto ih i moj cale gotivi! Dobri su sa elektronikom (blagom ) Quote
Feanor Posted December 9, 2001 Author Report Posted December 9, 2001 quote: Prvi poslao C.O.F: Super su,najbolje pesme ,Gypsy,Lady In Black,The Wizard Tooo CoF... ubo si moju trojku! Samo shto bi ja mozda dodao i Sunrise eventualno Quote
lady_in_black Posted December 11, 2001 Report Posted December 11, 2001 Uh sto njih volim ... Ima puno pesama koje su stvarno genijalne,ali izdvojicu Lady in black mmmm omiljena,Weep in silence,Easy livin' ... Quote
Marko, Mon_a[MOR]e Posted December 29, 2001 Report Posted December 29, 2001 Uriah Heep rules! Sva pesme koje ste naveli ***u keve! Quote
SAVAGE Posted December 29, 2001 Report Posted December 29, 2001 Pored nekih mojih najomiljenijih bendova tog vremena kao sto su Jethro Tull,CCR,Wishbone Ash,The Doors,Boston Kansas,svakako stoje i legende o kojima i nema potrebe raspravljati nesto posebno ,jer se zna ko su i sta su jedini i neponovljivi URIAH HEEP!Samim tim necu dalje da idem od toga .Treba li da napomenem i to da imam dosta njihovih ploca? Quote
Demonic_Alliance Posted December 29, 2001 Report Posted December 29, 2001 Favorites: Return to Fantasy, July Morning, Stealing, Bird of Prey. I jednostavan, ali je6acki rif iz Gypsy-ja. btw. Obradjuje ih Gamma Ray i Blind Guardian -- sta dalje reci btw. pozdrav Savagecurtain [ 29 Decembar 2001: Poruku izmenio Demonic Alliance ] [ 29 Decembar 2001: Poruku izmenio Demonic Alliance ] Quote
Srki Posted December 29, 2001 Report Posted December 29, 2001 Treba da vidite mog kuma - skuplja sve od Uriah Heep!!! Pre jedno 30tak godina isao je u London da kupi gomilu originala Juraje!!! Zakljucak: On je nevidjeni zaludjenik... Zna li neko sta se sa njima sada desava??? P.S. Po mom misljenju Lady in Black je jedna od najlepsih pesama na akusticnoj gitari svih vremena!!! Quote
Haralampije Posted December 30, 2001 Report Posted December 30, 2001 da i jos pesma ima 2 akorda. a sto se njih tice mislim da postoje u ne znam kakvoj postavi, ali su mnogo bre matori. potrazi official site tu ima nekih slika i gluposti. Quote
SAVAGE Posted January 10, 2002 Report Posted January 10, 2002 Takode jedan VELIKI pozdrav Demoniac Alliance-u!Covece,za izbor pesama,svaka cast!E,vidim da imas dobar ukus po pitanju Uriah Heep-a i Jethro Tull-a,pa .....'Ajde da se e-mail-ujemo... Quote
ANARHIJA-SA Posted January 12, 2002 Report Posted January 12, 2002 Prvih 5 albuma su im merak, ostalo je postala komercijala haman receno njesra. Imam njihove potpise jer sam ih vidjeo uzivo ovdje u Seattle u jednom klubu, pa sam uspjeo popricati sa njima jedno 10-15 minuta. Momci (starci ) su legende, pitao sam pjevaca sta mu se najvise svidjelo o JUGI, a on vice: "to se tice treba, vlahi ste, ali imate dobrog alkohola na sve strane." Sto se tice svirke rasturali su binu, u zivotu nisam vidjeo bolju svirku. Quote
SAVAGE Posted January 12, 2002 Report Posted January 12, 2002 Neki moj izbor najomiljenijih pesama(mada je svaki njihov album poseban i ne treba ih "seckati")je sledeci:Gimme'Love,Look at yourself,Free'n'easy,Son of the bitch,Gypsy,Why,The dance,Choices,Masquerade,Love stealer,Spider woman,Think it over,Been away too long,Cheater,Free me,Cheat'n'lie,Love or nothing,July morning,Sympathy,Keep on ridin',Lady in black,Illusion,The hanging tree...Ima jos toliko pesama...Hej,pa od ovoga moze da se napravi super kompilacija!Da li sam vec rekla koliko je ovaj bend fantastican?Ups,vec jesam-prosli put!Inace,ako niste znali ko je svirao klavijature na albumu"The Headless Children",odnosno u pesmi"Forever Free" mog najomiljenijeg benda na svetu W.A.S.P.-a(posle Maiden-a,naravno),svirao je niko drugi do Ken Hensley licno!!!!!!! Quote
Invictus Posted August 12, 2002 Report Posted August 12, 2002 Uriah je velicanstven. Moj omiljeni je definitivno Live 73. Kakve bas linije, a tek onaj sint na dopu... Odrastao sam uz njih. Quote
Kakashi Posted March 28, 2003 Report Posted March 28, 2003 8O Gde je cak bila ova tema! Uriah Heep rules! Najbolje su mi Lady in Black, Gypsy i Easy Livin' a:. Jedino je odvratno ime, narocito zbog lika po kome su dali sebi ime . Quote
bafomet Posted March 28, 2003 Report Posted March 28, 2003 divna muzika. Pushtam ih ponekad i zbog kontrasta (pozitivni su naravno, za razliku od mnogo chega drugog shto slusham) Quote
hule Posted March 28, 2003 Report Posted March 28, 2003 Joj slusam ih navelko. Imam citavu diskografiju. Prejaki su... najjace pjesme: prije svega jedna od najboljih balada Lay In Black, onda remek-djelo rnr-a July Morning.. i cale od ove je upravu Gipsy i ja slusam bar 5 puta dnevno... onda tu je easy livin' pilgrim, illusion... Quote
wlado Burton RIP Posted March 28, 2003 Report Posted March 28, 2003 DTVARNO AKO NE ROCK AND ROLL HIMNA ONDA ZASIGURNO HIPPY HIMNA LADDY IN BLACK PRELEPA PESMA UZ SANFRANCISCO NAJ VECA HIPI PESMA! mada meni u globalu jedna od naj u citavom rock-u Quote
Preacher Posted March 29, 2003 Report Posted March 29, 2003 Najbolji su. Na momente ih volim vise cak i od Led Zeppelin. Ljudi koji su definitivno pretece metala. Omiljene pesme:Lady in black, July Morning, Easy living... Quote
Nurg Posted April 9, 2003 Report Posted April 9, 2003 Uriah Heep su mnogima (ukljucujuci mene) bili uvod u dobru muziku, pored Deep Purple, Led Zeppelin, Iron Butterfly i slicnih bendova. Ali moram da priznam da radije slusam prvh deset albuma na kojima je bio pokojni David Byron. Quote
HammerFall Posted April 9, 2003 Report Posted April 9, 2003 Ja ih slusam!!!!!! Ubijam za Lady In Black!!!!!!!!! Quote
Mr.Torture Posted April 9, 2003 Report Posted April 9, 2003 Jedni od najboljSHih hard rock bendova. Pesma Lady In Black - samo dva jednostavna akorda a kakvo cudo od pesme Quote
Lady in Black Posted August 25, 2003 Report Posted August 25, 2003 Cudi me da ranije nisam postovala na ovoj temi, obozavam Uriah Heep! Prvi put mi ih je keva pustila pre 3, 4 godine i da budem iskrena, bili su mi smesni. Posle kraceg vremena, legende poput Easy Livin' i Lady In Black ( ) nisu prestajale da se vrte kod mene. Posle sam nabavila jos gomilu njihovih stvari medju kojima ima jednako dobrih pesama kao Gypsy, Look At Yourself, The Wizard, Wonderworld... Genijalan bend! Iako su cesto menjali sastav u pocetku, u svakom periodu imaju jako zanimljive pesme i sa svakom postavom se oseca tipican Uriah Heep zvuk (Easy Livin'...) a: Znam da su ih u pocetku kritike dosta pljuvale i da se svasta pricalo o njima i niko nije prognozirao ni izdavanje albuma a kamoli ovoliku popularnost. Sta vise reci? Mick Box rules! Quote
Recommended Posts