Aleara Posted August 30, 2003 Report Posted August 30, 2003 Gypsy, Lady u crnom, Rainbow demon, The wizard, Why, Poet's justice, Retunr to fantasy... Quote
Марија П : Posted August 30, 2003 Report Posted August 30, 2003 Fantasticni su 8) nisam neki fanatik ali imaju super pesmica a: Quote
blondie Posted August 30, 2003 Report Posted August 30, 2003 Gypsy, Lady u crnom, Rainbow demon, The wizard, Why, Poet's justice, Retunr to fantasy... kad pomenu rainbow demon... mislim da su vintersorg odradili odlicnu stvar obradivsi tu pjesmu!!!! ko nije cuo nek odmah nabavi cosmic genesis! a: Quote
Gothic Angel Posted August 31, 2003 Report Posted August 31, 2003 veoma tacno.....Vintersorg obrada je mnogo dobra, ali nije uspeo matori da da dushu pesmi kao ovi jos matoriji Quote
Robin Lood Posted September 7, 2003 Report Posted September 7, 2003 One word only: ZVEEEEEEEEEEEEEEK! 8) Quote
Face Of Melinda Posted September 20, 2003 Report Posted September 20, 2003 BEND JE SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!Ovog leta sam nabavila njihovu kompilaciju i odusevila se pesmama Gypsy, Lady in Black, Wonderworld,Sympathy,Return to fantasy, ne bih da kucam sve pesme sa kompilacije...stvarno su dobri a: Quote
ObiHobit Posted September 23, 2003 Report Posted September 23, 2003 Oh "TEMO", gde si se krila celog mog zivota... Obozavam te matorce, genijalni su, savrseni spoj savrsene muzike i jos boljih textova... Sto se tice rocka, definitivno moj najomiljeniji bend... Htedoh da idem na Purpl turneju samo zbog njih... Najvise volim njihove balade: Come Away Melinda July Morning Lady in Black Sunrise Park... Quote
Face Of Melinda Posted September 29, 2003 Report Posted September 29, 2003 Kada god vidim temu moram da dopisem nesto , ovaj neponovljivi bend me je spasao od narodnjaka, tehnoza i sl. sto se moze slusati na exkurziji. Zakljucak. Moju kompilaciju nosim svuda sa sobom a: a: a: Quote
Marko, Mon_a[MOR]e Posted September 30, 2003 Report Posted September 30, 2003 Sem pesama koje forsirate ima i jakooooo puno dobrih pesama iz kasnijeg dela karijere... preslushajte i novije albume... You’re not the only one Amongst the saints and sinners There are those that we can see And those no longer with us To take that walk again With someone you were close to On stage in the other world tonight And there are many Who will say it’s speculation We need to focus on The sleeping generation The healing vision That extends beyond the pain Will take you there and back again I can remember You were no stranger As you came to me Dreamers walking And in that moment Between two worlds I saw the furthest star Exploding all around you And through the journey You spoke in silence And you made it clear Walk in peace now Then you touched me Revealing all upon your way Inside the burning fountain of timeOf time ... A time so real as the one We share each day The same dimension Just a heartbeat away In every part of you There’s so much exploration Out on the edge of space and time Between Two Worlds (Sonic Origami '98) Quote
Falastur Posted September 30, 2003 Report Posted September 30, 2003 Mnooogo su jaki... Albumi sa Dejvidom Bajronom i Ken Henslijem su lektira, ovi matori sto sad sviraju vise nemaju...to nesto. najbolje pesme su mi Lady in Black, Dreams, Easy road... Quote
dark earendil Posted October 11, 2003 Report Posted October 11, 2003 jedna od omiljenih grupa uz queen i purple.super su ali su malo mnogo menjali postavu pa me to nervira a i imaju cudo bozije albuma i ne mogu sve da ih pohvatam Quote
dark earendil Posted January 8, 2004 Report Posted January 8, 2004 jedna od omiljenih grupa uz queen i purple.super su ali su malo mnogo menjali postavu pa me to nervira a i imaju cudo bozije albuma i ne mogu sve da ih pohvatam i dalje mislim da su odlicni sta ches Quote
VEPAR Posted January 8, 2004 Report Posted January 8, 2004 Jer je slusao neko njihove radove iz prve polovine 80 ih [abominog,head first.equator],tada je pevao peter goaldby koji je po mom ukusu najbolji pevac kog su imali ali je ostao u byronovoj senci. Quote
Tzija Posted January 17, 2004 Report Posted January 17, 2004 Stvarno odlicna grupa. July Morning & Sunrise su mi jedne od naj par stotina pesama ikada Sta da se radi kada ima stvarno previse jako dobrih stvari. Drago mi je sto mi je prvi post na ovom forumu bio bas odgovor na ovu temu. Quote
dr.lecter Posted January 19, 2004 Report Posted January 19, 2004 Jer je slusao neko njihove radove iz prve polovine80 ih [abominog,head first.equator],tada je pevao peter goaldby koji je po mom ukusu najbolji pevac kog su imali ali je ostao u byronovoj senci. Abominog je odlichan ima dosta dobrih momenata i mnogo je metalskiji u odnosu na stare albume.Valjda zato nije tada ni prosho,ljudi ochekivali hamond zvuk.Rest onako,mozda 2 stvari sa Head First... Quote
VEPAR Posted January 19, 2004 Report Posted January 19, 2004 gresis.counqest[81] je lose prosao a abominog ih je podigao sa dna na kom su bili nekoliko godina pre. Quote
dr.lecter Posted January 19, 2004 Report Posted January 19, 2004 A u chemu? Rekao sam da je Abominog dobar,Head First nije losh ali im nisu pomogli da se vrate na pozicije i slavu koju su imali u sedamdesetim,pa oni su u Engleskoj bili tada popularni ko Purple. Da su se raspali posle Equator-a 1986 bili bi vece legende nego sad. Mozda ne ko Zeppelin-i nosioci spomenice 1941 nego bi bili borci 1943 ali bi bili legende. Pa sad sviraju pred 500-1000 ljudi imaju neke svoje turneje jeli,kotrljaju se... Nego koliko je bilo ljudi na Purple sad u decembru? Pa ti uporedi. Quote
dark earendil Posted January 22, 2004 Report Posted January 22, 2004 pazi uriah heep je veoma slozen bend jer je iako bio popularan on je svu svoju slavu vecinom stekao u istocnoj evropi jer nije mogao da se probije zbogh DPa ,LZ-a,BS-a i drugih hard bendova.jos i cinjenica da su menjali postavu sto puta i sad sviraju neki meta ane hard rock oni su se izgubili u imenu URIAH HEEP jer poredi bilo koji stariji album sa MIKE byronom ili bilo koji drugim pevacem i novim albumima i videces da je valitet opao znatno!! Quote
dudi Posted April 26, 2004 Report Posted April 26, 2004 Cenim ovaj bend čak sam otvorio nov topik ne znajući da već ima ovde u pozadini, Pošto sam vraćen , Da nastavim na Starom. Interesantno je da Juraja ima preko 20 studijskih albuma , A svako ceni ni manje ni više nego 5 do 6 pesama, A to se zna koji su... Meni je najbolja pesma od svih je Simpaty sa albuma Firefly Zbog nekih razloga čak je slabo sviraju na koncertima ...Tu je još Revolution sa nešto novijeg albuma Sea of light ako se dobro sećam, Gore već spomenut Abominog koji je za mene dosta slab album jedino što je dobro uradjeno je omot,... Quote
crusader84 Posted June 2, 2004 Report Posted June 2, 2004 Dakle nemojte da me drzite za rec, ali.... URIAH HEEP dolazi u Beograd!!!!!!!! Ko zna nesto vise neka kaze. Ja sam juce procitao u blicu da Riblja Corba 3.7. pravi veliki koncert na Uscu povodom 25 godina postojanja a medju gomilom gostiju ce biti i URIAH HEEP!!! Informaciju je sinoc potvrdila i Olga na hitu 202-ke, s' tim sto jos uvek nisu sigurni vreme i mesto. Ako se ovo stvarno dogodi... Quote
Mr. Smarty Posted June 2, 2004 Report Posted June 2, 2004 Oni su jos zivi ...ne volim ih ...nimalo Quote
dudi Posted June 4, 2004 Report Posted June 4, 2004 Pa zivi su ili prezivljavaju, Da dolaze u Beograd ovog leta sigurno. Svirke im nisu kao nekada ali guraju se uglavnom sviraju stare stvari Quote
crusader84 Posted June 14, 2004 Report Posted June 14, 2004 Nikad nisam razumeo metalce koji pljuju po hard rocku! U svakom slucaju neki takav pametnjakovic je zatvorio temu Uriah Heep u Beogradu pa cemo nastaviti ovde... Dakle na sajtu definitivno pise: July 3rd Belgrade, Serbia!!! ...sad razumem zasto je pixxel (jedan od osnivaca yumetala) odavno raskrstio sa ovim forumom... Quote
pixxel Posted June 14, 2004 Report Posted June 14, 2004 Pazi, nisam bas raskrstio, pomno ja pratim sta se ovde desava, ali samo PRATIM. Raskrstio sam zbog ultra gluposti odredjenih ljudi koje necu imenovati, zbog njihove zatvorenosti prema bilo cemu osim prema metalu... Sve je pocelo jednim postom u kome se govori o nekoj devojci koja je bila na pop zuraji i UUUUUZASNO se smorila, i tu je krenuo takaw flame war, (ljudi koji znaju za drugu muziku osim metala, i onih PRAVIH metalaca, koji pljuju po svemu u cemu se ne spominju lesevi, satana i slicno ), da je doslo do pretnji nekim ljudima, do svakakvih vredjanja i slicno... Da ne duzim, tu sam, ali kao da nisam. Inace, uriah heep su 99% u beogradu, jedino ako BASH naleti neki belaj, ali ja vec skupljam pare za 12 karata, cisto da bi platio kao za metallicu... Gledam u ovaj board i ne verujem da sam propustio ovaj forum, pa mene i moju seku je mama kao klince uspavljivala sa july morning... obozavam juraje, idem na koncert pa makar peske... URIAH RULES..... TODAY IS JUST THE YESTERDAY'S TOMORROW..... Quote
Recommended Posts