VEPAR Posted June 14, 2004 Report Posted June 14, 2004 takvih likova mi je preko k...ca.svih tih TROO metalaca koje ustvari sacinjavaju klinci kojima su maideni sva muzika i koji su ubedjeni da je metal najbolja muzika na svetu.mene licno metal definitivno vise ne zanima. ako slusam neki metal to je uglavnom progressive a od heavy zvuka jurim uglavnom bendove tipa europe, p.maids,def leppard,queensryche....dakle bendove koji su specificni po necemu dok me klise bendovi[power] koji danas vladaju definitivno ne zanimaju.moja preokupacija su legende rock zvuka [springsteen,dire straits] ali najvise legende progressive rock zvuka [yes,toto,queen...]. pre par nedelja bio sam na berzi i gledajuci diskove spazim dva true metalca[klinca] kako gledaju metal mp3 ojke i jedan od njih je sasvim slucajno zasao u red gde su rock mp3 evi[bendovi koje sam pomenuo].ovaj drugi odgovori ,,ma pusti bre te diskove,, to je rokic to je bez veze... Quote
pixxel Posted June 15, 2004 Report Posted June 15, 2004 Pa nemoj da ih diras, oni su znas metalci.... Inace, jesi bio u petak na hard rocku u kstu... stvarno vredi otici... kao i na 80te... one su bese sad u subotu - e ljudi kakva muzika, kakve ribeeeeee..... Quote
shock! Posted December 29, 2004 Report Posted December 29, 2004 (edited) Oni su jos zivi zivi nego...trenutno su nekoj turneji u Nemackoj...u februaru idu u Rusiju...kasnije videcemo...voleo bih da i vidim uzivo jednom, s tim sto bih trebao pozuriti s obzirom na sta lice...ipak svaka im cast kako se drze promenili su mnogo postava ali ne u zadnjih 17-18 godina valjda..inace prvi pevac David Byron je umro '85...jedini preostali clan od osnivanja je gitarista Mick Box..i tako...smorio sam se Edited December 29, 2004 by shock! Quote
dudi Posted December 29, 2004 Report Posted December 29, 2004 Njihov zadnji DVD ..The magician birthday party je sasvim odličan ..ceo koncert je pun starih i novih melodija i fantastičnih pesama.Naravno da daleko nisu toliko poznati kao u 80 tim godinama sa Byron om ili sa Lawtonsom.Mick box osnivač je jedini originalni član ostali su se menjali bezbroj puta.Već su mali milion puta izdavali Best of albume i nezaboravne pesme July morning,Gipsy,Symphaty,bird of prey,Lady in black. Još uvek prave dobre koncerte iako su stari ko panj ...Svirali su mnogo puta u to vreme u Yugoslaviji nekoliko puta u Beogradu ,Novom sadu.. uff 1982 .. Pre dve godine su imali fantastičan koncert u Mađarskoj kod Balatona na Moto Fest u,Neverovatno dobro odsvirano i izvođeno.Ja mislim da dolaze i sledećeg leta trebali bi da dođu malo opet kod nas da klinci imaju šanse da vide jedan nezaboravni rock šou. Quote
crusader84 Posted February 18, 2005 Report Posted February 18, 2005 Baš sam se izbedačio ono kad je bila ispala za Ušće! Quote
dark earendil Posted February 20, 2005 Report Posted February 20, 2005 Hej bwe pa koliko ja znam sad njihova postava je totalno deseta,sa novim muzicarima,za koje ja nikad cuo nisam... Quote
VEPAR Posted February 20, 2005 Report Posted February 20, 2005 Sadasnja postava benda radi od 1986 godine. Quote
Dead Man Drinking Posted April 28, 2005 Report Posted April 28, 2005 Cuo sam da dolaze u Bosnu, ali nisam sigarn da je to tacno. Quote
dudi Posted April 29, 2005 Report Posted April 29, 2005 Cuo sam da dolaze u Bosnu, ali nisam sigarn da je to tacno. Jeste Uriah heep će svirati u Sarajevu ako dobro znam u Junu mesecu (karta će biti 5 Evra) Biće još koncerata u sarajevu dolaze i STATUS QUO ,SLADE,QUEEN,NAZARETH sve to podrzava EU i svi ti koncerti će koštati 5 evra (I ovo nije šala) Quote
shock! Posted April 30, 2005 Report Posted April 30, 2005 Jeste Uriah heep će svirati u Sarajevu ako dobro znam u Junu mesecu (karta će biti 5 Evra) ako bude nesto od ovoga to bi bilo super...isao bih obavezno Quote
tepsha Posted May 4, 2005 Report Posted May 4, 2005 Hej bwe pa koliko ja znam sad njihova postava je totalno deseta,sa novim muzicarima,za koje ja nikad cuo nisam... Mik Box je tu od osnivanja(Gitara), za Lee Kerslake-a(Bubnjara) se moze reci isto, posto je u bendu od 1971 (nije svirao samo na prvom albumu), ostali odradjuju posao... Ono sto po meni najvise skripi je vokal. Bernie Shaw nije los pevac, ali ne moze da se poredi sa nekadasnjim vokalima (David Byron, Ken Hensley). Pored toga sto su bili odlicni pevaci (Hensley je takodje svirao i klavijature i gitaru), njih dvojica su napisali sve najvece hitove Uriah Heep-a. Quote
acanikolic Posted May 4, 2005 Report Posted May 4, 2005 Svojevremeno sam ih obozavao!!! Pogotovo dok je u bendu bio David Byron. Mada i onaj lucifer's fiendsa nije los John Lawton bese!!! Pesme kao sto su Look at yourself, Easy livin', July morninig su izuzetne... Quote
Demonizer Posted May 9, 2005 Report Posted May 9, 2005 Svojevremeno sam ih obozavao!!! Pogotovo dok je u bendu bio David Byron. Mada i onaj lucifer's fiendsa nije los John Lawton bese!!! Pesme kao sto su Look at yourself, Easy livin', July morninig su izuzetne... U potpunosti se slazem sa tobom ali ne bih rekao da je Lawton drugi kojeg bi trebalo pometuti vec zadnji pevac ustvari pevac koji je najduze u istoriji Heepa u postavi vec 20-tak godina Shaw, ubica u svakom slucaju, na koncertima je triputa da ne kazem vise bolji od Bajrona jer se ovaj lesio od alkohola za svaku mogucu svirku i tako bi je pred kraj totalno upropastio. Quote
Angelystor Posted August 19, 2005 Report Posted August 19, 2005 Lady In Black je kul pesmica, ali za gubljenje su Look At Yourself, Easy Livin'(nezaobilazna, zar ne ), Wizard...i the allmighty GYPSY! Quote
dr.lecter Posted August 28, 2005 Report Posted August 28, 2005 (edited) Mik Box je tu od osnivanja(Gitara), za Lee Kerslake-a(Bubnjara) se moze reci isto, posto je u bendu od 1971 (nije svirao samo na prvom albumu), ostali odradjuju posao... Ono sto po meni najvise skripi je vokal. Bernie Shaw nije los pevac, ali ne moze da se poredi sa nekadasnjim vokalima (David Byron, Ken Hensley). Pored toga sto su bili odlicni pevaci (Hensley je takodje svirao i klavijature i gitaru), njih dvojica su napisali sve najvece hitove Uriah Heep-a. Daj objasni malo ovo za Hensley-a.Kako vokal? Koje je on albume(kompletne) otpjevo? Koliko ja znam on je klavijaturista i autor veceg djela materijala Heep-a... Edited August 28, 2005 by dr.lecter Quote
VEPAR Posted August 28, 2005 Report Posted August 28, 2005 Ken Hensley je bio klavijaturista a kao pevaci pojavili su se: David Byron 1970 - 1976 (umro 1985) John Lawton 1976 - 1980 John Sloman 1980 - 1982 Pter Galby ( po meni najbolji) 1982 - 1985 Steven Fontaine (nije snimio ni jedan album) 1986 - 1987 Bernie Shaw 1987 - ... Quote
dudi Posted August 28, 2005 Report Posted August 28, 2005 Ken Hensley je bio klavijaturista a kao pevaci pojavili su se: David Byron 1970 - 1976 (umro 1985) John Lawton 1976 - 1980 John Sloman 1980 - 1982 Pter Galby ( po meni najbolji) 1982 - 1985 Steven Fontaine (nije snimio ni jedan album) 1986 - 1987 Bernie Shaw 1987 - ... Jeste , Ken hensley je svirao i gitaru , Takođe je izdao 2 solo albuma gde on peva . gitaru svirao i u Blackfoot grupi . Quote
Angelystor Posted August 30, 2005 Report Posted August 30, 2005 i gostovao WASPu na (valjda) "Still Not Black Enough" albumu Quote
dr.lecter Posted August 30, 2005 Report Posted August 30, 2005 Ken Hensley je bio klavijaturista a kao pevaci pojavili su se: David Byron 1970 - 1976 (umro 1985) John Lawton 1976 - 1980 John Sloman 1980 - 1982 Pter Galby ( po meni najbolji) 1982 - 1985 Steven Fontaine (nije snimio ni jedan album) 1986 - 1987 Bernie Shaw 1987 - ... Dobro je nisam totalno posenilio... Dodaj ovoj listi i Coverdale-a koji je snjima probao nekih pola godeine(1976) i ipak se odlucio za solo karijeru... Quote
acanikolic Posted September 14, 2005 Report Posted September 14, 2005 Dobro je nisam totalno posenilio... Dodaj ovoj listi i Coverdale-a koji je snjima probao nekih pola godeine(1976) i ipak se odlucio za solo karijeru... David Byron je stvarno obelezio Heep, Mada mnogo mi se svidjaju i ovi albumi sa John Lawtonom! Celavi iz Lucifer's frienda ga bas peva!!! Quote
Demonizer Posted October 1, 2005 Report Posted October 1, 2005 David Byron je stvarno obelezio Heep, Mada mnogo mi se svidjaju i ovi albumi sa John Lawtonom! Celavi iz Lucifer's frienda ga bas peva!!! Slazem se da je obelezio Heep Byron, ali sami hipovci mislim na clanove benda kazu da je Shaw navodno najbolji, to nije daleko od istine po onome sto sam ja npr. video uzivo, naravno Byrona nisam video uzivo ali sa dvd-ija a Shaw-a sam gledao peva covek odlicno i mislim da je i Sea otpevao ceo fenomenalno Quote
VEPAR Posted November 7, 2005 Report Posted November 7, 2005 Meni je Peter Goalby najbolji. ABOMINOG JE VRH Quote
dudi Posted November 7, 2005 Report Posted November 7, 2005 Meni je Peter Goalby najbolji. ABOMINOG JE VRH Abominog je dosta mekan album ,ali zato omot je fenomenalan.Dobro zavisi kako kome ali meni je FIREFLY najbolji od njih. Quote
Invictus Posted March 2, 2006 Report Posted March 2, 2006 Firefly je odlican, kao i Fallen Angel, mada ipak nista se ne moze porediti sa Live 1973. Quote
Recommended Posts