Bata Trokrilni Posted December 9, 2010 Report Posted December 9, 2010 Malteze Autori jednog od najboljeg albuma svih vremena, Count Your Blessings. Mogu reći da posle otkrića tog albuma ništa novo spektakularno nisam pronašao za slušanje. Bilo je dobrih bendova koje sam izvadio iz naftalina, Reactor na primer, kao i par imena iz NWOTHM scene, ali ništa tako eksplozivno kao Malteze. Jedan od mnogih američkih bendova koji su bljesnuli jednim albumom i raspali se, dok neki daleko slabiji neopravdano stiču popularnost i traju po 20 i više godina. Jedino mi nije jasno zašto ukus Groba i azala, kojima se sviđa Manilla Road i Slough Feg, ima prednost nad mojim ukusom, kome su zanimljiviji Obsession i Malteze. Možda zato što njihov ukus deli više ljudi? Zanimljivo, onda bi oni koji slučaju komercijalne bendove trebalo da budu u najvećoj prednosti. 1 Quote
Zlatko Posted December 9, 2010 Report Posted December 9, 2010 (edited) Pa i na Accept i na Warlock bacaju worship mnogi, a baš je važno mišljenje Darkthrone u ovom slučaju. za Manilla Road mogu samo da kažem da su meni barem jako dosadan bend. Sviraju neki "epic" heavy, sve jedno te isto, bez zanimljivih melodija i rifova koji mogu da me pokrenu i sa krajnje klišeiziranim i gej tekstovima. Kad slušam Obsession ili Malteze, nikad mi nije dosadno, a to su po svoj prilici mnogo više underground bendovi od Manilla Road. Dobar je Malteze a i Barbara je bila dobra, nekada... Bejase i Surgical Steel, Teacher's Pett, Liege Lord, Medieval Steel... A Manilla Road je malo izvikan, mada Flaming Metal Systems je nezaobilazna. Malo su preterali sa epic elementima (barem meni) ali jbg, izgleda da kod Grka najbolje prolaze. Edited December 9, 2010 by Zlatko Quote
LazaGNR Posted December 9, 2010 Author Report Posted December 9, 2010 Nema Blut Aus Nord veze sa depressive-om, Lazo. E jebi ga.Onda nisu dobro tagovane pesme u Winampu (slusali smo na nekom rodjendanu i lik mi je rekao da je taj bend ). Quote
Zlatko Posted December 10, 2010 Report Posted December 10, 2010 Aki mislis na kolumbijski onda nisi daleko od istine... "Path to glory'' je jedan mnogo dobar album. Quote
azal Posted December 10, 2010 Report Posted December 10, 2010 kad sam bio u americi bio je neki CD show svakih mesec dana na jednoj kultnoj lokaciji i Dennis is Sentinel Steela je prodavao diskove tamo, i to je bilo mesto gde sam kupovao kult prog i power albume dosta dugo, i tako svaki put kad hocu da kupi neki prog novi ovaj mora da me truje sa nekim legend makerom i gothic knights da me ubedi da kupim, pa sam zato alergican na sve te njegove bendova pa ih nisam nikad ni preslusao kako treba. mada mislim da sam manillu uzeo od njega za jeftino i prodao za vece pare na ebay-u. isto sa onim prvim hard rock virgin steele albumom sa nekom ruzom na omotu, tad si mogao da napises "rare" na bilo sto i da dobijes 30 dolara na ebayu iako si kupio u used binu za 3 Quote
ShinigamY Posted December 10, 2010 Report Posted December 10, 2010 Um jedna stvar mi je pala na pamet, zbog cega su mozda ovako govnjivo klasifikovali mapu... Upotreba pesama ovih poznatijih bendova nije uopste jeftina... Jos ako je neki hit. Sto znaci, da su oni kupovali licence za koriscenje od bendova koji manje traze, a imaju nekih veza sa tim klasifikacijama. Mozda zbog toga ovako govnjiva klasifikacija? Quote
Јарослав Posted December 10, 2010 Report Posted December 10, 2010 Pa i na Accept i na Warlock bacaju worship mnogi, a baš je važno mišljenje Darkthrone u ovom slučaju. za Manilla Road mogu samo da kažem da su meni barem jako dosadan bend. Sviraju neki "epic" heavy, sve jedno te isto, bez zanimljivih melodija i rifova koji mogu da me pokrenu i sa krajnje klišeiziranim i gej tekstovima. Kad slušam Obsession ili Malteze, nikad mi nije dosadno, a to su po svoj prilici mnogo više underground bendovi od Manilla Road. Епик Хеви? геј текстови? па, ти мора да, у ствари, мислиш на Мановар! НЕ ДИРАЈ МАНИЛА РОУД, БРЕ!!! Quote
Zlatko Posted December 10, 2010 Report Posted December 10, 2010 kad sam bio u americi bio je neki CD show svakih mesec dana na jednoj kultnoj lokaciji i Dennis is Sentinel Steela je prodavao diskove tamo, i to je bilo mesto gde sam kupovao kult prog i power albume dosta dugo, i tako svaki put kad hocu da kupi neki prog novi ovaj mora da me truje sa nekim legend makerom i gothic knights da me ubedi da kupim, pa sam zato alergican na sve te njegove bendova pa ih nisam nikad ni preslusao kako treba. mada mislim da sam manillu uzeo od njega za jeftino i prodao za vece pare na ebay-u. isto sa onim prvim hard rock virgin steele albumom sa nekom ruzom na omotu, tad si mogao da napises "rare" na bilo sto i da dobijes 30 dolara na ebayu iako si kupio u used binu za 3 Pa dobro, covek ozbiljno shvatio promociju svojih bendova. Sta znam, meni je prvi njihov album stvarno dobar. Jbg, 1999 godina, bend iz Kolumbije, mozda zbog toga a mozda i zato sto je na tom albumu pevao jedan simpatican cova, Michael Grant koji je radio sa Onward i jos par bendova a sada je u dobrom Crescent Shield-u. Drugi Legend Maker nisam nesto ni slusao, ne mogu se setiti ni jedne pesme samo mi se cini da su pokusali malo da unesu novina u klasican Power/Heavy zvuk do tada. A sto je najbitnije Michael nije pevao na tom albumu. Quote
azal Posted December 10, 2010 Report Posted December 10, 2010 e taj Onward - Evermoving je bio prilicno dobar album Quote
LazaGNR Posted December 10, 2010 Author Report Posted December 10, 2010 Епик Хеви? геј текстови? па, ти мора да, у ствари, мислиш на Мановар! НЕ ДИРАЈ МАНИЛА РОУД, БРЕ!!! Eeeeej Stevane...nemoj da te ja dirnem Quote
Zlatko Posted December 10, 2010 Report Posted December 10, 2010 (edited) @ Azal Ja bio skroz zaboravio na njih dok nisam do pre par nedelja naleteo slucajno na spot za "Night" sa drugog albuma. Jbg, prenatrpana scena sada sa svim i svacim a secam se krajem 90-ih i pocetkom 2000-ih kada smo gutali bukvalno svaki takav bend koji bi se pojavio. No dobro je malo podsetiti se. Edited December 10, 2010 by Zlatko Quote
Јарослав Posted December 10, 2010 Report Posted December 10, 2010 Eeeeej Stevane...nemoj da te ja dirnem хаха, Лазо, знао сам ја да ме желиш Quote
LazaGNR Posted December 10, 2010 Author Report Posted December 10, 2010 хаха, Лазо, знао сам ја да ме желиш Uvek No,da ostavimo to sad za trenutke kad cemo biti sami Nego,za ovo - mozda da se izmiksuju sve Map of metal koje postoje,pa uz neke kompromise - mozda bi se onda i dobilo nesto sto bi licilo na pravu mapu. ...ili bi se dobilo nesto skroz...u p.m. Quote
Bata Trokrilni Posted December 10, 2010 Report Posted December 10, 2010 Kod Manowara su gej tekstovi OK, jer su obrnuli pun krug pa više nisu gej, kod svih ostalih me iritiraju. Quote
azal Posted December 10, 2010 Report Posted December 10, 2010 @ Azal Ja bio skroz zaboravio na njih dok nisam do pre par nedelja naleteo slucajno na spot za "Night" sa drugog albuma. Jbg, prenatrpana scena sada sa svim i svacim a secam se krajem 90-ih i pocetkom 2000-ih kada smo gutali bukvalno svaki takav bend koji bi se pojavio. No dobro je malo podsetiti se. skroz. meni iz tog nekog perioda/stila sto si opisao, ovo bas opasan album bio... http://www.youtube.com/watch?v=KOAiwBxn5fQ Quote
Јарослав Posted December 10, 2010 Report Posted December 10, 2010 значи, то је нека дефиниција геј+геј=није геј. нешто као што минус и минус дају плус? Quote
Zlatko Posted December 10, 2010 Report Posted December 10, 2010 Ovaj Mystic Force bas zvuci "jebeno-bolesno-dobro". A vidim da imaju dosta izdanja do ovog albuma. Ne znam zbog cega ali malo me podsete na Mind Odyssey. Da ne kukamo sad kao babe ali stvarno zvuci kao da je mnogo kvalitetnije bilo to vreme sto se tice ovakvih bendova, muzike. Quote
Bata Trokrilni Posted December 11, 2010 Report Posted December 11, 2010 Previše je tu "drn-drn" rifova za moj ukus. Kod Iced Earth mi je to manje-više OK, kod drugih me odbija. Quote
morbid god Posted December 11, 2010 Report Posted December 11, 2010 (edited) Ma nemoj. Ja i jos neki pametnjakovici tvrdimo da postoji, i rado ga slusamo. http://www.last.fm/tag/war%20metal Edited December 11, 2010 by morbid god 1 1 Quote
Lou Posted December 11, 2010 Report Posted December 11, 2010 U istoj kategoriji sa šerpa metalom, odsek "produkcija određuje pravac". Quote
Oddball Posted December 11, 2010 Report Posted December 11, 2010 Ma nemoj. Ja i jos neki pametnjakovici tvrdimo da postoji, i rado ga slusamo. http://www.last.fm/tag/war%20metal nemoj ti mnogo da se oslanjas na te tagove, evo zasto http://www.last.fm/tag/tiberian%20ass%20bastard%20folk Quote
Recommended Posts