scissors Posted January 8, 2003 Report Share Posted January 8, 2003 Amongst The Catacombs Of Nephren-Ka mi je najbolji album. Nile je po meni jedan od najboljih death bendova, vrlo inovativan.Dodatni + im je to sto uzimaju teme iz egipatske mitologije. Btw, je l' zna neko jos neki bend koji je inspirisan egipatskom mitologijom? ako misliš na death (a vjerujem da misliš ) ima Aeternus nekih stvari koje zvuče kao Nile sa orijentalnim uticajima na muzici, npr. "Under the Eternal Blackened Skies" i "The Lair of Anubis" (koja vuče tematiku iz egipta) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tormentor Posted January 8, 2003 Report Share Posted January 8, 2003 Znao sam za jedan bend koji je bio u fazonu starog Egipta,cak sam imao i njihov disc. Sjeticu se ja kako se zovu,mada oni i nisu DM ali su svejedno vrlo zanimljivi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Nocturno] Posted January 8, 2003 Report Share Posted January 8, 2003 Amongst The Catacombs Of Nephren-Ka mi je najbolji album. Nile je po meni jedan od najboljih death bendova, vrlo inovativan.Dodatni + im je to sto uzimaju teme iz egipatske mitologije. Btw, je l' zna neko jos neki bend koji je inspirisan egipatskom mitologijom? Ma ne postoji bend kao Nile... i nikada nece postojati... mogu ih kopirati ali jedan je original.... slazem se sa tobom u pogledu albuma.. taj je i meni omiljeni... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demonic_Alliance Posted January 8, 2003 Report Share Posted January 8, 2003 Retko koji bend u poslednje vreme snimi album koji je nadjebao sve prethodne... e, pa NILE je upravo to uradio... Povecao brutalnost, ali ne po cenu 'egipatske' atmosfere ili smanjivanja tehnicke komplexnosti. Svaka im dala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr Hiroshima Posted January 8, 2003 Report Share Posted January 8, 2003 Amongst The Catacombs Of Nephren-Ka mi je najbolji album. Nile je po meni jedan od najboljih death bendova, vrlo inovativan.Dodatni + im je to sto uzimaju teme iz egipatske mitologije. Btw, je l' zna neko jos neki bend koji je inspirisan egipatskom mitologijom? Postoji bend koji se zove COFFIN TEXTS i njihov album Gods of creation, life & death. Inace taj album imam original digipack . Inace ovo kanibal progovara iz mene. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
хипербилирубинонемија Posted January 11, 2003 Report Share Posted January 11, 2003 Amongst The Catacombs Of Nephren-Ka mi je najbolji album. Nile je po meni jedan od najboljih death bendova, vrlo inovativan.Dodatni + im je to sto uzimaju teme iz egipatske mitologije. Btw, je l' zna neko jos neki bend koji je inspirisan egipatskom mitologijom? postoji bend Sunseth Sphere(bas se ovako pishe)nisam nazalost video da se prodaje ni na jednom mestu osim preko rock express-a Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleara Posted January 11, 2003 Report Share Posted January 11, 2003 Amongst The Catacombs Of Nephren-Ka mi je najbolji album. Nile je po meni jedan od najboljih death bendova, vrlo inovativan.Dodatni + im je to sto uzimaju teme iz egipatske mitologije. Btw, je l' zna neko jos neki bend koji je inspirisan egipatskom mitologijom? postoji bend Sunseth Sphere(bas se ovako pishe)nisam nazalost video da se prodaje ni na jednom mestu osim preko rock express-a Imam njihov album "Storm Before Silence" i ne svidja mi se... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleara Posted January 11, 2003 Report Share Posted January 11, 2003 Postoji bend koji se zove COFFIN TEXTS i njihov album Gods of creation, life & death. Inace taj album imam original digipack . Inace ovo kanibal progovara iz mene. Budi malo recitiji, kakvi su, sta sviraju (pretpostavljam i nadam se death) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted January 11, 2003 Report Share Posted January 11, 2003 Kad Dark Tranquility ima USA tour??? Jan-Feb Dark Tranquility su strava uzivo...i zelim da vidim Nile.... ali zna se zasto ja idem......................... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tormentor Posted January 11, 2003 Report Share Posted January 11, 2003 Kad Dark Tranquility ima USA tour??? Jan-Feb Dark Tranquility su strava uzivo...i zelim da vidim Nile.... ali zna se zasto ja idem......................... Jeste,jeste. 31 januar kod mene DT,Nile i Napalm Death. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tormentor Posted January 11, 2003 Report Share Posted January 11, 2003 Kad Dark Tranquility ima USA tour??? Jan-Feb Dark Tranquility su strava uzivo...i zelim da vidim Nile.... ali zna se zasto ja idem......................... Jeste,jeste. 31 januar kod mene DT,Nile i Napalm Death. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tormentor Posted January 11, 2003 Report Share Posted January 11, 2003 A za onaj bend sto sam govorio da cu se sjetiti...e pa sjetio sam se Zovu se Orphaned Land i dolaze iz Izraela. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted January 11, 2003 Report Share Posted January 11, 2003 Kad Dark Tranquility ima USA tour??? Jan-Feb Dark Tranquility su strava uzivo...i zelim da vidim Nile.... ali zna se zasto ja idem......................... Jeste,jeste. 31 januar kod mene DT,Nile i Napalm Death. i STRAPPING YOUNG LAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tormentor Posted January 12, 2003 Report Share Posted January 12, 2003 Njih sam namjerno zaboravio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted January 12, 2003 Report Share Posted January 12, 2003 kad neznas sta valja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tormentor Posted January 12, 2003 Report Share Posted January 12, 2003 A ko su headlineri sine...a ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scissors Posted January 12, 2003 Report Share Posted January 12, 2003 hej hej a da se vi vratite malo na temu imate PP a: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted January 12, 2003 Report Share Posted January 12, 2003 naj popularnija grupa je uvek headliner....to jes Nile....to neznaci naj kvalitetnija i originalnija....sto je Strapping Young Lad... Hamerfall su uvek glavni bend kad idu na turneju....sta to treba da znaci...da su dobri? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tormentor Posted January 13, 2003 Report Share Posted January 13, 2003 Sve je stvar ukusa,ali po meni Strapping Young Lad ne moze da se poredi sa Nile-om ni po koju cjenu. Naravno da su headlineri zato sto su najpopularniji,ali sta ti znaci ono "kvalitet i originalnost"??? Nile je izbacio 4 fenomenana albuma ciji je kvalitet ogroman. Takodje raduje me cinjenica da su na svakom albumu sve bolji i bolji sto i nije cest slucaj sa danasnjim bendovima. Toliko o kvalitetu. A sto se tice originalnosti zar je tu neko ravan njima??? poslusaj samo pjesmu "Unas Slayer of the Gods" sa novog albuma koja je nenadjebiva po pitanju originalnosti i jedna od boljih DM pjesama koje sam cuo u zadnjih par godina. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted January 13, 2003 Report Share Posted January 13, 2003 ma super su oni, ali je Devin Townsend ipak Devin Townsend....poslusaj celu diskografiju i prosto ces da padnes u nestvest... stvarno kadi stvari koje nikad do sad nisu bile uradjene u metalu. Zato njemu najvise skidam kapu...jer moze da napravi brutalan album kao "City" od Strapping Young Lad a....a sledece godine da napravi prelep album kao Infinity. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cold Posted January 22, 2003 Report Share Posted January 22, 2003 Posjedujem 'Black Seeds..' i 'In Their Darkened Shrines' i NILE smatram jednim od najboljih death metal bendova danasnjice.Inace,lud sam za Egopatskom mitologijom pa mi se sve to lijepo uklapa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tormentor Posted January 22, 2003 Report Share Posted January 22, 2003 Opet kazem da su Nile u ovom trenutku najbolji DM bend na planeti. Oni nisu izbacili los album do sada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tormentor Posted January 22, 2003 Report Share Posted January 22, 2003 Zato njemu najvise skidam kapu...jer moze da napravi brutalan album kao "City" od Strapping Young Lad a....a sledece godine da napravi prelep album kao Infinity. To je ono sto me najvise nervira kod bendova. To sugavo eksperimentisanje. Imam osjecaj da pojedini bendovi nemaju ideju da naprave dva-tri dobra albuma sa slicnom koncepcijom pa onda sa Death-a predju na Gothic. Treba da se definisu sta sviraju. Ako je to brutalni DM onda neko tako i bude,ako je melodicni DM onda neka bude melodicni. Kada su jednom prilikom Corpsegrindera pitali da li ce CC pa promjeni nacin sviranja on je odgovorio nesto u fazonu "Nikada! ne trebaju nam fanovi Lacune Coil na nasim svirkama" Covjek je sve rekao. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr Hiroshima Posted January 29, 2003 Report Share Posted January 29, 2003 Svaka im cast.Posebno ih cenim zbog neizostavne originalnosti koju imaju.A pogotovo sto se vidi da se ljudi stvarno razumeju u temu onoga sto sviraju,tj u egipatsku mitologiju.Da zivim jos 100 godina ne bih znao sta je "Nephren-Ka" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tormentor Posted February 5, 2003 Report Share Posted February 5, 2003 Eto,prodje i taj famozni koncert. Da krenemo od pocetka. Prvi je svirao Berzrker iz Australije koji sam namjerno propustio znajuci o kakvom se bendu radi. Drugi su bili toliko hvaljeni Strapping Young Laid koji su bili i smijesni i tuzni u isto vrijeme.Zaista mi nije jasno zbog cega se neki ljudi loze na njih. Treci po redu je bio Dark Tranquillity koji je zbog vremenskog ogranicenja svirao samo pet stvari :x :x :x ali su ih perfetktno odradili. Poslije njih dolazi mocni Napalm Death koje sam prvi put gledao uzivo i koji su me zaista odusevili.Barney je jebena legenda i covjek zbog koga bih mogao da ih gledam svaki dan. E onda dolazi NILE!!! Otvaraju sa "hall of saurian entombe" u nesto kracoj verziji od albumske koja traje citavih 5 minuta.Nastavlja se uz "The Blessed Dead" Svirraju jos Defiling the gates of ishtar,black seed of vengeance,Immortality through art,Barra Edinazzu i vjerovatno jos poneku koje ne mogu da se sjetim. Uglavnom,zadnja stvar je bila Ramzes Bringer of War u nesto drugacijoj verziji nego onoj koja se nalazi na albumu. Sta reci za Nile a da se vec ne zna o njima. Nevjerovatno sa kakvom lakocom momci sviraju i spajaju brze deonice sa sporijim pasazima za koje inspiraciju crpe iz Egipatske mitologije. Jos jedna interesantna stvar kod njih je da na zivim svirkama imaju tri vokala,dakle svi osim bubnjara. I na kraju mi jedino krivo sto nisu svirali "Unasa" sto je i razumljivo jer stvar traje skoro 12 minuta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts