Jump to content

Recommended Posts

Posted

Možda samo malo. Nebrojeno puta je ljudima prvi komentar o igri "grafika kida". Boli me patka za grafiku. Ove večeri sam igrao "Space Invaders".

Pre godinu-dve sam prvi put igrao "Vampire: The Masquerade - Bloodlines" i bio potpuno oduševljen. Grafika je bila lošija i za 2004. godinu kada je igra izašla, ali me je savršeno boleo kurac. Atmosfera i priča su me uvukli, mnoštvo likova i izbora tokom igre.

Šta je bio "Far Cry" ako ne oruđe napravljeno da prikaže mogućnosti tada novog endžina? To su rekli i zaposleni u razvojnom timu - malo su razvili prvobitni demo ili šta već. Igrao sam igru. Grafika je bila odlična, sam sadržaj isti kao i bezbroj igara pre toga, napucavanje sa prosečno lošom pričom. Odustao sam od igre, jer me je smorila. "Crysis" nije drugačiji. Novi endžine, pa je vreme da se pohvale. Nije to za mene. Kada izađe nešto što će biti Super Mario 21. veka, to će biti dobra igra. Do tada će se štancovati dva-tri NFS-a godišnje, većina pucačina će biti podjednako jednolične, strategije fantastično izbalansirane, ali bez duše...

'Bem li ga, ili je to ili sam ja omatoreo, pa džangrizam.

Posted

Ma slazem se ja sa tobom,to jeste tako,ali je preterana ona cifra od 80%.Jednostavno,nije istina da su 8 od 10 igara koje izadju sranje.

Iako,primetio sam da u poslednje vreme i ja jako mnogo paznje obracam na grafiku,i da mi predstavlja problem igranje starijih igara.Naravno,ima izuzetaka,naprimer Vampire koji si naveo,to mi jedna od 5 omiljenih igara i to mogu igrati uvek.Ili Oblivion recimo.Ali pre koji mesec mi jedan dan bilo dosadno,i stavio ja San Andreas da igram.Obrisao sam ga nakon 5 minuta.Ne mogu.

Posted

Ja sam igre uvek poredio sa filmskom industrijom. Uvek ima likova koji ce da se odusevljavaju na nove Transformerse koji su govno, ali ipak je "grafika" do jaja i puno je specijalnih efekata.

Ali ipak je dosta toga vezano i za godine. Mozemo mi sad ovde da diskutujemo, ali radio sam u igraonici, i savrseno dobro znam da bubuljicavom osmaku koji je pobegao iz skole ne vredi objasnjavati sta je kvalitetna igra. On ce samo da upali svoj novi CoD i da se odusevljava "Vau kakva grafika", "Pogle sto sam odvalio ovog".

Zapravo zacudili bi ste se koliko dece prica sama sa sobom dok igra te retardirane pucacine: "Sad cu da ti jebem mamu", "Joooj ostavi me nakazo, dalje od mene", "Otkinucu ti glavu". I uopste ne preuvelicavam, to nije jedna recenica na par minuta, to je monolog non stop. kao kod ludaka :haha:

Sta njih boli kurac za divnu pricu u Syberia-a, oni nemaju strpljenja da igraju Witchera ili neki drugi kvalitetan RPG, ili ne daj boze neku malu indie igru koja te ocara svojom originalnoscu ali jbg. potrebno je da se koristi mozak.

Posted

Cenim da je 80% današnjih igara baš ovo

"Grafika je fenomenalna, al' iskreno, jebo grafiku."

Zato je Minecraft senzacija poslednjih godinu dana, a ima grafiku kao Doom kec.

Posted

Možda samo malo. Nebrojeno puta je ljudima prvi komentar o igri "grafika kida". Boli me patka za grafiku. Ove večeri sam igrao "Space Invaders".

Pre godinu-dve sam prvi put igrao "Vampire: The Masquerade - Bloodlines" i bio potpuno oduševljen. Grafika je bila lošija i za 2004. godinu kada je igra izašla, ali me je savršeno boleo kurac. Atmosfera i priča su me uvukli, mnoštvo likova i izbora tokom igre.

Šta je bio "Far Cry" ako ne oruđe napravljeno da prikaže mogućnosti tada novog endžina? To su rekli i zaposleni u razvojnom timu - malo su razvili prvobitni demo ili šta već. Igrao sam igru. Grafika je bila odlična, sam sadržaj isti kao i bezbroj igara pre toga, napucavanje sa prosečno lošom pričom. Odustao sam od igre, jer me je smorila. "Crysis" nije drugačiji. Novi endžine, pa je vreme da se pohvale. Nije to za mene. Kada izađe nešto što će biti Super Mario 21. veka, to će biti dobra igra. Do tada će se štancovati dva-tri NFS-a godišnje, većina pucačina će biti podjednako jednolične, strategije fantastično izbalansirane, ali bez duše...

'Bem li ga, ili je to ili sam ja omatoreo, pa džangrizam.

Svaka ti je na mjestu, s tim što ipak mislim da i danas ima igrica koje imaju dobru grafiku ali te i potpuno uvuku u svoju priču, i vidi se da developeri nisu samo pucali na vizuelni aspekat (Alan Wake, Red Dead Redemption, MGS4 - onako off the top of my head). E sad, možda je to subjektivan osjećaj ali mene su ove igrice potpuno uvukle u svoju priču, ali ni grafički dio nije za bačit (koji btw meni jeste važan, priznajem, pa ponekad kao lemi imam problema sa igranjem starih igrica).

Posted

Daleko od toga da je senzacija ali svakako originalna jeste.

Pa gde nije senzacija, igra koju je pravio 1 lik, prodata u preko 1.500.000 primeraka :D

Plus sto ima oko 40.000-50.000 registracija bestplatne verzije nedeljno :)

Posted
Ali pre koji mesec mi jedan dan bilo dosadno,i stavio ja San Andreas da igram.Obrisao sam ga nakon 5 minuta.Ne mogu.

Veruješ li da je meni trojka još uvek najbolja? Nekako mi je sva akcija bila zajebanija, gradovi su mi bili mračniji, protagonista ćutao... A četvorku još uvek nisam prešao - igrao malo, pa prestao, pa navalio, pa prestao. Sada samo stoji i zauzima 16GB.

Ja sam igre uvek poredio sa filmskom industrijom. Uvek ima likova koji ce da se odusevljavaju na nove Transformerse koji su govno, ali ipak je "grafika" do jaja i puno je specijalnih efekata.

Istu paralelu i ja povlačim, pa i sa muzičkom industrijom. Ništa ne vredi dobar studio, instrumenti, miks i produkcija, marketing, kada je muzika nikakva.

Svaka ti je na mjestu, s tim što ipak mislim da i danas ima igrica koje imaju dobru grafiku ali te i potpuno uvuku u svoju priču, i vidi se da developeri nisu samo pucali na vizuelni aspekat (Alan Wake, Red Dead Redemption, MGS4 - onako off the top of my head). E sad, možda je to subjektivan osjećaj ali mene su ove igrice potpuno uvukle u svoju priču, ali ni grafički dio nije za bačit (koji btw meni jeste važan, priznajem, pa ponekad kao lemi imam problema sa igranjem starih igrica).

Slažem se, nisam ni ja rekao da dobra grafika znači nedostatak priče i obrnuto, nego da se polaže i vizuelni aspekt, dok se radnja zanemaruje. Nema većeg uživanja od lepe igre sa pričom koja te oduševi i prikuje za komp. :da:

Posted

Veruješ li da je meni trojka još uvek najbolja? Nekako mi je sva akcija bila zajebanija, gradovi su mi bili mračniji, protagonista ćutao... A četvorku još uvek nisam prešao - igrao malo, pa prestao, pa navalio, pa prestao. Sada samo stoji i zauzima 16GB.

Iz četvorke jedino što i malo valja jeste glavni storyline. Kad se završi to nema apsolutno ništa da se radi po gradu, za razliku od prošlih GTA

Posted

Sto se GTA serijala tice: SA je jako dobar, III je bila revolucionarna i nije je zahvalno porediti sa ostalim igrama serijala, ali VC je keva meni bio, mislim da sam u njemu najvise uzivao, muzika i atmosfera 80ih + prvi put motore su stavili. IV mi je bila bzvz... Naravno o I i II ni ne vredi raspravljati to su kult igre!

Posted

Krenuo sam pre koji dan da pikam The Legend of Zelda za Super Nintendo (emulacija na kompu).

Kao klinja sam to prelazio bukvalno sluchajno, na srecu, sad sam pocheo da obracam paznju na prichu :haha:

GTA IV je ok, ali su mi ekstenzije koje su kasnije izashle bilemnogo bolje, iako krace.

Posted

Krenuo sam pre koji dan da pikam The Legend of Zelda za Super Nintendo (emulacija na kompu).

Kao klinja sam to prelazio bukvalno sluchajno, na srecu, sad sam pocheo da obracam paznju na prichu :haha:

Hahaha do jaja je Zelda za SNES :D

Ja kao klinja nikad nisam mogao da predjem onaj deo kad se pretvoris u nekog zeca, nije mi bilo jasno sta se dogadja :haha:

Posted

Kad vec pricate o tim igricama, kako kao klinci niste znali sta da radite, nego ste isli na srecu... Ja mislio da samo ja tako prelazio xD Sada kad pogledam nikad mi nije bilo jasno, kako sam prelazio te igrice, a da nisam znao engleski toliko dobro... Npr Syphon Filter, za PS 1... Kako je to cimanje bilo, samo idem i trsim, niti pratim pricu niti sta xD Isto i za GTA 1 i 2 :)

Posted

Sećam se da je burazer igrao WC3 kad se tek pojavio i ubio onog lika na samom početku kampanje koji bi mu dao quest i onda napravio orb of fire zauzvrat. :haha: Ja posle seo za komp, igram to i lepo polako čitam i dobijem oružje. :D

Posted

Tako ja oduvek igram sve borilacke igre osim MK-a :bigblue: Tekken pogotovo, udri sta stignes. Jedino sam sa onog ribom Christie znao neke poteze :bigblue:

Posted

Dakle,Crysis 2 je neopevano smece.Nevidjeno govno od igre.Jedino sto valja je grafika,sve ostalo je go kurac,uzas nad uzasima.Prica ocajna,misije dosadne do bola,okruzenje monotono,izbor oruzija ocajan,odelo manje/vise beskorisno (sem stealth-a,ajde to je korisna stvar)...dakle totalno razocarenje,igra od koje se ocekivalo mnogo dala je kitu posred cela.

Posted

jesi je presao do kraja. Cuo sma dosta takvih komentara, ali se ipak vecini ljudi popravio utisak u drugoj polovini igre. Nije ni dugacka pa je moguce izdrzati tih 8 sati za prelazak.

Ja je verovatno necu ni instalirati.

Posted

To je bila jedna od prvih stvari što su mene naučili kada sam počeo da igram igre, čak mislim da su na forumu ubacili kod, da ko god napiše igrica autmoatski mu ispravi u igra. XD

GTA IV je ok, ali su mi ekstenzije koje su kasnije izashle bilemnogo bolje, iako krace.

Obavezno Ocarina of time, to je Zelda za sva vremena.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...