Demijurg 4 Posted December 23, 2010 Report Posted December 23, 2010 Jel' me neko zeza il' ova tema ne postoji vec na forumu? Jedan od malobrojnih bendova koji spadaju u kategoriju da su postovani u svim krugovima u kojima se zna za njih, svedski Svartsyn je jedan od reprezentativnih predvodnika drugog talasa BM-a (narocito tako "oznacen" u rodnoj im ŠveCkoj), nastao 1991-e kao "Chalice", nije doziveo popularnost kao sada-vec-poznati šveCki Dissection ili Necrophobic, mozda i ponajvise zbog toga sto su zastupali beskompromisnu skolu "true swedish UGR BM" a.k.a. ne petljanje sa preteranom melodicnoscu. Nakon jednog demo-a i split-a pod jelte, imenom Chalice, kao Svartsyn izbacuju fenomenalni EP A Night Created By Shadows, posle cega se Orniasu pridruzuje Draugen i kao takav dvojac savrseno rade od '96-te pa na ovamo. Bitno je spomenuti da Svartsyn nije koncertni bend, nego samo stancuje albume, sto je mozda i pozitivna stvar. Nakon jos jedno demo-a (Tormentor - joj sto ne volim te genericke nazive) snimaju i full album Bloodline, koji ne nalazi izdavaca sve do 2005-e, kada je objavljen nakon nekoliko izdanja drugih albuma. 2000-te izlazi, pa ono, sta da vam kazem, jedan od albuma koji se jebeno neizostavno trebaju poslusati ako ste u BM-u, ...His Majesty, pa da sada ne bih potezao neke titule kao sto su "jedan od najboljih svih vremena, top 10, top 5 itd...", samo ga turite u listu, ako vec niste slusali. Destruction of Man nastavlja tu pricu uzlaznom putanjom, posle koga sa Arckanumom izdaju split koji je odagnao svaku sumnju da su predhodni uratci billi "one hit wonder" (da ne kazem "couple hit wonder"), a Timeless Reign je verovatno njihov najboji uradak do sada i pecat u kamenu na cinjenicu da i dalje postoje ljudi koji su u stanju da naprave ovakav zvuk potpuno svesni cinjenice da ovakva muzika moze naici samo na priznanje u uskim undergound krugovima, a sigurno ne moze naici na finansijski profit. Novi album samo sto nije (januar 2011), a za one koji nisu upoznati sa radom benda, a pritom vole BM, znate sta vam je ciniti. Quote
Јарослав Posted December 23, 2010 Report Posted December 23, 2010 (edited) зашто ову тему приказује у "Обавешетњима", а опет горе пише да је у Блеку?! ЕДИТ: сад је ок иначе, култ бенд. био сам пре пар година у прилици да поручим неколико њихових касета (... His Majesty и Destruction of Man), али ми их другар преотео испред носа. Dungeons растура! једна од најбољих шведских БМ песама. Edited December 23, 2010 by Јарослав Quote
Zen Posted December 23, 2010 Report Posted December 23, 2010 зашто ову тему приказује у "Обавешетњима", а опет горе пише да је у Блеку?! ЕДИТ: сад је ок http://www.yumetal.net/forum/topic/46240-obavestenje-o-otvaranju-novih-tema-na-ovom-podforumu/ Quote
cotoha Posted January 24, 2011 Report Posted January 24, 2011 u iščekivanju novog albuma.. po 1 min od svake pjesme .)) http://www.theomegaorder.com/SVARTSYN-Wrath-Upon-The-Earth_2 Quote
morbid god Posted January 24, 2011 Report Posted January 24, 2011 Sudeci po semplovima, uboli su produkciju bas kako treba. Ceka se sad da album procuri.. Kad pricamo o prethodnim izdanjima, Timeless Reign je najbolji bez sumnje. U pocetku mi je zvucao 'kao jos jedan BM album', al onda je nesto kliknulo. Inace, mislim da su neke numere sa ovog albuma mogle duze da traju bez problema. Uvjek imam trip da se prebrzo zavrsavaju, iako imaju neko standardno trajanje od 5-6 minuta. Quote
morbid god Posted January 26, 2011 Report Posted January 26, 2011 (edited) Ovo i Negative Plane za black, Mito i Ulcerate za death. Kakav januar Odlican je zvuk, bez sumnje. Uboli su ga sa produkcijom, to se jos na semplovima 'vidjelo'. Sad samo ostaje da cujemo kompozicije i kako je sve to uklopljeno.. ima nesto mracno u ovim svedjanima, mora da ih nocima u snove pohodi satana.. edit: zaboravih novi Ascension Edited January 26, 2011 by morbid god Quote
Goxy Posted January 26, 2011 Report Posted January 26, 2011 posle prve dve pesme mislio sam da ce ostatak albuma da zakolje i vec sam ga video kao prvog kandidata za top ove godine,al kurac.kako je album odmicao sve sporiji i dosadniji.produkcija je dobra,vokali dobri,blastovi po meri,ali kompozicije nula.no dacu mu jos slusanja.prvi utisak da je dosta slabiji od his majesty,timeless reign i ostalih finoca. Quote
morbid god Posted January 26, 2011 Report Posted January 26, 2011 Na prvo slusanje, i moj utisak je ovakav. Album krece bas dobro, odlican intro + prve numere otkidaju. I onda kako nastavlja dalje, ponavlja se i pocinje da smara. Obrnucu jos koji put, pa cemo da vidimo. Quote
Grobodan Posted January 30, 2011 Report Posted January 30, 2011 Pf, i meni isti utisak kao vama. Krene super i od cetvrte pesme postane dosadno. Quote
Goxy Posted February 1, 2011 Report Posted February 1, 2011 jedina pesma koja je stvarno izuzetna je wrath of leviathan. Quote
morbid god Posted February 1, 2011 Report Posted February 1, 2011 Fin album u sustini. Prva polovina mnogo dobra, druga njah. Quote
Demijurg 4 Posted January 10, 2012 Author Report Posted January 10, 2012 Zna li neko gde se mogu naci tekstovi sa albuma "...His Majesty" i splita sa Arcanumom ("Skinning the Lambs"), prerovio sam ceo net, ne mogu da iskopam. Quote
Nezit Posted January 11, 2012 Report Posted January 11, 2012 Trebalo bi da uzmem His majesty digi cd(Unexploded Records,2009) .Buklet od osam strana mora da imaju tekstovi pa cu onda postaviti...Ili neko ako vec ima nek stavi Quote
Demijurg 4 Posted January 13, 2012 Author Report Posted January 13, 2012 (edited) Trebalo bi da uzmem His majesty digi cd(Unexploded Records,2009) .Buklet od osam strana mora da imaju tekstovi pa cu onda postaviti...Ili neko ako vec ima nek stavi Hajd' matori ak' ti nije na odmet, nema trenutno na netu nigde. Kapiram da bi i neki sajtovi za lirikama to hteli. Sudeci po godini izlaska digi-ja, to je neki re-release u pitanju. Inace, Svartsyn sprema 3 izdanja: 1) Re-release albuma The True Legend, kojim Ornias nikad nije bio zadovoljan, sve se snima nanovo i tekstovi doradjeni, izlazi valjda vrlo brzo. 2) Kompilacija starih stvari, nekih iz vremena Chalice-a. 3) Full lenght posle toga, videcemo da li je ista drugacije u odnosu na Wrath Upon the Earth, imam osecaj da ce se vratiti na stare staze. Edited January 13, 2012 by Demijurg 4 Quote
Talvi Posted January 13, 2012 Report Posted January 13, 2012 Koliko ja vidim, nema tu lirika: http://cover-paradise.to/?Module=ViewEntry&ID=216894 Quote
Demijurg 4 Posted January 13, 2012 Author Report Posted January 13, 2012 Hmm, mozda su ti skenovi sa tvog linka od originala, a ovi o kojima prica Nezit od re-releasea iz 2009-te (nisam ni znao da postoji, ako je vec re-release). To opet ne mora da znaci da imaju tekstovi unutra, videcemo. Ako nista drugo, cimnucu jednog prijatelja koji se povremeno cuje sa Orniasom da vidi za te tekstove nesto. Quote
[Nocturno] Posted January 13, 2012 Report Posted January 13, 2012 Drugari, imam i first press i digi reizdanje - bookleti su identicni, bez tekstova. Jbg. Quote
Miilos Posted April 17, 2012 Report Posted April 17, 2012 The True Legend 2012 Pojma nemam da li valja, nisam ga još slušao, mada ja taj album baš i ne volim nešto naročito, ustvari nikad ga i nisam preslušao pažljivo. A evo je i nova pesma... 1 Quote
[Nocturno] Posted April 18, 2012 Report Posted April 18, 2012 Kao da slusam nov album. Za svaku pohvalu. Po prvi put u zivotu da hvalim bilo kakvo reizdanje. Quote
Miilos Posted April 19, 2012 Report Posted April 19, 2012 I poslednji Abigor je odličan. Preslučaj ako već nisi. Quote
Recommended Posts