Јарослав Posted March 2, 2012 Report Posted March 2, 2012 Увек су ми била импресивна та рушења већих објеката. Како се готово у секунди једна толика грађевина претвори у прах. А ово на другој слици је? Неко чудо које се креће изузетно брзо и само "прогута" ауто?
Stolet Posted March 2, 2012 Report Posted March 2, 2012 Neka metalna stvarčica dovoljno čvrsta da pretvori automobil u prah, uz raketni pogon naravno
Novaliis Posted March 2, 2012 Report Posted March 2, 2012 Aokigahara (Sea of Trees), lies at the base of Mount Fuji in Japan. The forest, which has a historic association with demons in Japanese mythology, is a popular place for suicides; in 2002, 78 bodies were found, despite numerous signs, in Japanese and English, urging people to reconsider their actions. Due to the wind-blocking density of the trees, and an absence of wildlife, the forest is known for being eerily quiet. Guglajte naziv i videćete dosta slika šume sa leševima. Najčešće se ljudi vešaju. Veoma jezivo mesto koje većina turista izbegava, verujem. Ja bih iskreno voleo da odem tamo i prošetam, uz kameru. 2
Lou Posted March 2, 2012 Report Posted March 2, 2012 Uobičajeni turisti izbegavaju, ali ja bih, kao i ti, baš svratio tu ako bih bio u prolazu. A može se snimiti i album tamo. TFDSBM
ShinigamY Posted March 2, 2012 Report Posted March 2, 2012 Same here. Oduvek sam bio fasciniran Japanskom kulturom. Japan i Nepal su dve drzave koje bih voleo da posetim nekada u zivotu.
Novaliis Posted March 2, 2012 Report Posted March 2, 2012 Aziju ću morati da posetim kad-tad, pre svega Japan, a voleo bih da odem i na Tibet. Nešto me vuče da odem tamo već godinama. Upoznao sam nedavno devojku sa Tibeta pa mi je pričala kako je tamo, ja sam fasciniran njihovom kulturom, prirodom... Možda iskombinujem nešto u budućnosti. Tu je i Kambodža, pre svega zbog ruševina kmerske civilizacije kojima se divim od detinjstva. U Južnu Koreju planiramo žena i ja takođe, jer je ona delom korejka i mnogo je kul zemlja. Japan nam je ipak prvi na listi, čak smo rekli da bi i živeli tamo kada bi mogli. Ja sam već zamislio sebe kako kampujem u toj šumi. Uvek su me privlačila takva mesta, napušteni gradovi, kuće, šume. Voleo bih da snimim kao neke filmove-dokumentarce po takvim lokacijama. A kad smo već kod Japana, guglajte japanese spider crab, ako smete. 1
ShinigamY Posted March 2, 2012 Report Posted March 2, 2012 Haha za Nepal i Tibet par puta mi je puko film, reko, fuck this, cim skupim lovu, idem tamo, u neki manastir da se zamonasim, da jedem pirinac, i blejim celi zivot bez brige 1
Novaliis Posted March 6, 2012 Report Posted March 6, 2012 O tome sam i ja dugo razmišljao. A evo još malo o šumama. 10-strange-and-unique-forests/ 1
Berliner Posted March 9, 2012 Report Posted March 9, 2012 http://www.popsci.com/scitech/article/2003-09/worst-jobs-science-2003 popsci.com imaju citavu seriju na temu najgorih poslova vezanih za naucna istrazivanja, svake godine izbacuju top10 najbolja mi je ova iz 2003 koja ukljucuje 'barnyard masturbator'
-con-struc-tor- Posted March 10, 2012 Report Posted March 10, 2012 утицај алцхајмерове болести на стил сликара 1
ShinigamY Posted March 12, 2012 Report Posted March 12, 2012 Scientists cure cancer but no one takes notice (u prevodu, Farmaceutskim kompanijama se isplati prodavati citrostatike za "lecenje" raka)
Lou Posted March 12, 2012 Report Posted March 12, 2012 Stare su to vesti, ima lekova za sve i svašta, ali ne leži tu para, nego u vakcinama i tretmanima.
Stolet Posted March 12, 2012 Report Posted March 12, 2012 Složio bih se ipak da za jedan naučni članak ovde ima premalo informacija, premalo konkretnih informacija. Ako neko nađe rad u kome je sve objašnjeno, neka okači. Naišao sam u komentarima na link ka ovome što je kao neko sranje za javnost, ništa konkretno opet. Rad je objavljen u časopisu Cancer Cell, još 2007. Ludom srećom časopis je dostupan i bez akademskog pristupa, i evo ga OVDE
Јарослав Posted March 12, 2012 Report Posted March 12, 2012 Са ФБ-а Политикиног Забавника: Nemački filozof Maks Šeler (1874-1928) je na jednoj svečanoj večeri brzo objasnio suviše ljubopitljivoj dami suštinu metafizike:"Metafizika je, poštovana gospođo, kada se traži crna mačka u mračnoj sobi u kojoj mačke uopšte nema."
Мајор Гашпар Posted March 13, 2012 Report Posted March 13, 2012 Нисам знао где да поставим, па ајд овде... У питању је други број часописа, па ко воли...
Lou Posted March 13, 2012 Report Posted March 13, 2012 Lepo je videti da časopisi ovakve tematike otpočinju rad u vreme kada su stvari u zemlji u kurcu, ipak je nekome stalo do nauke i obrazovanja.
Мајор Гашпар Posted March 13, 2012 Report Posted March 13, 2012 Gde to ima da se pazari? Футурине трафике.. 1
Novaliis Posted March 13, 2012 Report Posted March 13, 2012 (edited) Zanimljivo mi je kad vidim kako prognoziraju kako će se kontinenti kretati tokom narednih 50 ili 100 miliona godina i na šta će planeta ličiti, a često promašuju i vremensku prognozu za sutra. Edited March 13, 2012 by Novaliis
Recommended Posts