Jump to content

Recommended Posts

Posted

Znači, video sam potencijal za zajebavanje, ali sam propustio kao gospodin, a onda ti upadneš. Jebemmumater.

Posted (edited)

Samo ovo razdvajanje prstiju prihvatam, to je pozdrav pravih muskaraca. :cool:

spock.jpg

"Live long and prosper"

Edited by Lunar
Posted

Jedna zanimljiva fotografija, verovatno su mnogi već videli.

tumblr_m24lu4rdS11rrjpupo1_1280.jpg?AWSAccessKeyId=AKIAI6WLSGT7Y3ET7ADQ&Expires=1334250697&Signature=QJG6Ue2NWWdJBLOguv3bMLUSR04%3D

Hitler u Minhenu 1914. posle objave rata.

• Upvote 2
Posted

Odličan klip ono za novine. Na tu temu, može li neko da preporuči neki sajt sa vestima iz sveta? Onaj 'Use of headlines' deo mi se jako dopada i naravno potpuno je tačan i nisam siguran da postoje novine koje ne vrše takvu zloupotrebu.

Posted

Hehe, da, video sam to odavno, stvarno dobra fora za razmišljanje. 25% nije iz jednostavnog razloga što su A i D identični odgovori. Ovo bi nagovestilo da je odgovor 50%, ali ni to nije tačno, jer su odgovori B i C različiti, tj. ako izbaciš odgovore A i D, tek onda je verovatnoća 50%. Valjalo bi možda nekako pobrojati kombinacije netačnih odgovora i izbaciti one u kojima se pojavljuje kao netačan jedan od odgovora 25%, a onda podeliti sa dva jer ne znaš da li je taj netačan odgovor A ili D :) Hm, kako sam lupio možda sam i nešto pametno rekao :haha: Kad se vratim u stan odradiću to :)

U suštini, imaš 50% šanse da je odgovor 25%, i 50% šanse da nije. Ako nije, opet imaš 50% šanse kada biraš između 50% i 60% :bigblue: Verovatnoće za odgovore B i C su po 25%, ali su verovatnoće za A i D po 50% :haha: Ne znam da li je onda pravilno da to sve saberem i podelim, ali dobio bih 37.5% :) Ima li rešenja uopšte? :haha:

Posted

nebitno je koje su vrednosti, imash ponudjena 4 odgovora na pritanje, ako odgovorish nasumichno, uvek je shansa da pogodish tachan 25%. ako postoji 2 tachna odgovora, onda shansa jeste 50% jer, kao shto rekoh, vrednosti odgovora su nebitne, poshto uopshte nisu deo jednachine, ne gledash vrednosti, nego birash odgovor random.

"fora" je u skretanju pazhnje na neshto nije deo jednachine, npr. pitanje: ako neko devet puta baci novchicj i devet puta za redom dobije pismo, kad baci novchicj deseti put, kolika mu je shansa da dobije opet pismo? pa shansa je 50% jer postoje dve opcije- glava i pismo.

Posted

Hehe, da, video sam to odavno, stvarno dobra fora za razmišljanje. 25% nije iz jednostavnog razloga što su A i D identični odgovori. Ovo bi nagovestilo da je odgovor 50%, ali ni to nije tačno, jer su odgovori B i C različiti, tj. ako izbaciš odgovore A i D, tek onda je verovatnoća 50%. Valjalo bi možda nekako pobrojati kombinacije netačnih odgovora i izbaciti one u kojima se pojavljuje kao netačan jedan od odgovora 25%, a onda podeliti sa dva jer ne znaš da li je taj netačan odgovor A ili D :) Hm, kako sam lupio možda sam i nešto pametno rekao :haha: Kad se vratim u stan odradiću to :)

U suštini, imaš 50% šanse da je odgovor 25%, i 50% šanse da nije. Ako nije, opet imaš 50% šanse kada biraš između 50% i 60% :bigblue: Verovatnoće za odgovore B i C su po 25%, ali su verovatnoće za A i D po 50% :haha: Ne znam da li je onda pravilno da to sve saberem i podelim, ali dobio bih 37.5% :) Ima li rešenja uopšte? :haha:

Можда би онда из тога могла да се извуче нека логика да се А и Д рачунају као један одговор, па онда имаш да бираш између три понуђена. Што доводи до тога да су шансе 33 посто. :mhihi:

Posted (edited)

Па, простом логиком се долази до тога да је 25%, right? Е сад, да ли је под А или под Д... :ph34r:

Razmišljaj Jaroslave, razmišljaj. :)

nebitno je koje su vrednosti, imash ponudjena 4 odgovora na pritanje, ako odgovorish nasumichno, uvek je shansa da pogodish tachan 25%. ako postoji 2 tachna odgovora

Ali kako znaš da je tačan odgovor "25 %"? To što se "25 %" javlja dva puta (od četiri ponuđena odgovora) ne znači da je to tačan odgovor (možda je to pogrešan odgovor) a samim tim ne znači da su šanse da pogodiš tačan odgovor 50 %.

kad baci novchicj deseti put, kolika mu je shansa da dobije opet pismo? pa shansa je 50% jer postoje dve opcije- glava i pismo.

Pa ne mora da znači. Negde sam čitao da je strana "glava" na novčićima uvek malko teža od strane "pismo" i da zbog toga novčić (ipak) češće pada na "glavu".

Можда би онда из тога могла да се извуче нека логика да се А и Д рачунају као један одговор, па онда имаш да бираш између три понуђена. Што доводи до тога да су шансе 33 посто. :mhihi:

Ok, ali pretpostavi da je "25 %" pogrešan odgovor a recimo "60 %" tačan odgovor. To onda znači da su šanse da pogodiš tačan odg. samo 25 % a ne 33 %, zar ne?

Stolet, sviđa mi se kako razmišljaš jer i ja razmišljam upravo tako... konfuzno! :D

Mada, moram da priznam da za sad nemam nikakav odgovor.

Edited by Kendall
  • Upvote 1
  • Downvote 2
Posted

Razmišljaj Jaroslave, razmišljaj. :)

Ok, ali pretpostavi da je "25 %" pogrešan odgovor a recimo "60 %" tačan odgovor. To onda znači da su šanse da pogodiš tačan odg. samo 25 % a ne 33 %, zar ne?

You're mindfucking me right now. :haha:

Posted
Ali kako znaš da je tačan odgovor "25 %"?

pa nebitno je, vrednost odgovora nije deo jednachine, jer odgovor birash random.

dakle shansa da pogodish tachan odgovor ako birash radnom odgovor na pitanje gde ima 4 ponudjena odgovora a jedan je tachan je uvek 25%. shansa da pogodish tachan odgovor ako birash radnom odgovor na pitanje gde ima 4 ponudjena odgovora a dva su tachna je uvek 50%.

Pa ne mora da znači. Negde sam čitao da je strana "glava" na novčićima uvek malko teža od strane "pismo" i da zbog toga novčić (ipak) češće pada na "glavu".

dobro, onda je tolika i tolika shansa. ali je uvek tolika shansa, potpuno je nebitno koliko je novchicj puta bacan ranije, jer to nije deo jednachine bacanja novchicja u tom konkretnom trenutku.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...